ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

0 Διατροφικό σκάνδαλο με γάλα κλωνοποιημένων αγελάδων στην Βρετανία

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας έρευνας μετά από τις καταγγελίες ενός βρετανού κτηνοτρόφου ο οποίος δήλωσε ότι πωλείται το γάλα από αγελάδες που έχουν...κλωνοποιηθεί, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
O κτηνοτρόφος, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του, δήλωσε την Παρασκευή στην International Herald Tribune ότι κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από... μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του. Ο βρετανός κτηνοτρόφος ανέφερε επίσης ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα αυτής της αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά. Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA) "θα διερευνήσει φυσικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην εισαγωγή στην τροφική αλυσίδα ενός νέου τροφίμου το οποίο δεν έχει εγκριθεί" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού. "Από το 2007, η ερμηνεία της FSA για την νομοθεσία είναι ότι το κρέας και τα προϊόντα που παράγονται από κλώνους και τους απογόνους τους θεωρούνται ως νέα τρόφιμα και επομένως χρειάζεται η έκδοση μιας άδειας στην αγορά, σημείωσε ο βρετανός εκπρόσωπος. "Η Υπηρεσία δεν έλαβε κανένα αίτημα που να σχετίζεται με την κλωνοποίηση και δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της FSA. Από την πλευρά του ο Πίτερ Στίβενσον, του οργανισμού "Compassion"στην παγκόσμια γεωργία, εξέφρασε την ανησυχία του. "Η FSA πρέπει να δράσει γρήγορα για να εντοπίσει και να αποσύρει αυτό το γάλα από το εμπόριο. Η κλωνοποίηση των ζώων της φάρμας μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά" σημείωσε ο κ. Στίβενσον, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει την πώληση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους. 
 
blogotypia.blogspot.com

0 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο ΟΤΕ, ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ!

Με σκανδαλώδη, αναιτιολόγητη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκχωρήθηκε πλήρης κυριαρχία στην Deutsche Telekom.




Οι Γερμανοί πλαγιοκοπούν τώρα τη ΔΕΗ, με το σχέδιο της Κομισιόν για εκποίηση μονάδων λιγνίτη και υδροηλεκτρικών.

Με μια σκανδαλώδη, αναιτιολόγητη απόφαση λίγων γραμμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Π», ο ΟΤΕ παραδόθηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες στους Γερμανούς, ενώ την ίδια ώρα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «πλαγιοκόπησης» του δεύτερου κρατικού «διαμαντιού», της ΔΕΗ!

Η Κομισιόν έθεσε για πρώτη φορά θέμα άμεσης ...
εκποίησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια εφαρμογής του παλιού γερμανικού σχεδίου «κατάληψης» της επιχείρησης, που είχε ατυχή κατάληξη επί ημερών Τ. Αθανασόπουλου, όταν «έσπασαν» λόγω αντιδράσεων οι συμφωνίες συνεργασίας με την RWE.

Ουσιαστικά, γίνεται πλέον σαφές ότι και στην Ελλάδα οι διεθνείς πιστωτές-σωτήρες δείχνουν με το αζημίωτο την αλληλεγγύη τους: Όπως συνέβη σε όλες τις χώρες που εφάρμοσαν προγράμματα με την εποπτεία του ΔΝΤ, η πιστωτική διευκόλυνση συνοδεύεται από απροκάλυπτη προσπάθεια λεηλασίας του εθνικού πλούτου από τις χώρες που βρίσκονται πίσω από τους «ουδέτερους» διεθνείς οργανισμούς.

Στην ελληνική περίπτωση, οι πιστωτές με τη μεγαλύτερη συμβολή στο σχέδιο στήριξης, δηλαδή οι Γερμανοί, διεκδικούν ωμά αυτό που θεωρούν ότι τους ανήκει, δηλαδή τις τελευταίες μεγάλες κερδοφόρες ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, αξιοποιώντας κατάλληλα ως μοχλό πίεσης τις παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ασφαλώς το ότι, παρόλο που το «Π» είχε έγκαιρα αποκαλύψει το σχέδιο οριστικής παράδοσης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, με «μεσάζοντα» την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που διορίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και παραμένει… ακλόνητη στην οδό Κολοκοτρώνη, η κυβέρνηση δεν βρήκε το σθένος να σταματήσει τη μεθόδευση οριστικής παραχώρησης του ελέγχου του ΟΤΕ, καρατομώντας έγκαιρα τη διοίκηση Γαβριηλίδη.

Προφανώς με την ανοχή του υπουργείου Οικονομικών (αν όχι με την εντολή του…), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε οριστικά, με ένα αστήρικτο, αστείο νομικά κείμενο πέντε γραμμών, ότι νόμιμα η Deutsche Telekom εξαγόρασε το βασικό «πακέτο» μετοχών του ΟΤΕ, χωρίς να υποβάλει δημόσια προσφορά για τις μετοχές της μειοψηφίας. Όπως ακριβώς είχε κρίνει το 2008, έτσι και τώρα η διοίκηση Γαβριηλίδη έκρινε ότι το δικαίωμα της Telekom να αγνοήσει τους μετόχους μειοψηφίας εδράζεται στον εθνικό νόμο, που εξαιρεί τις αποκρατικοποιήσεις από την υποχρέωση δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές μειοψηφίας.

Και τούτο παρότι η Κομισιόν βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ακριβώς επειδή θα κριθεί ότι ο νόμος αυτός δεν συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο, βάσει του οποίου σε κάθε περίπτωση αλλαγής του ελέγχου μιας εταιρείας (αδιάφορο αν είναι ιδιωτική ή κρατική) ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά και για τις μετοχές μειοψηφίας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε θαυμάσια, όπως τονίζουν νομικοί, να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση, υπό το φως της παρέμβασης της Κομισιόν, να κρίνει ότι κακώς η Telekom άφησε «στο κρύο» τους μετόχους μειοψηφίας και να εφαρμόσει τον νόμο που της δίνει το δικαίωμα αναστολής των δικαιωμάτων ψήφου των Γερμανών στον ΟΤΕ. Με απλά λόγια, υπήρχε μια καθ' όλα νόμιμη οδός αμφισβήτησης της σκανδαλώδους συμφωνίας εκχώρησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, που είχε επικριθεί δριμύτατα και από το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτή χάθηκε οριστικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αφού δεν υπάρχει πλέον άλλη δυνατότητα από εθνικές αρχές να αναστείλουν τα δικαιώματα ψήφου της Telekom, έστω μερικώς.

Στο στόχαστρο τώρα η ΔΕΗ!
Μετά την οριστική «άλωση» του ΟΤΕ, οι Γερμανοί επαναφέρουν τη γνωστή, παλιά ατζέντα τους, για μια μορφή κατάκτησης του τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι επί ημερών Καραμανλή και Αθανασόπουλου στη διοίκηση της ΔΕΗ, η γερμανική RWE είχε επιδιώξει πάλι να «βάλει στο χέρι» τη ΔΕΗ, αλλά η σχετική συμφωνία έπεσε στο κενό μετά τις έντονες πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις.

Αυτήν τη φορά, οι Γερμανοί… ξανάρχονται, με μια πιο έξυπνη τακτική, πάντα με τον ίδιο όμως στόχο: την άλωση της ηλεκτροπαραγωγής, δηλαδή ενός από τους ελάχιστους κερδοφόρους τομείς της ελληνικής αγοράς που παραμένουν σήμερα υπό τον έλεγχο του κράτους. Ένα από τα στελέχη της Κομισιόν που μετείχε στα κλιμάκια ελεγκτών της «τρόικας» έθεσε με πολύ επιθετικό τρόπο στην κυβέρνηση την αξίωση να υποχρεωθεί άμεσα η ΔΕΗ να πουλήσει τις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες της σε ιδιώτες, για να διευκολυνθεί η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς!

Η αξίωση αυτή της Κομισιόν, που δεν είναι καθόλου άσχετη με τις επιδιώξεις των ισχυρών βιομηχανικών συμφερόντων της Γερμανίας, υποτίθεται ότι εδράζεται στο κοινοτικό δίκαιο περί εσωτερικής αγοράς και ανταγωνισμού:

Όπως ισχυρίσθηκε το στέλεχος της Κομισιόν, η ΔΕΗ έχει πολύ φθηνό κόστος παραγωγής με τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσιά της και με τον τρόπο αυτό προχωρά σε «αρπακτικές τιμολογήσεις» («predatory pricing»), χρεώνοντας τόσο χαμηλές τιμές, που είναι αδύνατον να δεχθεί ανταγωνισμό από ιδιώτες.

Έγκυροι νομικοί τονίζουν στο «Π» ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή υποχρέωση να συνδέσει αυτό το θέμα με το Μνημόνιο δανεισμού, ενώ έχει πολλές δυνατότητες νομικής «αντεπίθεσης» στις Βρυξέλλες, με προτάσεις μέτρων για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς, χωρίς όμως να τεμαχίζεται και να οδηγείται σε απαξίωση η ΔΕΗ. Η ιδέα της νομικής «αντεπίθεσης» συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της ΔΕΗ, περιέργως όμως απορρίφθηκε από τον επικεφαλής, κ. Αρθούρο Ζερβό (γιατί, άραγε;).

anti-ntp.blogspot.com

0 ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ !!! ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ; ( Το σύμβολο με τα δάχτυλα να σχηματίζουν κέρατα, γνωστό στις ΗΠΑ ως "El Diablo",)

«Αυτός είναι ένας παλιός, γνωστός χαιρετισμός του ενός σατανιστή προς τον άλλον. Συνήθως, οι Illuminati είναι πολύ πιο ‘λεπτοί’ και δεν το συνηθίζουν να το κάνουν δημοσίως». ‘Svali’ (*)
«Ένα σύμβολο σκεπάζει ή κρύβει ένα μυστικό, και σκεπάζει έτσι μυστικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν...
, όταν ελευθερωθούν, να έχουν ένα ισχυρό αποτέλεσμα".
- Foster Bailey, Μασόνος 33ου βαθμού .Από το βιβλίο“The Spirit of Freemasonry”.
(*)‘Svali’, είναι το ψευδώνυμο μίας γυναίκας που υπήρξε «προγραμματίστρια ελέγχου του νου» και εκπαιδεύτρια (‘mind control programmer and trainer’), κάτι σαν υπεύθυνη προπαγάνδας για τους Illuminati. Όλα αυτά μέχρι το 1996 που έγινε χριστιανή και εγκατέλειψε την μυστική εταιρία.

0 Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά

Εισάγεται το πρόγραμμα σε βρετανικά σχολεία

Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά.Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

«Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη... όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα», τόνισε η Λόρνα Ρόμπινσον η διευθύντρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το μάθημα των αρχαίων ελληνικών θα λειτουργήσει αρχικά σε 3 σχολεία ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα 10 σχολεία αργότερα μέσα στη χρονιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...