ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

0 Άδωξοι Μπάσταρδη – (Inglourious Basterds)

Επειδή πολλά δράματα μαζεύτηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, είπα να το ελαφρύνουμε λίγο και να περάσουμε σε πιο… κωμικό ύφος. Βέβαια το «Αδωξοι μπάσταρδη» είναι περισσότερο μαύρη κωμωδία ή πολεμική ταινία με κωμικά στοιχεία. Όταν την είδα πάντως, χτυπιόμουν –κυριολεκτικά- σε πολλές σκηνές από τα γέλια, τόσο που έπεσα από τον καναπέ!

0 Ο υπέροχος κόσμος μας

Wonderful World (23)
Απολαύστε μερικές ακόμη εκπληκτικές εικόνες από τον πλανήτη μας…

0 Ένας Master του Photoshop

Ο κύριος Baojun Yuan είναι μέλος της ένωσης φωτογράφων στην Κίνα και έχει αποκτήσει στον σεβαστό όλων των κατοίκων της πόλης του. Γιατί; Κατά την διάρκεια των τελευταίων 9 χρόνων, ο κ. Yuan έχει επισκευάσει πάνω από 2000 παλιές φωτογραφίες για τους κατοίκους, δωρεάν. Το γεγονός αυτό δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα εκτός και εάν αναλογιστείτε ότι μιλάμε για έναν 76χρονο(!) που έμαθε photoshop όταν ήταν 60 ετών.

0 Σαν σήμερα, ο Μ. Γλέζος και ο Α. Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη


Σαν σήμερα, το 1941, δύο φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας πηγαίνουν στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, βρίσκουν και μελετούν όλα τα σχεδιαγράμματα της Ακρόπολης. Όταν θα κατεβάσουν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο, θα αφήσουν επίτηδες επάνω στον ιστό τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να μην κατηγορηθούν οι Έλληνες φύλακες.

Ακολουθεί η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Απόστολος Σάντας, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές εβδομάδες, στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου:

Θέλω να σας ρωτήσω πού βρισκόσασταν και πόσων χρονών ήσασταν όταν ξέσπασε ο πόλεμος;

0 "Είναι κατάντια να είσαι Έλληνας πια. Έτσι μας κάνανε αυτοί οι αλήτες"

Ο Κώστας Βουτσάς σε πρόσφατη συνέντευξη, με αφορμή την ερώτηση του δημοσιογράφου "αν θα ασχολούταν ποτέ με την πολιτική" ,μίλησε για τους πολιτικούς και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Συγκεκριμένα είπε: «Απαπα! Τους αλήτες. Δεν μπορώ. Είμαι αγνός άνθρωπος, ειλικρινής, ευθύς. Στην πολιτική πρέπει να είσαι κάλπικος, ψεύτης και κλέφτης, κλέφτης, κλέφτης! Πρέπει να προσπαθείς να εξασφαλίσεις και τα τρισέγγονά σου. Τους σιχαίνομαι τους πολιτικούς» 

Και συνέχισε: «Πρέπει να επαναστατήσουμε. Με τις απεργίες τους δείχνουμε ότι είμαστε εδώ. Πρέπει να βρεθεί τρόπος δυναμικός. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτό. Αυτή η Τρόικα είναι το άλλοθι των κλεφτών πολιτικών. (…) Είναι κατάντια να είσαι Έλληνας πια. Έτσι μας κάνανε αυτοί οι αλήτες. Δεν τα φάγαμε μαζί. Αιώνες τώρα μας κυνηγάνε δυο αδηφάγες πόρνες, η ψήφος και η μίζα. Η μίζα έχει γιο το ρουσφέτι». 

0 Ξενοδοχείο από παλιά βαρέλια κρασιού

Το ξενοδοχείο De Vrouwe van Stavoren Hotel στην Ολλανδία μετέτρεωε τέσσερα παλιά βαρέλια κρασιού σε δωμάτια. Τα χωρητικότητας 14.500 λίτρων, το καθένα, βαρέλια είναι τώρα δίκλινα δωμάτια που παρέχουν τις βασικές ανέσεις, μέχρι και ένα μικρό καθιστικό. Perierga.gr - Ξενοδοχείο από παλιά βαρέλια κρασιού
Αν βέβαια δεν είστε λάτρεις του κρασιού πιθανόν να σας ενοχλήσει η μυρωδιά του κρασιού που έχει «ποτίσει» τα βαρέλια. Όπως και να έχει, σίγουρα είναι μια πρωτότυπη εμπειρία. Οι τιμές πικοίλουν ανάλογα με την εποχή από 18 εώς και 120 ευρώ ανά βραδιά.

4 Μεγάλη κι εχθές η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία έλευθερίας στο Ηράκλειο!!!

Φαίνεται πως μέρα με τη μέρα αντί να μικραίνει η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται περισσότερο. Εκτός από την Αθήνα και την πλατεία συντάγματος η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται σημαντικά και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει αυτή την πορεία και τις επόμενες μέρες. Στο Ηράκλειο στην πλατεία ελευθερίας ο κόσμος έφτασε ως και τις 2.500 και απαρτιζόταν κυρίως από φοιτητές, μαθητές, οικογενειάρχες και παιδιά. Βέβαια δεν έλειψαν οι προσπάθειες καπελώματος της συγκέντρωσης αυτής από ορισμένους γελοίους που μοίραζαν φυλλάδια της ΑΝΤΑΡΣΊΑΣ, ο κόσμος αντέδρασε και σύντομα σταμάτησε αυτό το παραμύθι...

0 ΗΠΑ: "Γονέας 1" και "Γονέας 2" αντί του "Πατέρας" και "Μητέρα" στις νέες αιτήσεις για διαβατήρια

Αντίο, μαμά και μπαμπά. Γεια σας, Γονέα 1 και Γονέα 2...
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αλλάξει τα έντυπα των αιτήσεων των αμερικάνικων διαβατηρίων κάνοντάς τα "ουδέτερα από άποψη φύλου" με την άρση των αναφορών για τη μητέρα και τον πατέρα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, προς όφελος της γλώσσας με την οποία περιγράφει κάποιος τους γεννήτορές του κάπως λιγότερο τρυφερά.
Η αλλαγή έρχεται «ως αναγνώριση των διαφόρων ειδών οικογενειών», σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναφορά του Fox News.

0 Γιατί χτίστηκε το Στόουνχετζ και από ποιόν;

Τι είναι αυτό το περιβόητο μνημείο; Γιατί χτίστηκε και από ποιόν; Ας δούμε την ιστορία του και όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Δίχως αμφιβολία, το πιό φημισμένο από όλα τα μηνμεία της Ευρώπης της εποχής του Λίθου, είναι το Στόουνχετζ (στα αγγλικά Stonehedge δηλαδή "φράχτης από πέτρες").

0 "Δικτατορία"...

 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

0 Βλέπετε τον Garfield;


Αν όχι, τότε απομακρυνθείτε λίγο από τον υπολογιστή και θα τον δείτε καθαρά!

0 Εκπληκτικές εικόνες από μικροσκόπιο (Photos)


Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το βιβλίο «Μικρόκοσμος» του Brandon Brill, που περιλαμβάνει εικόνες από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο με αντικείμενο τα εντόμα, το ανθρώπινο σώμα και καθημερινά πράγματα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Δείτε λοιπόν μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες πραγμάτων που δεν μπορεί να δει το γυμνό μάτι.

0 Πατρα | Μετέτρεψαν την αυλή του σχολείου σε κήπο!


Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς στα πλαίσια του προγράμματος για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων που συνεχίζεται στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Αχαΐας, έστειλαν πριν μερικές μέρες επιστολή προς τον Βοηθό Δημάρχου για την Μεσσάτιδα κ. Χαράλαμπο Καρκούλια, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου για τη μετατροπή κάποιων χώρων της αυλής των σχολείων τους σε πράσινες γωνιές.

3 Μοναδική η συμμετοχή του κόσμου στην ειρηνική διαμαρτυρία στη Ρόδο

Υπάρχει και κόσμος στη Ρόδο που δεν θέλει τον καναπέ και τηνκαλοπέραση και θέλησε να διαδηλώσει κατα της κυβέρνησης

Βέβαι την ώρα της διαδήλωσεις οι καφετέριες ήταν γεμάτες σαν να μην τους ένοιαζε αυτους, λες και δεν τους αφορούσε και αυτούς......
Όπως και να 'χει η Ρόδος ξύπνησε και μάλιστα για τα καλά!!! 

Με μία απίστευτη συμμετοχή κόσμου, έδωσε το δικό της στίγμα, στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μικροί μεγάλοι, ήταν εκεί. Άνθρωποι απλοί με τα παιδιά τους, μέλη της πρώην και της νυν τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα με τη δική τους φωνή και παρουσία, στη μοναδική αυτή συγκέντρωση.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους...

0 Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

ΟΧΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ…..Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει…

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της Ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες.... τις οφειλές των ιδιωτικών Ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν. «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο Σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας»….

0 ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ !...

http://ankyr.blogspot.com/

0 Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα μετεωρίτη

Η πόλη του Nordlingen στη Βαυαρία είναι πανέμορφη και χτισμένη σε ένα περίεργο ελλειψοειδές σχήμα. Αυτό το περίεργο σχήμα, που είναι καλύτερα ορατό από ψηλά, δεν οφείλεται σε κάποια αρχιτεκτονική έμπνευση. Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήραΗ μικρή αυτή πόλη των 20.000 κατοίκων είναι χτισμένη σε ένα κρατήρα, που δημιουργήθηκε από την πτώση ενός μετεωρίτη 14,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκτός βέβαια από αυτο το ιδιόμορφο χαρακτηριστικό, η πόλη είναι πολύ όμορφη, γραφική και ήσυχη και όσοι ζουν εκεί πρέπει να αθισθάνονται τυχεροί.

0 Τα πιο παράξενα μανιτάρια.




Τα μανιτάρια είναι μία από τις πιο κοινές αλλά και πιο νόστιμες τροφές σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών, το δεύτερο σε πλήθος ειδών σε άθροισμα στον πλανήτη. Δείτε μια λίστα με τα πιο παράξενα, εξωτικά μανιτάρια. Η επιλογή έγινε από βιολόγους.


0 Ζώα που θεραπεύουν..

Η ημίαιμη Κάρλα, η οποία έλαβε μέρος στη μελέτη που έγινε στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα, αποτελεί μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι η ράτσα του σκύλου δεν παίζει ρόλο στην εκπαίδευση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...