ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

0 Μαγευτικές χειμωνιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη

Ο χειμώνας είναι ίσως η ιδανική εποχή για ταξίδια σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πόλεις. Χωρίς τα ατέλειωτα πλήθη τουριστών και τις μεγάλες ουρές για κάθε αξιοθέατο, η εμπειρία σας γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα και πιο χαλαρωτική.

Οι παγωμένες χειμωνιάτικες ημέρες, είναι αναμφισβήτητα ιδανικότερες για περπάτημα στις πόλεις και τα αξιοθέατά τους, όπως και για να απολαύσετε τη βόλτα, τον καφέ και τα ψώνια σας στα φωτισμένα καταστήματα και να αποκτήσετε μια πραγματική αίσθηση της περιοχής.
Το χειμώνα, ένα ταξίδι στις παρακάτω πόλεις θα σας κάνει να νιώσετε αληθινός επισκέπτης και όχι ένας απλός τουρίστας...


1. Ταλίν, Εσθονία
Γιατί χειμώνα;
Επειδή συχνά είναι χιονισμένο αυτή την εποχή του έτους και ιδιαίτερα ρομαντικό. Ζεσταθείτε στα ατμοσφαιρικά καφέ, τα εστιατόρια και τις γκαλερί και «χαθείτε» στην πληθώρα των εκθέσεων και συναυλιών που διοργανώνονται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, στην καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα
Για να πάρετε μια πρώτη γεύση του Ταλίν, επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Olaf, η οποία δεσπόζει της πόλης και χρονολογείται από το 1267, όταν ήταν η ψηλότερη εκκλησία στην Ευρώπη. Από εδώ θα δείτε τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια και τα τείχη της πόλης, που αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά αστικά κέντρα της Ευρώπης.

Μόλις βρεθείτε εντός των τειχών της παλιάς πόλης, πηγαίνετε στην περιοχή Toompea Hill -κατοικημένη περιοχή της πρώην αριστοκρατίας- όπου βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός ναός Alexander Nevsky. Φυσικά μην παραλείψετε την εντυπωσιακή πλατεία του Δημαρχείου, ενώ για μια τέλεια εικόνα της πόλης, ανεβείτε στον οκταγωνικό πύργο του Δημαρχείου.

Παραδόξως λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να βρουν το «Μουσείο της Κατοχής», αλλά αξίζει μια επίσκεψη (στην οδό Toompea 8). Κατά την περίοδο 1940-1991, η Εσθονία κατελήφθη για λίγο από τη ναζιστική Γερμανία και στη συνέχεια για 4,5 χρόνια από την ΕΣΣΔ. Η ιστορία της αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρουσιάζεται μέσα από οπτικοακουστικό υλικό υψηλής τεχνολογίας και την τέχνη.
Ο Βοτανικός Κήπος ο οποίος καλύπτει 1100 στρέμματα, περιλαμβάνει περισσότερα από 8.000 είδη φυτών και αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

Το εκπληκτικό μπαρόκ παλάτι Kadriorg Palace, ήταν η θερινή κατοικία του Ρώσου Τσάρου Πέτρου Ι και σήμερα βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου παραθαλάσσιου προαστίου, ακριβώς έξω από το Ταλίν. Εκεί στεγάζεται η συλλογή ευρωπαϊκών και εσθονικών έργων του 16ου αιώνα, του εσθονικού Μουσείου Τέχνης.

Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Υγείας (Tervishoiumuuseum) όπου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το ανθρώπινο σώμα! Σε έναν όροφο, διαδραστικές οθόνες διδάσκουν τα μικρότερα παιδιά οτιδήποτε έχει να κάνει με τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, ενώ ο επάνω όροφος έχει φωτογραφίες και μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για να «φοβίσουν» τους μεγαλύτερους όσον αφορά στη αλόγιστη χρήση φαρμάκων.

Shopping therapy
Θα βρείτε κεραμικά, υαλικά, κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής σε καλή τιμή και καλή ποιότητα. Επίσης, ρωσικής έμπνευσης σουβενίρ και μάλλινα ρούχα και υφάσματα.

2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Γιατί το χειμώνα;
Προγραμματίστε ένα ταξίδι για τις αρχές του χρόνου ή για τα μέσα Μαρτίου, όταν διοργανώνεται το καρναβάλι στην περιοχή Mohács, το οποίο περιλαμβάνει μια θρυλική παρέλαση την Κυριακή πριν τη Σαρακοστή, με εντυπωσιακές μάσκες, χορούς και πολλές εκδηλώσεις. Θα φάτε άφθονες ποσότητας της παραδοσιακής σούπας goulash και θα πιείτε το θρυλικό ούγγρικο κρασί «αίμα του ταύρου» (Bull’s Blood).
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα
Το «αυτοκρατορικό» παρελθόν αντικατοπτρίζεται στη Βούδα, αλλά κάθε επίσκεψη στην ουγγρική πρωτεύουσα θα ήταν μισή, χωρίς τα "σημάδια" της επανάστασης του 1956 στην Πέστη.
Η Βουδαπέστη είναι… δύο πόλεις σε μία. Μέχρι το 1873, τα βασιλικά ανάκτορα στην αυτοκρατορική Βούδα, στη λοφώδη δυτική όχθη του Δούναβη, «κοιτούσαν» υποτιμητικά προς την ανατολική όχθη, αλλά στη συνέχεια οι δύο πόλεις συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν μία πόλη, γεμάτη με πανέμορφα κτίρια, με υποδομές για βόλτες δίπλα στο ποτάμι, αλλά και με έντονη νυχτερινή ζωή.
Η Βούδα παραμένει ακόμη ήρεμη, πιο πράσινη και διαθέτει περισσότερα ιστορικά κτίρια από την Πέστη. Το Βασιλικό Παλάτι και η περιοχή Castle Hill, αλλά και το ξενοδοχείο και τα θερμά λουτρά του Gellert -ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και σύμβολο της ουγγρικής μπελ επόκ- αξίζουν την προσοχή μας.

Η Πέστη είναι πιο «ζωντανή» και «κεφάτη», με τα καφέ στους πεζόδρομους, το νεοκλασικό κτίριο του Κοινοβουλίου, την Κρατική Όπερα, τη βασιλική του Αγίου Στεφάνου και τα καταστήματα γνωστών σχεδιαστών.

Shopping therapy
Οι αντίκες, τα δερμάτινα είδη και οι χειροτεχνίες, ξεχωρίζουν στη Βουδαπέστη. Η κύρια εμπορική περιοχή που βρίσκεται νότια της Vorosmarty Ter στην Πέστη και οι δρόμοι γύρω από την οδό Vaci Utca, είναι γεμάτοι με καταστήματα γνωστών σχεδιαστών. Για αντίκες πηγαίνετε στην οδό Falk Miksa Utca.

3. Άμστερνταμ, Ολλανδία
Γιατί το χειμώνα;
Τα δεκάδες καφέ μοιάζουν απίστευτα φιλόξενα, οι βόλτες ανάμεσα στα κανάλια και τα στενόμακρα, πολύχρωμα σπίτια, είναι κάτι παραπάνω από παραμυθένιες και οι χριστουγεννιάτικες αγορές μας βάζουν στο εορταστικό πνεύμα, περισσότερο από πουθενά αλλού.
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα
Στο περίφημο Rijksmuseum θα θαυμάσετε 400 αριστουργήματα της τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των «Night Watch» του Ρέμπραντ και το «'Woman Reading a Letter» του Vermeer. Στο Μουσείο Βαν Γκογκ, θα βρείτε περισσότερα από 700 έργα ζωγραφικής και σχέδια του καλλιτέχνη, όπως τα παγκοσμίου φήμης «Ηλιοτρόπια» και το «δωμάτιο».

Στο Άμστερνταμ μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το σπίτι της Άννας Φράνκ, ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μουσείο. Εκεί κρύφτηκαν η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Μια βιβλιοθήκη σηματοδοτεί την είσοδο στα κρύα, χωρίς έπιπλα δωμάτια, όπου έγραψε το περίφημο ημερολόγιό της.
Μια τέλεια κοντινή εκδρομή, είναι στα τυπικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ όπου θα γνωρίσετε τη ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου, με τους μύλους και τις φάρμες παραγωγής τυριών.

Shopping therapy
Διαμάντια κανείς; Αν πάλι η τσέπη σας δεν το επιτρέπει, προτιμήστε τα τοπικά τυριά ένταμ και γκούντα και μπίρες. Μην ξεχάσετε να πάρετε για σουβενίρ τα τυπικά ολλανδικά τσόκαρα και μια ποικιλία από βολβούς τουλίπας.

5. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Γιατί το χειμώνα;
Είναι η απόλυτη πόλη των χριστουγεννιάτικων αγορών και της σοκολάτας, εκπληκτικά όμορφη όταν είναι χιονισμένη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ακούτε το «Silent Night» στην πόλη όπου γράφτηκε!
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα
Είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξουμε, καθώς όλο το κέντρο της πόλης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO ( http://whc.unesco.org/en/list/784 ). Θα προσπαθήσουμε πάντως να διαλέξουμε τα τρία σημαντικότερα:

-Το φρούριο Hohensalzburg, με την υπέροχη θέα πάνω από την πόλη. Χτίστηκε το 1077 και είναι ορόσημο του Σάλτσμπουργκ. Μπορείτε να ανεβείτε με τα πόδια σε 15 λεπτά, ή να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ.
-Το σπίτι και την πλατεία Μότσαρτ φυσικά, με το άγαλμα του μεγάλου συνθέτη να την στολίζει από το 1842.

-Σε έναν ορίζοντα που διακόπτεται από κώνους εκκλησιών, ο διακριτικός τρούλος και οι πύργοι του πρώιμου μπαρόκ καθεδρικού ναού του Σάλτσμπουργκ, εντυπωσιάζουν. Στο εσωτερικό, εκτός από εντυπωσιακά κομψοτεχνήματα, θα δείτε την κολυμπήθρα όπου βαφτίστηκε ο Μότσαρτ.
Shopping therapy
Οι «Mozartkugeln», οι σοκολάτες του Μότσαρτ σοκολάτες είναι must, όπως και τα αυστριακά λινά και κεντήματα.

6. Βερολίνο, Γερμανία
Γιατί το χειμώνα;
Με μια λέξη, «ζωντανή πόλη». Προτιμήστε ένα ταξίδι το Φεβρουάριο, όταν διοργανώνεται και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, για να απολαύσετε την πόλη σε όλο της το μεγαλείο. Το Βερολίνο διαθέτει επίσης λαμπρά μουσεία, γκαλερί, μπαρ και καφετέριες, τα οποία σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε σε πολύ καλύτερες συνθήκες από ό,τι το καλοκαίρι.
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, είναι ό, τι ο Πύργος του Άιφελ για το Παρίσι, μόνο που έχει πιο μεγάλη ιστορία. Χτισμένη στα τέλη του 18ου αιώνα ως η κύρια είσοδος της πόλης, εδώ και δεκαετίες αποτέλεσε το σύνορο μεταξύ ανατολικής και δυτικής πόλης. Φυσικά μην παραλείψετε να δείτε και τα λιγοστά πια τμήματα από το θρυλικό τείχος, ιδιαίτερα αυτά στην πλατεία Πότσνταμ.
Το Berliner Dom ή ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου είναι από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έχει εντυπωσιακή διακόσμηση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του.

Υπάρχουν πάνω από 50 μουσεία στο Βερολίνο. Πηγαίνετε στο το «νησί των μουσείων» για να δείτε τα καλύτερα της πόλης, αλλά και στο Topographie des Terrors, ένα μουσείο που βασίζεται στο πρώην αρχηγείο της Γκεστάπο και το Checkpoint Charlie Museum, σε ένα από τα σημεία διέλευσης μεταξύ δυτικού και ανατολικού Βερολίνου.

Στη φημισμένη Aλεξάντερπλατς, θα δείτε τον ψηλότερο πύργος-παρατηρητήριο στην Ευρώπη, τον Fernsehturn (πύργος της τηλεόρασης), με συνολικό ύψος 365 μέτρα.

Shopping therapy
Στο Βερολίνο μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από σουβενίρ και δώρα, μέχρι επώνυμα ρούχα και gadgets. Πηγαίνετε στο «Hackesche Hofe», στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση και στην οδό Bergemannstrasse. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe, στην οδό Kurfurstendam.
 http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...