ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

0 Λειψοί, η έκπληξη της άγονης γραμμής


 
Ανάμεσα σε Πάτμο και Λέρο, οι Λειψοί μπορεί να υπολείπονται σε μέγεθος, όμως η ανέγγιχτη φυσική ομορφιά τους σίγουρα θα σας μαγέψει, όπως η Καλυψώ ξελόγιασε εδώ το ναυαγό Οδυσσέα πριν από χιλιάδες χρόνια.

0 Τα πουλιά με τα μπλε πόδια

Τα αξιολάτρευτα αυτά θαλασσοπούλια έχουν ένα χαρακτηριστικό μπλε χρώμα στα πόδια τους. Η λατινική ονομασία τους είναι Blue-footed Booby, από την ισπανική λέξη Bobo που μεταφράζεται μπούφος, αν και δεν έχουν σχέση με το ομώνυμο είδος πτηνών. Στα ελληνικά θα μπορούσαμε να αποδώσουμε το όνομά τους σαν «γαλαζοπόδαρος μπούφος». Ζουν στα υποτροπικά νησιά του Ειρηνικού ωκεανού (πιο γνωστά τα Γκαλαπάγκος) και οφείλουν το όνομά τους στο ότι είναι αδέξια στο έδαφοςΑυτό συμβαίνει επειδή ο μπλε-footed Booby είναι αδέξια στο έδαφος και πολύ απρόσεκτα με αποτέλεσμα να είναι εύκολη λεία.
Perierga.gr - Τα πουλιά με τα μπλε πόδια!

0 Το Φαράγγι της Σαμαριάς-το μεγαλύτερο και ομορφότερο της Ευρώπης

Το φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στην Κρήτη, στο νομό Χανίων.
Πρόκειται για το ομορφότερο και επιβλητικότερο φαράγγι της Ευρώπης. 
Είναι επίσης και το μεγαλύτερο με μήκος 18 χιλιόμετρα.
Ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο (υψόμετρο 1.227 μέτρα), στο οροπέδιο του Ομαλού και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρούμελη στη νότια Κρήτη.

0 Η στοιχειωμένη κοιλάδα της Σαουδικής Αραβίας

Η περιέργεια μιας παρέας Σαουδαράβων τους οδήγησε σε μια κοιλάδα της χώρας, όπου οι φήμες λένε ότι εκεί οι άνθρωποι γίνονται μάρτυρες ανεξήγητων φαινομένων.

Οι εν λόγω Σαουδάραβες έχουν καταγράψει το ταξίδι τους με αυτοκίνητο κατά μήκος αυτής της κοιλάδας.

2 Η Σελήνη των Ελλήνων - 20 φωτογραφίες με το Ελληνικό φεγγάρι

Η Σελήνη ,σύμφωνα με την θεογονία του Ησιόδου, είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας.
Είναι αδελφή της Ηούς (Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος την φωτίζει πάντα φανερώνοντας την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως είτε να ιππεύει στο πλάι έναν ίππο είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως είτε ως στέμμα στο κεφάλι της είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι την θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και γι' αυτό και παρομοιάζουν την ημισέληνό της με τα κέρατα του ταύρου.

0 Παγωτό βανίλια... το κλασσικό κι αγαπημένο παγωτό μικρών και μεγάλων

Το παγωτό βανίλια, είναι από τις κλασσικές αγάπες όλων, μικρών και μεγάλων για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα η γεύση του είναι ήπια, εύκολη και λατρεμένη σαν το παλιό καλό κρασί. Έπειτα, είναι ένα παγωτό που μπορείς να το σερβίρεις με πάρα πολλά άλλα γλυκά, σιροπιαστά, κέικ ή τάρτες! Άρα είναι το παγωτό "passe partout" όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι.

0 Το ευρωπαϊκό παραμυθάκι της περασμένης Πέμπτης

Την περασμένη Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ήταν όλο χαμόγελα, αποφασισμένοι να δείξουν ότι το προϊόν της 30ετούς προσπάθειας των πολιτικών προκατόχων τους δεν θα κατεληγε σε ενα ιστορικο φιασκο. Έπειτα από πολλές βδομάδες διαπραγματεύσεων και απορρίψεων, είχαν καταφέρει επιτέλους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 109 δις ευρώ προς την Ελλάδα.
 

0 20 εκπληκτικά τροπικά λουλούδια απ’ όλο τον κόσμο


20 εκπληκτικά τροπικά λουλούδια απ’ όλο τον κόσμο (1)
Τα λουλούδια αποτελούν ένα από τα ωραιότερα δώρα της φύσης και ιδιαίτερα τα τροπικά λουλούδια έχουν μια παράξενη ομορφιά. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα υπέροχα και εκπληκτικά φυτά, με τα μαγευτικά χρώματα.

0 Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Οξφόρδη, αρχαία Ελληνικά και σύγχρονη επιστήμη (;)

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ζητάει τη βοήθεια απλών πολιτών (“απλών”, λες και οι επιστήμονες είναι περίπλοκοι…) για τη μετάφραση μιας αχανούς συλλογής παπύρων που περιέχουν κείμενα στα αρχαία Ελληνικά [πηγή: web news]. Αν ο καθένας “κάνει επιστήμη”, τότε ποια η διαφορά επιστημόνων και “απλών ανθρώπων”; Η επιστήμη σήμερα έχει γίνει – όπως έχουμε πει πολλές φορές – μια βαρετή διαδικασία συλλογής δεδομένων, χωρίς τη φαντασία που ευφυΐες όπως ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν είχαν. Για αυτό και ο καθένας μπορεί να γίνει επιστήμονας σήμερα…

0 Καταπληκτικές Κινούμενες Φωτογραφίες

amazing animation videographs

0 Νομίζετε ότι η δουλειά σας είναι δύσκολή;

People At Work   awesome 2
Ο φωτογράφος Kanashkevich Mitchell ταξίδεψε στον κόσμο και φωτογράφησε τους ανθρώπους κατα τη διάρκεια που δούλευαν.

0 Σπίτια ξεχασμένα από τον πολιτισμό

Δείτε μια σειρά από εντυπωσιακά σπίτια που είναι χτισμένα σε απίστευτες τοποθεσίες.

0 Η πόλη των σκυλιών στην Βραζιλία

  Στην πόλη της Caxias do Sul βρίσκεται ένα μοναδικό καταφύγιο ζώων που διευθύνεται από την ΜΚΟ Sociedade Amiga dos Animais (Φίλος της Κοινωνίας των Ζώων). Η ΜΚΟ ξεκίνησε το πρόγραμμα το 1998. Το συγκρότημα από σπιτάκια για 1.600 σκύλους και 200 ​​γάτες. Οι ντόπιοι του έχουν δώσει την ονομασία “παραγκούπολη των σκυλιών”.

0 Η υπερπροστασία αφήνει ανώριμα τα παιδιά



π. Πορφύριος
Ένα άλλο πάλι, που βλάπτει τα παιδιά, είναι η υπερπροστασία, δηλαδή η υπερβολική φροντίδα, η υπερβολική αγωνία κι άγχος των γονέων. Ακούστε ένα περιστατικό.
Μια μητέρα μου παραπονιόταν ότι το παιδί της, πέντε χρονώ, δεν υπάκουε. Της έλεγα, «εσύ φταίεις», αλλά δεν το καταλάβαινε. Κάποια φορά επήγαμε με την μητέρα αυτήν ένα περίπατο στη θάλασσα με τ' αυτοκίνητο της. Είχε μαζί της και το παιδί. Σε λίγο ο μικρός ξέφυγε απ' το χέρι της κι έτρεξε προς τη θάλασσα.

0 Γιούχτας-Το πρόσωπο του Δία στο μυθικό βουνό της Κρήτης

Το βουνό Γιούχτας είναι ένα σημείο ορόσημο 15 χιλιόμετρα στη Νότια πλευρά της πόλη του Ηράκλειου έχει υψόμετρο 811 μέτρα έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή καθώς το ανθρωπόμορφο σχήμα του έχει δημιουργήσει μύθους για τον ρόλο του βουνού από την Μινωική εποχή ακόμα το βουνό έπαιζε σημαντικό ρόλο στην Μινωική ναυσιπλοΐα καθώς είναι το πρώτο βουνό που φαινόταν για όσους ερχόταν στην Κνωσσό .

Η σημασία του Γιούχτα στην λατρεία των Μινωιτών γιατί κατά την μυθολογία εδώ βρισκόταν ο τάφος του Δια .

0 Μάγιας και Μινωίτες




Διαβάζοντας το άρθρο του Jοην Νoble Wilford – που μου έστειλε ο Βισάλτης μαζί με το φωτογραφικό υλικό-  για την εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση της μεγαλύτερης πόλης των Μάγιας στην Κεντρική Αμερική, εκτός από την εντυπωσιακή τρισδιάστατη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Καρακόλ, στο Μελίζε, με τη μέθοδο  των κατευθυνόμενων παλμών λέϊζερ, εντύπωση μου έκαναν οι εικόνες που ήταν ζωγραφισμένες στο πήλινο αγγείο των Μάγιας.

2 Όταν ο θεός ζωγραφίζει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...