ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

2 Εκπληκτικά τοπία πάνω από τα σύννεφα (Photos)

Απολαύστε 25 υπέροχες φωτογραφίες με εντυπωσιακά τοπία απ’ όλο τον κόσμο που βρίσκονται πάνω από τα σύννεφα.

0 Timothy Allen, ο φωτογράφος του Human Planet

image
Ο Timothy Allen δούλεψε ως φωτογράφος για την τηλεοπτική εκπομπή «Human Planet» του BBC. Σε συνεργασία με το BBC έχει δημιουργήσει ένα φωτογραφικό blog μέσα από το οποίο παρουσιάζει μερικές από τις πιο θεαματικές φωτογραφίες της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς.
Ο ίδιος αναφέρει: «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που με έφερε σε επαφή με απίστευτα ποικίλα είδη μας σε σχεδόν κάθε κατοικήσιμο μέρος του πλανήτη»

0 Huzhu - Το πιο κεκλιμένο κτήριο του κόσμου

Όλοι θα έχετε ακούσει για το Σινικό Τείχος της Κίνας ή για την απαγορευμένη πόλη. Αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι η Κίνα έχει τον δικό της κεκλιμένο πύργο; Σε μια βουνοπλαγιά, 25 μίλια έξω από τη Σαγκάη είναι ένας πύργος 900 χρόνων που θα μπορούσε να είναι το πιο κεκλιμένο κτήριο του κόσμου.Είναι η παγόδα Huzhu στο χωριό Tianma και χτίστηκε το 1079 - πολύ πριν από τον διάσημο κεκλιμένο πύργο της Πίζας, στην Ιταλία. Χτίστηκε από τον Gen Zhou Wenda σαν χώρο ανάπαυσης για τα 5 λείψανα του Βούδα που δόθηκαν ως ανταμοιβή στον αυτοκράτορα Song Gaozong, αλλά από την αρχή άρχισε να γέρνει. "Μέρος του οικοδομήματος στηρίχτηκε σε βράχο, ενώ ένα άλλο σε λάσπη," εξηγεί ο Yang Kun, ο οποίος έχει μελετήσει την ιστορία της παγόδας. Προσθέτει ότι οι παγόδες που γέρνουν δεν είναι ασυνήθιστες στην περιοχή.
Το 1788 επίσης, οι χωρικοί πυροδοτούσαν πυροτεχνήματα πάρα πολύ κοντά στον πύργο, καίγοντας την ξύλινη υποδομή του, επιδεινώνοντας έτσι το πρόβλημα.

0 Το Παρίσι του χτες και του σήμερα..

Το 1900, ο William Henry Goodyear (πρώτος επιμελητής του Μουσείου Μπρούκλιν), ταξίδεψε στο Παρίσι για την Παγκόσμια Έκθεση του 1900, με το φωτογράφο Joseph Hawkes. Έφεραν πίσω πολλές εικόνες από την έκθεση, συμπεριλαμβανομένων από την ζωή στους δρόμους, θέα, κιόσκια, αγάλματα, και άλλες δομικές  και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Βρήκαμε μερικές φωτογραφίες από το Παρίσι του σήμερα και τις συγκρίναμε..

Θα έλεγα ότι οι αλλαγές είναι μικρές και σίγουρα προς το καλύτερο.. όχι όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.. (βλέπε Αθήνα)
Απολαύστε το!

0 ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

0 Όπως τις κατέγραψε ο φακός της NASA

Οι παρακάτω εικόνες που ταξιδεύουν τα µάτια και το µυαλό µας έχουν τραßηχτεί από τον αστροναύτη της NASA, Douglas H. Wheelock, ο οποίος στις 22 Σεπτεµßρίου του 2010 ανέλαßε τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστηµικού Σταθµού. Τα λόγια είναι περιττά, απλά απολαύστε τες!


0 Σαπούνι LEGO – Για όλες τις ηλικίες

Όοοοχι, δεν είναι τα τουβλάκια LEGO που παίζατε μικροί (και κάποιοι ακόμα.. ξέρω) είναι σαπούνι για το μπάνιο σας.
Απενεχοποιηθείτε, σας δίνουμε την τέλεια δικαιολογία!
 

0 Πιγκουίνοι με …λοφίο

Είναι ένα είδος πιγκουίνων που διαφέρουν από τους κοινούς από το γεγονός ότι φέρουν κιτρινωπό λοφίο. Συναντώνται σε νησιά περί την Ανταρκτική στις νότιες θάλλασες. Γεννούν δύο αυγά από τα οποία όμωςαναθρέφουν ένα νεογνό ανά περίοδο.
Perierga.gr - Πιγκουίνοι με τσουλούφι!photo by: link

0 'Οποιοι ευχήθηκαν χτες χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό κάνανε λάθος. Δείτε πότε γιορτάζει κανονικά.!!!

Icon of St. Geoffrey, abbot
Icon of St. Geoffrey (Jeffrey) (Ceolfrith), Abbot of Wearmouth / Jarrow
Feast: Sept. 25 (repose); also, Oct. 8 (translation of his relics and those of St. Aidan of Lindisfarne)
Icon from the Celtic Orthodox website of Fr. Deacon Geoffrey Ready, ROCOR, Ireland

πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com/

0 Καταπληκτικές εναέριες φωτογραφίες από διάφορα μέρη των ΗΠΑ

ameriki_photos.jpg
Φωτογραφίες από πόλεις και φυσικά τοπία τραβηγμένες από ελικόπτερο!

0 Το πιο βρώμικο ποτάμι στον κόσμο

Citarum River
Ο ποταμός Citarum, που βρίσκεται κοντά στην Τζακάρτα την πρωτεύουσα της Ινδονησίας έχει συνολικό μήκος 272 χιλιόμετρα. Είναι πολύ σημαντικό ποτάμι για την Ινδονησία μιας και είναι η κύρια πηγή πόσιμου νερού για τους κατοίκους της.
Παλαιότερα ήταν ένα όμορφο καθαρό ποτάμι. Τα τελευταία 20 χρόνια όμως ο μεγάλος αριθμός βιομηχανικών και οικιακών αποβλήτων που εκχέονται στον ποταμό το έχουν μετατρέψει σε εστία μόλυνσης και σκουπιδιών. Για τους φτωχούς πολίτες της Ινδονησίας, η συλλογή σκουπιδιών έχει εξελιχθεί σε πιο σημαντικό εισόδημα από την αλιεία.

0 Αγελάδες… Bodybuilders


Τα βοοειδή Belgian Blue μπορεί να μοιάζουν σα να έχουν περάσει όλη τους τη ζωή κάνοντας βάρη, αλλά στην ουσία οφείλουν το διπλασιασμό των μυών τους σε ειδική αναπαραγωγή και στην γενετική.

Όπως προδίδει και το όνομα τους, αυτή η απίστευτη αναπαραγωγή δημιουργήθηκε στο Βέλγιο. Πιο συγκεκριμένα, στα μισά του 19ου αιώνα οι ταύροι Shorthorn από το Ηνωμένο Βασίλειο στάλθηκαν στο Βέλγιο για να βελτιώσουν τον μυικό ιστό του ντόπιου πληθυσμού των βοοειδών, τα οποία χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη δημιουργία γαλακτοκομικών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...