ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

0 Τζίρος εκατομμυρίων για τα pet shops

Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις γειτονιές

Σε «βιομηχανία» με κέρδη εκατοντάδων εκατ. ευρώ εξελίσσονται τα pet shops σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» το 15% του ελληνικού πληθυσμού διαθέτει κατοικίδιο. Από παπαγάλους, χαμαιλέοντες, πιθήκους, φίδια έως τα «κλασικά» σκυλιά και τα αιλουροειδή. Το αξιοπερίεργο είναι, γράφει η εφημερίδα, ότι παρά την κρίση οι αλυσίδες των pet shops ξεφυτρώνουν στις γειτονιές ....σαν τα μανιτάρια. Ορισμένες μάλιστα ξεπερνούν σε ετήσιο τζίρο τα 22 εκατ. ευρώ, πουλώντας από σπάνιες ράτσες ζώων έως τροφές και ό, τι αξεσουάρ βάζει ο νους.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες κατοικίδιων ξοδεύουν πάνω από 200 εκατ. ευρώ ετησίως σε τροφές, αξεσουάρ, φάρμακα και κτηνιάτρους, ενώ η κατανάλωση τροφής για κατοικίδια υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 120.000 τόνους.

0 Άνοιξε τα μάτια σου

 

0 Φιλοσοφία τοίχων


tnsite.blogspot.com

0 Οι νέες επαναφορτιζόμενες με USB, μπαταρίες!

  Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που δεν χρειάζονται ούτε καλώδια, ούτε κάποιον ιδιαίτερο φορτιστή αφού το μόνο που θέλουν είναι μία θύρα USB από τον υπολογιστή σας για να επαναφορτιστούν.

Με μία γρήγορη ματιά σίγουρα θα νομίζει κάποιος οτι πρόκειται για καθημερινές μπαταρίες μιας χρήσης όμως, στην πραγματικότητα είναι οι νέες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της βρετανικής εταιρείας USΒCell που μπορούν και φορτίζονται μέσω της..... θύρας USΒ.

Κάθε μία από αυτές τις πρωτότυπες μπαταρίες έχει στην κορυφή της ένα κρυφό βύσμα USΒ που αποκαλύπτεται απλά σπρώχνοντας το καπάκι προς τα πίσω.




Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο χρήστης, να βάλει την κάθε μία απευθείας στις αντίστοιχες θύρες του ηλεκτρονικού υπολογιστή κι έτσι χωρίς φορτιστές ή καλώδια να τις φορτίσει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για μια πλήρη φόρτισή τους χρειάζονται περίπου 5 ώρες ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες φορές μέχρι να αχρηστευθούν.

Η τιμή δύο μπαταριών τύπου ΑΑ, είναι κοντά στα 15 ευρώ και μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Πηγή : TNSite

0 Κίνα: Βάφουν τα σκυλιά σαν τίγρεις και πάντα



Ιδιοκτήτες σκύλων στην Κίνα έχουν ''κολλήσει'' με μία νέα μόδα.

Βάφουν τα σκυλάκια τους έτσι ώστε να μοιάζουν με άγρια ζώα, όπως οι τίγρεις ή τα πάντα.

Πλήθος μαζεύεται για να χαζέψει κουτάβια chow chow που μοιάζουν με πάντα ή golden retriever βαμμένα σαν τίγρεις ενώ φυσικά πωλούνται πολύ ακριβά.

0 Μυστήριο με ραδιόφωνο που παίζει ειδήσεις από τον... Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!


Δεν είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα., δεν έχει μπαταρίες κι όμως ένα ραδιόφωνο 70 ετών μεταδίδει τραγούδια και ειδήσεις που χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Συγκεκριμένα, το... «στοιχειωμένο» ραδιόφωνο φιλοξενείται σε κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκωτίας και τις τελευταίες μέρες έχει στην κυριολεξία αναστατώσει όλη την .....
περιοχή!

Σύμφωνα με τους αυτήκοους μάρτυρες, από τη συσκευή ακούγονται αφιερώματα στον Ουίνστον Τσόρτσιλ υπό τη μουσική υπόκρουση της μουσικής του Glen Miller!

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, υποστηρίζουν ότι ακούνε, ραδιοφωνικές εκπομπές που μεταδίδουν νέα από τον... Β Παγκόσμιο πόλεμο, ομιλίες του Τσώρτσιλ και ήχους από την μπάντα του Glenn Miller- μουσικού που πέθανε το 1944!

Όπως λένε, η μετάδοση γίνεται σε τυχαίες μέρες και ώρες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μισή ώρα!

Ο Bob Sutherland, διαχειριστής του κέντρου πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλώνει ότι η συσκευή έχει εξεταστεί από τεχνικούς, οι οποίοι αδυνατούν να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει!

"Δεν είναι μόνο ένας από εμάς που έχει ακούσει με τα αυτιά του τις εκπομπές! Σχεδόν όλοι όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα, έχουμε γίνει μάρτυρες έστω και για μία φορά. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν θα διακινδυνεύαμε να ρεζιλευτούμε λέγοντας ψέματα δημοσίως!", συμπληρώνει.

Πηγή : TNSite: Μυστήριο με ραδιόφωνο που παίζει ειδήσεις από τον... Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

0 Ναι σε φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Η Ισπανία ενέκρινε φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και θα κυκλοφορήσει στην ισπανική αγορά.

Ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το Sativex, με βάση την κάνναβη, εγκρίθηκε και θα κυκλοφορήσει και σε δεύτερη αγορά της Ευρώπης, την Ισπανία.

Το φάρμακο της εταιρίας GW Pharmaceuticals θα χορηγείται επικουρικά στους ασθενείς με ....σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υπάρχουσες θεραπείες καθώς οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι το Sativex, το οποίο ψεκάζεται κάτω από τη γλώσσα, μειώνει τη σπαστικότητα.

Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε η κυκλοφορία του στη βρετανική αγορά και η έγκριση κυκλοφορίας του στην ισπανική αγορά αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την βρετανική φαρμακευτική GW και τον ισπανό εταίρο της, Almirall.

Μετά τη ρυθμιστική άδεια, το Sativex αναμένεται να κοστολογηθεί και να λάβει έγκριση δαπάνης από το ισπανικό υπουργείο Υγείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Η GW ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για να λάβει έγκριση το φάρμακο, σύμφωνα με την αμοιβαία διαδικασία αναγνώρισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και σε άλλες, επιλεγμένες, ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Το φάρμακο αυτό έγινε το πρώτο με βάση την κάνναβη που έλαβε έγκριση από ρυθμιστικές αρχές όταν εγκρίθηκε στον Καναδά το 2005 για τον πόνο από νευροπάθεια, αλλά η κυκλοφορία του στην Ευρώπη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μεγαλύτερη εμπορική ευκαιρία.

Στη Βρετανία το φάρμακο διατίθεται από τη γερμανική Bayer.

Πηγή : TNSite: Ναι σε φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

0 Σημαντικό βήμα για πρώτη φορά στην αναγέννηση των νεύρων του νωτιαίου μυελού

Αμερικανοί ερευνητές για πρώτη φορά κατάφεραν να ενθαρρύνουν σε πειραματόζωα τη σημαντική αναγέννηση των νεύρων στο νωτιαίο μυελό, τα οποία ελέγχουν τις εθελούσιες κινήσεις και είχαν καταστραφεί μετά από τραυματισμό. Το επόμενο βήμα θα είναι η προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνικής στους ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, υπό τον καθηγητή Όσβαλντ Στιούαρντ, δημοσίευσαν σχετική εργασία στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το BBC.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη των.... κυττάρων, προκειμένου να αναγεννήσουν νεύρα στο νωτιαίο μυελό ποντικιών. Μια ανάλογη τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για να αναγεννηθεί το οπτικό νεύρο και να αποκατασταθεί η όραση.

Η ικανότητα γέννησης νέων νευρικών κυττάρων είναι υπαρκτή κατά τη γέννηση, αλλά εξαφανίζεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια, μετά από ένα τραυματισμό ή ασθένεια στη σπονδυλική στήλη, όπου βρίσκεται ο νωτιαίος μυελός, τα νευρικά κύτταρα να μην μπορούν να αναγεννηθούν.

Οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να ενθαρρύνουν αυτή την ικανότητα κυτταρικής αναγέννησης, εκτοπίζοντας από τα ποντίκια ένα συγκεκριμένο γονίδιο (ΡΤΕΝ) που, υπό κανονικές συνθήκες, μπλοκάρει τη γέννηση νέων νευρικών κυττάρων στον μυελό. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πέτυχαν να ενεργοποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την κυτταρική αναγέννηση στις κατεστραμμένες σπονδυλικές στήλες των ζώων και τώρα κάνουν πειράματα για να δουν αν η τεχνική μπορεί όντως να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Μέχρι σήμερα, είναι αδύνατη η αναγέννηση, σε αυτό τον βαθμό, του νωτιαίου μυελού, με συνέπεια η παράλυση να θεωρείται αθεράπευτη. Η νέα ανακάλυψη πιθανώς ανοίγει το δρόμο για μια θεραπεία στους ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη τους.

Ο καθηγητής Τζέημς Φόσετ επικεφαλής του τμήματος κλινικής νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, χαρακτήρισε "συναρπαστική" την ανακάλυψη, όμως ξεκαθάρισε ότι η τεχνική δεν είναι ακόμα έτοιμη να εφαρμοστεί σε ανθρώπους.

Πηγή : sarotiko.blogspot.com

0 To μουσείο του Ανθρωπίνου Σώματος.


'Corpus' Human Body Museum - Ολλανδία
Το CORPUS είναι ένα ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο επισκέπτης μπορεί να δει, να αισθανθεί και να ακούσει πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, και τι ρόλους παίζουν το υγιεινό φαγητό, η υγιεινή ζωή και η πολλή άσκηση. Το CORPUS προσφέρει μια ποικιλία πληροφοριών και παρέχει εκπαίδευση και ψυχαγωγία με αυτό το ταξίδι, καθώς και έναν ....

τεράστιο αριθμό μονίμων και ποικίλων εκθέσεων.








Το CORPUS υλοποιήθηκε ως ένα διαφανές κτίριο ύψους 35 μέτρων με τη μορφή του ανθρωπίνου σώματος να προβάλλεται από αυτό. Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο βρίσκεται στην εθνική οδό A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη. Εγκαινιάστηκε την 14/03/2008.

0 Ετοιμάζουν ανακυκλωμένο νησί στον Ειρηνικό


Τα σκουπίδια που επιπλέουν στη θάλασσα, θα μετατραπούν σε τόπο φιλοξενίας 500.000 ανθρώπων!Την ιδέα είχαν Ολλανδοί...

αρχιτέκτονες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κάπου στο Βόρειο Ειρηνικό ανάμεσα σε Καλιφόρνια και Ιαπωνία, επιπλέει μια μάζα από πλαστικά σκουπίδια, η οποία είναι συμπαγής και ζυγίζει 44 εκατ. κιλά και καλύπτει 10,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αυτή η μάζα σκουπιδιών θα αποτελέσει τη βάση για το ....
ανακυκλωμένο νησί, το οποίο θα έχει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τροφής, ικανές να συντηρήσουν 500.000 ανθρώπους.

Το Ανακυκλωμένο Νησί μπορεί να είναι μοναδική ευκαιρία για να σωθεί το θαλάσσιο οικοσύστημα. «Το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη προσοχή και φροντίδα για το περιβάλλον», αναφέρουν οι ολλανδοί ειδικοί. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νησί φιλικό προς το περιβάλλον».

Ο Ρέιμον Νόστερ από το αρχιτεκτονικό γραφείο Whim στην Ολλανδία, δήλωσε ότι το σχέδιο έχει τρεις στόχους: «Να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από μία γιγαντιαία ποσότητα πλαστικών σκουπιδιών, να δημιουργήσουμε νέα γη και να οικοδομήσουμε ένα ανανεώσιμο οικοσύστημα».

Πηγή : TNSite: Ετοιμάζουν ανακυκλωμένο νησί στον Ειρηνικό

0 Το tοp 10 των καλοκαιρινών τροφών: υγεία, ευεξία


1. ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Πρώτο στην λίστα και όχι αδίκως είναι το καρπούζι. Το καρπούζι θεωρείται από τα πιο δροσιστικά φρούτα. Ξεδιψά, αναζωογονεί και αποτοξινώνει τον οργανισμό και αυτό επειδή αποτελείται κατά 95% από νερό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως η C, B1 , B6 και Α. Ακόμη είναι μια καλή πηγή λυκοπένιου, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου. Το ποτάσιο, επίσης, που περιέχει βοηθά πολύ στην καταπολέμηση της εφίδρωσης. Όμως, το μεγαλύτερο προσόν του καρπουζιού είναι ότι καθαρίζει τα νεφρά από τις πέτρες.

2. ΠΕΠΟΝΙ
Δεύτερο στην κατάταξη έρχεται το πεπόνι. Πλούσιο σε βιταμίνη C, δεν περιέχει καθόλου ....
λίπος (κάτι που ισχύει για τα περισσότερα φρούτα εκτός του αβοκάντο). Ακόμη περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την καλύτερη όραση και βοηθά στην άμυνα από μολύνσεις. Επίσης περιέχει νιασίνη, θειαμίνη, κάλιο και βιταμίνη Β6 η οποία συμβάλλει στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία. Όσον αφορά τη βιταμίνη C, περιέχεται σε υψηλά ποσοστά βοηθώντας και αυτή με τη σειρά της το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύοντας παράλληλα από το οξειδωτικό στρες.

3. ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε, αντιοξειδωτικά, βιοτίνη ενώ παράλληλα είναι και μια καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου, μειώνουν τα επίπεδα της "κακής" LDL χοληστερόλης, ενώ παράλληλα ασκούν και προστατευτική δράση στο έντερο μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

4. ΒΕΡΥΚΟΚΟ
Ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πηκτίνη, βιταμίνη C, Β1, βΒ2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Το β-καροτένιο, όντας αντιοξειδωτικό, έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου στον πνεύμονα και του δέρματος. Διατηρεί υγιές το νευρικό σύστημα, ενώ ρυθμίζει τη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων.

5. ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Τα σταφύλια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το συστατικό ρεσβερατρόλη η οποία σύμφωνα με έρευνες περιορίζει όλα τα στάδια εξέλιξης του καρκίνου δρώντας προληπτικά κατά της νόσου. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή που ασκούν καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή και αντιελκωτική δράση.
Το σταφύλι, εκτός από νόστιμο και θρεπτικό φρούτο, είναι και φάρμακο κατά της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας, της χρόνιας κολίτιδας, της ατονίας και των αιμορροΐδων. Πολλές από τις θεραπευτικές ιδιότητες των σταφυλιών αποδίδονται στην καθαρή γλυκόζη (το σταφυλοσάκχαρο), καθώς απορροφάται και αφομοιώνεται αμέσως από τον οργανισμό, δίνοντάς του ενέργεια και ευεξία.

6. ΣΥΚΟ
Αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, β καροτένιου και φολικού οξέως, καθώς και καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου. Αν καταναλωθούν αποξηραμένα προσφέρουν ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου και απελευθερώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας στον οργανισμό. Είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της κολίτιδας και της δυσκοιλιότητας (κυρίως όταν τρώγονται το πρωί, με άδειο στομάχι), συμμετέχουν ουσιαστικά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου (λόγω του καλίου, της βιταμίνης Β6 και των ινωδών ουσιών τους) και μειώνουν τη χοληστερόλη και επομένως τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

7. ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία του παχέος εντέρου. Επίσης αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά τους αποτελούν ασπίδα του οργανισμού από παθήσεις όπως οι καρδιοπάθειες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και βοηθούν το στομάχι και τα έντερα να λειτουργούν σωστά. Χρησιμεύουν, επίσης, σε περιπτώσεις αναιμίας, ατονίας και κόπωσης.

8. ΜΑΝΓΚΟ
Το εξωτικό μάνγκο αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και Α και έχει αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό γλυκογόνου (δηλαδή "βενζίνης" για να έχεις ενέργεια και να νιώθεις ξεκούραστη) αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη Α συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών.



9. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και σίδηρο. Το δημητριακό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1 αλλά και σε άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία (καροτενοειδή).


10. ΠΑΓΩΤΟ
Τελευταίο και καλύτερο είναι το αγαπημένο σε όλους μας παγωτό. Το παγωτό περιέχει μεγάλη ποσότητα γάλακτος, άρα είναι τρόφιμο πλούσιο σε ασβέστιο και βοηθά στην καλή υγεία των οστών και των δοντιών. Επίσης αποτελεί καλή πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Α.

Πηγή : TNSite
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...