ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

0 Γιατί κοκκινίζουν τα φύλλα το φθινόπωρο

Η αλλαγή του χρώματος στα φύλλα το φθινόπωρο και μετά από λίγο καιρό το θέαμα των γυμνών δέντρων, είναι μια γνώριμη εικόνα για όλους μας.
Οι επιστήμονες ωστόσο πρόσφατα απάντησαν στο ερώτημα γιατί τα φυτά δαπανούν ενέργεια για να παράξουν κόκκινη χρωστική ουσία για τα φύλλα, ενώ αυτά μετά από λίγο πρόκειται να πέσουν.
Καθώς τα φύλλα «πεθαίνουν», η χλωροφύλλη μέσα τους, που χρησιμοποιείται για την φωτοσύνθεση εξασθενεί, έτσι οι κίτρινες και πορτοκαλί χρωστικές γίνονται πιο ορατές, ωστόσο ορισμένα είδη παράγουν από μόνα τους μία νέα κοκκινωπή χρωστική.

0 Η γλώσσα της Αγάπης!

Αγγλικά: I love you (το "εγώ" και το "εσύ" βρίσκονται σε απόσταση - το

ένα από τη μια μεριά και το άλλο απ 'την άλλη - και η "αγάπη"- love -

στη μέση) ολίγον τυπική αγάπη. Και το ''Ι'' πάντα κεφαλαίο!

Γαλλικά: Je t' aime (εδώ τα πρόσωπα "εγώ" κι "εσύ" είναι πιο κοντά - je

t'- αλλά το "εγώ" προηγείται).

Ελληνικά: Σ 'αγαπώ (εδώ το "εγώ" δηλώνεται με την κατάληξη του ρήματος, χάνεται μέσα στην αγάπη ενώ το "εσύ" προηγείται! Ακόμα κι ακουστικά

0 Ο Πάρνωνας-ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Πελοποννήσου

Φωτογραφία  Jean Housen
Ο Πάρνωνας είναι το βουνό που χωρίζει τη Λακωνία από την Αρκαδία. Έχει υψόμετρο 1.940 μέτρα. Η ψηλότερη κορυφή του, η Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιο, έχει υψόμετρο 1.736 μέτρα. Είναι ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει έκταση 2 εκατομμυρίων στρεμμάτων.  
Καταλήγει στην Λακωνία και απόληξή του είναι το ακρωτήριο Μαλέας. 
Μαλεβός είναι το δεύτερο όνομά του.

0 Όταν τα ψάρια ζουν με στυλ

Πρωτότυπα ενυδρεία...

0 Μούμιες της αρχαίας εποχής ερευνήθηκαν εξονυχιστικά: Ο καρκίνος είναι μοντέρνα ασθένεια

featuredΟ καρκίνος προσβάλλει πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, ενώ αποδεικνύεται θανατηφόρος για το ένα στα οκτώ άτομα που προσβάλλονται από αυτόν. Μελέτες που διενεργήθηκαν σε μούμιες και απολιθωμένα οστά κατέδειξαν πως κατά την αρχαιότητα η ασθένεια αυτή εκδηλωνόταν σπανίως. Κάπως έτσι προέκυψε η θεωρία που υποστηρίζει ότι ο καρκίνος είναι σύμπτωμα των καιρών. Για την εμφάνιση του, δε, ενοχοποιούνται η ρύπανση, η κακή διατροφή και η ελάχιστη σωματική άσκηση.
Ο καρκίνος ευθύνεται για το θάνατο οκτώ εκατομμύριων ανθρώπων ετησίως σε όλο τον κόσμο. Ο ΟΗΕ εκτιμά πως το 2030 ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου θα έχει αυξηθεί κατά 60%. Εν ολίγοις, θα πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια.

Στην άποψη περί αναπόφευκτου κακού, δύο ερευνητές υποστηρίζουν ότι εμείς οι ίδιοι θέτουμε τα θεμέλια της θανατηφόρας αυτής ασθένειας. Όπως επισημαίνουν, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας ευθύνεται για την επικράτησή του.

0 Γίνεται να υπάρχουν κανόνες δίχως κάποιος να τους έχει θέσει ;

Τα μυστικά του ουρανού

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Γή, πού σήμερα κατοικείται από 7 καί πλέον δισεκατομμύρια ανθρώπους, είναι μια σφαίρα μεγάλη καί μετέωρη στό αχανές διάστημα. Γυρίζει  γύρω από τόν άξονά της...
Σε  24 ακριβώς ώρες, χωρίς απόκλιση δευτερολέπτου, χωρίς τραντάγματα καί θόρυβο, ξαναγυρίζει στό ίδιο σημείο γιά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τώρα, από τήν ώρα τής Μεγάλης Δημιουργίας , ή τού Big Bang τής Μεγάλης Έκρηξης πού λένε οι επιστήμονες...

0 Ελλάδα μέχρι την τελευταία σταγόνα...

Αφορολογητο ...κατω απο τα ορια της φτωχειας...!!!
Οι προκλητικοί Έλληνες που έχουν το θράσος να λαμβάνουν μισθό 357 ευρώ και άνω, θα φορολογούνται πλέον, βάσει του νέου αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ που θέσπισε η κυβέρνηση, πάντοτε υπό το πρίσμα της κοινωνικής δικαιοσύνης…

 Για να αντιληφθεί κανείς τη φαιδρότητα αλλά και τραγικότητα συνάμα ενός μόνο εκ των πρόσφατων μέτρων, αρκεί να σημειώσει ότι βάσει της Eurostat, το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα ανέρχεται στα 6500 ευρώ.


Με λίγα λόγια, οι σοφοί πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας, θέσπισαν ένα αφορολόγητο όριο κάτω από τα όρια της φτώχειας. Με ακόμη λιγότερα λόγια, οι επισήμως φτωχοί κάτοικοι του πειραματικού σωλήνα της υφηλίου θα...

0 Stealth: η «τέχνη» να είσαι αόρατος

Στους πολέμους της εποχής μας αποφασιστικό ρόλο παίζει η αεροπορική υπεροχή. Η αεροπορική υπεροχή, με τη σειρά της, εξαρτάται από το πόσο ευάλωτα είναι τα πολεμικά αεροπλάνα. Ετσι εξηγείται γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διαθέσουν 382 δισεκατομμύρια δολάρια για να προμηθευθούν 2.443 «αόρατα» αεροπλάνα F-35, τεχνολογίας stealth. Με αυτό το κόστος τα αεροπλάνα F-35 θα είναι το ακριβότερο αμυντικό σύστημα στον κόσμο. Για να γίνει αντιληπτό το ύψος της δαπάνης, ο στόλος των 10 πυρηνοκίνητων αμερικανικών αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ κόστισε «μόνο» 45 δισεκατομμύρια δολάρια...

0 Το Σουδάν χθες, σήμερα, αύριο

Φωτογραφία από το Σουδάν που παρουσιάζεται στην έκθεση των Α. Τσάκου και Ε. Χαφσάας-Τσάκος.



Την  Πέμπτη  6  Οκτωβρίου  2011  στο  Μουσείο  Ισλαμικής  Τέχνης εγκαινιάζεται  η  έκθεση  φωτογραφιών  των  αρχαιολόγων  Αλέξανδρου Τσάκου  και  Henriette  Hafsaas‐Tsakos  με  τίτλο  «Από  τη  Νουβία στο Σουδάν»,  η  οποία  θα  διαρκέσει  έως  τις  20  Φεβρουαρίου  2012.    Την ημέρα των εγκαινίων, ο Αλέξανδρος Τσάκος θα μιλήσει για την εμπειρία τους στο Σουδάν, όπου εργάστηκαν, ταξίδεψαν και έζησαν τα τελευταία χρόνια.

0 Ανθρωποθυσία 42 παιδιών "προσφορά" στον Ωκεανό!

Ενας ομαδικός τάφος με 42 σκελετούς μικρών παιδιών αποκαλύφθηκε σε ανασκαφή στο Ουαντσακίτο του Περού. Το εύρυμα χρονολογείται περίπου στα 1200 μ.Χ. και η περιοχή στην οποία βρέθηκε απέχει μόλις 1 χλμ. από το Τσαν Τσάν.
  Πρόκειται για την πρωτεύουσα των Τσιμού, μίας προκολομβιανής φυλής που κυριαρχούσε στο Περού πριν τους Ίνκας. Οι Τσιμού άκμασαν από το 1100 μέχρι το 1500 μ.Χ., μέχρι δηλαδή την εποχή που κατακτήθηκαν από τους Ίνκας. Οι ανθρωποθυσίες ήταν ένα από τα έθιμα τα οποία ακολουθούσαν πιστά, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα νέα ευρύματα.

0 Άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της


Γεννήθηκε κωφή και κατάφερε να ακούσει ύστερα από 29 χρόνια. Δείτε την αντίδρασή της σε ένα συγκλονιστικό βίντεο (Vid)

0 Τα λαχανικά αλλάζουν τα γονίδιά μας!

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ως τώρα ότι τα λαχανικά επιδρούν ευεργετικά στην υγεία μας, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης ή ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου ή άλλων ασθενειών. Μια ανατρεπτική μελέτη υποστηρίζει τώρα ότι η επίδραση αυτή είναι κάθε άλλο παρά επιφανειακή: σύμφωνα με τα αποτελέσματά της οι φυτικές τροφές φαίνονται να επενεργούν στα ίδια τα γονίδιά μας.

Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μικρο-RNA τροφών φυτικής προέλευσης όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και το ρύζι «επιβιώνει» κατά τη διαδικασία της πέψης και στη συνέχεια κυκλοφορεί στο αίμα μας. Όπως έδειξαν με πειράματα σε ποντικούς, αυτό το φυτικό RNA μπορεί να αλλάξει την έκφραση των γονιδίων οδηγώντας σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.

0 Πορταραίτα από …μπύρα [φωτο]

Η Karen Eland ζωγραφίζει πορτραίτα και πίνακες χρησιμοποιώντας μόνο μπύρα!
Η καλλιτέχνης έχει πειραματιστεί κατά καιρούς με διάφορα υγρά της καθημερινότητας αλλά η μπύρα αποδείχτηκε το πιο πετυχημένο. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλή επιλογή.

0 Λέω ΝΑΙ στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, λέω ΟΧΙ στην "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ".

σχόλιο ID-ont: Επειδή από την Δευτέρα 3 Οκτ 2011 έρχεται στην ζωή μας η "Φοροκάρτα", ας ξαναθυμηθούμε ένα κείμενο που ετοιμάσαμε τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με αυτή την Κάρτα:
Λέω ΝΑΙ στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Λέω ΟΧΙ στην "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ"
- Η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης είναι ζητούμενο από όλους τους Έλληνες πολίτες.
- Η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή συνιστούν οικονομικό έγκλημα με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.
- Συνέπεια της παράνομης πρακτικής της μη έκδοσης ή/και μη λήψης αποδείξεων, είναι να αδυνατεί το κράτος να εισπράξει τα έσοδα που έχει ανάγκη προκειμένου να ασκήσει δίκαιη κοινωνική και φορολογική πολιτική.
Συνεπώς στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ λέμε ΝΑΙ.

0 Βάλτοι στους κρατήρες του Ερμή.

Εντυπωσιακά είναι τα νέα ευρήματα του διαστημικού σκάφους Messenger που εξερευνά τον Έρμη. Εντόπισε την ύπαρξη βάλτων στην επιφάνεια του πλανήτη η μορφολογία και το περιεχόμενο των οποίων σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν συναντάται αλλού στο ηλιακό μας σύστημα.

Δείτε ένα βίντεο με τους κρατήρες του Ερμή μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν βάλτοι:
 

0 Ένας ''θησαυρός'' στο Αιγαίο!

Centauria raphanina
Το Αιγαίο!!!!!!! Με τα νησιά του, τις βραχονησίδες του, με τις ομορφιές του, τη θάλασσά του και την ιστορία του, αλλά και την στρατηγική του σημασία για τη χώρα, είναι πρωταγωνιστής της Ελλάδας!
Εκτός των άλλων είναι και βιολογικό φυσικό εργαστήριο  ο κάθε βράχος και το κάθε νησί του Αιγαίου.
Φυτά, βότανα που είναι μοναδικά στον κόσμο φύονται στα νησιά, ανθίζουν φθινόπωρο και άνοιξη και προκαλούν αλλά και προσκαλούν τους επιστήμονες να τα μελετήσουν.

0 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

''Σχόλιο ανοιχτής ματιάς: Να πούμε ότι μετά απο πολλούς μήνες διαμαρτυριών μπροστά στο άγαλμα του αγνώστου στρατιώτη με τους αγανακτισμένους πρώτη φορά είδαμε τον πραγματικό τσαμπουκά που χρειάζεται για να γίνει μια επανάσταση. Καλά τα ταψάκια και τα μπρίκια να τα χτυπάμε, αλλά πλέον χρειάζεται κάτι παραπάνω,  όπως για παράδειγμα το ότι σπάσανε τον κλοιό τον ΜΑΤ και κατέθεσαν στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη, υπάρχει και το βίντεο εδώ.''

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ:
Κομμάντος, αλεξιπτωτιστές ,πεζοναύτες, καταδρομείς. Ολοι εσείς που ποτέ δεν υπήρξατε πρώην, σας καλωσορίζουμε. Όλοι θέλετε να μάθετε τους λόγους που κληθήκαμε σήμερα να συγκεντρωθούμε μέσα από μια άδολη, ευγενική προσπάθεια η οποία φαίνεται να στέφεται από επιτυχία...

0 Η διατροφική αξία του αβοκάντο

Το αβοκάντο θεωρείται φρούτο και προέρχεται από την κεντρική Αμερική. Σήμερα καλλιεργείται και στη χώρα μας. Είναι πηγή των ευεργετικών μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα ίδια λιπαρά που έχει και το ελαιόλαδο, τα οποία μπορούν να ρίξουν την κακή χοληστερίνη και φαίνεται ότι μπορεί να προστατέψουν από κάποιες μορφές καρκίνου. 

Επιπλέον το αβοκάντο περιέχει βήτα σιτοστερόλη μια ουσία που επίσης φαίνεται ότι ρίχνει την χοληστερίνη. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και της αντιοξειδωτική ουσίας λουτεϊνη. Το αρνητικό είναι ότι ενώ το λίπος που περιέχει είναι το καλό λίπος, οι θερμίδες είναι αρκετές. Το αβοκάντο αποτελείται 80% από λιπαρά και έτσι θερμιδικά επιβαρύνει αρκετά, και γι' αυτό χρειάζεται μέτρο. Όταν θα το αγοράσεις συνήθως θα το βρεις άγουρο, για να γίνει θα το τυλίξεις σε εφημερίδα η σε άλλο χαρτί και θα το αφήσεις έξω από το ψυγείο για μερικές μέρες μέχρι να μαλακώσει

0 Συνειδητό Ονείρεμα

Ο ονειρικός κόσμος είναι ένα μαγικό σύμπαν άπειρων πιθανοτήτων, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κάθε βράδυ, η συνείδησή μας αφήνει τον κόσμο της καθημερινότητας και ξυπνάει μέσα σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον χάνουν τα όρια τους. Κάποιες φορές, σε αυτόν τον κόσμο εμφανιζόμαστε όπως είμαστε τώρα, κάποιες άλλες όπως είμασταν πολλά χρόνια πρίν. Μπορεί ακόμα να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον και να δούμε πώς θα είμαστε μέρες, μήνες ή και χρόνια μετά. Μαγικά, φανταστικά τοπία αναδύονται και διαλύονται μπροστά στα μάτια της εσωτερικής συνείδησης, σαν να είμαστε ένας πανίσχυρος μάγος πού με μια λέξη του κατασκευάζει και καταστρέφει κόσμους ολόκληρους.

0 39 ατάκες για τη χρεοκοπία

Όλοι πια μιλάνε για χρεοκοπία. Το Πάμε Λουκέτο σας προσφέρει τις 39 ατάκες της χρεοκοπίας.

Πάμε!
Φοβερό. Μπήκε στο σούπερ μάρκετ ένας ληστής και μου έκλεψε τη λίστα με τα ψώνια.

Φαίνεται ότι χειροτέρεψαν τα πράγματα. Στα σούπερ μάρκετ χθες μου σκανάρισαν και τα κέρματα.

Γιατί το λένε ΅μεσοπρόθεσμο΅ το πρόγραμμα; Γιατί μισθοί και συντάξεις δεν φτάνουν μέχρι τη μέση του μήνα.

Οι ληστείες συμφέρουν. Με σταμάτησε ο ληστής με το πιστόλι και μου λέει: Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου! Και με 1,5 ευρώ γλίτωσα τη ζωή μου

0 Ἔχεις ταράτσα;

Ζῶ ἐντὸς τοῦ κλεινοῦ Ἀστεως! Ζῶ σὲ μίαν ὅμοια οἰκοδομή, ἀρκετῶν ὀρόφων, δίχως αὐλὲς κοινόχρηστες καὶ δίχως χῶμα. Ὅπως κι ἐσεῖς φαντάζομαι. 

Δὲν ἔχω χωριό, δὲν ἔχω κτήματα, δὲν ἔχω ῥίζες. (Βλέπετε, ὁ Πόντος….) Κάποια λίγα κατάλοιπα τὰ χαίρονται κάποιοι συγγενεῖς (καλή τους ὥρα) μὲ ἀπόφασι τῶν γονέων καὶ τῶν παππούδων μου. Συνεπῶς εἶμαι ἀπόλυτα ἀποκομμένη ἀπὸ τὴν Γῆ.

Ἔχω μάθει ὅμως πολλὰ γιὰ τὴν Γῆ. Ἔχω ἀσχοληθεῖ σὲ κηπάρια, σὲ γλᾶστρες, ἀκόμη καὶ σὲ ..δανεικὰ χωράφια. Ἔχω πιάσει λάσπη, κασμά, φτυάρι, τσουγκράνα… Ἔχω ξεχορτιαριάσει, κλαδέψει, μπολιάσει… 
Γενικῶς… Τὸ πέρασα κι αὐτὸ τὸ στάδιο.   

0 Σπάνια βιβλία και χειρόγραφα από 1 ευρώ

"Μήτηρ Θεού", δίγλωσση έκδοση του Αγγ. Σικελιανού (1944)
Ο βιβλιόφιλος του περιεχομένου, ο φετιχιστής του βιβλίου, ο μανιακός του συλλέγειν. Δεν απευθύνεται μόνον σε αυτούς η 104η Δημοπρασία Σπάνιων Βιβλίων Ελλήνων Βιβλιόφιλων, που οργανώνει η «Βιβλιοφιλία» του Κώστα Σπανού.

Συνυπολογίζοντας τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, δεν αποκλείει ούτε τον υποψήψιο αγοραστή που έχει στην τσέπη του ένα και μοναδικό ευρώ. Από 1 ευρώ ξεκινάει, παραδείγματος χάρη, η τιμή του εννιάτομου Μεγάλου Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσης, με την υπογραφή του Δ. Δημητράκου, στην έκδοση της «Προόδου», με χρονολογία έκδοσης το 1953. Η δημοπρασία γίνεται απόψε και αύριο, στις 7.00 μ.μ., στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλ. Καρύτση 8).

0 Αλήθειες και μύθοι για την ημικρανία...

Η ημικρανία, όπως κάθε τι που απασχολεί πολύ κόσμο, είναι ένα θέμα που περιβάλλεται από μύθους και από λανθασμένες απόψεις. Καθένας από τους πάσχοντες παρουσιάζει ως κανόνα τα δικά του συμπτώματα ή τα δικά του μέσα ανακούφισης σε μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων. Ας δούμε λοιπόν τι είναι μύθος και τι αλήθεια σχετικά με την ημικρανία.

Η ημικρανία είναι η πιο κοινή αιτία πονοκεφάλου: Λάθος: Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι προκαλούνται από ένταση. Πάντως, τουλάχιστον μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δώδεκα άντρες υποφέρουν από ημικρανία κάποια στιγμή στη ζωή τους...

0 Πόνοι στη μέση; Μην κάθεστε, κινηθείτε...

Αντίθετα με τις συνηθισμένες συμβουλές περί συνεχούς ανάπαυσης, αν κανείς έχει πόνο στην μέση του, μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα συμβουλεύει κίνηση και ενεργητικότητα, στο βαθμό του δυνατού, ως αποτελεσματικότερη στρατηγική για το ξεπέρασμα του προβλήματος και κυρίως για να μην βουλιάξει κανείς στην κατάθλιψη.
Οι ερευνητές της Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του πανεπιστημίου του Γκέτενμποργκ, με επικεφαλής της Ολάγια Κοντρέρας του Τμήματος Ορθοπεδικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό για θέματα πόνου "Clinical Journal of Pain", έκαναν δοκιμές με ασθενείς που υπέφεραν από σοβαρό οξύ πόνο στο κάτω μέρος της μέσης τους, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες.

0 Το πείραμα του Wörgl: Μια πρωτότυπη οικονομική ιδέα ή μια ιστορία σαν παραμύθι

Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...