ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

0 Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;


O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Μιλώντας στο pyles.tv εξήγησε τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!

0 Πρωτότυπα Ρολόγια



0 Οι πέτρινες Σφαίρες της Costa Rica

Στην δεκαετία του 1930 στην Costa Rica έγινε μια αρχαιολογική ανακάλυψη που μέχρι και σήμερα προβληματίζει τους αρχαιολόγους χωρίς να έχουν δώσει μια λογική εξήγηση το τι είναι αλλά και γιατί φτιάχτηκαν και από ποιους, η ανακάλυψη αυτήν έφερε στο φως τις αινιγματικές Πέτρινες Σφαίρες τις Costa Rica!! H ανακάλυψη αυτή έγινε στην νότια πλευρά της χώρας στην κοιλάδα Diquis στην ακτή του Ειρηνικού ωκεανού.
Οι πέτρινες Σφαίρες της Costa Rica

0 Οι εφευρέσεις χωρίς τις οποίες θα ζούσαμε καλύτερα

Την εποχή τους φαίνονταν καλές ιδέες, αλλά ο χρόνος απέδειξε ότι δεν ήταν. Συγκεντρώσαμε μια δεκάδα εφευρέσεων που κατέληξαν να είναι ενοχλητικές και επαχθείς.
Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ανθρώπινης εφευρετικότητας θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι κάποιες εφευρέσεις αποδείχτηκαν κακές ιδέες. Μερικές φορές προκάλεσαν απρόσμενες αρνητικές επιπτώσεις, ενώ άλλες φορές οι πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειές τους απλώς δεν είχαν μελετηθεί αρκετά και κατέληξαν να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό. Κάποιες σχεδιάστηκαν με πολλές ελπίδες, ενώ άλλες φαίνονταν από την αρχή ότι δεν έχουν νόημα όμως συνέχισαν να υφίστανται. Συνήθως φταίει η δική μας έλλειψη μακροπρόθεσμου οράματος που μας αναγκάζει να τις χρησιμοποιούμε μέχρι που πλέον είναι πολύ αργά.

0 Νεογέννητα κροκοδειλάκια!

Όταν μεγαλώσουν θα προκαλούν τρόμο με το μέγεθος, το βάρος αλλά και τα μεγάλα σαγόνια τους. Τώρα όμως οι μικροί κροκόδειλοι της φωτογραφίας σκάνε κυριολεκτικά απ’ τα αυγό και βλέπουν για πρώτη φορά το φως.

0 Preikestolen, ο βράχος της προσευχής

 

Στη νοτιοδυτική Νορβηγία, ο λαβύρινθος των φιόρδ Lyse επιφυλάσσει για τους επισκέπτες του τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Preikestolen, ένας επιβλητικός βράχος ύψους 604 μέτρων και ένας από τους πιο δημοφιλείς φυσικούς προορισμούς της χώρας.

0 Mud Volcanoes

Μπορεί το ηφαίστειο λάσπης που απασχολεί τη δημοσιότητα να είναι αυτό που ισοπεδώνει την Ανατολική Ιάβα από το 2006, ωστόσο περίπου τα μισά από τα 700 ηφαίστεια λάσπης στον κόσμο βρίσκονται συγκεντρωμένα στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν και στην Κασπία Θάλασσα. Δείτε τα από κοντά.

0 Μάθετε για τα κουνούπια και τις επιδημίες που μεταδίδονται

Κουνούπι
Πέρυσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου και στοίχισε τη ζωή σε 34 άτομα. Φέτος, το πρώτο περιστατικό εγκεφαλίτιδας που οφείλεται στον συγκεκριμένο ιό επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο λοιμωξιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε.

0 Έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ με… 34 δάχτυλα! (Photos)


34 δάχτυλα (1)
Στο βιβλίο Γκίνες πέρασε ένα αγοράκι ενός έτους από την Ινδία, αφού γεννήθηκε με 34 δάχτυλα σε χέρια και πόδια!

Πιο συγκεκριμένα, το αγοράκι, λόγω μιας σπάνιας γενετικής ανωμαλίας, έχει επτά δάχτυλα σε κάθε χέρι και από δέκα δάχτυλα σε κάθε πόδι. Συνολικά μετρά 34 δάχτυλα.

1 5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει

Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.


Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους  υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις…υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

0 Μια καταπράσινη θάλασσα!

Κινέζικη παραλία έγινε καταπράσινη! (1)
Στο Quingdao της Κίνας έγινε το παραπάνω φαινόμενο! Τα φύκια είναι όπως βλέπετε τόσα πολλά που ούτε η θάλασσα δε φαίνεται!!! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που συνέχονται τα φύκια  Οι Κινέζοι πάντως δεν φαίνεται να είναι μέσα σε αυτούς αφού έκαναν κανονικά το μπάνιο τους με τόσο πολλά φύκια!

0 Ρεθεμνιώτης Καλλιέργησε ένα δένδρο. φαινόμενο!

Παράγει από ντομάτες και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και πατάτες

Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι, κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως. «στο Ρέθυμνο μες στο κέντρο φύτρωσε καινούργιο δένδρο». Ο λόγος για το αντισυστημικό δένδρο, όπως το έχει χαρακτηριστικά ονομάσει ο ιδιοκτήτης του, το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα και εκείνο με τη σειρά του ανταποδίδει καλύπτοντας τις ανάγκες της οικογένειας σε κηπευτικά για όλο το χρόνο.

Καλλιεργητής του περίεργου αυτού δένδρου είναι ο γνωστός Ρεθυμνιώτης, Μανόλης Ηλιάκης, ο οποίος αν και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον κήπο του, κάνοντας κυριολεκτικά θαύματα.

0 Πικάντικα σπαγγέτι με λεμόνι


Ένα γρήγορο πιάτο!

Εύκολη, γρήγορη και γευστική μακαρονάδα, ιδανική για το καλοκαίρι!

Υλικά:

500 γρ μακρόσχημα ζυμαρικά (spaghetti, ταιριάζουν όμως πολύ και τα linguini)
10 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
4 αποξηραμένες καυτερές πιπεριίτσες
ξύσμα από 2 λεμόνια
6-7 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

0 Το Happy feet 2 σας ταξιδεύει στην Ανταρκτική



Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου

Η συνέχεια του «Happy Feet», της βραβευμένης με Όσκαρ κινηματογραφικής επιτυχίας, ταξιδεύει το κινηματογραφικό κοινό για ακόμη μια φορά στα υπέροχα τοπία της Ανταρκτικής σε μια εκπληκτική 3D παραγωγή.

Ο Μαμπλ, ο Σταρ της Κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί ο γιος του, ο Έρικ, φοβάται τον χορό. Μη θέλοντας να χορέψει, ο Έρικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει!

0 Μωρό δείχνει χορογραφία Lady Gaga

Μωρό δείχνει χορογραφία Lady Gaga
Απολαύστε έναν πιτσιρικά που κάνει ολόκληρη χορογραφία του Judas της Lady Gaga σε μια παραλία. Αυτό θα πει… born this way!

0 Panther Chameleon:ο άρχοντας των μεταμφιέσεων

Ο Panther Chameleon είναι είδος χαμαιλέοντα, που ζει στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Μαδαγασκάρης. Το αρσενικό φτάνει σε μήκος τα 50 cm.Το θηλυκό είναι πολύ μικρότερο. Έχει σχεδόν το μισό μέγεθος. Το αρσενικό είναι επίσης πιο έντονα χρωματισμένο από το θηλυκό.

0 Το μυστήριο της «Αrea 51″

Το μυστήριο της "Αrea 51"
Η μυθική περιοχή «Area 51» στις ΗΠΑ εξακολουθεί να ηλεκτρίζει τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας. Τα UFO, τα ψέματα των αμερικανικών κυβερνήσεων και οι πτήσεις μυστήριο...
Η Αμερική ξύπνησε πανικόβλητη μετά από ένα δελτίο Τύπου, που έφερε την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ «Butch» Μπλάνσαρντ, το οποίο ανέφερε πως είχαν περισυλλέξει συντρίμμια από ένα UFO στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ.

0 Τέλος οι σφουγγαράδες!!!

Ανάμνηση σμιλεμένη με αρμύρα και ιδρώτα είναι πλέον η εποχή που αμέτρητα καΐκια από νησιά του Αιγαίου όπως η Κάλυμνος, η Χάλκη, το Καστελλόριζο και η Σύμη, αλλά και από το Τρίκερι μέχρι τα μικρασιατικά παράλια, ξεκινούσαν το πολύμηνο ταξίδι τους για να τρυγήσουν σφουγγάρια από τους βυθούς, φτάνοντας μέχρι τις βορειοαφρικανικές ακτές. 
 
Σήμερα πια, σχεδόν κανείς δεν ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα της σπογγαλιείας.

0 ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΕΡΙΑ...



Μεγάλης έκτασης άγνωστα
αρχαία τεχνικά έργα,
βυθισμένα στα νερά του Αιγαίου
Πρίν από 20.000 χρόνια περίπου ξεκίνησε το τέλος του τελευταίου παγετώνα. Μέχρι πρίν από 11.000 χρόνια ακόμα γίνονταν εκτεταμένες τεκτονικές ανακατατάξεις και ανύψωση της θαλάσσιας στάθμης, γεγονότα που έχουν μείνει σε θρύλους κι έτσι από στόμα σε στόμα έφτασαν ως τις μέρες μας οι διάφοροι κατακλυσμοί που αναφέρονται στην Μυθολογία πολλών λαών του πλανήτη.

0 Καύση ελεφαντόδοντων στην Κένυα

Εκατοντάδες χαυλιόδοντες ελεφάντων παραδόθηκαν στις φλόγες από τις αρχές της Κένυα. Το κυνήγι ελεφάντων απαγορεύεται αυστηρά αλλά δεν είναι λίγοι οι λαθροκυνηγοί που χωρίς δισταγμό σκοτώνουν τα περήφανα αυτά ζώα για να αποσπάσουν τους πολύτιμους χαυλιόδοντες.
Perierga.gr
Αν και είναι μια επιτυχία των κενυατικών αρχών η σύλληψη των λαθροκυνηγών και η καταστροφή της λείας τους, οι εικόνες μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν…

0 Μεταλλαγμένα λαχανικά

Μεταλλαγμένα λαχανικά
Στις μέρες μας τα super market φέρνουν μόνο τα ομοιόμορφα και κανονικού σχήματος λαχανικά, αλλά στην φύση δεν δημιουργούνται μόνο αυτά. Ο καλλιτέχνης Uli Westphal από το Βερολίνο φωτογραφίζει όλα τα περίεργα – «μεταλλαγμένα» φρούτα, ρίζες και λαχανικά που βρίσκει στις λαϊκές για την συλλογή του «Mutatoes».

0 Προφητική! Τέχνη στην Bank of America

1
Υπάρχουν τρείς πίνακες που φιγουράρουν εμφανώς στην Τράπεζα της Αμερικής στο Corporate Center στο Charlotte, NC. Οι εξηγήσεις στάλθηκαν από ένα ακροατή. Οι τοιχογραφίες είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Benjamin F. Long. Αυτή η δουλειά είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος μέχρι σήμερα του καλλιτέχνη, και συνίσταται από τρία πάνελ που κυριαρχούν στο lobby της τράπεζας όσο κανένα άλλο έργο εκεί. Τα πάνελ παρουσιάζουν τα θέματα της κατασκευής/χτισίματος, χάους/δημιουργίας, και σχεδιασμού/ανάπτυξης σε ένα μίγμα αφηρημένου και ρεαλισμού, με πινελιές χρυσού.

0 Πατάτε επάνω στην εικόνα με το ποντίκι για να στρίψετε την εικόνα...Καλό Ταξιδι


http://greekfotos.blogspot.com/

0 Puzzlewood: Η έμπνευση του Tolkien για την Middle-earth

Puzzlewood: Η έμπνευση του Tolkien για την Middle-earth (19)
Το Puzzlewood βρίσκεται στο Gloucestershire της Αγγλίας και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του J.R.R. Tolkien για την Middle-earth από το βιβλίο «Lord of the Rings», που αργότερα είδαμε και στην μεγάλη οθόνη.

0 Πτεροδάκτυλοι και Ankh στην Αίγυπτο

7
Posted by Ion Maggos
Μια φωτογραφία πτεροδάκτυλου από ναό στην αρχαία Αίγυπτο που δεν κυκλοφορεί γιατί είναι «απαγορευμένη» ! Ένα γλυπτό πτεροδάκτυλου σε μοναστήρι..
 καπουτσίνων, ένα άλλο σε μικρότερο ναό της Αιγύπτου. Ο Ηρακλής σκοτώνει το τέρας της Τροίας. Παραξενεύεστε ? Δεν θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει γιατί δέχεστε τον κόσμο όπως σας τον παρουσιάζουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι πολιτικοί και το … χρήμα. Η κοινή λογική είναι άχρηστη όταν προσπαθεί να καταλάβει κανείς τον κόσμο. Απλώς καταλήγει ο ίδιος, μια μπαταρία για τους Επικυρίαρχους, αυτό επιδιώκουν και πετυχαίνουν εκατομμύρια χρόνια τώρα. πάνω (c) εικόνα Wiolawa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...