ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

0 Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης

Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της ΕυρώπηςΣτην Ελλάδα της δημοσιονομικής ισοπέδωσης, οι Έλληνες βουλευτές εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012, η μείωση του καθαρού ποσού που θα λάβει κάθε βουλευτής στο χέρι σε σχέση με το 2011 ανέρχεται σε μόλις 500 ευρώ το πολύ!
Συγκεκριμένα, από τα 6.500 ευρώ καθαρά που κατά μέσο όρο λάμβανε κάθε βουλευτής το περασμένο έτος, την νέα χρονιά το ποσό θα διαμορφωθεί στα 6.000 ευρώ.
Μάλιστα, στο παραπάνω ποσό έχει υπολογιστεί και η παρακράτηση μιας βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία αν και έχει πριν από αρκετούς μήνες ακόμα δεν έχει παρακρατηθεί.

Την στιγμή δηλαδή οι επιστημονικές προβλέψεις μιλούν για πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους,οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα και οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται δραματικές περικοπές που φτάνουν εως και 50%, οι βουλευτές συμμετέχουν στην οικονομική εξυγίανση των δημόσιων ταμείων μειώνοντας τον μισθό τους κατά 7.8%!

Βέβαια, υπάρχει και αντίλογος. Οι ίδιοι οι βουλευτές δηλαδή που λένε ότι «δεν βγαίνουν» καθώς οι δαπάνες για συντήρηση 2 γραφείων, ταξίδια και λοιπές εκδηλώσεις ξεπερνούν το προβλεπόμενο ποσό.

Η απάντηση όμως είναι απλή και βγαίνει αυθόρμητα από κάθε πολίτη : «άλλο να μην μπορεί να πληρώσεις τις έξτρα εκδηλώσεις και τα σουαρέ και άλλο να αντιμετωπίζεις βιοποριστικό πρόβλημα».

Να σημειωθεί ότι πέραν των χρημάτων που λαμβάνει κάθε βουλευτής στο χέρι, υπάρχουν και αρκετά κονδύλια που καταβάλλονται προκειμένου να πληρωθούν «κρυφά» βουλευτικά προνόμια.

Αναλυτικά, για το 2012 προβλέπονται:
- Αντιμισθία συνεργατών βουλευτών 12.786.600 ευρώ
Πρόκειται για τον έναν επιστημονικό συνεργάτη που δικαιούται να έχει κάθε βουλευτής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος όμως πληρώνεται απ ευθείας από το ταμείο της βουλής. Επιπροσθέτως, κάθε βουλευτής έχει και 2 μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους, όμως, οι υπερωρίες πληρώνονται και αυτές από την βουλή.
- Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης 3.800.000 ευρώ
Ως γνωστόν, οι βουλευτές δικαιούνται ένα αυτοκίνητο το οποίο τους το παρέχει η Βουλή.
- Λοιπές μισθώσεις 3.800.000 ευρώ
Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει να κάνει με την διαμονή των βουλευτών περιφέρειας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η Βουλή έχει συμφωνίες με 3-4 μεγάλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας προκειμένου να φιλοξενούνται οι εθνοπατέρες.
- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ
Δωρεάν συσκευή και κυρίως «τσάμπα» τηλέφωνα για τους βουλευτές. Ποιος πληρώνει; Ο έλληνας φορολογούμενος.
Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...