ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

0 Τα κανόνια του Αρχιµήδη (Ο βοµβαρδισµός του ρωµαϊκού στόλου µε τη δύναµη του ατµού το 214 π.Χ.)

Ιταλός επιστήµονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το µυστήριο του τρόπου µε τον οποίο ο Αρχιµήδης χρησιµοποίησε τις ακτίνες του ήλιου προκειµένου να καταστρέψει τον ρωµαϊκό στόλο κατά την πολιορκία των Συρακουσών. 

Ο καθηγητής Μηχανολογίας Τσέζαρε Ρόσι του Πανεπιστηµίου Federico ΙΙ της Νάπολης υποστηρίζει ότι ο Αρχιµήδης δεν χρησιµοποίησε κάτοπτρα για να εκµεταλλευτεί τις «φονικές ακτίνες» του ήλιου ώστε να πυρπολήσει τα ρωµαϊκά πλοία τον 3ο π.Χ. αιώνα, όπως αναφέρει ο θρύλος, αλλά απώθησε τους εισβολείς χρησιµοποιώντας... κανόνια ατµού.

Σε µελέτη του µε τίτλο «Τα κανόνια του Αρχιµήδη εναντίον του ρωµαϊκού στόλου;» ο Ρόσι αναπτύσσει τη θεωρία του: ο Αρχιµήδης, ένας από τους σηµαντικότερους µαθηµατικούς, µηχανικούς και φυσικούς της....
αρχαίας Ελλάδας, αντί να στρέψει µέσω των κατόπτρων το φως του ήλιου στα κινούµενα πλοία, είναι πιθανό να χρησιµοποίησε καθρέφτες προκειµένου να ζεστάνει νερό που βρισκόταν σε ειδικές δεξαµενές. Το νερό έβραζε και ο παγιδευµένος ατµός προκαλούσε την έκρηξη του όπλου, στέλνοντας «οβίδες» στους Ρωµαίους 1.500 χρόνια πριν γίνει γνωστή στην Ευρώπη η πυρίτιδα και µάλιστα µε ταχύτητα άνω των 200 χλµ. ανά ώρα και βεληνεκές περίπου 150 µέτρα.

Ρωμαική αναπαράσταση της δολοφονίας του Αρχιμήδη
Ο Ρόσι πιστεύει ότι οι «οβίδες» ήταν πήλινες και περιείχαν «υγρό πυρ», µια µάζα από εύφλεκτα υλικά. Ετσι, η βολή προκαλούσε εκρήξεις και τελικά πυρπόληση των στόχων. Η πολιορκία των Συρακουσών έγινε το 214 π.Χ., όταν η πόλη ανήκε ακόµα στην Ελλάδα. Η πόλη καταλήφθηκε έπειτα από 2 χρόνια και ο Αρχιµήδης δολοφονήθηκε. Σύµφωνα µε την παράδοση, κατά την κατάληψη της πόλης, έπειτα από προδοσία, ένας ρωµαίος στρατιώτης σκότωσε τον έλληνα επιστήµονα ενώ αυτός ήταν απασχοληµένος µε κάποιο γεωµετρικό πρόβληµα. «Μη µου τους κύκλους τάραττε», πρόλαβε να του πει ο Αρχιµήδης.


Η αντιµετώπιση των Ρωµαίων µε κάτοπτρα αποτελεί στην πραγµατικότητα έναν θρύλο των µεσαιωνικών χρόνων. Από τις αρχαίες πηγές, ο φυσικός και φιλόσοφος Γαληνός αναφέρει µια
συσκευή πυρπόλησης που χρησιµοποιήθηκε εναντίον του ρωµαϊκού στόλου, η λεπτοµέρεια όµως µε τα κάτοπτρα απουσιάζει, όπως και σε όλη την αρχαία γραµµατεία.

Αντίθετα, ο Πλούταρχος κάνει αναφορά σε µια µακρόστενη µηχανή που ανάγκασε τους Ρωµαίους να εγκαταλείψουν την πολιορκία των Συρακουσών, ενώ άλλοι συγγραφείς αναφέρουν ένα κανόνι ατµού. Πολλούς αιώνες αργότερα, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σχεδίασε ένα παρόµοιο κανόνι χαρακτηρίζοντάς το ως επινόηση του µεγάλου αρχαίου µαθηµατικού. Ετσι, είναι πολύ πιθανό τα κάτοπτρα του θρύλου να ήταν στην πραγµατικότητα κανόνια ατµού.

maradclub.blogspot.com

0 Οι αστροναύτες του ISS «επιστρέφουν αδύναμοι σαν ογδοντάρηδες»


Οι αστροναύτες του ΙSS γυμνάζονται μία με δύο ώρες την ημέρα

Οι σαραντάρηδες αστροναύτες που περνούν έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιστρέφουν στη Γη με παροδική αλλά σοβαρή μυική ατροφία που θυμίζει ογδοντάρηδες, δείχνει νέα μελέτη, η οποία εγείρει ανησυχίες για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές σε αστεροειδείς ή στον Άρη.

Παρά την καθημερινή εξάσκηση σε ειδικά μηχανήματα, οι αστροναύτες που περνούν ένα εξάμηνο σε τροχιά χρειάζονται φυσικοθεραπεία όταν....
επιστρέφουν και, λόγω προβλημάτων ισορροπίας, δεν ...
μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο για δύο με τέσσερις εβδομάδες. Οι μύες επιστρέφουν πάντως στην αρχική τους κατάσταση έπειτα από μερικούς μήνες.

Το φαινόμενο της απώλειας μυικής μάζας ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο η τελευταία μελέτη είναι η πρώτη που το επιβεβαιώνει με βιοψίες των μυών πριν και μετά το πολύμηνο ταξίδι.

H έρευνα του Πανεπιστημίου Μαρκέτ στο Μίσιγκαν εγείρει ερωτηματικά για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη που θα διαρκούσαν το λιγότερο τρία χρόνια. Θα μπορούσε το πλήρωμα να αντεπεξέλθει σε έκτακτες καταστάσεις;

«Εγώ θα ανησυχούσα», σχολίασε ο βιολόγος Ρόμπερτ Φιτς, επικεφαλής της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of Physiology.

Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει ασαφής, πιθανότατα όμως σχετίζεται με τις μειωμένες απαιτήσεις της διαβίωσης σε μηδενική βαρύτητα.

Το περίεργο είναι ότι αστροναύτες χάνουν μυική μάζα παρόλο που εξασκούνται για μία έως δύο ώρες κάθε μέρα σε ειδικά μηχανήματα -διαδρόμους, στατικά ποδήλατα και μηχανήματα αντίστασης.

Η NASA περιμένει τώρα τα αποτελέσματα των δοκιμών για ένα νέο σύστημα άσκησης που έφτασε στον ISS πέρυσι.

Η μελέτη εξέτασε εννέα Αμερικανούς αστροναύτες και Ρώσους κοσμοναύτες που ταξίδεψαν στο σταθμό το διάστημα 2002-2005. Βιοψίες στους μύες της γάμπας πριν και μετά το ταξίδι έδειξαν μείωση 40% στη δύναμη των μυικών ινών βραδείας σύσπασης. Οι ίνες αυτές παίζουν κεντρικό ρόλο στην ισορροπία και τη στάση του σώματος και φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από ό,τι οι ίνες ταχείας σύσπασης.

Προηγούμενες μελέτες στη Γη έχουν δείξει ότι οι εθελοντές που παραμένουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προσομοιώνοντας τη διαβίωση σε μηδενική βαρύτητα, πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες για να ωφεληθούν από την άσκηση.

«Όλα τα μέλη πληρώματος που εξετάστηκαν στη μελέτη [...] δεν έτρωγαν αρκετά» επισήμανε ο Φιτς.

Το ίδιο είχε παρατηρηθεί στο ρωσικό σταθμό Mir, στον οποίο οι κοσμοναύτες κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζονταν και συχνά επέστρεφαν στη Γη πιο αδύνατοι.

Το φαινόμενο ίσως συνδέεται με το φορτωμένο πρόγραμμα του πληρώματος, που δεν αφήνει πολύ χρόνο για τα γεύματα, αλλά και με τις διαταραχές της γεύσης και της όσφρησης που αναφέρουν ορισμένοι αστροναύτες.

Για τη διατήρηση της μυικής μάζας, τονίζει ο Φιτς, οι αστροναύτες πρέπει να τρώνε αμέσως μετά την άσκηση στα ειδικά μηχανήματα.

Επιφυλακτικός ως προς τα συμπεράσματα της νέας μελέτης εμφανίστηκε πάντως ο Γκρέγκορι Άνταμς, φυσιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ο οποίος συνεργάζεται με τη NASA. Επισήμανε ότι οι μύες της γάμπας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ατροφία και δύσκολα γυμνάζονται στο διάστημα, οπότε τα αποτελέσματα της έρευνας ίσως δεν είναι ενδεικτικά για όλο το σώμα.

Παραδέχεται πάντως ότι η μυική ατροφία είναι πρόβλημα που συχνά είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με την άσκηση.

Η παραμονή σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας προκαλεί και άλλες διαταραχές, όπως για παράδειγμα μετακίνηση του αίματος από τα πόδια στον κορμό και διόγκωση της καρδιάς.

Εκτός από τη μυική ατροφία, το πλήρωμα μιας μελλοντικής αποστολής στον Άρη θα είχε να αντιμετωπίσει και την παρατεταμένη έκθεση στη φονική κοσμική ακτινοβολία.

maradclub.blogspot.com

0 Υπόγειο γκαράζ για τον κήπο σας

Το Cardok είναι ένα υπόγειο σύστημα στάθμευσης που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από ό, τι το τυπικό γκαράζ διατηρώντας τη διακόσμηση του κήπου σας .
Η πλατφόρμα ανεβαίνει και κατεβαίνει με υδραυλικό σύστημα.
Αν το ρεύμα κοπεί, η μικρή εφεδρική γεννήτρια θα σας βοηθήσει με το αυτοκίνητο σας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.......
kapistri.blogspot.com

0 Όχι άλλα παραμύθια..

Από  http://trelokouneli.blogspot.com/
Μετά το κλείσιμο του blog troktiko, όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί θέλησαν να κλέψουν λίγη απο την δόξα του και σε κάποιο βαθμό το έχουν πετύχει.. Δείτε το tromaktiko, το οποίο απο το πουθενά κατάφερε να συγκεντρώσει σε λίγο χρονικό διάστημα, μεγάλη μερίδα των αναγνωστών του troktikou, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το troktiko.. Βέβαια υπάρχουν και .....πολλά άλλα, όπως troktico, malaktiko, troktikoi κτλ. Που θέλουμε να καταλήξουμε.. Καθημερινά δεχόμαστε πολλά.. mail όπου μας ρωτάτε αν κάποιο απο τα μέλη του troktikou γράφει σε κάποιο απο αυτά.. Η αλήθεια είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γράφει πουθενά.. Το ξεκαθαρίζουμε και το τονίζουμε γιατί πολλοί δεν το ξέρουν και πιστεύουν ακόμα σε παραμύθια!!

0 ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το υπουργείο Παιδείας θα αρχίσει τον διάλογο για ένα από τα πλέον μεγαλόπνοα σχέδια μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των τελευταίων ετών. Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν τη διοίκηση, τα προγράμματα σπουδών, τη χρηματοδότηση, το νέο σύστημα εισαγωγής των αποφοίτων λυκείου και τη διεθνοποίηση των ιδρυμάτων.

Οι αλλαγές στις οποίες προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείεται όμως να φέρουν μια νέα..... περίοδο σύγκρουσης με μερίδα φοιτητών ακόμη και της ΠΑΣΠ.

Στις 3 και 5 Σεπτεμβρίου προγραμματιζόταν ευρεία σύσκεψη επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στους Δελφούς, που θα κατέληγε σε κείμενο δημόσιας διαβούλευσης που θα περιελάμβανε τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σύσκεψη αυτή όμως αναβλήθηκε για αργότερα, λόγω των κομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους.

Βασικό εργαλείο για την αναμόρφωση των ιδρυμάτων θα είναι η πρόσφατη εμπειρία των αλλαγών στα πανεπιστήμια Πορτογαλίας, Αυστρίας και Δανίας, που εκπρόσωποί τους θα κληθούν να δώσουν τα φώτα τους για την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Πάντως, η Α. Διαμαντοπούλου δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει και να δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες αυτοδιοίκησης και αυτοτέλειας στα πανεπιστήμια, αλλά με λογοδοσία. Οι οικονομικοί προγραμματισμοί βάσει των οποίων γίνεται τώρα η χρηματοδότηση μπορεί να μετατραπούν σε τριετείς ή πενταετείς, αλλά η η ροή των κονδυλίων θα εξαρτάται από την αξιολόγηση του έργου τους.

Οπως επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου, «αν κάποιο πανεπιστήμιο δεν πιάσει τους στόχους της αξιολόγησης, δεν σημαίνει ότι θα κλείνει αλλά ότι θα χρηματοδοτείται μόνο για τις βασικές λειτουργίες του. Αν, από την άλλη πλευρά, επιδείξει ιδιαίτερο έργο, θα επιβραβεύεται με επιπλέον πιστώσεις 5%-10%». Ενα από τα κριτήρια του ύψους της χρηματοδότησης θα είναι και οι αριθμοί των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο και όχι όσων εισάγονται.

Οι καθηγητές ζητούν να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης των ιδρυμάτων. Οπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν. Σταυρακάκης, «πρέπει τα στελέχη της διοίκησης να διακρίνονται για τον έντονο επαγγελματισμό τους και για τη δυνατότητά τους να εφαρμόσουν τις διεθνώς γνωστές αρχές της επιστήμης της διοίκησης. Τα μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό έχουν ειδικούς διαχείρισης των οικονομικών τους. Τα πανεπιστήμια-μοναστήρια του 17ου αιώνα δεν υπάρχουν πλέον. Τώρα έχουν γίνει σύγχρονοι και σύνθετοι οργανισμοί έρευνας και εκπαίδευσης».

Αν θα υπάρχουν «managers» στις διοικήσεις θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση στους Δελφούς, αλλά ήδη και μόνον η σκέψη αποτελεί «casus belli» για ορισμένες φοιτητικές παρατάξεις, που διατυπώνουν φόβους ότι θα μπουν στα ελληνικά πανεπιστήμια ιδιώτες-χορηγοί εμπορευματοποιώντας τη γνώση.

Οπως επισημαίνει, επίσης, στέλεχος του υπουργείου, «πολλή συζήτηση αναμένουμε να γίνει για το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου. Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα ιδρύματα, χωρίς όμως να γίνεται καταστρατήγηση αυτού του στόχου».

Οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών που θα γίνουν συνδέονται με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που όπως φαίνεται θα είναι κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων σε περιορισμένο αριθμό μαθημάτων και εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολή και όχι σε τμήμα. Το «ξεκαθάρισμά» τους όμως θα γίνεται στο τέλος του πρώτου έτους, πριν δηλαδή ο φοιτητής εγγραφεί σε τμήμα και κατόπιν αυστηρών εξετάσεων. Πριν από την εφαρμογή του νέου συστήματος, κατά πάσαν πιθανότητα το 2013, θα έχουν γίνει αλλαγές στα λύκεια αλλά, κυρίως, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με καταργήσεις, συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλαγές ονομασιών ακόμη και γνωστικών αντικειμένων.

Η Α. Διαμαντοπούλου είπε στην «Κ.Ε.» ότι: «Στις προθέσεις μας είναι η αλλαγή του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο και την ποιότητα και την αριστεία παντού. Οι συγχωνεύσεις και οι αλλαγές θα γίνουν με κριτήρια και βάσει μελέτης. Το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα προκύψει και με βάση αυτές τις αλλαγές, αφού οι φοιτητές δεν θα εισάγονται σε τμήματα αλλά σε σχολές».

Η διεθνοποίηση του ελληνικού πανεπιστημίου είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος, αν βέβαια ξεπεραστεί ο σκόπελος των πιστώσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση του νέου μοντέλου. Η υπουργός φιλοδοξεί να προσελκύσουν τα πανεπιστήμιά μας φοιτητές από άλλες χώρες, κυρίως των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, με προγράμματα σπουδών, κυρίως μεταπτυχιακών, σε ξένη γλώσσα. Πιλότος αυτής της προσπάθειας θα είναι το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, που καθιέρωσε πρόσφατα μεταπτυχιακό τμήμα ναυπηγικής στα αγγλικά και κατακλύζεται από φοιτητές των βαλκανικών χωρών.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
22-8-2010

0 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ...ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ


ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ..ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ...

Τέλος στα φθηνά υβριδικά. Επιστροφή στα θωρακισμένα. Ο φόβος της τρομοκρατίας ανατρέπει και τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των εξόδων στις μετακινήσεις υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων. Παράλληλα τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε....

50 υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς ζητεί με νέο, απόρρητο 20σέλιδο έγγραφό της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τον φόβο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης εκπονείται νέο σχέδιο ασφαλείας για το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο.

Στο έγγραφο με τίτλο «Εφαρμογή Διαδικασιών για την Ασφάλεια και την Πρόσβαση σε Εγκαταστάσεις» που αποστέλλεται αυτές τις ημέρες σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς και υπευθύνους ασφαλείας των δημοσίων υπηρεσιών γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχονται ύποπτα πρόσωπα που εισέρχονται στα κτίρια, στον εντοπισμό αυτοκινήτων που μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά, αλλά και στον έλεγχο των ύποπτων δεμάτων. Την ίδια στιγμή, για λόγους ασφαλείας, αποφασίζεται να αντικατασταθούν τα υβριδικά οχήματα με θωρακισμένα.

Η σύνταξη του 20σέλιδου εγγράφου πρέκυψε κατόπιν συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με τη Εuropol και αξιωματικούς που ασχολούνται με τη δίωξη των οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» σε όλη την Ευρώπη. Στο εν λόγω έγγραφο περιγράφονται δεκάδες μέθοδοι αναγνώρισης ύποπτων κινήσεων, ενώ δίνονται σαφείς εντολές για τη θωράκιση των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Γι αυτόν τον λόγο θεωρείται απαραίτητο να αποκτηθούν συσκευές-σαρωτές δεμάτων, σκάνερ, μαγνητικές πύλες κτλ. - που μπορεί να αποτρέψουν την εισβολή ενόπλων ή την αποστολή δέματος-βόμβα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι παρά την κινητοποίηση που υπήρξε μετά την έκρηξη του δέματος-βόμβα που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη, ελάχιστες ουσιαστικές κινήσεις έγιναν σε υπουργεία και δημόσιους φορείς για τη λήψη μέτρων ασφαλείας που μπορεί να αποτρέψουν νέο αιματηρό χτύπημα. Κι α; υτό τη στιγμή που ο περιώνυμος μηχανισμός ολυμπιακής ασφάλειας ο οποίος προέβλεπε τη συνεχή προστασία όλων των υπουργείων και των κρίσιμων υποδομών, έχει ουσιαστικά διαλυθεί...

Οσον αφορά τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες «κρίσιμες» εγκαταστάσεις, σε πρόσφατους ελέγχους έχουν βρεθεί πολλά «τρωτά» σημεία και ήδη εκπονείται νέο, συμπληρωματικό πρόγραμμα θωράκισής τους.

ΠΡΕΖΑ TV
22-8-2010

0 Φταίει ο μαραγκός!!!!

ksipnistere.blogspot.com

0 Το καζίνο των...ζώων

kontiloforos.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...