ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

0 Ανακάλυψαν πόλη ....μυρμηγκιών!

Με σκοπό την μελέτη μιας φωλιάς μυρμηγκιών, μια ομάδα ερευνητών έριξε τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλελειμμένη φωλιά. Χώρεσαν 10 τόνοι τσιμέντο. Μετά από έναν μήνα άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.
Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακό.
Μια ολόκληρη "πόλη", με...


Δείτε το βίντεο


δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό. Όλα δείχνουν σαν να ήταν σχεδιασμένα από αρχιτέκτονα. Αυτή η κολοσσιαία πόλη δημιουργήθηκε με την σκληρή εργασία ολόκληρης της κοινότητας των μυρμηγκιών , που αποδείχτηκε εξαιρετικά εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον σκοπό της.
Το κτίσμα καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα και έχει 8 μέτρα βάθος. Για να χτιστεί, τα μυρμηγκιά αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν 40 τόνους γης. 

0 Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!

Video: Ιδού η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!
Στο τουριστικό θέρετρο San Alfonso del Mar της Χιλής βρίσκεται η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 2008 και ...
κατέκτησε ήδη μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
Τα μεγέθη και οι αριθμοί είναι πρωτοφανείς, αλλά όχι εξωπραγματικοί. Η πισίνα λειτουργεί με θαλασσινό νερό συνολικού όγκου 250.000 κυβικών μέτρων που με φίλτρα τελευταίας τεχνολογίας ανακυκλώνεται συνεχώς.
Το μήκος της φθάνει τα 1.000 μέτρα. Μόνον αυτά τα στοιχεία την κατέστησαν ήδη, όχι μόνον τη μεγαλύτερη στο είδος της, αλλά πολύ μεγαλύτερη από τις μέχρι σήμερα θεωρούμενες τεράστιες δημόσιες πισίνες, όπως η Orthlieb στην Casablanca και η San Alfonso.
Το βάθος του επαναστατικού έργου, που...
 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
 
προσελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, φθάνει τα 35 μέτρα και είναι μοναδικό σε design και κατασκευαστικές μεθόδους. Αποτελεί το αποτέλεσμα της δουλειάς του βιοχημικού και επιχειρηματία Fernando Fischmann.
Είναι ίση με 6.000 πισίνες μεσαίου μεγέθους ιδιωτικής κατοικίας, ενώ οι ανέσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέπτη είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένες.
Ο ιδρυτής των Crystal Lagoons πάντως, από τις οποίες εμπνεύστηκε το έργο του δηλώνει: "Φαίνεται πως ο κόσμος έχει τρελαθεί με τις δημόσιες πισίνες, ιδίως σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή όπου γνωρίζουν μεγάλη άνθηση. Εκεί," λέει ο Fischmann, "οι εταιρείες στοχεύουν στο να δημιουργούν εντυπωσιακούς τεχνητούς παραδείσους, ακόμη και σε περιοχές που κανείς δεν φαντάζεται ότι μπορεί να συναντήσει τέτοιο έργο".
Η κατασκευή της πισίνας, που κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, διήρκεσε 5 χρόνια. Το ετήσιο κόστος συντήρησής της αναμένεται να κυμανθεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια. "Αυτό το έργο έχει μια δυνατότητα που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη. Ο επισκέπτης έχει την απόλυτη αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια πεντακάθαρη παραλία, χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τόσο εξαιτίας του νερού, όσο και εξαιτίας των υπερσύγχρονων θαλασσίων σπορ", συμπληρώνει ο Fischermann.
Επόμενος στόχος του εν λόγω κατασκευαστή είναι το Dubai. Eκεί όπου σκοπεύει να φτιάξει κάτι ανάλογο και ακόμη μεγαλύτερο, που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. 

0 ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Πέτα κι εσύ το παπούτσι σου στο Γιώργο!


Παίξτε κι εσείς εδω:...
 
24wro.blogspot.com/

0 ΔΕΙΤΕ τις θλιβερές φωτογραφίες του στραγγαλισμένου κύκνου! ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ασυνείδητοι στραγγάλισαν κύκνο
Δύσκολα χωρά ο νους το πώς και το γιατί κάποιοι ασυνείδητοι έπιασαν με θηλιά έναν κύκνο και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν.

Το όμορφο πουλί εντόπισαν νεκρό σήμερα περαστικοί από την παραλίμνια περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων και αγανακτισμένοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές.

0 Στα 100 μέτρα έφτασε η γεώτρηση στη Χιλή

Η γεώτρηση για τη διάνοιξη μιας δεύτερης βοηθητικής σήραγγας για να βοηθηθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων που βρίσκονται 700 μέτρα κάτω από τη Γη, από τις αρχές Αυγούστου, έφτασε και ξεπέρασε ήδη τα εκατό μέτρα, ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής μηχανικό που επιβλέπει τις εργασίες.

Το γεωτρύπανο Τ-130 που εδώ και δύο ημέρες έχει ξεκινήσει την διάνοιξη της βοηθητικής σήραγγας, ξεπέρασε ήδη τα εκατό μέτρα βάθος, κάτι που δεν είχε καταφέρει επί οκτώ ημέρες το πρώτο γεωτρύπανο, το...
Strata 950, που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων του Σαν Ζοζέ, ανέφερε ο μηχανικός Μιγκέλ Φορτ.

Το Τ-130 προχωρώντας θα κάνει ένα άνοιγμα διαμέτρου τουλάχιστον 66-70 εκατοστών ώστε να μπορέσουν να απεγλωβιστούν, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, ένας-ένας οι 33 με τη βοήθεια και ενός ειδικού κλωβού.
Σύμφωνα με τις αρχές οι 33 θα μπορέσουν να μεταφερθούν στην επιφάνεια -καλώς εχόντων των πραγμάτων-μεταξύ των αρχών Νοεμβρίου και των αρχών Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι και ένας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της δεκαετίας του 80, ο Φράνκλιν Λόμπος, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του μεταλλωρύχους θα μπορέσει να δει σήμερα απ ευθείας τον φιλικό αγώνα Ουκρανίας-Χιλής με τη βοήθεια ενός συστήματος ειδικών οπτικών ινών που θα φτάσουν 700 μέτρα κάτω από τη Γη.

Παράλληλα οι αρχές θα κατεβάσουν στους εγκλωβισμένους ειδικά φάρμακα και αντιβιοτικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα δόντια , άλλους που παρουσίασαν υπέρταση και άλλους με δερματολογίες παθήσεις.

Σήμερα ανακοινώθηκε τέλος ότι οι 33 γευματίζουν κανονικά και ότι τους χορηγούνται τουλάχιστον 2.400 θερμίδες καθημερινά.

0 2,5 εκατομμύρια Γάλλοι στους δρόμους!!



Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί ως αντίδραση στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Η "ημέρα της μεγάλης αναμέτρησης", όπως χαρακτήρισε ο Τύπος τη χθεσινή ημέρα, αποτελεί επίδειξη δύναμης των οκτώ συνδικάτων που ενωμένα έχουν θέσει τον πήχη ψηλά. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν υποβάλει 200 τροπολογίες για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της παρουσίασης στη Βουλή του νέου νόμου που....
αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη.

Από την 24ωρη πανεθνική απεργία προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Επηρεάστηκε η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών, περίπου το 50% των δρομολογίων των τρένων, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις εναέριες μετακινήσεις.

Σχολεία και πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά, καθώς και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Προβλήματα παρουσιάστηκαν ακόμα και στη λειτουργία νοσοκομείων.

«Από σήμερα και μετά είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Αν θέλουν να πάνε τα πράγματα καλύτερα, καλά θα κάνουν να κάνουν προτάσεις [για αλλαγές στη μεταρρύθμιση]» δήλωσε o Φρανσουά Σερέκ, ηγέτης του μεγάλου συνδικάτου CFDT.

Ο Μπερνάρ Τιμπό, ηγέτης της άλλης μεγάλης εργατικής συνομοσπονδίας, της CGT, υπαινίχθηκε με δηλώσεις του μια πιθανή γενική απεργία. «Αν δεν απαντήσουν και δεν προσέξουν, θα υπάρξει συνέχεια και τίποτε δεν αποκλείεται στο στάδιο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις συντάξεις στα 60 χρόνια, όλοι είμαστε αλληλέγγυοι, όλες οι γενιές, νέοι και γέροι» δήλωσαν συνδικαλιστές στην κορυφή της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία της Δημοκρατίας.

apolitistosteki.blogspot.com/

0 Διαβάστε τις 54 επιχειρήσεις τροφίμων που "τσάκωσε" ο ΕΦΕΤ!


Ελπίζουμε να μην είναι για τα μάτια του κόσμου και να συνεχιζουν να γινονται τέτοιοι έλεγχοι γιατι μερικοί έχουν ξεφύγει

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. Στις επιχειρήσεις αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 341.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα και οι εταιρείες που επιβλήθηκαν ...
1. Πρόστιμο € 2.000 στο αναψυκτήριο - κυλικείο με την επωνυμία Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Σητείας (εντός αερολιμένα), διότι διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

2. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση εμπορίας κατεψυγμένων προϊόντων με την επωνυμία "ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ" ΦΡΑΔΕΛΑΚΗ ΑΡΕΤΗ που βρίσκεται στην οδό Μίνωος 68 στο Ηράκλειο Κρήτης, διότι διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση της επιχείρησης στις συστάσεις που είχαν γίνει σε προηγούμενο έλεγχο και ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών των ορθών πρακτικών υγιεινής.

3. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής & κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης με την επωνυμία "ΠΑΝΤΕ ΑΕ ΦΟΥΡΝΙΝ" που βρίσκεται στο 4,5 χλμ Θεσσαλονίκης - Ασβεστοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν : μη εγκατάσταση συστήματος ιχνηλασιμότητας, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, αλληλομόλυνση και ανεπαρκή μέτρα προστασίας των τροφίμων κατά την παραγωγή και την αποθήκευση.

4. Πρόστιμο € 6.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΓΑΝΤΖΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ που βρίσκεται στην Ε.Ο. Αγρινίου - Καλυβίων στο Αγρίνιο, διότι διαπιστώθηκαν : έλλειψη άδειας λειτουργίας, ύπαρξη κατοικίδιου ζώου στο χώρο της επιχείρησης, έλλειψη HACCP, μη εκπαιδευμένο προσωπικό και επιβλαβή - μη κανονικά για την ανθρώπινη υγεία τρόφιμα.

5. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία "ΒΕΚ" ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΑΒΕΕ που βρίσκεται στο Μικρό Δάσος στο Πολύκαστρο, διότι διαπιστώθηκαν : προβλήματα υποδομών, ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος HACCP και ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.

6. Πρόστιμο € 20.000 ευρώ στην ψαροταβέρνα με την επωνυμία "ΓΕΥΣΗ ΕΠΕ - ΜΑΪΑΜΙ" που βρίσκεται στην οδό Θέτιδος 18 στην Καλαμαριά, διότι διαπιστώθηκαν : ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και ελλιπής εφαρμογή των διαδικασιών HACCP.

7. Πρόστιμο € 4.000 ευρώ στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΤΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 2ο χλμ Ωραιοκάστρου - Νεοχωρούδας στο Ωραιόκαστρο, διότι διαπιστώθηκαν : πλημμελής υγιεινή, προβλήματα υποδομών και μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

8. Πρόστιμο € 6.000 ευρώ στην καφετέρια - μπαρ με την επωνυμία ΞΑΝΤΙΔΗΣ - ΤΙΓΚΑΣ - ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίας Αναστασίας 5-7 στο Εμπορικό Κέντρο Μεσογειακός Κόσμος στην Πυλαία, διότι διαπιστώθηκαν : μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.

9. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία Δ. ΑΝΔΡΙΟΛΑΤΟΣ - Κ. ΚΑΝΟΝΙΔΗ και Σία Ο.Ε. "ΡΑΚΟΜΕΛΟ" που βρίσκεται στην οδό Σοφούλη 36 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν : μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, μη σωστή διαρρύθμιση των χώρων των τροφίμων ώστε να επιτρέπεται ο καθαρισμός τους, μη ύπαρξη αποδυτηρίων, ελλιπείς συνθήκες καθαρισμού του προσωπικού και μη αναγραφή επί του τιμολογίου των κατεψυγμένων προϊόντων.

10. Πρόστιμο € 1.500 στην υπεραγορά με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ που βρίσκεται στην οδό Μ. Μπότσαρη 34 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν : αποκλίσεις στο σύστημα αυτοελέγχου και ορθού χειρισμού των τροφίμων.

11. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας με την επωνυμία ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ που βρίσκεται στο Ροδολίβο Σερρών στις Σέρρες, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στα συστήματα ανιχνευσιμότητας και στους χώρους των τροφίμων.

12. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία MEΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που βρίσκεται στη Νίκαια Λάρισας, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό και έλλειψη άδειας λειτουργίας.

13. Πρόστιμο € 2.000 στο οβελιστήριο με την επωνυμία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ που βρίσκεται στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν : ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, ακατάλληλος εξοπλισμός, μη τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής κατά τον χειρισμό των τροφίμων και επέκταση του καταστήματος σε παρακείμενο χώρο χωρίς την έκδοση νέας άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

14. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ που βρίσκεται στην Βόλου και Αιγέα στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκαν : μη τήρηση των όρων αδειοδότησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

15. Πρόστιμο € 5.000 στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ που βρίσκεται 7ο χλμ Λάρισας - Τυρνάβου στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στον εξοπλισμό και την υποδομή, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

16. Πρόστιμο € 2.000 στο καφενείο - σνακ μπαρ - ουζερί με την επωνυμία "ΝΕΑ ΛΕΥΚΑ" που βρίσκεται στην οδό Καραθάνου 30 στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκαν : ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και έλλειψη ατομικών βιβλιαρίων υγείας.

17. Πρόστιμο € 2.000 στην κινητή καντίνα με την επωνυμία ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ που βρίσκεται στην Φαλάνη Λάρισας, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης και μη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού.

18. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο παραγωγής πιτών με την επωνυμία "ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων σύμφωνα με τις αρχές του HACCP.

19. Πρόστιμο € 20.000 στη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας με την επωνυμία "Β.Ι.Κ.Η. Α.Ε." που βρίσκεται στη Νέα Κερασούντα στη Φιλιππιάδα, διότι μετά από επώνυμη καταγγελία διαπιστώθηκε η ύπαρξη μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμου (αλλοιωμένο αλλαντικό) το οποίο κατασχέθηκε και καταστράφηκε. Επίσης, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις των κανόνων υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.

20. Πρόστιμο € 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία S/M ΛΑΡΙΣΑ που βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων 80 στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των όρων αδειοδότησης.

21. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΦΕΡΡΑΙΟΣ που βρίσκεται στο Βελεστίνο Μαγνησίας, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.

22. Πρόστιμο € 3.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΤΖΙΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ που βρίσκεται στο Μαραθέα Καρδίτσας, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, εξοπλισμού και υποδομής της επιχείρησης.

23. Πρόστιμο € 1.500 στο καφέ - ουζερί με την επωνυμία ΞΩΛΙΑΣ που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 11 στην Καρδίτσα, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στον εξοπλισμό της επιχείρησης και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

24. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίας ελαίων & παραγωγής και εμπορίας μαργαρινών και μαγειρικών λιπών με την επωνυμία ΑΦΟΙ Κ. ΣΠΑΝΟΥ ΑΒΕΕ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που βρίσκεται στην οδό Κρυστάλλη 8 στη Μεταμόρφωση, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας.

25. Πρόστιμο € 2.000 στο αναψυκτήριο με την επωνυμία ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΔΗΜ. ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ που βρίσκεται στη Λεωφ. Κηφισίας 10-12 στο Μαρούσι, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού.

26. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση συσκευασίας καφέ με την επωνυμία "COOL COFFEΕ" που βρίσκεται στη Φοινικιά Ηρακλείου, διότι δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

27. Πρόστιμο € 4.000 στις κεντρικές αποθήκες Κρήτης της αλυσίδας Καρφούρ Μαρινόπουλος με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, διότι κατά τη φόρτωση του φορτηγού φορτώθηκαν προϊόντα με τρόπο ώστε να δημιουργείται κίνδυνος επιμόλυνσης.

28. Πρόστιμο € 20.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκαν : πώληση ψωμιού χωρίς την απαιτούμενη άδεια, πλημμελής εφαρμογή του HACCP σε ζητήματα υγιεινής και σοβαρές αποκλίσεις υγιεινής.

29. Πρόστιμο € 3.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία ΠΑΜΠΟΥΞΙΔΟΥ ΘΕΩΝΗ "ΓΥΡΟΦΩΛΙΑ" που βρίσκεται στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, διότι διαπιστώθηκαν : κατοχή μη ασφαλών τροφίμων και έλλειψη άδειας λειτουργίας αποθηκευτικού χώρου.

30. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση παρασκευής σαλατών και εδεσμάτων με την επωνυμία ΘΑΝΟΣ Π. και Σία Ο.Ε. "OSCAR" που βρίσκεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν : μη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων βάσει των αρχών του HACCP, μη εφαρμογή διαδικασιών ανιχνευσιμότητας και μη σωστή επισήμανση των προϊόντων.

31. Πρόστιμο € 40.000 στην επιχείρηση τυποποίησης ελαιολάδου με την επωνυμία ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ που βρίσκεται στο 2ο χλμ Κιλκίς - Πολυκάστρου στο Πολύκαστρο, διότι κατόπιν καταγγελίας βρέθηκε προϊόν επισημασμένο ως καλαμποκέλαιο το οποίο, όπως προέκυψε από δειγματοληψία, βρέθηκε μη κανονικό και νοθευμένο με ξένη φυτική λιπαρή ύλη.

32. Πρόστιμο € 20.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Διγενή Ακρίτα & Κύπρου στην Αργυρούπολη, διότι διαπιστώθηκαν : μη ορθές πρακτικές υγιεινής, αποκλίσεις σε σχέση με την υποδομή, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου HACCP.

33. Πρόστιμο € 4.000 στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία ΚΑΛΦΑ ΣΜΑΡΩ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ που βρίσκεται στην οδό Θερμαϊκού 44 στην Καλαμαριά, διότι βρέθηκαν διακόσια κιλά και οκτακόσια γραμμάρια αλιευμάτων τα οποία είχαν καταψυχθεί από την επιχείρηση, στερούνταν υγειονομικών ή άλλων επισημάνσεων και είχαν συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

34. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΠΑΛΛΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ που βρίσκεται στην οδό Παπανικολάου 99 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε υπέρβαση της εγκεκριμένης για το κατάστημα δραστηριότητας (αρτοποιείο) που συνιστά "έλλειψη άδειας λειτουργίας" (παρασκευή και πώληση γλυκισμάτων). Επίσης, η εγκατάσταση δεν πληρούσε ορισμένες από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων.

35. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο ξενοδοχείου με την επωνυμία ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝ. & ΤΟΥΡ. ΕΠ. Α.Ε. που βρίσκεται στην Πλ. Λεμονοπούλου 1 στην Ολυμπιακή Ακτή στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων από την επιχείρηση τροφίμων.

36. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 3ο χλμ Κατερίνης - Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκαν : μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σύμφωνα με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και το σύστημα HACCP και παραγωγή, συσκευασία και διάθεση προς πώληση μη κανονικών - νοθευμένων γαλακτοκομικών προϊόντων.

37. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΦΡΑΝΤΖΑΛΗΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην Πλ. Ηρώων 9 στο Σιδηρόκαστρο Σιντικής, διότι διαπιστώθηκαν : μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και το σύστημα HACCP, παραγωγή προϊόντων που δεν προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας (με παράλληλη τροποποίηση των χώρων παραγωγής χωρίς έγκριση από την Αρμόδια Αρχή), μη τήρηση των κριτηρίων για το νωπό γάλα και μη λήψη μέτρων στις περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που προβλέπει η νομοθεσία για το νωπό γάλα που παραλαμβάνει η επιχείρηση, έλλειψη διαδικασίας ιχνηλασιμότητας για το λευκό τυρί άλμης και μια σειρά ευρημάτων (τουαλέτες προσωπικού, αποθήκευση βοηθητικών υλών στο εξωτερικό περιβάλλον) που δεν συνάδουν με τις αρχές ορθής βιομηχανικής πρακτικής και τις αρχές ορθής υγιεινής πρακτικής.

38. Πρόστιμο € 6.000 στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία LEADER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου 28 στο Καλοχώρι, διότι διαπιστώθηκε ότι η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων. Επίσης, ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων.

39. Πρόστιμο € 8.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΡΕΑΤΑ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ηρώων 25 στη Νιγρίτα, διότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης είχε στην κατοχή του μη ασφαλή τρόφιμα - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με αδρανοποίηση, οι χώροι του καταστήματος δεν ήταν καθαροί και σε καλή κατάσταση, ο εξοπλισμός που ερχόταν σε επαφή με το κρέας δεν ήταν καθαρός και σε καλή κατάσταση, δεν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής στην αποθήκευση - διατήρηση του κρέατος ώστε να προφυλάσσεται από επιμολύνσεις, δεν τηρούνταν οι κανόνες ατομικής υγιεινής, δεν παρέχονταν στους καταναλωτές οι πληροφορίες για την επισήμανση του βόειου κρέατος, δεν εφαρμοζόταν μια πάγια διαδικασία βάσει των αρχών του HACCP και δεν εφαρμόζονταν τα προαπαιτούμενα προγράμματα καθαρισμού - απολύμανσης, ελέγχου επιβλαβών οργανισμών, ελέγχου θερμοκρασιών, υγείας και εκπαίδευσης προσωπικού.

40. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΒΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ταβουλάρη 61 στα Γιαννιτσά, διότι διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, ακατάλληλος εξοπλισμός και μη τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής κατά τα στάδια πώλησης και διανομής των τροφίμων.

41. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο 26ο χλμ Θεσσαλονίκης - Επανομής στην Επανομή, διότι μετά από καταγγελία που διαβιβάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή βρέθηκαν στον καταψύκτη της επιχείρησης προϊόντα ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους δώδεκα κιλών τα οποία είχαν υποστεί ολική ή μερική απόψυξη. Τα προαναφερθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

42. Πρόστιμο € 20.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΠΑΡΑΔΟΣΗ που βρίσκεται στο 3ο χλμ Ε.Ο. Κατερίνης - Παλαιού Κεραμιδίου στην Κατερίνη, διότι η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων, ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, η επιχείρηση δεν είχε καθιερώσει συστήματα και διαδικασίες που να διασφαλίζουν την ανιχνευσιμότητα των τροφίμων αλλά και των συστατικών που ενσωματώνονται σε αυτά και η επισήμανση ορισμένων προϊόντων δεν ήταν σύμφωνη με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

43. Πρόστιμο € 1.500 στο αναπηρικό περίπτερο με την επωνυμία ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΙΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ που βρίσκεται στην Ακτή Μουτσοπούλου 72 στον Πειραιά, διότι διαπιστώθηκε η πώληση σάντουιτς με τα εξής στοιχειά επισήμανσης : "Στεργίου - Sandwiches Φρατζολάκι, Παριζάκι, Τυρί Ένταμ και Σως Μαγιονέζας σε αφράτο φρατζολάκι, ημερομηνία παραγωγής 11.11.08, Ανάλωση μέχρι : 17.11.08, Καθαρό Βάρος : 165 g, Εταιρεία Παραγωγής : Στεργίου Α.Ε., Κλεισούρας και Τατοΐου, Μεταμόρφωση Αττικής, 144 52, Εταιρεία Διανομής : Διανομές Στεργίου Α.Ε., τηλ. 210-6253600, www.stergiou.com, Σύνθεση : Αρτοσκεύασμα", παράβαση που συνιστά μη τήρηση των όρων αδειοδότησης.

44. Πρόστιμο € 8.500 στο παραδοσιακό καφενείο - εστιατόριο με την επωνυμία ΜΟΥΣΕΣ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Φιλίππου 20 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση ως προς : το χωροταξικό - χρονικό διαχωρισμό των διεργασιών παρασκευής των τροφίμων στο χώρου του παρασκευαστηρίου, την αποκατάσταση των φθορών του δαπέδου του παρασκευαστηρίου και τον καθαρισμό αυτού, τη συντήρηση των τοίχων του παρασκευαστηρίου, τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου αποδυτηρίων, την κατασκευή προθηκών αποθήκευσης σκευών και πιάτων, τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου πλύσης των σκευών με την ανάλογη σήμανση, την αποθήκευση των υλικών συσκευασίας σε ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο, την εφαρμογή κατάλληλου προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο του παρασκευαστηρίου, την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, τη διατήρηση των υλικών καθαρισμού σε ασφαλές και απομονωμένο μέρος και την τήρηση των προβλεπόμενων αρχείων τεκμηρίωσης. Επίσης, στην είσοδο του παρασκευαστηρίου υπήρχε έντονη μυρωδιά νερών αποχέτευσης. Διαπιστώθηκε ότι επί του δαπέδου είχε τοποθετηθεί πλαστικό δάπεδο κάτω από το οποίο ανευρέθησαν νερά αποχέτευσης. Η ύπαρξη τέτοιου είδους ρύπων αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την ασφαλή παραγωγή τροφίμων. Τέλος, στο υπόγειο του καταστήματος, μας υποδείχθηκε ένας χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται ως προπαρασκευαστήριο από την επιχείρηση κατά παράβαση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος.

45. Πρόστιμο € 4.500 στο παραδοσιακό καφενείο - εστιατόριο με την επωνυμία ΜΟΥΣΕΣ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Φιλίππου 20 στην Αθήνα, διότι σε δεύτερο επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο χώρος των αποδυτηρίων δεν ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος, ο χώρος πλύσης των σκευών δεν ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος με την ανάλογη σήμανση, δεν εφάρμοζε αποτελεσματικό πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο του παρασκευαστηρίου, δεν είχε προβεί στην εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, δεν τηρούσε αρχείο καταγραφής θερμοκρασιών και αρχείο με τον Οδηγό Υγιεινής Νο 1 για τις Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης και Ζαχαροπλαστικής και το Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και το Χειρισμό των Τροφίμων και η παγομηχανή εξακολουθούσε να βρίσκεται στο ίδιο χώρο με τη διαφορά ότι η σύνδεσή της με το δίκτυο ύδρευσης γινόταν από το χώρο του παρασκευαστηρίου του καταστήματος και όχι από τη βρύση του προθαλάμου του αποχωρητηρίου.

46. Πρόστιμο € 3.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ - Ο ΜΠΑΜΠΗΣ που βρίσκεται στην οδό Γ. Κονδύλη 11 στη Γλυφάδα, διότι βρέθηκαν στο ψυγείο καταψύξεως στην υπόγεια αποθήκη του εν λόγω καταστήματος πενήντα κιλά παραπροϊόντων αμνοεριφίων (συκωταριές, έντερα, μπόλιες) εγχώρια, νωπά, ευρισκόμενα σε κατάσταση καταψύξεως, τα οποία ήταν συσκευασμένα σε νάιλον σακούλες. Τα προαναφερθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

47. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Νιρβάνα & Ρεγκούκου στους Αγίους Αναργύρους, διότι μετά από καταγγελία διαπιστώθηκε ότι το προϊόν της καταγγελίας πωλούνταν στο κατάστημα στο τμήμα των βιολογικών προϊόντων. Στις προθήκες πώλησης βρέθηκαν σαράντα τεμάχια, βάρους εκατό γραμμαρίων έκαστο. Η κάθε συσκευασία έφερε την εξής επισήμανση :
Έμπροσθεν : "ΚΑΟΚΑ, Noir Eclats de F?ves, chocolat noir aux ?clats de f?ves de cacao 61% cacao, Organic dark chololate with roasted cocoa beans 61% cocoa solids, Net Weight. 3.5 oz - 100 g e".
Όπισθεν : "GR ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΚΑΟ - 61% κακάο minimum - Συστατικά : Πατέ κακάο* - Ξανθή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου* -Βούτυρο κακάο* - Ψημένοι και καραμελώμενοι σπόροι κακάο* 10% (σπόροι κακάο*, ξανθή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου*) - Γαλακτοποιητής : Λεκιθίνη ηλίανθου. Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μεταξύ 16 και 18 βαθμούς Κελσίου. * 100% βιολογικής καλλιέργειας. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ, ΣΟΓΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΥΓΑ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑ. Ημερομηνία Λήξης : 08 2009 L7243. Made by KAOKA S.A.S. - Centre D’ Affaires Le Laser - Z.A. De Fontvert F 84130 Le Pontet - France".
Έγινε δέσμευση των τεμαχίων σοκολάτας που βρέθηκαν λόγω του ότι δεν αναγράφονταν επί της συσκευασίας το όνομα ή η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή ή του πωλητή στην Ελληνική Γλώσσα.

48. Πρόστιμο € 4.000 στο γαλακτοπωλείο - ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. "ΣΤΑΝΗ" που βρίσκεται στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 10 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε στην επιχείρηση που αφορά:
α) σε μέλι χύμα
β) σε συσκευασμένο μέλι με στοιχεία επισήμανσης : "Ντόπιο Θυμαρίσιο Μέλι, ‘’Μαυρί - ΚΩΣ’’, Παραγωγός : Δρόσου - Ανθούλη Διονυσία, Κέφαλος, Κως …"
γ) σε συσκευασμένο μέλι με στοιχεία επισήμανσης : «ΜΕΛΙ ΑΓΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κωνοφόρων, θερμανθέν εξήχθη δια φυγοκεντρήσεως, ΡΑΓΕΩΡΓΟΣ κ’ ΣΙΑ Ο.Ε., Κοτοπούλη 10, Αθήνα …"
διαπιστώθηκε :
α) δείγμα “μελιού” μη κανονικό - νοθευμένο γιατί παραπλανά τον καταναλωτή αφού πρόκειται για μείγμα μελιού με σιρόπι (σε ποσοστό τουλάχιστον 70%) με κύριο συστατικό την σακχαρόζη
β) δείγμα μελιού μη κανονικό - νοθευμένο γιατί πρόκειται για μέλι που έχει αναμιχθεί με 17,4% ισογλυκόζη, είναι μέλι ζαχαροπλαστικής και οι αυτοτελείς συσκευασίες (γυάλινα βάζα) εκ των οποίων ελήφθη το δείγμα δεν ανέγραφαν την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας ή τον αριθμό παρτίδας
γ) δείγμα μελιού μη κανονικό γιατί η αναγραφόμενη ένδειξη "ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ" παραπλανά τον καταναλωτή παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο μέλι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν όλα τα μέλια της ίδιας κατηγορίας και στη συσκευασία δεν αναγράφεται η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας ή ο αριθμός παρτίδας.

49. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΩΣΣΟΣ ΧΡ. ΣΩΤΗΡΗΣ που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 150 στη Δάφνη, διότι στο χώρο παρασκευής οι χρησιμοποιούμενοι ψυκτικοί θάλαμοι ήταν πεπαλαιωμένοι και ακάθαρτοι, χωρίς την αναγκαία συντήρηση (χαλασμένα λάστιχα, ιδιαίτερα οξειδωμένες επιφάνειες, κλπ). Σε όλους τους ψυκτικούς θαλάμους υπήρχε αταξία και τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν ήταν επαρκώς καλυμμένα. Στον αποθηκευτικό υπόγειο χώρο οι χρησιμοποιούμενοι ψυκτικοί θάλαμοι ήταν πεπαλαιωμένοι και ακάθαρτοι, χωρίς την αναγκαία συντήρηση (χαλασμένα λάστιχα, ιδιαίτερα οξειδωμένες επιφάνειες, κλπ). Ομοίως σε όλους τους ψυκτικούς θαλάμους υπήρχε αταξία και τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν ήταν επαρκώς καλυμμένα. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν βρώμικα χαρτόνια στο πάτωμα μπροστά από τους πάγκους παρασκευής, λιμνάζοντα νερά και το δάπεδο έφερε φθορές και ήταν ακάθαρτο με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ο ικανοποιητικός καθαρισμός του. Επίσης, στην οροφή του υπογείου υπήρχαν εστίες ανάπτυξης μούχλας.

50. Πρόστιμο € 10.000 στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΟΛΜΙΣΙΑΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ που βρίσκεται στην Κεντρική Ιχθυαγορά (Βαρβάκειος Αγορά) στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα (ανακριβής δήλωση ποιότητας και τόπου προέλευσης καλαμαριών) καθώς οι ενδεικτικές πινακίδες πώλησης των καλαμαριών ανέγραφαν "ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΡΥΦΕΡΑ" ενώ βάσει των δελτίων αποστολής και των κιβωτίων που βρέθηκαν στο υπόγειο διαφαίνεται ότι τα συγκεκριμένα αλιεύματα ήταν εισαγωγής από τρίτες χώρες (Ινδία, Ινδονησία) και διακινούνταν κατεψυγμένα. Επίσης, τα αλιεύματα στις προθήκες πώλησης του καταστήματος δεν ήταν καλυμμένα με πάγο και τα χαρτοκιβώτια που ανευρέθησαν στο υπόγειο με τα κατεψυγμένα καλαμάρια εισαγωγής διατηρούνταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επιπλέον ο μοναδικός ψυκτικός θάλαμος του υπογείου ήταν εκτός λειτουργίας αν και περιείχε κατεψυγμένα αλιεύματα σε χαρτοκιβώτια που περιείχαν κεφαλόποδα (σουπιές κλπ) τα οποία αποψύχονταν βραδέως και κατά τον έλεγχο ήταν σε επιφανειακή απόψυξη.

51. Πρόστιμο € 8.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων - αρτοποιείο με την επωνυμία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ - ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ της "Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε." που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 467 στη Νέα Χαλκηδόνα, διότι το τμήμα τελικής συσκευασίας των παραγόμενων τροφίμων (κρουασάν) επικοινωνεί στο επάνω μέρος τόσο με το χώρο λιανικής πώλησης της υπεραγοράς (στο κτίριο της οποίας στεγάζεται) όσο και με το παρασκευαστήριο αυτών, γεγονός που ευνοεί την αερόφερτη μόλυνση των συσκευαζόμενων τροφίμων από τους παρακείμενους χώρους. Επίσης, στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας, ανιχνεύτηκαν ιπτάμενα έντομα. Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες ήταν τοποθετημένες πολύ κοντά στα παράθυρα από τα οποία εισερχόταν άπλετο φως με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν ικανοποιητική προστασία από επιβλαβείς οργανισμούς (ιπτάμενα έντομα) κατά την διάρκεια της ημέρας.

52. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 6 στο Κολωνάκι στην Αθήνα, διότι στην αποθήκη το ασανσέρ μεταφοράς των τροφίμων παρουσίαζε φθορές, το πάτωμα και οι τοίχοι της αποθήκης εμφάνιζαν εκτεταμένες φθορές που καθιστούν δύσκολο τον καθαρισμό, σε πολλά διαφορετικά σημεία βρίσκονταν ακατάλληλα προϊόντα χωρίς την ανάλογη επισήμανση, στο πάτωμα υπήρχαν γόπες και διαφόρων ειδών σκουπίδια και επικρατούσε πλήρη αταξία. Τα περισσότερα τρόφιμα στον χώρο της ξηράς αποθήκης ήταν τοποθετημένα απευθείας στο δάπεδο χωρίς να υπάρχουν ράφια.

53. Πρόστιμο € 16.000 στην επιχείρηση αντιπροσώπευσης - εισαγωγής ζαχαρωδών προϊόντων με την επωνυμία SERAL A.E. που βρίσκεται : η νέα αποθήκη στη θέση Ρικιά - η παλαιά αποθήκη στην Αγίας Παρασκευής στον Ασπρόπυργο, διότι στην παλαιά αποθήκη βρέθηκαν 299 κιλά καραμέλες μάνγκο με κρέμα γάλακτος, σε συσκευασία των 140 g με την εμπορική ονομασία ”Permen Creamy Mango & Cream” και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 07/10/2006. Τα τρόφιμα αυτά κατασχέθηκαν λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας. Τα ανωτέρω μη ασφαλή τρόφιμα καταστράφηκαν στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στις 19/11/2008. Η καταστροφή αυτή έγινε χωρίς την παρουσία κλιμακίου ελέγχου του ΕΦΕΤ και την έκδοση σχετικού για την μεταφορά των μη ασφαλών τροφίμων προς τον τόπο προορισμού τους πιστοποιητικού - άδειας διακίνησης μη ασφαλών τροφίμων. Για τη διερεύνηση των αναφερόμενων στη σχετική καταγγελία (έλλειψη άδειας & υγειονομικοί όροι) ζητήθηκε από την επιχείρηση να προσκομίσει άδειες λειτουργίας τόσο για την παλαιά όσο και για τη νέα αποθήκη που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των προϊόντων της. Διαπιστώθηκε ότι, κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου, οι συγκεκριμένες αποθήκες λειτουργούσαν ως αποθήκες τροφίμων χωρίς την ύπαρξη σχετικής άδειας λειτουργίας.

54. Πρόστιμο € 4.000 στην εγκατάσταση παραγωγής γιαουρτιού, ρυζόγαλου, κρέμας, ζελέ, μουσταλευριάς με την επωνυμία Γ. Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στη θέση Βενιζα - Ζαπανι, ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, διότι η μελέτη HACCP που υπήρχε στην επιχείρηση δεν εφαρμοζόταν από το 2008.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.
 
http://apolitistosteki.blogspot.com/

0 Η επίδραση του Facebook στη ζωή μας, η αναπαραγωγή του φθηνού μας εαυτού στο κυνήγι της αποδοχής




Εάν λίγα χρόνια πριν μου λέγανε ότι η ερώτηση του μέλλοντος θα ήταν "έχεις facebook", θα κοίταγα απορημένος. Ήρθε η μέρα όμως που αυτό έγινε πραγματικότητα.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις πέρασαν σε νέο επίπεδο και η προθυμία μας να ξεμπροστιάζουμε κάθε τι προσωπικό και ιδιωτικό μας, χωρίς κανένας να μας υποχρεώνει άμεσα έγινε και αυτό αυτονόητο. Πλέον δε φωτογραφιζόμαστε για την ανάμνηση μιας ωραίας στιγμής, αλλά για να προβάλλουμε τις φωτογραφίες μας στο facebook, ξορκίζοντας ανασφάλειες και ταΐζοντας τη.... ματαιοδοξία του ασήμαντου στα σημαντικά εαυτού μας.

Ανέραστη διαδικασία κάθε φωτογραφία, κρύα, υποκριτική διαδικασία. Μέχρι χθες περπατούσαμε στο δρόμο αποπνέοντας ο ένας στον άλλο μυστήριο και γοητεία για αυτό που μέσα μας κρυμμένο μας έκανε δεκαδικούς πολύπλοκους, σήμερα όλοι ακέραιοι απολαμβάνουμε το μεγαλείο της απολυτότητας και μεγαλοπιανόμαστε πίσω από ηλεκτρονικά προφίλ, ενός εαυτού που η κοινωνία μας ζήτησε να έχουμε.

Και άντε και όλα αυτά γίνανε και τώρα μαζεμένοι όλοι μαζί, σε γειτονιές του ένα κλικ μακριά, χαίρουμε μιας συμφωνίας μυστικής, γιατί και πάλι αναλωνόμαστε σε φθηνές λέξεις; Γιατί οι σκέψεις μας είναι μαγνήτες εύκολης αποδοχής και επιβράβευσης μασημένης τροφής, μικροκλιματικής εμβέλειας; Αφού ξέρεις ότι τα "θέλω σου" είναι άλλο χρώμα, γιατί βλέπεις τα πράγματα φιλτραρισμένα μέσα από τους φακούς της μόδας και των τάσεων; Γιατί δε σπας τα δεσμά του κοινωνικού προτύπου που σε κρατάει ημιτελή σαν άνθρωπο;

Σήμερα άφησες ένα μήνυμα στον τοίχο σου.

Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο; Επηρέασες δημιουργικά τα γύρω μάτια; Τόλμησες να μιλήσεις για όσα αφορούν τη ζωή σου; Έδωσες τροφή για λίγους; Μήπως τελικά η φράση σου βρίσκει συμπόνια σε μερικά "likes" ικανοποιώντας την εγωκεντρικότητά σου;

Πόσο πολύ πρέπει να ψάξει κανείς να βρει μηνύματα ουσίας και σκέψεις με τόλμη σε αυτό το "facebook". Δεν ζούμε σε εποχές αθώες, κάποιοι παίζουν με το μυαλό μας, ένα μέσο σαν το "facebook" που η ροή και η μετάδοση ειδήσεων και μηνυμάτων γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς πρέπει να έχει μέρα με τη μέρα πιο βαθιά μηνύματα. Δημοσιεύσεις για να κάνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερο. Προστασία της ιδιωτικότητάς μας και σεβασμό στον εαυτό μας, με ανάλωση λιγότερου χρόνου σε παιχνίδια και δραστηριότητες δίχως ουσία, που γίνονται εθιστικές και πολλές φορές αυτοσκοπός για πολλούς χρήστες αυτού του ιστού κοινωνικής δικτύωσης.

Η προβολή ενός fashion εαυτού που ζει πολλά και είναι μέσα σε όλα, καλό είναι να γίνει προβολή θετικών μηνυμάτων. αξιόλογων ιδεών και καθημερινών σκέψεων με κριτική σκοπιά. Όλα τα άλλα πυροτεχνήματα δεν έχουν το ανάλογο φως στη ζωή μας, παρά μόνο αποθεώνουν βιτρίνες και συντηρούν μια κατάσταση σπατάλης νοημοσύνης.

Εάν ισχύει ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα για σένα, τότε μη δίνεις στο Θεό σου ανεξέλεγκτα στοιχεία για τη ζωή σου, αδειάζοντας με ευκολία κάθε γωνιά του μυαλού σου. Μη μένεις γυμνός με δική σου πρωτοβουλία. Ο Θεός της εποχής είναι η Google. Ρώτα τη Google ποιος είσαι, τι κάνεις, με ποιους μιλάς, τι λες, τι πιστεύεις τι ελπίζεις και τι μισθό παίρνεις. Εύκολα θα πάρεις απαντήσεις. Όσο βέβαια οι σκέψεις σου είναι η αναπαραγωγή ενός υποκριτικού εαυτού, ψηφοθηρικών προθέσεων "like" δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

ΥΓ: Κάνοντας ένα "google search" τη φράση "facebook privacy" διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει στα αυτόματα αποτελέσματα που εμφανίζονται (πατώντας facebook pri___). Τόσο πολύ δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς άλλος να κάνει ποτέ ανάλογο ψάξιμο, η μήπως η google επιμελώς μας δείχνει μόνο αυτό που θέλει να δούμε;
apolitistosteki.blogspot.com

0 Ούτε μία λάμπα δεν άφησε όρθια μία νταλίκα

Ούτε μία λάμπα δεν άφησε όρθια μία νταλίκα


Ούτε μία λάμπα φωτισμού δεν άφησε όρθια, στο πέρασμά της, μία νταλίκα, από τη σήραγγα της εθνικής οδού, στο ύψος των Καμένων Βούρλων.

Ο οδηγός της νταλίκας, η οποία μετέφερε ανεμογεννήτριες, δεν υπολόγισε σωστά το ύψος στην 2η σήραγγα των Καμένων Βούρλων, ρεύμα προς Αθήνα. Έτσι, όταν εισήλθε στη σήραγγα ξήλωσε τον φωτισμό της οροφής, ενώ πίσω του ερχόταν...
λεωφορείο των ΚΤΕΛ Καρδίτσας και άλλα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν εγκαίρως.

Μόνο ένα φωτιστικό που κρεμόταν χτύπησε το λεωφορείο, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

apolitistosteki.blogspot.com

0 Νεογέννητα καρέτα-καρέτα βγήκαν στην παραλία Φανών Ρόδου.


Γεννητούρια είχαμε χθες βράδυ στην παραλία Φανών της Ρόδου. Η φωλιά της καρέτα-καρέτα που είχαμε αναφέρει στις 30/6 κατάφερε να εκκολάψει τα αυγά και στις 1.30 το πρωί τα πρώτα  χελωνάκια έκαναν την εμφάνισή τους. Από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής ήταν περίπου 20-30 και όλα έφτασαν σώα στην θάλασσα. Το θαύμα της φύσης είχε αίσιο τέλος!
http://paraponarodos.blogspot.com/

0 H ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου


H ακριβότερη μέχρι σήμερα, φωτογραφία του κόσμου είναι μια άποψη του Nαού του Ολυμπίου Διός της Aθήνας, τραβηγμένη το 1842 από τον ερασιτέχνη φωτογράφο και Γάλλο αριστοκράτη Zοζέφ Zιλμπέρ. Πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Kρίστις στον Σεΐχη του Kατάρ, έναντι .... 789.000 ευρώ! Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν άλλες δώδεκα από τις παλαιότερες φωτογραφίες της Eλλάδας.

H μάλλον παλιότερη ελληνική φωτογραφία, τραβήχτηκε από τον Zοζέφ Zιλμπέρ Zιρό ντε Πρανί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Aνατολή και αποτελεί την ακριβότερη δαγγεροτυπία .Ο φωτογράφος έκανε ένα ταξίδι προς την Eλλάδα και την Aίγυπτο, που κράτησε λιγες εβδομάδες ,ξεκινώντας από τη Pώμη.
dagerotypia
Στην Aθήνα φωτογράφισε πολλά κλασικά μνημεία, αλλά και την Kαπνικαρέα και άλλες εκκλησίες. Όπως γράφει ο ίδιος στην «Nτεζιρέ Pαούλ Pοσέτ»: «... Θα δείτε την εφαρμογή του χρήσιμου εργαλείου που εφευρέθηκε από τον Nταγκέρ· σε πολλές περιπτώσεις έλαβα, και μάλιστα με πλήρη επιτυχία, πολλά ανάγλυφα και αγάλματα της Aκρόπολης, πολλά θραύσματα και ολόκληρα μνημεία των Aθηνών και της Pώμης και η συλλογή μου, χωρίς να περιλαμβάνονται τα σχέδια, είναι ήδη αξιόλογη...».

Οι φωτογραφίες τού ελβετο-καναδικής καταγωγής Zιρό ντε Πρανί ήταν μέχρι πρότινος άγνωστες, κλεισμένες σε ένα πακέτο στο κελάρι του πύργου του, στη Γαλλία, που πουλήθηκε πρόσφατα.
Όταν ανακαλύφθηκαν, επήλθε μια συμφωνία με το γαλλικό κράτος, που άσκησε το δικαίωμα προτίμησης και απόκτησε έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών , ενώ οι υπόλοιπες βγήκαν για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά.

0 Πόσο αθώα είναι τα αντικολλητικά σκεύη;

Χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επίστρωση των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών καθώς και για την παραγωγή αδιάβροχων υφασμάτων μπορεί να αυξάνουν το επίπεδο της χοληστερόλης στα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Τα παιδιά που είχαν το υψηλότερο επίπεδο αυτών των ουσιών στο αίμα τους είχαν επίσης υψηλότερο επίπεδο συνολικής και LDL («κακής») χοληστερόλης σε σχέση με τα παιδιά που είχαν στο αίμα τους μικρότερα επίπεδα υπερφθοροαλκυλικών οξέων. Η έρευνα δεν αποδεικνύει άμεσα την ενοχή της έκθεσης σε αυτά τα... χημικά που προκάλεσε την αυξημένη χοληστερόλη, όμως αναδεικνύει μια συσχέτιση, πράγμα που υπαγορεύει την ανάγκη για περαιτέρω μελέτες πάνω στο ζήτημα. Η μελέτη της δρ Στέφανι Φρίσμπι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια δημοσιεύτηκε στο...
ιατρικό περιοδικό «Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine».

Οι ερευνητές μελέτησαν το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ (PFOA) και το υπερφθορο-οκτανοσουλφονικό οξύ (PFOS), τα οποία διεισδύουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του πόσιμου νερού, της σκόνης, των συσκευασιών τροφίμων, του γάλακτος κατά τον θηλασμό, του αέρα κ.α., ενώ περιέχονται και στις επιστρώσεις των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών, καθώς προσδίδουν στα σκεύη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Η δρ Φρίσμπι και οι συνεργάτες της πήραν δείγματα αίματος από περίπου 12.500 παιδιά ηλικίας ενός έως 18 ετών, για να μετρήσουν τη χοληστερόλη, και διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η συγκέντρωση των ουσιών PFOA και PFOS στο αίμα των παιδιών τόσο μεγαλύτερο ήταν το επίπεδο της χοληστερόλης. Η υπερχοληστερολαιμία αυξάνει τον κίνδυνο
για εγκεφαλικό επεισόδιο και έμφραγμα.

www.enimerwsi.com
Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/blog-post_1747.html#ixzz0ywR0EYc4

0 Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ



Ο ισπανικός τουρισμός μειώνει τις τιμές για να φέρει πίσω επισκέπτες μετά την σοβαρή ύφεση, ενώ πρέπει να βασισθεί σε μεγαλύτερη δαπάνη από γερμανούς τουρίστες εάν πρόκειται να επιστρέψει στη κερδοφορία το 2011.

Μία αργή ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές έφερε πίσω τουρίστες εφέτος γεμίζοντας ξενοδοχεία και ακτές.

Αλλά περισσότεροι τουρίστες σε ένα τομέα που αντιστοιχεί στο 11% του ισπανικού ΑΕΠ δεν σημαίνει και κέρδη. Πράγμα που σημαίνει πως ο κλάδος θα βαρύνει για τρίτο χρόνο στην απόδοση της οικονομίας (0,2% αύξηση του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο) και ενώ πολλοί προεξοφλούν διολίσθηση σε ...νέα ύφεση.

Ο εμπορικός οργανισμός Exceltur αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του και τώρα εκτιμά πως το τουριστικό ΑΕΠ της χώρας θα καμφθεί 0,6% εφέτος, έναντι πτώσης 5,6% το 2009, με προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης.

Όπως δήλωσε ο Joaquin Garcia-Romanillos, αναλυτής της Banco BPI, «μπορεί να δούμε κάποια βελτίωση της κερδοφορίας το 2011 αλλά θα έλθει από πολύ χαμηλά επίπεδα». Τόνισε, δε, πως δεν πρόκειται να υπάρξει σοβαρή ανάκαμψη αφού ο κλάδος εξαρτάται σημαντικά από την εγχώρια δαπάνη η οποία δεν προβλέπεται να αυξηθεί αξιόλογα το 2011.«Οποιαδήποτε βελτίωση θα προέλθει από τους ξένους και το κλειδί θα είναι το πως ο κλάδος θα τους προσελκύσει, αφού δεν μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές».

Ενώ οι επισκέπτες από αγορές κλειδιά όπως η Γερμανία και η Βρετανία έχουν αρχίσει και επιστρέφουν, ξοδεύουν με φειδώ. Έτσι, η Ισπανία αναγκάσθηκε νε προσφέρει χαμηλές ταρίφες για να μην τους χάσει.

Τον Ιούλιο επισκέφθηκαν την Ισπανία 7 εκατομμύρια, ο υψηλότερος αριθμός τη τελευταία διετία. Όμως, ενώ οι γερμανοί αύξησαν τη δαπάνη τους 6% από τον ίδιο μήνα πέρσι, οι βρετανοί (που ποσοστιαία είναι περισσότεροι) τη μείωσαν 3,4% ίσως γιατί υποτιμήθηκε και η λίρα.

Ενώ η τουριστική δαπάνη αυξήθηκε συνολικά 1% το α’ 7μηνο του έτους, οι τιμές των ξενοδοχείων μειώθηκαν τα δύο τελευταία έτη και η θα απαιτηθεί η αντιστροφή αυτής της τάσης εάν ο κλάδος είναι να επιστρέψει σε κέρδη.

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

0 Νεοέλληνες

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ
αφιερωμένο... σε όλους μας

Παραγωγοί του τίποτα, κι ωστόσο κληρονόμοι
κληρονομιάς ασήκωτης, που δε βαστούν οι ώμοι
Ως πότε θα καυχιόμαστε γι' αυτά που δεν τιμούμε,
γι' αυτά που δεν γνωρίζουμε κι όμως τα νοσταλγούμε;
..................
Τόσο μας έλειψε το φως κι η αληθινή παιδεία,
που στο χαζόκουτο μπροστά νομίζουμε ότι ζούμε
Αμερικάνικη ζωή και ινδάλματα γελοία
να έχουμε να μοιάσουμε, μπας κι αναρριχηθούμε

Με δέκα αράδες ψέματα και μια μισή αλήθεια
οι παπαγάλοι των οχτώ σερβίρουν τις ειδήσεις
στον διψασμένο Έλληνα, που τού 'γινε συνήθεια
να δέχεται αναντίρρητα όλες τις δήθεν "λύσεις"

Φτάνει να μην του πουν ποτέ πως ήρθε η σειρά του:
εκεί θα βγει, θ' "αγωνιστεί" κι ύστερα σπίτι πάλι -
στην τηλεόραση μπροστά να βρει τη γιατρειά του,
με μια ντουζίνα ξέκωλες ξανθιές ανά κανάλι

Οι προσευχές του σήμερα στεγνές, ξεφτιλισμένες:
"να μπούμε στο δημόσιο", αυτός είναι ο καημός μας
Φιλοδοξίες αδειανές, ανέραστες και ξένες
χωρίς Θεό, χωρίς ψυχή, να σώσουμε το βιος μας...

Στο αύριο πηγαίνουμε με βάρκα τσακισμένη
κι ο ένας βγάζει πάνω της του αλλουνού το μάτι!
"Ξέρεις ποιος είμαι 'γώ;" ν' ακούς και "τι σε περιμένει..."
Από απειλές κι εγωισμούς είμαστε πια χορτάτοι

Ξύπνα καημένο πρόβατο, που έχεις να θυμάσαι
τόσες αρνήσεις ηρωικές - κι ας ήμασταν και λίγοι.
Μην προσκυνάς τους λύκους πια, μα αντί να τους φοβάσαι
βγάλε κυνόδοντες εσύ και παρ' τους στο κυνήγι


Φυσικά δεν είναι όλοι οι Έλληνες σήμερα όπως περιγράφω στους στίχους. Οι περισσότεροι όμως, δυστυχώς, αυτοί είναι... Καλά ξυπνητούρια σε όλους μας. Όπως λέει και μια σοφή ελληνική παροιμία:

Όποιος γίνεται πρόβατο τον τρώει ο λύκος
Read more: http://i-diadromi.blogspot.com/2010/09/blog-post_9214.html#ixzz0ywNZdKFd

0 Συνεχίζουν να σηκώνουν οι Έλληνες τα λεφτά τους από τις τράπεζες

Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο η εκροή καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο τέλος Ιουλίου το υπόλοιπο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα υποχωρώντας στα 212,2 δισ. ευρώ. Από την αρχή του έτους το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ ή κατά 11%.
Ειδικότερα όσον αφορά στις...
καταθέσεις των νοικοκυριών τον Ιούλιο συγκρατήθηκαν οι εκροές με αποτέλεσμα το υπόλοιπο τους να μειωθεί κατά 1,14 δισ. ευρώ στα 177,8 δισ. ευρώ από 179,05 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου.
Ωστόσο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ από το τέλος Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά έχουν αποσύρει από τις τράπεζες περίπου 19 δισ. ευρώ. Η κατάσταση σύμφωνα με στελέχη Τραπεζών δείχνει να εξομαλύνεται τον Αύγουστο. 



kapistri.blogspot.com

0 Το κορίτσι που ΔΕΝ νιώθει τον πόνο ενθουσιάζει τους ερευνητές


H Ashlyn Blocker, δεν έκλαψε όταν γεννήθηκε.
Μια σοβαρή αναφυλαξία όταν ήταν δύο εβδομάδων, δεν την στεναχώρησε.
Ποτέ δεν... παραπονιόταν όταν ήθελε να φάει, και για αυτό το λόγο οι γονείς της έπρεπε να θυμούνται να την ταίζουν κάθε δύο ώρες.
Στους έξι μήνες ζωής της, γελούσε και έπαιζε με τη νοσοκόμα που έπρεπε να της
κάνει ένεση.
Οι γιατροί βρήκαν πως η Ashlyn ήταν μία στο ένα δισεκατομμύριο περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν αισθάνονται πόνο.
Και σε αντίθεση με όλους του...ς υπόλοιπους ανθρώπους που αναφέρονται στην ιατρική βιβλιογραφία με αναισθησία στον πόνο, η Ashlyn είναι απόλυτα φυσιολογική και υγιής.

Ακούγεται σαν δώρο θεού. Σκεφθείτε να μην έχετε να ανησυχείτε για τον πόνο από κοψίματα από το χαρτί, από χτυπημένα γόνατα ή από μια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Όμως, το να εμφανίζει κάποιος αναισθησία στον πόνο είναι μια μορφή κατάρας, τόσο από άποψη φυσιολογίας όσο και φιλοσοφίας.

Δεν θα μπορεί να γνωρίζει αν ζεσταίνεται ή αν κρυώνει. Ένα αιφνίδιο ιατρικό περιστατικό όπως καρδιακή προσβολή ή σκωληκοειδίτιδα, έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει απαρατήρητο πριν να είναι πολύ αργά. Και τελικά πως μπορείς να συμπάσχεις με κάποιον άλλον άνθρωπο για τον πόνο που νιώθει αν δεν τον έχεις νιώσει ποτέ;

Η μελέτη της περίπτωσης της Ashlyn με την ελπίδα της αποκωδικοποίησης των μυστηρίων του πόνου είναι ένα υπαρκτό θέμα.

Με το 30-40% των Αμερικανών κάτω των 50 ετών, να υποφέρουν από χρόνιο πόνο, μία θεραπεία με βάση τη γενετική εκτός του ότι θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, θα έκανε ταυτόχρονα ζάμπλουτους τους κατασκευαστές της. Οι φαρμακοβιομηχανίες AstraZeneca και Xenon Pharmaceuticals είναι μεταξύ αυτών που αναζητούν άτομα με κληρονομική έλλειψη ευαισθησίας στον πόνο.

Ο ερευνητής που μελετάει την περίπτωση της Ashlyn και της οικογένειας της, τα τελευταία έξι χρόνια παραδέχεται πως είναι ενθουσιασμένος με το που μπορεί να φτάσει το αποτέλεσμα της μελέτης αυτής. Ο Dr. Roland Staud όμως εκφράζει και την ανησυχία του σχετικά με το ενδεχόμενο κατάχρησης από ομάδες ατόμων, όπως π.χ. οι αθλητές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτή τη θεραπεία για να γίνουν υπερ-αθλητές.

“Είναι σαν το κουτί της Πανδώρας”

αναφέρει ο Staud, ρευματολόγος και ειδικός στον πόνο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Florida. Η ιστορία της μικρής Ashlyn, προσθέτει, είναι μία εκπληκτική εικόνα του πόσο σύνθετη μπορεί να γίνει η ζωή χωρίς την καθοδήγηση από τον πόνο.

Από όλες τις απόψεις, η Ashlyn είναι σαν όλα τα άλλα 11χρονα κορίτσια. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την περίπτωση της και δεν μπορεί ίσως να αντιληφθεί την διαφορά. Φυσικά νιώθει την πίεση, το αν είναι κάτι ζεστό ή κρύο, ή τις διαφορετικές υφές επιφανειών – ακόμα και το κάψιμο. Αλλά το νευρικό σύστημα του σώματός της δεν μεταδίδει σήματα πόνου.

Η περίεργη αυτή ιδιότητα της έγινε γνωστή στους γονείς της όταν ήταν ακόμα μικρή και έκοψε ένα κομμάτι του δέρματος της από το χέρι, μην αντιδρώντας καθόλου. Επίσης, δάγκωνε τόσο δυνατά το κάτω χείλος της ώσπου από την διόγκωση κρύφτηκε το άνω χείλος. Επίσης, έβγαλε τα δύο της νεογιλά δόντια προσπαθώντας να αφαιρέσει το καπάκι από το μπουκάλι της κέτσαπ.

Η περίπτωσή της έχει εξαιρέσεις. Έχει παραπονεθεί μερικές φορές ότι νιώθει πόνο στο στομάχι. Αυτή περίπτωση φυσικά, τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από αιφνίδια επίσκεψη στην τουαλέτα, λένε οι γονείς της μικρής Ashlyn. Επίσης προσθέτουν πως ούτε ο αδερφός της μικρής, ούτε η αδερφή της έχουν τα ίδια συμπτώματα αναισθησίας.

Η Ashlyn είναι το όνειρο κάθε ερευνητή. Είναι το μόνο άτομο στις ΗΠΑ που έχει αυτή την ιδιότητα. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις ατόμων, στο Πακιστάν, στην Αγγλία και στον Καναδά.

Ο Dr. Staud, έμαθε για την περίπτωση της όταν τον προσέγγισε ένας δημοσιογράφος για να τον ρωτήσει για την Ashlyn. Αμέσως οι γονείς της έκαναν μία ημέρα ταξίδι για να μπορέσουν να επισκεφθούν τον Dr. Staud.

Την περασμένη εβδομάδα η ερενητική ομάδα του Πανεπιστημίου, δημοσίευσε τα ευρήματά της στο European Journal of Pain.

Ανακάλυψαν πως είχε μετάλλαξη στο γονίδιο SCN9A. Και κάποιοι άλλοι ερευνητές στο παρελθόν είχαν συσχετίσει το γονίδιο αυτό με την αναισθησία στον πόνο, αλλά η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Florida, βρήκαν πως η περίπτωση της Ashlyn περιέχει και δύο άγνωστες προηγούμενες μεταλλάξεις.

Επίσης, υποψιάζονται πως οι μεταλλάξεις αυτές είναι υπεύθυνες για την έλλειψη ικανότητας της μικρής να διακρίνει οσμές. Δεν έχει καθόλου αίσθηση της όσφρησης – κάτι που ανακάλυψαν οι γονείς της όταν έκαναν ένα πρόχειρο “τεστ οσφρησης” στο σπίτι.

Η θεραπεία που θα στοχεύει στο γονίδιο SCN9A μπορεί να είναι η λύση για τον χρόνιο πόνο που νιώθουν εκατομμύρια άνθρωποι, αναφέρει ο Staud. Το μέλλον θα δείξει…


Read more: http://i-diadromi.blogspot.com/2010/09/blog-post_1044.html#ixzz0ywMee4VO

0 Οι Νόμοι του Μέρφυ Για Περίοδο Εξεταστικής

Βρίσκεσαι σε περίοδο εξεταστικής και είσαι πρωτοετής; Αν "ναί" τότε οφείλεις να διαβάσεις τους πιο κάτω άγραφους κανόνες και να ενημερωθείς, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. 

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ:
1. Ποτέ μην κρίνεις ένα εξώφυλλο από το βιβλίο.
2. Το περιεχόμενο ενός συγγράμματος είναι αντιστρόφως ανάλογο του πάχους του.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ :
Το να κλέβεις ιδέες ενός είναι 'λογοκλοπή', το να κλέβεις όμως τις ιδέες πολλών ονομάζεται 'επιστημονική έρευνα'..
 
Συνακόλουθο: ότι δεν μπορείς να.... γράψεις, μετάφρασε το!!

 1ος ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν τακτοποιήσεις τις σημειώσεις σου , ναι μεν θα ξέρεις που βρίσκονται, όμως δεν θα τις χρειαστείς ποτέ.
Αν δεν τις τακτοποιήσεις, τότε θα τις χρειαστείς, αλλά δεν θα ξέρεις ποτέ που βρίσκονται.
 

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, μόνο και μόνο για να πάνε στραβά αργότερα.

 Συνακόλουθο: Στο μάθημα που έχετε διαβάσει καλά, έχετε λάθος ημερομηνία για την εξέταση. 

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Όσο μεγαλύτερη η ύλη του μαθήματος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι ερωτήσεις να πέσουν από το συμπληρωματικό φυλλάδιο

.Συνακόλουθο 1:Αφού έχετε τελειώσει όλη την ύλη, θυμάστε ότι δεν έχετε το συμπληρωματικό φυλλάδιο.

 Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
1. Στα μαθήματα που δεν θα δώσεις, θα πέσουν τα ευκολότερα θέματα.
2. Στα μαθήματα που αποφασίζεις να δώσεις, θα πέσουν τα δυσκολότερα θέματα.
3. Στα μαθήματα που θα πας αδιάβαστος, ούτως ή αλλιώς, δεν θα ξέρεις αν τα θέματα είναι εύκολα ή δύσκολα.
 

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Εάν δεν υπήρχε το τελευταίο λεπτό, δεν θα είχε επιτευχθεί τίποτα.
 
Παρενέργειες: Τα κεφάλαια που δεν θα διαβάσεις την τελευταία στιγμή γιατί δεν τα θεώρησες σημαντικά, θα είναι αυτά που θα πέσουν.

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Πάντα να κάνεις μουτζούρες στο περιθώριο. Σου δείχνει μέχρι που έχεις διαβάσει.
 
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Αν έχεις σπαταλήσει μια ώρα για να διαβάσεις μια παράγραφο, θα ανακαλύψεις τελικά ότι είναι εκτός ύλης .

 Επίσης: Αν έχεις σπαταλήσει μια ώρα για να διορθώσεις μια πρόταση στο γραπτό σου, στο τέλος θα ανακαλύψεις ότι η απάντηση σου είναι λάθος. 

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
Τα πιο απλά θέματα είναι αυτά για τα οποία δεν γνωρίζεις τίποτα.
 

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
Όσο πιο μακριά βρίσκεται το πτυχίο, τόσο καλύτερο φαίνεται.
 

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
1. Τα 3 τελευταία μαθήματα που θα δίνεις για να πάρεις πτυχίο θα πέσουν σε συνεχόμενες ημερομηνίες .
2. Αν δεν πέσουν σε συνεχόμενες ημερομηνίες, θα αλλάξει το πρόγραμμα της εξεταστικής και θα πέσουν την ίδια μέρα.
3. Αν κατά εξαίρεσιν, πάνε όλα καλά, κάποιος θα πάρει τηλέφωνο για βόμβα.
4. 
Μην απελπίζεστε όμως !! Ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά, πάλι κάποιος θα πάρει τηλέφωνο για βόμβα.
  
ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Είναι απίστευτο πόσα εξάμηνα σου παίρνει να περάσεις ένα μάθημα που δεν έχεις δώσει ποτέ.
 

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Αν το θέμα σου είναι άγνωστο, αμφισβήτησε την εκφώνηση.
2. Αν η εκφώνηση σου είναι άγνωστη, αμφισβήτησε το θέμα.
3. Αν και η εκφώνηση και το θέμα σου είναι άγνωστα, ΟΥΡΛΙΑΞΕ!!
 

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ
Η πιθανότητα να μπορείς να δεις το γραπτό του μπροστινού σου είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος των γραμμάτων του.
 
Συνακόλουθο: Αν μπορείς να δεις το γραπτό του μπροστινού σου και τα γράμματά του είναι αρκετά μεγάλα, τότε είναι σίγουρο ότι θα απαντάει λάθος στην ερώτηση. 

ΟΙ 3 ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ
1. Αν έχεις σε σκονάκι το μισό βιβλίο, τότε τα θέματα θα πέσουν από το άλλο μισό.
2. Αν έχεις σε σκονάκια όλο το βιβλίο, δεν θα θυμάσαι σε ποια τσέπη είναι το σωστό σκονάκι.
3. Αν δεν έχεις καθόλου σκονάκια, τότε ο επιτηρητής θα σε πιάσει για αντιγραφή.
 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ
Αν δεν υπήρχαν οι επιτηρητές, η αντιγραφή δεν θα είχε τόση πλάκα.
 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ
Ό,τι κι αν κάνεις, οι φοιτητές και πάλι θα αντιγράψουν !!
http://i-diadromi.blogspot.com/

0 Ανησυχία για την "τελετή" καψίματος του Κορανίου

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ανησυχία του για το σχέδιο αμερικανικής εκκλησίας να κάψει το Κοράνι. "Αυτό το σχέδιο βάζει τους στρατιώτες μας σε κίνδυνο, κάθε είδος δράσης όπως αυτή η οποία θέτει τους στρατιώτες μας σε κίνδυνο είναι πηγή ανησυχίας για αυτήν την διοίκηση" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.
Την ίδια άποψη έχει εκφράσει και ο στρατηγός Ν. Πετρέους τονίζοντας τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης για τα αμερικανικά ...

0 Αναρχικοί βεβήλωσαν Bυζαντινό Eκκλησάκι στη Δράμα! Η είδηση θάφτηκε από τα ΜΜΕ


Ξημερώματα Σαββάτου, 28.08, ολιγομελής ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών προέβη σε μικρής έκτασης βανδαλισμούς στο κέντρο της πόλης της Δράμας, λίγα μέτρα μακρύτερα από την Πλατεία Ελευθερίας.
Αρχικά, επιχείρησαν να αποκλείσουν την οδό Βενιζέλου χρησιμοποιώντας κάδους σκουπιδιών και τσιμεντένιες ζαρντινιέρες. Ζημιές προκλήθηκαν, επιπλέον, σε κολόνες φωτισμού, εμπορικά καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα στην εκεί περιοχή.

Από το όλο επεισόδιο δημιουργήθηκε, προσωρινά, μικρό κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους εκεί ευρισκόμενους πολίτες και ....κατοίκους της περιοχής να σπεύδουν προς απώθηση των αντιεξουσιαστών, η οποίοι ταχέως ετράπησαν σε φυγή.
Κατά την άτακτη φυγή τους και κινούμενοι λίγα μέτρα πιο πάνω από την περιοχή που έλαβαν χώρα οι βανδαλισμοί, οι νεαροί λειψεγκέφαλοι βεβήλωσαν και το βυζαντινό εκκλησάκι των Ταξιαρχών (που, σημειωτέον, βρίσκεται εκεί από την εποχή των Παλαιολόγων), χαράσσοντας με μίσος εικόνες αγίων και αποτυπώνοντας πάνω σε αυτές, με μαύρο ψεκαστικό, το γνωστό… «Α» (βλ. φώτο).
Φυσικά, η είδηση αυτή θάφτηκε από τα ΜΜΕ (όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις στη σφύζουσα από δημοκρατική ευαισθησία Ελλάδα μας)∙ και, επιπλέον, ουδείς από τους ντόπιους προοδευτικάριους έσπευσε να καταδικάσει όλες αυτές τις ενέργειες (γιατί άραγε;).

leukosgatos.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...