ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

0 Μίκης Θεοδωράκης: Είτε βλαξ είτε επίορκος, ο Παπανδρέου είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ,

Ολόκληρη η δήλωση:
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
 Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.
Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.

Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελω και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.       
 

0 Άκρως πατριωτική εμφάνιση της Κανέλλη σε βρετανική εκπομπή!!!

Με μια άκρως πατριωτική εμφάνιση και φόντο την Ακρόπολη, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έδωσε χθες το δικό της στίγμα στη βραδική εκπομπή του Channel 4. Φορώντας μπλε σακάκι και αποκαλώντας το γνωστό βρετανό παρουσιαστή John Snow «dear, τόνισε πως αντιτίθεται στο δημοψήφισμα που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση στο ζήτημα και απλά ρωτά τους Έλληνες να πουν τη γνώμη τους για το κατά πόσο επιθυμούν να «πεθάνουν ή να σκοτωθούν». Τόνισε πάντως σε σχετικό σχόλιο του δημοσιογράφου πως σήμερα δεν υπάρχει ζήτημα για το κατά πόσοι ο ελληνικός λαός πληρώνει τους φόρους του καθώς πλέον δεν έχει κανένας τη δυνατότητα να το πράξει λόγω της κατάστασης. Δείτε το βίντεο.

0 Φάρσα Ελληνοφρένειας στο υπ. Προστασίας του πολίτη.

0 Το πετυχημένο παράδειγμα της Ισλανδίας



Η Ισλανδία, όταν βρέθηκε σε κρίση,  είχε πει στις τράπεζες να «πάνε να κουρευτούν», και στη συνέχεια, η οικονομία της τα πήγε μια χαρά, τουλάχιστον σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που άφησαν τις τράπεζες να τις κάνουν κουμάντο.

Όπως είχε γραφτεί από τον Μάιο, αντί η Ισλανδία να σώσει τις τράπεζες, εγγυήθηκε τις καταθέσεις, και άφησε τις καπιταλιστικές διαδικασίες να εξελιχθούν φυσιολογικά. Σήμερα, η οικονομία της τα πηγαίνει πολύ πιο καλά από ότι η οικονομία των ΗΠΑ, ή και της Ιρλανδίας.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Bloomberg έγραφε: «Σε αντίθεση με άλλες χώρες, που ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια τις τράπεζές τους προκειμένου να τις διατηρήσουν ζωντανές, η Ισλανδία τις έθεσε υπό επιτροπεία. Επέλεξε να μην προστατεύσει τους δανειστές του τραπεζικού της συστήματος, τα κεφάλαια των οποίων είχαν φτάσει τα $209 δισ, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε  11 φορές του ΑΕΠ της χώρας».

0 Η μυθική μαγική πέτρα των Βίκινγκ, είναι υπαρκτή!

Για δεκαετίες οι ιστορικοί αναζητούσαν απάντηση στο ερώτημα πώς εξελίχθηκαν οι Βίκινγκ σε δεινούς θαλασσοπόρους (φτάνοντας μάλιστα μέχρι την αμερικανική ήπειρο πολύ πριν την επίσημη ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους)!
  Η μόνη απάντηση που υπήρχε ήταν αυτή που έδινε ένας αρχαίος σκανδιναβικός μύθος που  ανέφερε ότι ο θρυλικός σκανδιναβός ναυτικός Σίγκουρντ, χρησιμοποιούσε στα ταξίδια του έναν "μαγικό" κρύσταλλο, την "ηλιόπετρα, η οποία έδειχνε τη θέση του Ήλιου ακόμη και όταν ο ουρανός ήταν σκεπασμένος με σύννεφα. Μία νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο, αποδεικνύοντας πως η "ηλιόπετρα" αυτή είναι υπαρκτή.

0 Μία ασυνήθιστη λευκή τίγρης.

Λευκή τίγρηΟ Odin είναι μία αρσενική λευκή τίγρης, δυστυχώς μία από τις ελάχιστες που σώζονται πια, με μήκος 3 μέτρα. Ζει στο ζωολογικό κήπο Six Flags Discovery Kingdom κοντά στο San Francisco. Αυτό που κάνει τον Odin ξεχωριστό είναι η αγάπη του για το νερό. Όπως είναι γνωστό, όλες οι μεγάλες γάτες μισούν το νερό και το αποφεύγουν. Ο Odin αντίθετα το λατρεύει, ενώ του αρέσει να βουτάει κάτω από την επιφάνεια και να «ψαρεύει» το φαγητό του.

0 Βρέθηκε πλοίο του μογγολικού στόλου του 1281

Καλύφθηκε από άμμο και διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση

Σκαρί από πλοίο που ανήκε στον ιαπωνικό στόλο το 1281 έκανε σήμερα το γύρο του κόσμου και προβλήθηκε από έγκυρες ειδησεογραφικές σελίδες όπως αυτή του CNN.
Πρόκειται για τον εντοπισμό τμήματος 12 μέτρων από τον σκελετό πλοίου, που βρέθηκε ένα μέτρο κάτω από τον βυθό της θάλασσας και 25 μέτρα από την ακτή του Ναγκασάκι.
Ο «καμικάζι» είναι ένα είδος ανέμου ο οποίος κατέστρεψε τους μογγολικούς στόλους του Κουμπλάι Χαν, εγγονού του Τζέκινγκς Χαν και ιδρυτή της Δυναστείας των Γουάν, η οποία μεταξύ 1271 και 1368 κυβέρνησε μια τεράστια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής Κίνας και Μογγολίας.

0 Ο νεογέννητος ιπποπόταμος και η μαμά του !!

B201 

0 Μοίρασαν 13,5 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση στα κόμματα!


Την ίδια ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις και μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο αφήνοντας ανέργους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, τα κόμματα της Βουλής εισέπραξαν σήμερα την τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης που ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ακρίβεια το ποσό το οποίο εκταμιεύθηκε σήμερα είναι 13.504.656 ευρώ και θα διατεθεί ε όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε Βουλή και ευρωβουλή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν χρέη ύψους 290 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν υποθηκεύσει ήδη τις επιχορηγήσεις τους για τα επόμενα χρόνια. Παράληλα τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν απλήρωτους και τους υπαλλήλους τους τον τελευταίο μήνα. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Δημοκρατική Συμμαχία η οποία καταγγέλλει ως υποκριτική τη στάση των κομμάτων στο ζήτημα των κρατικών επιχορηγήσεων. Σε ανακοίνωσή το κόμμα σημειώνει πως “αν και τα διαθέσιμα του κράτους για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει σήμερα σε όλα τα κόμματα την τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης ύψους 13.504.656 ευρώ.

0 Παράξενα νομίσματα απ’ όλο τον κόσμο

Παράξενα νομίσματα απ' όλο τον κόσμο (16)
Δείτε μια σειρά από παράξενα νομίσματα απ’όλο τον κόσμο, τόσο σύγχρονα, όσο και παλαιότερα.

0 Μαδρίτη | Σκύλοι συνταξιούχοι και κουτάβια εν δράσει


Στις 22 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα του λευκού μπαστουνιού, το οποίο αποτελεί και σύμβολο  προσωπικής ανεξαρτησίας, έγινε στη Μαδρίτη μία εκδήλωση για τους τυφλούς με πρωταγωνιστές τους σκύλους – οδηγούς τους!

Στους δρόμους της πόλης τριγυρνούσαν ηλικιωμένα σκυλιά (στην πλεοψηφία τους golden retriever) με κίτρινη φορεσιά ως περήφανοι ''συνταξιούχοι'' που προσέφεραν κοινωνικό έργο. Συγκεκριμένα, η ισπανική οργάνωση ONCE (http://www.once.es) , που έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της ζωής των τυφλών ατόμων, έδωσε φόρο τιμής στα σκυλιά – οδηγούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους τα προηγούμενα 10 χρόνια και αποσύρονται από την ενεργή κοινωνική δράση τους.

0 Αυτοκτονώντας με το πιρούνι μας

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η σύγχρονη βιομηχανοποιημένη τροφή, είναι τα θέματα του δεύτερου επεισοδίου της σειράς ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η εκπομπή ξεκινάει με μια αποκαλυπτική έρευνα για πολλές από τις σύγχρονες τροφές οι οποίες με την τυποποίηση χάνουν το άρωμα τους. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια τα οποία σε συνθήκες μυστικότητας παρασκευάζουν συστατικά που δίνουν την ψευδαίσθηση της αρχικής γεύσης. Προσθέτουν τα χημικά γεύσεων στα τρόφιμα και όταν πίνεις ή μασάς κάτι απελευθερώνεται η μυρωδιά που μπορεί να είναι οτιδήποτε. «Μπορούν να κάνουν το βιβλίο μου να έχει γεύση τηγανιτής πατάτας», εξηγεί ο Ερικ Σλόσερ συγγραφέας του αμερικανικού best seller Fast Food Nation.

0 Από τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα 500 εκατομμύρια ανθρώπους – Η αρρωστημένη ατζέντα της παγκόσμιας ελίτ για τον έλεγχο του πληθυσμού

- Σε ένα κρατικό νοσοκομείο της Μανίλα, πρωτεύουσας των Φιλιππίνων ήρθε στο φως το βρέφος που ανεβάζει τον ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη στα επτά δισεκατομμύρια. («Βρέφος υπ' αριθμόν 7 δισεκατομμύρια», ΕΘΝΟΣ, 31 Οκτωβρίου 2011).

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όρισε επίσημα την 31η Οκτωβρίου ως Ημέρα των 7 δισεκατομμυρίων (7 Billion Day). Την ημέρα αυτή, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της γης έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια για την πρώτη φορά. Όμως, αντί να γιορτάζουμε το ορόσημο που οι 7.000.000.000 άνθρωποι αντιπροσωπεύουν, η UNPF αντίθετα εστιάζει στην χρήση της 31ης του Οκτώβρη για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη «βιωσιμότητα» και την «αειφόρο ανάπτυξη». Με άλλα λόγια, τα Ηνωμένα Έθνη για άλλη μια φορά δηλώνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη και ότι πρέπει να ληφθούν πιο άμεσα μέτρα για τη μείωση της γονιμότητας.

0 ΚΑΖΑΚΗΣ: Τρέμουν άπαντες την ετυμηγορία του λαού !!! [: τρέμουν το όχι στο ΧΡΕΟΣ...]



Ναι στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το ταχύτερο δυνατό!
Πανικός στα επιτελεία όλων των κομμάτων προκάλεσε η φραστική αναφορά του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στην πιθανότητα δημοψηφίσματος σχετικά με την νέα συμφωνία «διάσωσης» της 26ηςΟκτωβρίου.
 
Στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα είναι μια μπλόφα της...
κυβέρνησης για να μπορέσει να «αγοράσει χρόνο» προκειμένου να προχωρήσει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο όνομα της χώρας και του λαού της. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο ενάντια στην χώρα και τον λαό της με την συνενοχή, την σύμπραξη και την ανοχή του συνόλου της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Η κίνησή της αυτή περί δημοψηφίσματος είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή της. 

0 Αν μπερδέψεις τα καλώδια…

Αν μπερδέψεις τα καλώδια... (1)

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ενώνετε ένα αυτοκίνητο με ένα άλλο για να πάρει μπρος, και ποτέ μα ποτέ μην το δοκιμάσετε αν δεν ξέρετε ακριβώς τι κάνετε. Το βασικότερο που πρέπει να προσέξετε (όχι όμως το μοναδικό) είναι να ενώσετε θετικό με θετικό πόλο και αρνητικό με αρνητικό πόλο, διότι αν το συνδέσετε με άλλο τρόπο τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά, από απλή βλάβη μέχρι και πιθανή έκρηξη. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα αυτοκίνητα στις εικόνες που ακολουθούν.

0 Μετανοημένος «σκίνχεντ» υπομένει το μαρτύριο για να αφαιρέσει τα τατουάζ

O Μπράιον Ουάιντνερ άλλαξε εσωτερικά και εξωτερικά   
        
          (Φωτογραφία: 
          Associated Press)
O Μπράιον Ουάιντνερ άλλαξε εσωτερικά και εξωτερικά
Νέα ζωή, νέο πρόσωπο

Οι επεμβάσεις αφαίρεσης των τατουάζ με λέιζερ είναι μεν είναι επώδυνες, μπορούν όμως να είναι και θεαματικά αποτελεσματικές. Απόδειξη είναι ο Μπράιον Ουάιντνερ, ένας Αμερικανός που άφησε πίσω του το ρατσιστικό παρελθόν του και άντεξε τον πόνο για να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Ο Ουάιντνερ είχε πια αποσυρθεί από τους Vinlanders, μια ρατσιστική αμερικανική οργάνωση που εντάσσεται στο λεγόμενο κίνημα της «λευκής δύναμης», όμως τα τατουάζ που κάλυπταν το πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια του παρέμεναν μάρτυρες του αμαρτωλού παρελθόντος: δεν του επέτρεπαν να βρει δουλειά και δημιουργούσαν προβλήματα στις κοινωνικές του σχέσεις.

0 Run & Out | Ένα νέο άθλημα made in Greece


Το Run & Out είναι ένα τελείως καινούριο άθλημα που επινοήθηκε το 2009 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Μερτζιανίδης.  Η εξέλιξή του ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, καθώς τα παιδιά δέθηκαν μαζί του, το αγάπησαν και πλέον ζητούν να παίξουν σε κάθε ευκαιρία.

Ξεκίνησε ως μια προσπάθεια για να δοκιμάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες κάτι νέο και διαφορετικό , το οποίο θα τους επέτρεπε να αθληθούν αλλά παράλληλα και να συναγωνιστούν μεταξύ τους . Δανείζεται στοιχεία από τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα αλλά δε μοιάζει με κανένα από αυτά. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις υλικοτεχνικής υποδομής , καθώς το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μισό γήπεδο μπάσκετ και μια μπάλα . Στην αρχική του μορφή παίχθηκε στην αυλή του σχολείου  αλλά θα μπορούσε άνετα να γίνει σε κάθε τύπο εδάφους ( χορτάρι , ταρτάν , παρκέ , άμμο κ.λ.π. ) και σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο .

0 Νέγρος σε αρχαίο ελληνικό νόμισμα

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Οι νέγροι δεν ζούσαν μόνον στην Αφρική. Για τους αρχαίους που ταξίδευαν και κυριαρχούσαν στα πέρατα της γης, οι νέγροι αποτελούσαν «μηχανισμό παραγωγής».

Φυσικά και δεν ήταν μόνον οι Βρετανοί που κουβαλούσαν κατά χιλιάδες τους νέγρους στον Νέο Κόσμο, ούτε μόνον οι Ρωμαίοι που τους είχαν για δουλειές που απαξίωναν οι ίδιοι να κάνουν. Ήταν και οι αρχαίοι Έλληνες, οι πρώτοι διδάξαντες!

Αλλά ήταν και οι μοναδικοί στην Ιστορία που έδειχναν σεβασμό και στο έργο αλλά και στην προσωπικότητά τους...

Αυτό μας δηλώνει το απεικονιζόμενο νόμισμα, που αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα μιας περασμένης δουλοκτητικής εποχής με άγνωστες, όμως, παραμέτρους, τουλάχιστον στους αρχαίους ελληνικούς αιώνες.

0 Όταν μια αρκούδα διασκεδάζει

Όταν μια αρκούδα διασκεδάζει (10pics)

0 Μην κρίνεις ποτέ τον άλλον από την εξωτερική του εμφάνιση

Αυτές είναι μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες στις οποίες ένα ζευγάρι
ποζάρει συνέχεια με διαφορετικά ρούχα και στύλ!
Δείτε το αποτέλεσμα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...