ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

0 Καταπληκτικοί φίλοι

frends15 Amazing Friends

0 Σεισμός στην Ιαπωνία το 1923

 
Ο σεισμός αυτός είχε μέγεθος 7.9 ρίχτερ και άφησε πίσω του 100.000 νεκρούς

0 Ταξίδια υπό… εξαφάνιση


Μερικά από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα μέρη και μνημεία του πλανήτη, απειλούνται εξαιτίας των δραματικών κλιματικών αλλαγών. Ας πάμε ένα «ταξίδι» σε κάποια από αυτά, πριν εξαφανιστούν από το χάρτη της γης.

Οι πλημμύρες, η αύξηση της θερμοκρασίας, η τήξη των πάγων και αρκετά ακόμη αποτελέσματα των κλιματολογικών αλλαγών που συντελούνται με όλο και ταχύτερους ρυθμούς, απειλούν πλέον να εξαφανίσουν από το χάρτη της γης πολλά μέρη, μνημεία, πόλεις, ακόμη και ολόκληρες χώρες.
Μαλδίβες και άλλα «υπό βύθιση» μέρη
Οι Μαλδίβες ( www.visitmaldives.com/en ) είναι η χώρα με το χαμηλότερο υψόμετρο στον κόσμο, με μέγιστο φυσικό επίπεδο του εδάφους τα 2,3 μέτρα και μέσο όρο μόλις 1,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εάν η στάθμη της θάλασσας αυξηθεί πάρα πολύ, είναι πιθανό το μέρος αυτό να αποτελέσει την πρώτη χώρα που θα «καταπιεί» ο ωκεανός, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η απειλή είναι τόσο σοβαρή που το 2008, ο πρόεδρος των Μαλδίβων ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα αρχίσει να αγοράζει γη σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, για τις μελλοντικές κατοικίες των πολιτών που εκτοπίζονται από την άνοδο των υδάτων. Επιπλέον, σχεδόν το 90% των κοραλλιογενών υφάλων στις Μαλδίβες έχουν χαθεί λόγω της κοραλλιογενούς λεύκανσης.
Πολλά ακόμη μέρη αντιμετωπίζουν παρόμοια τύχη, όπως οι λευκές παραλίες της Γκόα, στην Ινδία, το νησιωτικό έθνος του Κιριμπάτι στον κεντρικό ειρηνικό ωκεανό, ακόμη και η γειτονική μας Βενετία.

2 Φρήντριχ Νίτσε: Ο άνθρωπος που σκεφτόταν επικίνδυνα

Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Μόλις στα 25 του διορίστηκε καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Υπήρξε δριμύτατος επικριτής των κατεστημένων σκέψεων και τάξεων, ιδιαίτερα του Χριστιανισμού. Πληθώρα συγγραμμάτων του γράφτηκαν με οξύ και επιθετικό ύφος, χρησιμοποιώντας ευρέως αφορισμούς. Οι αφορισμοί του είναι δυνατοί, αλλά το σύνολο του έργου του έχει μικρότερη βαρύτητα στις μέρες μας. Οι ιδέες του για τον Υπεράνθρωπο επηρέασαν -μεταξύ άλλων- και τον Χίτλερ.

Ο Γερμανός φιλόσοφος του 19ου αιώνα, Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε (γερμ. Friedrich Wilhelm Nietzsche), ένας από τους σύγχρονους στοχαστές με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία, γεννήθηκε το 1844 στο Ρένκεν της Πρωσικής Σαξονίας και πέθανε το 1900 στη Βαϊμάρη.

0 Big Brother – Σύστημα Αναγνώρισης Πολιτών από το 2012


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ και χρηματοδοτείται από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.

Το γεγονός ότι η ζωή μας βρίσκεται σε φάση … διαρκούς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει πλέον καταστεί αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, η κυβερνητική πλευρά, οποιασδήποτε απόχρωσης και ιδεολογικής επίφασης, δεν παύει να μας αιφνιδιάζει και συνάμα να μας εκπλήσσει, καθώς εξελίσσει ολοένα περισσότερο τις «μηχανές αναζήτησης» κι εντοπισμού του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται κι επίκειται η ένταξη στην αυξανόμεν

0 Ένα τεράστιο κεφάλι στη μέση του δάσους!!


Αντικρίζοντας κάποιος αυτές τις εικόνες με την πρώτη ματιά μπορεί να του φανούν τρομακτικές που δείχνουν ένα τεράστιο ξύλινο κεφάλι στη μέση ενός δάσους. Μην ανησυχείτε, είναι απλά τέχνη.
Το τεράστιο έργο τέχνης, είναι φτιαγμένο από ξύλο. Τα ξύλα είναι κομμένα και μορφοποιημένα με λεπτομερή τρόπο.

Η λεγόμενη «Forest Head", γνωστή και ως Silvas Capitalis βρίσκεται στο  δάσος Kielder  κοντά στα σύνορα της Σκωτίας. Το κεφάλι είναι κατασκευασμένο από μια αμερικανική ομάδα τέχνης που ονομάζεται SIMPARCH, και ο σκοπός της είναι να παρέχουν καταφύγιο για τους ποδηλάτες και άλλους που κάνουν βόλτες στο δάσος.

0 Δώδεκα περίεργες αιτίες πονοκεφάλου

Υπάρχουν αρκετές αιτίες πονοκεφάλου που πιθανόν να μη γνωρίζετε. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο που σας τυραννά;

Το αφεντικό σας
Ναι, το αφεντικό σας μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Οτιδήποτε ενισχύει το επίπεδο στρες που έχετε μπορεί να σας καταστήσει περισσότερο ευάλωτους σε πονοκέφαλο τάσης ή ημικρανία. Ο πονοκέφαλος τάσης εκτιμάται ότι προκαλείται από αυξημένη ευαισθησία των νευρικών οδών του εγκεφάλου που μεταβιβάζουν τον πόνο. Η ημικρανία προέρχεται από αλλαγές στον ίδιο τον εγκέφαλο. Κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας, εγκεφαλικά σήματα προκαλούν την απελευθέρωση χημικών που αλλάζουν την διαστολή των αγγείων. Τα σήματα ενεργοποιούν επίσης τη φλεγμονή στον εγκέφαλο που μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανία.

Ο ζεστός καιρός
Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνει και η πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας ή σοβαρού πονοκεφάλου. Σε πρόσφατη έρευνα, επιστήμονες ανακάλυψαν αύξηση 7,5% του κινδύνου .....

0 Μνήμη μπετόν αρμέ

Κι ενώ οι κατασκευαστές πάντα προσπαθούν να κάνουν τα laptops ελαφρύτερα, οι σχεδιαστές της Kix Berlin προσπαθούν να κάνουν την φορητή μνήμη «βαρύτερη». Και τα κατάφεραν. Στην κυριολεξία!
Η USBeton flash drive, την οποία χαριτωμένα αποκαλούν «ένα σύγχρονο απολίθωμα», είναι φτιαγμένη από μπετόν!
Υποθέτωντας ότι ο πλανήτης μας θα υπάρχει σε δέκα χιλιάδες χρόνια από τώρα, οι τότε αρχαιολόγοι θα ξεθάψουν μια από δαύτες και θα ανακαλύψουν τα πρωτόγονα εργαλεία μας.
«Ιιιιιιι, μόνο 4GB!!!»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...