ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

0 Σας αρέσουν οι τηγανίτες; (Photos + Συνταγη)

Μπορεί να μην αποτελεί το πλέον παραδοσιακό ελληνικό πρωινό, αλλά σε ποιόν δεν αρέσουν οι λαχταριστές ζεστές τηγανίτες για το ξεκίνημα της μέρας του; Δείτε το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα και χορτάστε με τα μάτια…

Και για τους επίδοξους σεφ της παρέας, αφήστε ένα σχόλιο με την δική σας συνταγή για πεντανόστιμες τηγανίτες!


Συνταγή για λαχταριστές τηγανίτες
(της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου – argiro.gr)
  • Υλικά
* 125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 125 ml κρέμα γάλακτος
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
* ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.
2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Μερίδες: 15
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...