ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

7 Άγνωστοι και ''παράξενοι'' Άγιοι της Ορθόδοξης εκκλησίας, που σίγουρα δεν γνωρίζουμε...

Ξεφυλίζοντας ένα παλιό τέυχος απο το πολύ καλό μηνιαίο περιοδικό Τρίτο Μάτι (τεύχος 154) έπεσε το μάτι μου στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Β. Μπακούρου '' Ο Συνοδικός Όρος κατά του εθνοφυλετισμού: Η απάντηση της Ορθόδοξης παράδοσης στο σύγχρονο πρόβλημα του εθνικισμού''.
Σε αυτό το άρθρο είδα αγίους της Ορθόδοξης εκκλησίας άγνωστους στο ευρύ κοινό αλλά και πολύ παράξενους, όπως ο Άγιος Χριστόφορος ο κυνοκέφαλος που φαίνεται στην εικόνα, αγίους που ξεπερνάνε τα Ελληνικά όρια και φτάνουν σε χώρες πολύ μακρινές που κανείς δεν περίμενε πως θα υπήρχαν εκεί χριστιανοί ορθόδοξοι πόσο μάλλον άγιοι της ορθόδοξης παράδοσης.
Μερικούς από τους οποίους θα παρουσιάσουμε αμέσως...







1. Άγιος Χριστόφορος ο Κυνοκέφαλος:
Εδώ τιμάται ένας άγιος απο μια βάρβαρη φυλή, πιθανό της Γεδρωσίας, όπου τα μέλη της φυλής αυτής είχαν την τάση να παραμορφώνουν τα πρόσωπα τους. Το κεφάλι σκύλου ίσως να είναι συμβολική απεικόνιση. 






2. Άγιος Πέτρος ο Εσκιμώος (Αλεούτιος):
Ήταν μαθητής του Αγίου Γερμανού της Αλάσκας, ο οποίος υπέστη φρικτά βασανιστήρια και μαρτυρικό θάνατο για την πίστη του. Η ομάδα των ιθαγενών γύρω από τον Γερμανό αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων απέναντι στην αυθαιρεσία των αποικιοκρατών. 








3. Άγιος Μητροφάνης ο Τσιανγκ τσουνγκ:
Ευγενής μορφή, από τους πρωτεργάτες της ορθόδοξης εκκλησίας της Κίνας, σφάχτηκε ανηλεώς με το ποίμνιο του κατά την εξέγερση των Μπόξερς, με το επιχείρημα πως ήταν υποχείριο των αποικιοκρατών και προωθούσε θρησκεία ξένη προς τον Κινεζικό λαό.
Άλλος ένας Κινέζος άγιος ήταν και ο Γουά.---> 







4. Άγιος Πατρίκιος ο Κέλτης:
Πρόκειται για τον εθνικό άγιο των Ιρλανδών που σήμερα τιμάται από όλους τους Χριστιανούς. Καταπληκτική προσωπικότητα ασκητή και αναμορφωτή. Κατά την παράδοση οδήγησε όλα τα φίδια έξω από την Ιρλανδία.








5. Άγιος Αχμέτ ο κάλφας, ο Τούρκος:
Νεομάρτυρας που αγάπησε τον Χριστό από την υπηρέτρια του. Δήλωσε με θάρρος στους ομοεθνείς του ότι η Χριστιανική πίστη είναι η αληθινή και τότε μαρτύρησε. Χάρις αυτόν το όνομα Αχμέτ είναι πλέον Χριστιανικό.







6. Άγιος Μωυσής ο Αιθίοπας ή νέγρος:
Τρομερός ληστής της ερήμου και δολοφόνος, μετανόησε και έγινε απλός ταπεινός μοναχός. Υπόμεινε ακραίες ρατσιστικές διακρίσεις από πολλούς συν ασκητές του.








7 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Ήξερα μόνο τον Χριστόφορο και τον Αχμέτ αλλά ότι θα είχαμε Κινέζους και Εσκιμώους...δεν το φανταζόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι μόνο τον Αχμετ ήξερα, για τους άλλους ιδέα δεν είχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απιστευτες μαλακιες των χριστιανων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι αφού το δόγμα της εκκλησίας είναι Απολυταρχικό (όπως όλα τα δόγματα είναι φιξ κονσέρβα) δηλαδή αποδέχεσαι τα πάντα από όσα λένε και κάνουν ή όχι, αν δεν τους αποδέχεσαι, όπως και το να φιλάς άγιες Εβραικές και Ρωμαϊκές νεκροκεφαλές και κομμάτια ξεραμένα ψοφίμια προηγούμενων μουσάτων (αφτιά, δάχτυλα, μύτες κλπ), γίνεσαι αιρετικός, άρα καταραμένος οπότε αν κάποιος δεν τα αποδέχεται όλα, καταλήγει κόλαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τοτε πριν τα αχησματα ολος ο κοσμος ηταν ορθοδοξος υπαρχουν αγιοι Ορθοδοξοι Χριστιανη κι εδω στην Γερμανια οπως ο αγιος Ανσχαρ κι αλλοι πολλοι στην Αγγλια στη Δανια ονομαζονται τοπικοι αγιοι γιατι διδαξαν την Ορθοδοξη Πιστη σε λιγα Κρατιδια γι αυτο και δεν τους ξερουμε ομως υπαρχουν παρα πολλοι αγιοι γι αυτο η εκκλησια μας λεγει ΝΕΦΟΣ αγιων αμερτητοι δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συγχωρηστε μου καποια ορθογραφικα λαθη ηταν απο το λαθος φωτισμο που ειχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...