ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

0 Ένα παράξενο πάρκο στην Φιλανδία


Το πάρκο γλυπτικής του Veijo Rönkkönen είναι στην απομακρυσμένη ανατολική Φινλανδία και είναι ίσως το σημαντικότερο συγκρότημα της σύγχρονης λαϊκής τέχνης στη χώρα. Το πρώτο έργο στο πάρκο ολοκληρώθηκε το 1961. Σήμερα το πάρκο είναι γεμάτο με πάνω από 450 αγάλματα, συμπεριλαμβανομένου και πάνω από 200 προσωπογραφίες σε θέσεις γιόγκα. Ο κήπος είναι από μόνος του έργο τέχνης, με εξωτικά φυτά και τα ηχητικά εφέ, που παράγονται από τα μεγάφωνα που είναι κρυμμένα στο εσωτερικό των γλυπτών

0 Τι συμβαίνει στον ISS; - Δύο φορές η NASA διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου

Με το διαστημικό λεωφορείο Endeavour να διανύει τις τελευταίες ημέρες σε τροχιά –επιστρέφει στη Γη την 1η Ιουνίου ολοκληρώνοντας την προτελευταία αποστολή STS-134 του στόλου- και τον ISS ως το φορέα φιλοξενίας σκάφους και πληρώματος, τουλάχιστον δύο φορές η NASA αναγκάστηκε να διακόψει την απευθείας μετάδοση από το σταθμό εξαιτίας...προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα οι διακοπές αυτές έγιναν στις 18 και 23 Μαίου.

0 «Di agoniΩs»: Μια μοναδική παράσταση από χορευτές και ΑμΕΑ

Άτομα με νοητική υστέρηση, που φιλοξενούνται στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Άγιος Παντελεήμων», αναδεικνύουν και επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους, συμπράττοντας με επαγγελματίες χορευτές στη χοροθεατρική παράσταση «Di agoniΩs» στη Θεσσαλονίκη.


«Αναπτύσσουμε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων των ατόμων με αναπηρίες, που φιλοξενούνται στον Άγιο Παντελεήμονα, με στόχο την καλλιέργεια των δυνατοτήτων τους και την τελική κατάκτηση της ανεξαρτησίας τους", εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διοικήτρια της Μ.Κ.Φ. «Άγιος Παντελεήμων», Συλβάνα Καρασαββίδου. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αποϊδρυματοποίηση των περιθαλπόμενων, ακόμα και των πιο δύσκολων περιστατικών», προσθέτει η ίδια.

2 Παράξενα μνημεία στην πρώην Γιουγκοσλαβία

Λιττά και γιγάντια με σκοπό κυρίως να προβάλλουν το κυβερνόν καθεστώς. Αντίστοιχα μεγάλα αγάλματα συναντάμε στις περισσότερες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ωστόσο τα συγκεκριμένα είναι, κατά τη γνώμη μας, τα πιο κακόγουστα.

0 Ο καλλιτέχνης και η ταινία (η κολλητική)


6 Το στοιχειωμένο σπίτι του Ηρακλείου

στοιχειωμενα σπιτια, ανατριχιλα, στοιχειωμενα σπιτια ελλαδα, στοιχιωμενα σπιτιαΕίμαι ο Γιάννης και είμαι από Ηράκλειο Κρήτης. Λοιπόν έχω μια σχετική απορία. Στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον Άγιο Μηνά κοντά, στα 100 μέτρα περίπου δεξιά υπάρχει ένα μεγάλο σπίτι, κάτι σαν παλιό αρχοντικό. Βλέποντάς το απʼ έξω φαίνεται να είναι τουλάχιστον 100-120 ετών κτίριο, είναι κάπως αναπαλαιωμένο. έχει μεγάλες κολώνες σαν κίονες στην είσοδο της πόρτας του και η αυλή είναι κλεισμένη με 2 μεγάλες καγκελόπορτες με κάτι παράξενα σύμβολα.

Λέγεται ότι αυτό το σπίτι παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για κηδείες και μνημόσυνα οικογένειες που είχαν μικρά σπίτια και δεν μπορούσαν να φιλοξενήσουν τον κόσμο που ερχόταν, δεν ξέρω βέβαια. Και περνάω στο παράξενο της υπόθεσης. Συχνά με την κοπέλα μου τώρα που είναι καλοκαιράκι κάνουμε βολτούλες τα βράδια με την μηχανή. 
 

0 ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!!

Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού χωρίς να το ξέρει και δίχως να το θέλει. Ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν τα δύο κόμματα Εξουσίας, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είμαι βέβαιος ότι δεν γνώριζαν τις αντιλαϊκές και αντεθνικές δεσμεύσεις με τις οποίες φόρτωναν τη χώρα πίσω από την πλάτη μας οι δύο κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου για εξήντα ολόκληρα χρόνια, από το 1950, το τέλος του....

0 Παράξενα σύμβολα στη Θεσσαλονίκη

Συγγραφέας:Πολυμέρου Γεώργιος - Κουμαρτζής Νικόλαος


'Aγνωστα Σύμβολα στις Πόλεις.
Συχνά παραπονούμαστε ότι η καθημερινότητα της πόλης είναι τετριμμένη, ότι σε εγκλωβίζει και σε αναγκάζει να ζεις σε ένα ατέρμονο κύκλο τρομακτικά όμοιων ενεργειών. Συχνά ακούω φίλους και συνεργάτες να παραπονιούνται ότι "γιατί να μην υπάρχουν κοντά μας τα μυστήρια για τα οποία διαβάζουμε, ή η μαγεία που υπάρχει στα μυθιστορήματα;"..

Και όμως.. υπάρχουν κοντά μας! Απλά δεν έχουμε μάθει να τα παρατηρούμε, να προσέχουμε τις διαφορετικές γωνιές της πόλης ή του τόπου μας. Δεν χρειάζεται μήτε ειδικά όργανα μήτε εξιδεικευμένες γνώσεις για να τα ανακαλύψεις.. απλά όρεξη και υπομονή, μιας και τα πραγματικά "μυστήρια" είναι αθέατα για την πλειονότητα των ανθρώπων(αλλιώς δεν θα ήταν μυστήρια).

0 Ένα απίστευτο νυχτόβιο ποδήλατο

Το δημιούργημα των VANDEYK Contemporary Cycles είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας. Ο στόχος;

Συνεργασία με αναγνωρισμένα δημιουργικά ‘μυαλά’ και σαν αποτέλεσμα ποδήλατα που να ξεχωρίζουν. Το αποτέλεσμα είναι περιορισμένης έκδοσης δίτροχα – 25 ποδήλατα ανά συλλογή στον κόσμο. Η πρώτη… collection λέγεται “Nightstream”.

0 Σταματήστε να βλέπετε τους αγανακτισμένους απο τα bloggs και τις τηλεοράσεις, γίνετε ένα με αυτούς!!!

100.000 κόσμος βούλιαξε την πλατεία συντάγματος την Κυριακή στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων και την μετέτρεψε σε πρώτη λαϊκή γενική συνέλευση. Δεν πρόκειται πλέον για απλή συγκέντρωση αλλά για επανάσταση και η επανάσταση δεν θα έρθει από την τηλεόραση...

1 Παπάς ...Νέας γενιάς!!!

Πολύ μπροστά ο παππάς της εικόνας .. Έκανε την λειτουργία χρησιμοποιώντας ipad!!!

0 Ξεκίνησε η άσκηση για το τσουνάμι στην Κρήτη

Μεγάλα παραλιακά τμήματα των πόλεων της Κρήτης, αλλά και ευρύτερες τουριστικές παραλιακές περιοχές κινδυνεύουν να πληγούν... απο τσουνάμι σύμφωνα με το σενάριο της μεγάλης πανευρωπαικής άσκησης "Ποσειδών", η οποία ξεκίνησε να διεξάγεται, αρχικά "επι χάρτου" στην Κρήτη. 

0 Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας

Πετρόψαρο

Πετρόψαρο (Getty Images)
Σε αντίθεση με την έντονη εμφάνιση του ψαριού λεοντάρι, το πετρόψαρο είναι ένας ειδικός του καμουφλάζ και μπορεί να γίνει κυριολεκτικά αδιάκριτο από μία πέτρα στον πυθμένα της θάλασσας.
Αυτό το καθιστά απίστευτα επικίνδυνο, και είναι πολύ εύκολο για κολυμβητές και δύτες να πέσουν απρόσμενα επάνω του. Ζουν σε ρηχά νερά στα τροπικά νερά του Ειρηνικού και Ινδικού Ωκεανού, που είναι -δυστυχώς- κορυφαίοι προορισμοί για όσους κολυμπούν με τη μάσκα τους και παρατηρούν το βυθό.

0 Τεράστιο κύμα από πέτρα στην Αυστραλία

Η γη είναι γεμάτη από πολλά διαφορετικά φυσικά φαινόμενα και μέρη τα οποία μας εκπλήσσουν κάθε μέρα... Ένα από αυτά τα συναρπαστικά μέρη είναι το Wave Rock το οποίο βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας. Το Wave Rock είναι ένας καταπληκτικός βράχος που μοιάζει σχεδόν ακριβώς με ένα τεράστιο κύμα το οποίο πάγωσε και στη συνέχεια να μετατράπηκε σε βράχο. Στις φωτογραφίες βλέπουμς ένα μέρος της Hyden Rock και οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ηλικία του ότι είναι μεγαλύτερη από 2700 εκατομμύρια χρόνια.

0 Ένα πολύ περίπλοκο αγρογλυφικό εμφανίστηκε στη Ρωσία στις 24 Μαΐου 2011.

Κρασνοντάρ στις παρυφές του το πρωί βρέθηκαν αγρογλυφικά. Μάρτυρες λένε το βράδυ σε εκείνο το μέρος ειδαν λάμψεις, Ομως σκέφτηκαν οτι αρχίζει μια καταιγίδα.
Ενα απο τα πιο παραξενα αγρογλυφικα που εχει καταγραφει...

Τα συμπερασματα δικα σας...!!!...

0 Μαρκήσιος ντε Σαντ: Ένας φιλόσοφος της ελευθεριότητας

Γράφει η Βιργινία Μαντά

Εχουν γράψει ότι το έργο του Μαρκήσιου ντε Σαντ δεν το γέννησε απλώς, αλλά και το νοηματοδότησε ο πολύχρονος εγκλεισμός του στις γαλλικές φυλακές. Μάλλον ορθή παρατήρηση. Η γέννησή του, στις 2 Ιουνίου 1740, στους κόλπους μιας από τις πιο παλιές φεουδαρχικές οικογένειες της Γαλλίας, τον προόριζε για όλες τις απολαύσεις που μπορούσε να προσφέρει ο 18ος αιώνας στην κυρίαρχη τάξη. Χωρίς τις διώξεις που σημάδεψαν τη ζωή του, ο Σαντ ο υλιστής στοχαστής, συγγραφέας και επαναστάτης δεν θα υπήρχε. Δεν θα είχαμε παρά έναν ακόμη άχρηστο ευγενή, που θα σαρωνόταν, μαζί με την τάξη του, από τη Γαλλική Επανάσταση.

0 Οι χαμένοι κήποι του Heligan στην Αγγλία!


Οι χαμένοι κήποι του Heligan βρίσκονται κοντά στο Mevagissey στην Κορνουάλη και είναι από τους πιο δημοφιλής βοτανικούς κήπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το στυλ των κήπων είναι χαρακτηριστικό του δέκατου ένατου αιώνα και έχει περιοχές διαφορετικού χαρακτήρα και με διαφορετικά στυλ σχεδιασμού.

1 ΝΕΑ κάρτα ιλλουμινατι είναι έτοιμη να βγει αληθινή!Φόβοι να μετατραπεί σε επιδημία το Ε.coli!!!

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών για τα κρούσματα αιμολυτικού συνδρόμου στη Γερμανία που προκαλούνται από συγκεκριμένο βακτηρίδιο Escherichia Coli, για το οποίο θεωρούνται «ύποπτα» εισαγόμενα αγγούρια από την Ισπανία.
Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 276 κρούσματα, δέκα από τα οποία θανατηφόρα, με ασυνήθιστη συχνότητα στις γυναίκες και τους ενήλικες (ενώ κατά κανόνα το σύνδρομο εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά κάτω των πέντε ετών)....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...