ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

0 Απολαύστε το

Ένα παιχνιδάκι για τους πολιτικούς μας....Πραγματικά απολαύστε το....

http://www.greekpayback.com/

0 Ποιες περιοχές προκρίθηκαν για τα 12 θαλάσσια αιολικά πάρκα

Δώδεκα θαλάσσιες περιοχές της χώρας προκρίνονται ως υποψήφιες για τη χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων. Είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι περιοχές: Αϊ-Στράτη, Αλεξανδρούπολης, Θάσου, .....

Καρπάθου, Κέρκυρας, Κρυονερίου, Κύμης, Λευκάδας, Λήμνου, Πεταλιών, Σαμοθράκης, Φαναρίου.
Η προκαταρκτική χωροθέτηση των περιοχών ενδιαφέροντος των θαλάσσιων αιολικών πάρκων παρουσιάστηκε χθες σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους υπουργείων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Σύμφωνα με ...

τον νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα απαιτείται η προκαταρκτική αδειοδότηση των περιοχών ενδιαφέροντος επί των οποίων θα γίνουν στη συνέχεια οι αναλυτικές μελέτες και η διαδικασία εκπόνησης στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα καθοριστεί η ακριβής θέση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, η θαλάσσια έκταση που καταλαμβάνουν και η μέγιστη εγκαταστημένη ισχύς. Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (συνολικά 274 τετραγωνικά χιλιόμετρα), θα δημοπρατηθούν.
Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης μεταξύ 2012-2017. Για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα της ανάπτυξης, η αξιοπιστία και η οικονομικότητα των εγκαταστάσεων, επιλέγεται για την πρώτη φάση η τεχνολογία της θεμελίωσης των ανεμογεννητριών στον θαλάσσιο πυθμένα, αποκλείοντας τις πλωτές ανεμογεννήτριες και τα μεγάλα θαλάσσια βάθη. Πλωτές λύσεις θα εξεταστούν σε πιθανή δεύτερη φάση του προγράμματος (2017-2025), εφόσον προκύψει σχετική ανάγκη.
Οι περιοχές που επιλέχθηκαν για την προκαταρκτική χωροθέτηση προέκυψαν με την εφαρμογή κριτηρίων όπως:
- Αποκλεισμός περιοχών, όπου η ανάπτυξη θαλάσσιων πάρκων είναι ασύμβατη με άλλες χρήσεις και παραμένοντας εντός των έξι ναυτικών μιλίων.
- Αποκλεισμός περιοχών με βάθη μεγαλύτερα από 50 μέτρα.
- Αποφυγή θέσεων με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
- Ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης από τις εγκαταστάσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...