ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

0 Μοναχή το δρόμο επήρες...

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η δέκατη στροφή του εθνικού μας ύμνου ο οποίος γράφτηκε το 1823 από τον Διονύσιο Σολωμό. 



 

0 Έρχονται τα ψηφιακά κυάλια της Sony

Θα μπορούν να καταγράψουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε 2D και 3D!

Τα πρώτα ψηφιακά κυάλια, Dev-3 και Dev-5 με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών 7.1 Megapixels και βίντεο 1080 HD σε 2D και 3D παρουσίασε η Sony.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τον ερχόμενο Νοέμβριο, στις τιμές των $1.400 (Dev-3) και $2.000 (Dev 5).


0 Μέδουσες...αθώες αλλά και θανατηφόρες !!!

Αύγουστος! Είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους εργαζόμενους.
Όμως .....πολλές φορές, στα ζεστά νερά των θαλασσών μας, συναντούμε τις μέδουσες, που φτάνουν έξω στις ακτές  και που είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσουμε από μακριά.

0 Θερινά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας και διάλυση του ευρώ

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Παράλογοι καιροί απειλούν πια να μας τρελλάνουν όλους. Κάτι η ζέστη, κάτι η πολιτική, πόσο να αντέξει το καημένο το μυαλό. Ακούς φερ’ ειπείν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ποιάς;) από την Πρέβεζα, να σου ζητάει ομόνοια, και τρελλαίνεσαι, δεν ξέρεις πια πώς να σχολιάσεις. Με ποιόν να κάνεις ομόνοια; Με τους υπαλλήλους της τρόικας που καταστρέφουν τη χώρα;

0 Καλλονή - το πιο γραφικό χωριό του νομού Γρεβενών

Πηγή φωτογραφίας
 Η Καλλονή ή Λούντζι είναι ίσως το πιο γραφικό και από τα ομορφότερα ορεινά χωριά του Δήμου και του Νομού Γρεβενών γενικότερα.

Χτισμένη σε υψόμετρο 980 μ., στην κορυφή του βουνού Ογλάςβρίσκεται 29 χλμ βορειοδυτικά των Γρεβενών. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας είναι πνιγμένο στο πράσινο.


Η εξειδίκευση των μαστόρων (κουδαρίτες) στην πέτρα δίνει στο χωριό ένα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό «χρώμα». Τα σπίτια είναι όλα παραδοσιακά και πέτρινα, ενώ οι δρόμοι του χωριού είναι πλακόστρωτοι. 

0 Σωματίδια διαμαντιού ανακαλύφθηκαν στην φλόγα του κεριού

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο St. Andrews ανακάλυψαν πως περίπου 1,5 εκατομμύριο μικροσκοπικά νανο σωματίδια διαμαντιού δημιουργούνται κάθε δευτερόλεπτο στην φλόγα του κεριού.

Μια μελέτη του καθηγητή Wuzong Zhou που δημοσιεύτηκε στο Chemical Communications επίσης αναφέρει πως υπάρχουν αποδείξεις πως ανακαλύφθηκαν διαμάντια σε δοκιμές σε στις φλόγες φυσικού αερίου και ξύλου...

1 ΤΣΑΜΠΑ ΒΟΛΤΑ!!!

0 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μπίρα

Για χάρη της γίνονται ετήσιες γιορτές σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου...

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την έχει πιει έστω και μια φορά στη ζωή του. Είναι το αγαπημένο ποτό των περισσοτέρων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες έχει την τιμητική της.

Ο λόγος για την μπίρα η οποία έχει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες καθεμιά από τις οποίες έχει το δικό της γευστικό μυστικό.
Ο πιο γνωστός τρόπος διαχωρισμού γίνεται από το χρώμα της μπίρας και έτσι έχουμε:

0 Σιέρα Λεόνε | To «Ξυπόλητο Κολλέγιο» αναπτύσσει την ηλιακή ενέργεια


Δώδεκα γυναίκες από χωριά της Σιέρα Λεόνε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την εισαγωγή ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια σε αγροτικές κοινότητες της αφρικανικής χώρας.
Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας καθώς η ύπαιθρος στη Σιέρα Λεόνε δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας. Οι γυναίκες εκπαιδεύτηκαν στοBarefoot College (Ξυπόλητο Κολλέγιο) του Ρατζαστάν της Δυτικής Ινδίας.

Τώρα βρίσκονται πίσω στη χώρα τους για να συναρμολογήσουν 1500 οικιακές ηλιακές μονάδες στις εγκαταστάσεις του νεου Ξυπόλητου Κολλεγίου που θα εγκαινιαστεί σύντομα εκεί.
Πρόκειται για γυναίκες αγράμματες που ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες και ταξίδεψαν στην Ινδία για να μάθουν να “δημιουργούν ηλεκτρισμό από τον ήλιο”.

0 ΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ 3Η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. Σημαντικό κάλεσμα προς όλους.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ:
Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και το πολιτικό καθεστώς της πείνας, της διαφθοράς, και της εθνικής μειοδοσίας.
Είναι καθήκον σου να υπερασπίσεις την Πατρίδα σου, την αξιοπρέπειά σου, και το βιός σου.
ΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ 3Η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΕΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ:

0 Το Top10 των μύθων περί υγείας...

Μία επισκόπηση από Αμερικανούς ερευνητές πάνω σε επτά συνηθισμένες ιατρικές πεποιθήσεις έδειξαν πως δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μύθοι. Κάποιες από αυτές είναι εντελώς αναληθείς, ενώ άλλες δεν έχουν επαρκή αποδεικτικό υλικό σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ιντιάνα.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία ένδειξη που να υποστηρίζει την ανάγκη πως πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, την αντίληψη πως χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του μυαλού μας ή την πεποίθηση πως τα νύχια και τα μαλλιά μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά το θάνατο. Η έρευνα επίσης έδειξε πως τα ξυρισμένα μαλλιά δεν μεγαλώνουν πιο δυνατά και σκούρα, πως το να διαβάζεις με αμυδρό φως δεν καταστρέφει τα μάτια, πως τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι επικίνδυνα στα νοσοκομεία και πως τρώγοντας κοτόπουλο δεν κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται νυσταγμένοι.

0 «Θάφτηκε» η καταγγελία για αναψυκτικό με κόκαλα... στο Βόλο!

Αναψυκτικό με κόκαλα (!) προμηθεύτηκε καταναλωτής από υποκατάστημα σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας στο Βόλο. Ανοίγοντας μετά από λίγες ημέρες το μεταλλικό κουτάκι για να δροσιστεί, παρ’ ολίγο να καταπιεί ένα στερεό αντικείμενο. Η πρώτη εικόνα παρέπεμπε σε κόκαλα. Ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία καταγγελίας στο Τμήμα Εμπορίου της.. Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Το προβληματικό, ωστόσο αναψυκτικό με το περίεργο περιεχόμενο, το οποίο παρελήφθη από την υπηρεσία, δεν έμαθε ποτέ πού κατέληξε...

0 Τι είναι η διατροφική ετικέτα και πως τη «διαβάζουμε»;

Διατροφική ετικέτα (1)
Η διατροφική ετικέτα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ του παραγωγού τροφίμου και του καταναλωτή.

Αναφέρει πληροφορίες που αφορούν το τρόφιμο, όπως είναι τα συστατικά του, το ποσοστό περιεκτικότητας των συστατικών του ανά συσκευασία ή ανά μερίδα ή/και ανά 100 γρ αυτού, η διάρκεια διατήρησής του, το βάρος του, η ημερομηνίες παραγωγής, συσκευασίας, λήξης κ.α. Πολλές φορές αναφέρονται επιπλέον και κάποιες ειδικές χαρακτηριστικές ιδιότητες του προϊόντος , το όνομα ή η διεύθυνση του παραγωγού, η χώρα προέλευσης του τροφίμου καθώς επίσης και πληροφόρηση για το αν το τρόφιμο αποτελεί προϊόν γενετικών τροποποιημένων τροφίμων, αν είναι βιολογικής καλλιέργειας κ.α.

0 Αυτούς τους έχω βαρεθεί



Ένα κομμάτι που δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

0 Ξανά στις παραλίες ο Γιωργάκης

Σε μόνιμο τουρίστα εξελίσσεται ο Πρωθυπουργός.. Τον χειμώνα γυρίζει ολόκληρη την Ευρώπη και το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά.. Αυτή είναι ζωή.. Όποτε το θυμάται περνά και για καμία συνεδρίαση στην Αθήνα.. Μετά λοιπόν τις έκτακτες συνεδριάσεις, έφυγε χθες για Κρήτη, συνοδευόμενος πάντα απο τους 3 σωματοφύλακες....

0 Η Epson διαφημίζει δωρεάν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο


Η EPSON μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες στον κόσμο π στην φετινή της καμπάνια προώθησης του ειδικού χαρτιού εκτύπωσης φωτογραφιώνέχει ως κεντρικό της σύνθημα και την γνωστή φωτογραφία της Σαντορίνης “GO GREECE and enjoy life”!

0 Πεθαίνει ο καπιταλισμός ή απλώς το φίδι δαγκώνει την ουρά του;

Η   πορεία  του  καπιταλισμού δεν είναι  μια  ευθεία  προβλέψιμη γραμμή όπως   αφελώς  πίστεψαν και δυστυχώς ακόμα πιστεύουν   πάρα πολλοί.Αν ενώναμε  τα ιστορικά σημεία της πορείας του μέχρι σήμερα, θα  βλέπαμε ότι  δεν σχηματίζεται  παρά  ένα φίδι που δαγκώνει την ουρά του.
(Κάτι  δηλαδή που μας παραπέμπει στο σύμβολο της «θεοσοφικής εταιρείας»   η θεωρία της οποίας αποτέλεσε την ιδεολογική  βάση για  την δημιουργία των  «δεξαμενών σκέψης»  της «Νέας Εποχής»)...

0 Μικρός Χιμπατζής ταϊζει μωρό τίγρη !!!



Δεν βλέπεις κάθε μέρα τέτοιες είκονες....

Η δίχρονη χιπαντζής  "Do Do"  ταίζει το 60 ημερών τίγρακι ''Aorn'' στο Samut Prakan Crocodile Farm and Zoo στην Ταϊλάνδη.
Το μικρό τιγράκι ξύπνησε το μητρικό ένστικτο της "Do Do" που συνέχιζε να ταϊζει τον μικρό Aorn το τιγράκι σαν να ήταν δικό της μωρό...

0 Γιατί υπάρχει το σύμπαν;

Όπως έγραψε κάποτε ο Douglas Adams : “Το σύμπαν είναι μεγάλο, πραγματικά πολύ μεγάλο."  Και όμως, εάν η θεωρία μας για το big bang είναι σωστή, το σύμπαν ήταν κάποτε πολύ μικρότερο. Πράγματι, κάποτε ήταν μικρότερο κι από ένα σημείο. Περίπου πριν 13,7 δισεκατομμύρια έτη χρόνο ξεπήδησε αυθόρμητα και ο χώρος από το κενό. Πώς έγινε αυτό;

Ή για να το θέσουμε διαφορετικά: γιατί υπάρχει κάτι αντί για τίποτα; Είναι ένα μεγάλο ερώτημα, ίσως το μεγαλύτερο. Η ιδέα ότι το σύμπαν απλά εμφανίστηκε από το τίποτα είναι αρκετά δύσκολη, η προσπάθεια να συλλάβουμε το τίποτα είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολο....

0 Βουτιές στις βάθρες της Σαμοθράκης


Βάθρες ονομάζονται οι φυσικές πισίνες-λίμνες που δημιουργούνται μέσα στις κοιλότητες βράχων μετά από μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες. Η Σαμοθράκη είναι γεμάτη με αυτές τις εντυπωσιακές γωνιές, αρκεί να έχετε χρόνο και διάθεση να τις ανακαλύψετε.

0 Ο Ερατοσθένης και η ακτίνα της γης

Οι αρχαίοι Έλληνες, αντίθετα με όσα πιστεύει ο μέσος πολίτης σήμερα, γνώριζαν από την εποχή του Αριστοτέλη, ότι η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη. Ο Ερατοσθένης μάλιστα, με ένα πείραμα που έχει μείνει στην Ιστορία, μπόρεσε να μετρήσει την ακτίνα της Γης με ακρίβεια απρόσμενη για τα μέσα της εποχής εκείνης.

Οι μεταγενέστεροι αστρονόμοι και γεωγράφοι όμως συντάχθηκαν με την άποψη του Πτολεμαίου ότι η Γη είναι 30% μικρότερη από όσο είχε μετρήσει ο Ερατοσθένης. Το λάθος αυτό παρέμεινε για 15 αιώνες και ήταν η αιτία να αποφασίσει ο Κολόμβος το ταξίδι για την Ινδία, το οποίο κατέληξε στην ανακάλυψη της Αμερικής...

0 Κυριακάτικος πρωϊνός καφές


0 Ο θαυμαστός κόσμος της Νέας Τάξης που έρχεται...


Πιστεύω πλέον μετά τα τελευταία γεγονότα και ο πλέον δύσπιστος κατάλαβε που πάει το πράμα. Κάποιοι βιάζονται πλέον να φέρουν στο φώς την παγκόσμια κυβέρνηση που και κάνουν ενέργειες τέτοιες που καρφώνονται πλέον μόνοι τους! Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν τηρούν. Υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ! Ανήκουστο! Οι οίκοι που πάνε χέρι χέρι με τις εβραιοκρατούμενες τράπεζες των ΗΠΑ υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα του αμερικανικού δημοσίου! Αν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ φλερτάρανε με την χρεοκοπία και ότι η ΚΙΝΑ απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ ότι θα πάψει να αγοράζει ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου και αν προσθέσει κανείς σε αυτά όλα ότι η ευρωζώνη διαλύεται καθώς δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από τ’ άλλο σε ποιό συμπέρασμα οδηγούμαστε λοιπόν...

1 Οι φαρμακευτικές δεν υπηρετούν την υγεία (Βιντεο)

Μια πρώην αντιπρόσωπος πωλήσεων φαρμάκων μιλά ανοιχτά

Η Gwen Olsen πέρασε δεκαπέντε χρόνια ως αντιπρόσωπος πωλήσεων φαρμάκων, έχοντας εργαστεί σε γίγαντες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Johnson & Johnson, η Bristol-Myers Squibb, και η Abbott Laboratories.

Απολάμβανε μια επιτυχή και γρήγορη καριέρα μέχρι ότου αρκετές εμπειρίες, από εκείνες που αλλάζουν τη συνείδηση, άρχισαν να την αφυπνίζουν σχετικά με τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε συρτάρι με φάρμακα..

0 ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΥΓΑ!!!


0 Οι ανθρωποθυσίες των Μάγια!

  Η Chichen Itza στην χερσόνησο του Yucatan είναι η πιο διάσημη πόλη των Μάγια, αφού αποτελούσε το πολιτικό και οικονομικό κέντρο του πολιτισμού τους.

  Τα διάφορα κτίσματα της πόλης αυτής από την η πυραμίδα των Κουκουλκάν και τον ναό Chac Mol, μέχρι την αίθουσα των χιλίων κολόνων και το πεδίο άθλησης των αιχμαλώτων, σώζονται ακόμα και σήμερα και είναι δείγματα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.

  "Chichen Itza" σημαίνει "στο χείλος του πηγαδιού των "Μάγων του Νερού" και πρόκειται για μία περιοχή γεμάτη από ναούς που είχαν σκοπό να εξευμενίζουν τους θεούς για να φέρουν νερό και εύφορα εδάφη. Οι ιερείς των Μάγια  θυσίαζαν εκεί ανήλικα παιδιά ρίχνοντάς τα σε τρύπες ιερών σπηλιών, (γνωστές ως "cenotes"). Οι σπηλιές αυτές εκτός από πηγές νερού ήταν κατά πάσα πιθανότητα μια είσοδος στον κάτω κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...