ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

0 Ταξιδεύοντας στο Μπαλί



To Μπαλί είναι από τους λίγους προορισμούς που χρόνια τώρα δεν έχει πάψει να είναι στα πάνω του και της μόδας. Χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται με νέα luxury resort openings, υπέροχα εστιατόρια και clubs, ψαγμένες μπουτίκ και ντιζαϊνάτες καταστάσεις, χωρίς όμως να χάνει και το παραδοσιακό του στοιχείο που τόσο έχουμε αγαπήσει.




Από τους πιο δημοφιλείς Ασιατικούς προορισμούς, το Μπαλί έχει αγαπηθεί από τους Έλληνες που ειδικά τον Αύγουστο, που είναι και το high season, το επισκέπτονται κατά χιλιάδες. Μη σας φανεί περίεργο, κάνοντας την περαντζάδα σας στον κεντρικό δρόμο του Seminyak, να ακούσετε γύρω σας να μιλάνε ελληνικά ή να πέσετε πάνω σε γνωστούς σας που κάνουν και αυτοί διακοπές εκεί.

Είναι πολλοί οι λόγοι που αυτό το τροπικό νησί της Ινδονησίας είναι τόσο αγαπητό. Ο βασικότερος είναι οι άνθρωποί του. Οι locals είναι πάρα πολύ φιλικοί και θεωρούν τιμή τους να σε εξυπηρετήσουν σε ό,τι χρειαστείς. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό σέρβις παντού: στα εστιατόρια, στα μαγαζιά, στα ξενοδοχεία. Ένας επίσης από τους βασικούς λόγους είναι οι επιλογές στη διαμονή.
Στο Μπαλί θα βρείτε τα ωραιότερα luxury resorts στον πλανήτη αλλά και πολυτελείς βίλες που μπορείτε να νοικιάσετε κομπλέ με προσωπικό σε πάρα πολύ καλές τιμές. Ακόμη και αν το budget σας δεν είναι για πεντάστερα resorts, υπάρχουν πολλές value for money επιλογές με standards πολύ υψηλών προδιαγραφών συγκριτικά με άλλα μέρη στον κόσμο.Τεράστια δυνατότητα επιλογής υπάρχει και στο θέμα του φαγητού, από εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας μέχρι ταβέρνες πάνω στην αμμουδιά όπου μπορείτε να σκάσετε κυριολεκτικά στα ψάρια και θαλασσινά με 10 δολάρια!




Μετά, είναι το θέμα της κουλτούρας: υπέροχοι ναοί, ενδιαφέροντα θρησκευτικά έθιμα, (στο Μπαλί στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι Ινδουιστές, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ινδονησία, όπου η βασική θρησκεία είναι ο Μουσουλμανισμός), τέχνες, μουσική και τοπικοί χοροί με πολύχρωμες εντυπωσιακές φορεσιές που θα σας μαγέψουν.

Τέλος, είναι η ποικιλία του τοπίου που θα σας εντυπωσιάσει: τεράστιες παραλίες με πολλές επιλογές για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ στα παράλια, πανέμορφοι ορυζώνες, βουνά, ηφαίστεια και πλούσια βλάστηση στην ενδοχώρα… Αυτό το νησί έχει μια απίστευτη γοητεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας μια φορά και να μη θέλεις να επιστρέψεις! Γι αυτό μην κάνετε το λάθος να ξεκινήσετε για λίγες μέρες, θα το μετανιώσετε. Το Μπαλί έχει τόσα πολλά να σου προσφέρει που ακόμα και ένα μήνα να κάτσεις, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε μέρα!





Hot spots

Nusa Dua: είναι η περιοχή όπου οποία βρίσκονται τα περισσότερα από τα μεγάλα ξενοδοχεία τα οποία είναι χτισμένα κατά μήκος της παραλίας. Υπάρχει ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ και ένα εμπορικό κέντρο με διάφορα μαγαζιά με τουριστικά είδη, μπουτίκ ρούχων και εστιατόρια. Η περιοχή είναι φυλασσόμενη και στα εισερχόμενα οχήματα γίνεται έλεγχος.
Seminyak: εκεί βρίσκονται πάρα πολλά εστιατόρια, μπουτίκ, art galleries και γενικά, η κοσμική κίνηση του νησιού. Το Seminyak είναι το μέρος που θα περάσετε τις πιο ξέφρενες βραδιές στα πάρα πολλά μπαράκια του αλλά και σε clubs, όπως το διάσημο Ku De Ta που φημίζεται για τα parties του με διάσημους guest djs σαν τον Dj Ravin του Buddah Bar.
Kuta: ένα πρώην ψαροχώρι, η Κούτα ήταν από τα πρώτα μέρη που αναπτύχθηκαν τουριστικά στο Μπαλί. Εκεί θα βρείτε πολλά εστιατόρια, μαγαζιά, παζάρια και πλούσια νυχτερινή ζωή. Στη μεγάλη παραλία που βρίσκεται κατά μήκος της, θα θαυμάσετε τους Αυστραλούς σέρφερς που την κατακλύζουν. Στην Κούτα έλαβαν χώρα και τα δύο πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα το 2002 και 2005.






Ubud: βρίσκεται στην ενδοχώρα και θεωρείται το spiritual κέντρο του Μπαλί. Η φύση είναι πλούσια και πανέμορφη και στην περιοχή βρίσκονται πολλά πολυτελή resorts με ψαγμένα σπα, yoga retreats, μπουτίκ, εστιατόρια και ναοί. Αξίζει να επισκεφθείτε το monkey forest να χαζέψετε τις μαϊμουδίτσες, οι οποίες όμως θέλουν προσοχή, γιατί συνηθίζουν να κλέβουν ό,τι βλέπουν πάνω σας και γυαλίζει. Στη διαδρομή προς Ubud θα βρείτε πάρα πολλά μαγαζιά με παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, διακοσμητικά και έργα τέχνης.
Jimbaran Bay: the place to be για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα! Στην περιοχή βρίσκονται πολλά luxury resorts, όπως το πολυβραβευμένο Four seasons at Jimbaran Bay: φανταστείτε μια τεράστια παραλία με άμμο, όπου κατά μήκος της βρίσκονται διάφορα beach bars και τα λεγόμενα warungs που είναι τοπικές ταβέρνες με όλων των ειδών τα ψάρια και θαλασσινά (γαρίδες, αστακοί, καβούρια, καλαμάρια, καραβίδες κ.λ.π.). Θα επιλέξετε αυτά που θέλετε να φάτε και το πώς θέλετε να σας τα μαγειρέψουν, θα σας σερβίρουν σε teak τραπέζια πάνω στην άμμο με θέα το μυθικό ηλιοβασίλεμα, και το δείπνο δεν θα σας κοστίσει πάνω από 10-15 δολάρια το άτομο. Εννοείται ότι μόλις κάνετε την επιλογή σας και σας τα ζυγίσουν θα ξεκινήσετε και το παζάρι στις τιμές. Εκεί άλλωστε είναι όλο το fun.
Uluwatu: σε ένα επιβλητικό τοπίο με ψηλούς βράχους βρίσκεται ο ναός Uluwatu, ο οποίος χτίστηκε τον 11ο αιώνα και καθημερινά φιλοξενεί παραστάσεις με τον παραδοσιακό χορό Kecak. Η παραλία στο Uluwatu έχει ωραία νερά και αξίζει για κολύμπι, όπως και μια επίσκεψη για καφέ ή φαγητό (αν δεν σας παίρνει οικονομικά να διανυκτερεύσετε) στο φημισμένο Bulgari Hotel που βρίσκεται στην περιοχή. Η θέα από εκεί είναι μυθική.







Must see

Το Tanah lot: το πιο δημοφιλές ίσως αξιοθέατο στο Μπαλί είναι αυτός ο πανέμορφος ναός πάνω σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα. Αν πάτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος θα μαγευτείτε από τις εικόνες και θα βγάλετε τις πιο όμορφες φωτογραφίες.
Το ηφαίστειο Kintamani: είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην ενδοχώρα που περιβάλλεται από πανέμορφη φύση. Στην περιοχή βρίσκονται έξι αρχαία χωριά γύρω από τη λίμνη Batur, όπου οι ντόπιοι διατηρούν εδώ και αιώνες τη δική τους μοναδική κουλτούρα και τρόπο ζωής.
Art galleries: δείτε όσες περισσότερες μπορέσετε από τις άπειρες που βρίσκονται στο νησί. Θα θαυμάσετε υπέροχα έργα τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες και όχι μόνο, και θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε και κάποια από αυτά σε καλές τιμές.



Must do

• Να επισκεφθείτε το Bali Bird and Reptile Park για να θαυμάσετε πάνω από 1.000 είδη πτηνών και ερπετών, ανάμεσά τους και τους διάσημους Δράκους του Κομόντο (τεράστιες σαύρες που προέρχονται από το νησί Κομόντο της Ινδονησίας).
• Μη φύγετε από το Μπαλί αν δεν πάτε να δείτε τους επιβλητικούς Ινδονήσιους ελέφαντες στο Elephant Safari Park. Θα σας πάνε βόλτα στην πλάτη τους, θα παίξουν μαζί σας και τους ταίσετε κιόλας. Αν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας, θα ξετρελαθούν!
• Να συμμετάσχετε σε ένα από τα πολλά tours με ποδήλατο. Θα έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε διάφορα χωριά, να δείτε ναούς και υπέροχα τοπία και να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από τον οδηγό του γκρουπ σε σχέση με τις συνήθειες και την κουλτούρα των ντόπιων. Παράλληλα, θα γυμναστείτε κιόλας- αυτό που το πάτε;
• Να επιδοθείτε σε rafting με κανό, καγιάκ ή φουσκωτό κατά μήκος του ποταμού Ayung, μια εμπειρία μοναδική που θα σας συναρπάσει. Ο ποταμός ανήκει στην κατηγορία 2, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλος ακόμα και γι’ αυτούς που δεν έχουν ξανακάνει rafting.
• Να κολυμπήσετε και να παίξετε μαζί με τα δελφίνια. Τα αγαπημένα θηλαστικά είναι προστατευμένα και βρίσκονται σε μια πλωτή εγκατάσταση στα ανοιχτά της περιοχής Sanur, 15 λεπτά από την Kuta. Η στενή επαφή με αυτά τα συμπαθέστατα θηλαστικά είναι μια μοναδική εμπειρία αλλά και πολύ δημοφιλής, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας μέσω internet ή μέσω της concierge του ξενοδοχείου σας.





Πώς να πάτε

Στο Μπαλί μπορείτε να πάτε είτε με την Singapore Airlines μέσω Σιγκαπούρης, είτε με την Thai μέσω Μπανγκόκ. Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί βρίσκεται στο Denpansar. Αν επιλέξετε την Singapore Airlines η οποία φτάνει στην Σιγκαπούρη από την Αθήνα τα ξημερώματα, αξίζει να κλείσετε ένα ξενοδοχείο για day use (με ειδικές προσφορές της Singapore Airlines), να περάσετε τη μέρα σας στην πόλη για να πάρετε μια γεύση και να πετάξετε με τη βραδινή πτήση για Μπαλί. Αν επιλέξετε την Thai, καλύτερα να προγραμματίσετε stay over στην Μπανγκόκ γιατί για να πάρετε γεύση θα χρειαστείτε πάνω από μια μέρα. Για την είσοδο στην Ινδονησία χρειάζεται βίζα την οποία μπορείτε να βγάλετε από την Αθήνα ή στο αεροδρόμιο Denpansar μόλις φτάσετε (καλύτερα βέβαια στην Αθήνα, γιατί μετά από ένα πολύωρο ταξίδι το μόνο που δεν θέλετε μόλις φτάσετε είναι να ασχοληθείτε με τα γραφειοκρατικά).



Πότε να πάτε

Το Μπαλί είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο. Η καλύτερη εποχή -αλλά πιο ακριβή όμως- είναι από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο, που έχει λιγότερες βροχές και υγρασία. Τον χειμώνα έχει βροχές μεν, αλλά δε θα σας δημιουργήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός αν είστε πολύ άτυχοι!
* Μη χάσετε σύντομα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με τις καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό, διασκέδαση, ψώνια και διαμονή στο Μπαλί.

http://www.thea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...