ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

0 Καταπολεμήστε το στρες με προσευχή!


Ο Δρ. Herbert Βenson*, έχει αφιερώσει τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής του στο να βρει τις επιστημονικές αποδείξεις που θα δίνουν απάντηση στο ερώτημα "έχει η προσευχή θεραπευτική δράση;".
  Σκοπός του είναι η εργασία του να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταξύ της Ιατρικής και της Θρησκείας, που θα οδηγήσει στην ίαση ασθενειών.

 Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Pyles.tv και την Όλγα Τάντου, μιλά για τα πειράματα που έχει κάνει και τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει, ως προς τη σχέση μεταξύ προσευχής και καταπολέμησης του άγχους!




"Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας, όταν έχουμε άγχος!"  

  Herbert Benson: Επιτρέψτε μου πρώτα να σας εξηγήσω τι συμβαίνει στο σώμα όταν κάποιος είναι υπό στρες. Με τον όρο στρες εννοούμε οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία πρέπει κανείς να προσαρμοστεί. Οποιαδήποτε αλλαγή προκαλεί στρες.
  Έτσι, όταν βρισκόμαστε υπό στρες βάζουμε δυνάμεις στο σώμα μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, με αποτέλεσμα η αδρεναλίνη να κυκλοφορεί μέσα στο αίμα μας. Έτσι, ενώ δεν τρέχουμε και δεν παλεύουμε, ωστόσο έχουμε αυτές τις ορμόνες. Αυτές οι ορμόνες οδηγούν σε άγχος, κατάθλιψη, θυμό, υψηλή πίεση του αίματος, καρδιακές αρρυθμίες, και αϋπνία. Αυτό συμβαίνει και στους άνδρες και στις γυναίκες.

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερες από το 60% των επισκέψεων σε γιατρούς οφείλονται στο στρες. Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο, κανένα χειρουργείο, που να μπορεί να το φροντίσει αυτό. Αλλά ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ηρεμήσουμε".
"Υπάρχει σχέση μεταξύ προσευχής και άγχους!"
  Herbert Benson: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 50% των Αμερικανών χρησιμοποιούν την προσευχή σαν κύρια τεχνική για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν. Για να προχωρήσουμε στην κατάσταση της ηρεμίας, είναι απαραίτητα δύο βήματα.
 Το πρώτο είναι η προσευχή, και το δεύτερο βήμα είναι όταν άλλες σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό, να τις αμελείς, και να επανέρχεσαι στην προσευχή. Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πραγματοποιούν αυτά τα δύο βήματα.

 Ειδικά στην αρχαία Ελλάδα προσεύχονταν για να εξουδετερώσουν τις αρνητικές επιδράσεις που έχει το στρες στην καρδιά. Αυτό που κάναμε εμείς με την έρευνά μας, ήταν να βάλουμε επιστημονικά δεδομένα σε αυτό που έκαναν οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια.
 Άρα, σε περίπτωση που κάποιος ρωτήσει: «Μπορεί η προσευχή να βοηθήσει;». Η απάντηση είναι ότι «Ναι, σε κάποιες ασθένειες φυσικά και μπορεί.», υπό την έννοια της συγκέντρωσης, της χαλάρωσης και της αποβολής των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων"! 

  Κάντε τώρα το Τεστ: μετρήστε το "αόρατο" άγχος που έχει κάνει κατάληψη στο σώμα σας!
  Διαβάστε ακόμη:  "Η προσευχή έχει θεραπευτική δράση", λέει ο δρ Benson! 
 
  Στο τόπικ του φόρουμ "Η πίστη και η προσευχή κάνουν θαύματα;", μπορείτε να καταθέσετε τις δικές σας εμπειρίες για τη δύναμη της προσευχής!

  *Ο Δρ. Herbert Benson είναι Καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εργάζεται επίσης ως Καθηγητής στο Ινστιτούτο Μυαλού / Σώματος του ίδιου Πανεπιστημίου, και ακόμη, είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Benson – Henry.  Μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε 180 δημοσιεύσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, και έχει εκδώσει 11 βιβλία.

http://www.pyles.tv/News/thriskies-profities/Prosefxi-aghos.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...