ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

0 Ένα περίεργο εύρημα σε ένα εξίσου περίεργο σημείο

Στις 29 Αυγούστου 1964, το πλοίο Eltanin βρισκόταν χίλια περίπου μίλια νότια του ακρωτηρίου Χορν της Ανταρκτικής και έκανε έρευνες κατεβάζοντας ειδικές βολίδες στο νερό που τραβούσαν φωτογραφίες του πυθμένα με τη βοήθεια ειδικής κάμερας. Μια από αυτές τις φωτογραφίες κατέγραψε ένα παράξενο αντικείμενο που βρισκόταν σε βάθος 4.115  μέτρων.  Μια μυστηριώδη κεραία.

Το σχήμα της είναι τελείως συμμετρικό, οι πέντε απολήξεις της είναι κανονικοί σταυροί και στρέφονται η μία σε σχέση με τις άλλες με γωνία ακριβώς 15 μοιρών, ώστε όλες μαζί να καλύπτουν έναν πλήρη κύκλο χωρισμένο σε τέσσερα  τεταρτημόρια. Οι πρώτες σκέψεις ήταν ότι επρόκειτο για κάποιο μηχάνημα το οποίο έπεσε εκεί από κάποιο πλοίο, αλλά αυτό δεν εξηγεί την ακριβή τοποθέτηση της κεραίας: Είναι απόλυτα κάθετη ως προς τον πυθμένα.

0 Περιπέτειες σε όλο τον κόσμο

Είναι απλησίαστες, απρόσιτες και όμως τόσο, μα τόσο εντυπωσιακές. Είναι δύσκολο να τις υπερβείς, αλλά θέλεις πολύ να τα καταφέρεις. Είναι οι προκλήσεις του ίδιου του ανθρώπου, εκείνες που κρύβει ο καθένας μέσα του και όταν τις ανακαλύψει θέλει να τις ξεπεράσει και να τις κατακήσει.


Έτσι είναι ο άνθρωπος: βάζει στόχους πέρα από τα όρια, μακριά από τις δυνάμεις και τις αντοχές του και τους φέρνει σε πέρας.

0 Επίδαυρος: Το Φεστιβάλ είναι μόνο η αφορμή


Photo: credit visualphotos.com   
Με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο, το thea προτείνει ιδέες για να μετατρέψετε την πολιτιστική απόδραση σε ένα break γεμάτο θάλασσα και καλοκαιρινό ήλιο.
 

Για 56η χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επανέρχεται και φέτος με την πεποίθηση ότι η τέχνη φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και δημιουργεί «αντισώματα αισιοδοξίας» ενάντια στην κρίση που βιώνουμε καθημερινά.

1 Προπηλακίζουν και απειλούν τους βουλευτές σε κάθε εμφάνισή τους - Φουντώνει η κοινωνική οργή



Και λίγα σας κάνουν....με τόσα που έχετε κάνει στον ελληνικό λαό...με τις πέτρες θα σας παίρνουν απο δω και μπρος
Ισμήνη Λέντζου
- Απειλητικές επιστολές έξω από το γραφείο της βρήκε η βουλευτής Ευβοίας, Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη
- 'Ολη νύχτα στο γραφείο της αναγκάστηκε να μείνει η Ροδούλα Ζήση από τους κουκουλοφόρους
- Εγκλωβισμένος σε κτίριο της Λαμίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης
- Εμπρηστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και για τον βουλευτή, Κώστα Καρτάλη

0 Οι φίλοι μας τα ζώα

Οι φίλοι μας τα ζώα (Vol.12)Εντυπωσιακές αλλά και αστείες φωτογραφίες ζώων που θα σας φτιάξουν την μέρα…





1 Παράξενα και πρωτότυπα gadgets

Παράξενα και πρωτότυπα gadgets (3)
Δείτε μια ακόμη σειρά από παράξενα και πρωτότυπα gadgets που θα σας εντυπωσιάσουν!

0 Άκης Φιλιός - Φίλε ΜΑΤατζή

1 Τα περίεργα αγάλματα στο παρεκκλήσι τού Σανσεβέρο στη Νάπολη

Στη Νάπολη στο παρεκκλήσι τού Σανσεβέρο φιλοξενούνται κάποια παράξενα γλυπτά εξωπραγματικής πλαστικότητας και απαράμιλλου κάλλους. Τα γλυπτά σμιλεύτηκαν τον 18ο αιώνα και είναι ένας άλυτος γρίφος για ερευνητές και ειδικούς επιστήμονες. Τα αγάλματα είναι κατασκευαστικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν γιατί κυριολεκτικά υπερβαίνουν τις πλαστικές ιδιότητες τού μαρμάρου ή τις δυνατότητες των ανθρώπινων εργαλείων!
Και πράγματι, η σινδόνη του «Κεκαλυμμένου Χριστού» τού Τζουζέπε Σανμαρτίνο και το πέπλο τής «Σεμνότητας» τού Αντόνιο Κοραντίνι αποτελούνται ούτε λίγο ούτε πολύ από… διαφανές μάρμαρο! Κυριολεκτικά!

Μάρμαρο που σμιλεύτηκε σε πάχος μόλις 2-3 χιλιοστών! Ο επισκέπτης μένει άναυδος, στην ιδέα ότι κάθε ένα από αυτά τα αριστουργήματα, κατασκευάστηκε εξ’ αρχής από μάρμαρο. Αυτό φαίνεται αδιανόητο και στον πιο λογικό άνθρωπο! Είναι αδύνατον η σμίλη και τα άλλα εργαλεία ενός γλύπτη, να περάσουν μέσα στις πολλές πτυχές που σχηματίζει το δίχτυ και να το δημιουργήσουν».

0 Άνδρας με χειροβομβίδα κρότου λάμψης μιλά με τα ΜΑΤ!

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες που θα προκαλέσουν σάλο
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα «περίεργα» περιστατικά προνομιακής μεταχείρισης κουκουλοφόρων από άνδρες της αστυνομίας.

Πριν ακόμα «σβήσουν» οι φωτιές που άναψε το επίμαχο βίντεο με τα δύο άτομα που φυγάδευαν οι άνδρες των ΜΑΤ προς το προαύλιο της Βουλής, στη διάρκεια των προχτεσινών επεισοδίων, φωτογραφίες που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα, δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...