ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

0 Λευκός Οίκος: Ένα από τα πιο διάσημα στοιχειωμένα μέρη του κόσμου

Ο Λευκός Οίκος είναι γνωστός ως η κατοικία του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σίγουρα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον.

 Όμως, συγκαταλέγεται και σε μία ακόμα λίστα: αυτή με τα πιο διάσημα στοιχειωμένα μέρη του κόσμου...

 Λέγεται ότι οι νεκροί πρόεδροι των ΗΠΑ κάποιες φορές αποφασίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο 9ος Αμερικανός πρόεδρος, Ουίλιαμ Χάρισον (1773-1841), τα βράδια ανασκαλεύει στη σοφίτα, ενώ ο 7ος πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (1767-1845) δεν λέει να «αφήσει» το υπνοδωμάτιο που είχε στο Λευκό Οίκο και έτσι το «στοιχειώνει».

 Βέβαια, το προεδρικό φάντασμα που κάνει τις πιο συχνές εμφανίσεις είναι αυτό του Αβραάμ Λίνκολν, 16ου προέδρου των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Η Ελέανορ Ρούσβελτ κάποτε δήλωσε ότι είχε νιώσει την παρουσία του Λίνκολν να την παρακολουθεί την ώρα που εργαζόταν.

0 Μαρία Κιουρί: 114 χρόνια από τη γέννησή της Μεγάλης Κυρίας των επιστημών

Μαρία Κιουρί: 114 χρόνια από τη γέννησή της Μεγάλης Κυρίας των επιστημών
Σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου πριν 114 χρόνια, το 1867, γεννήθηκε η Μαρία Κιουρί. Η επιστήμονας που έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Νομπέλ: το 1903 πήρε το Νόμπελ Φυσικής  μαζί με τον στον Πιερ  Κιουρί, και τον Ανρί Μπεκερέλ, για την έρευνα των φαινομένων της ακτινοβολίας που είχε ανακαλύψει ο Μπεκερέλ και το 1911, το Νόμπελ Χημείας για την ανακάλυψη των στοιχείων του ραδίου και του πολωνίου.

Θα μείνει στην Ιστορία ως η πρώτη γυναίκα επιστήμων που έγινε διάσημη για το έργο της αλλά της οποίας η προσωπική ζωή σημαδεύτηκε από τραγωδίες και ένα σκάνδαλο το οποίο διαδραματιζόταν ακριβώς εκείνη την εποχή.

Γεννήθηκε  το 1867 στην Βαρσοβία, από μία μητέρα δασκάλα που πέθανε νωρίς και έναν πατέρα μαθηματικό. Ο θάνατος ενός από τα αδέλφια της και η δίψα για μάθηση, διαμορφώνουν τα παιδικά της χρόνια.

0 Εχετε παλιές γαλότσες;... γεμίστε τις λουλούδια

 
Αν έχετε παλιές γαλότσες και δεν ξέρετε κάποιους που να τις χρειάζονται για να τις κάνετε δώρο, φτιάξτε κρεμαστές γλάστρες... όπως ακριβώς στη φωτογραφία.
Μπορείτε να διακοσμήσετε άχαρες μάντρες, μαντρότοιχους κλπ....είπαμε... δεν πετάμε τίποτα..
 

0 Ο μαγευτικός χορός των ψαρονιών (VIDEO)

Όταν η φύση έχει κέφια, δημιουργεί τέχνη και μας προσφέρει εικόνες μαγευτικές. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι απλώς να τις θαυμάσουμε.

Ο ετήσιος χορός των ψαρονιών, είναι ένα τέτοιο, τέλειο, παράδειγμα.

Κάθε Φθινόπωρο, χιλιάδες ψαρόνια μαζεύονται στον ουρανό πάνω από τις ακτές της Σκοτίας και ξεκινούν να… χορεύουν! Πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις και προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.


Δημιουργούν μαγευτικούς καλειδοσκοπικούς σχεδιασμούς -και μάλιστα με τόσο μεγάλη ταχύτητα- που ακόμη και οι πιο πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις δεν μπορούν να εξηγήσουν με ποιο τρόπο το καταφέρνουν.

0 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣ (ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ) ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940

Ο Αλέξανδρος Διάκος ήταν πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεσε μαχόμενος στο ελληνοαλβανικό μέτωπο ,και συγκεκριμένα στις 1 Νοεμβρίου 1940 στην Πίνδο στην τοποθεσία Τσούκα.


Είχε γεννηθή στην Χάλκη της Ρόδου το 1911, που τότε ήταν υπό Ιταλική κατοχή. Το 1929 φεύγει στην Αθήνα και σπούδασε στην Σχολή Ευελπίδων μέχρι το 1934 που αποφοίτησε και εντάχτηκε στον Ελληνικό στρατό. Σύμφωνα με την αναφορά του Ταγματάρχη Καραβιά[1] ο λόχος δέχτηκε επίθεση απο πολλαπλάσιες Ιταλικές δυνάμεις Αλπινιστών ο Διάκος στεκόταν όρθιος κραυγάζοντας και δίνοντας εντολές για να εμψυχώσει τους στρατιώτες του, κατάφερε να ανασυντάξει τον λόχο του και να αντεπιτεθεί στους Ιταλούς κάνοντας έφοδο ,για την ανακατάληψη του υψώματος, και μπαίνοντας πρώτος στην μάχη, ριπή πολυβόλου τον φόνευσε. Στο σημείο που έγινε η μάχη έχει στηθή ανδριάντας του ενώ ο Ελληνικός στρατός έχει δώσει το όνομα του σε στρατόπεδο.

“Πολλαπλάσιαι ιταλικαί δυνάμεις αντεπετέθησαν κατά των οπλιτών του λόχου… Με αδάμαστον αποφασιστικότητα και ακλόνητον θάρρος ο υπολοχαγός Διάκος Αλ… κατόρθωσε ν’ ανασυντάξη εκ τρίτου τον λόχον, να τον εμψυχώση και να τον ρίψη μετά νέας ορμής εναντίον των λυσσωδώς αμυνομένων Ιταλών.”

0 "O Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε"

Στην Αργεντινή διέφυγε ο Χίτλερ σύμφωνα με τους συγγραφείς ενός βιβλίου για τον δικτάτορα. Υποστηρίζουν ότι έχουν αδιάψευστα στοιχεία. Οξύτατες αντιδράσεις (Pics)

 Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε. Όλα ήταν μια σκηνοθεσία. Διέφυγε στην Αργεντινή όπου μαζί με την Εύα Μπράουν έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
 Τα αποδεικτικά στοιχεία της αυτοκτονίας του τυράννου ήταν ελλιπή και πως στην πραγματικότητα εκείνος και η Εύα Μπράουν πήγαν το 1945 στην Αργεντινή και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή.
 Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Grey Wolf: The Escape Of Adolf". Συγγραφείς του βιβλίου οι Gerrard Williams και Simon Dunstan οι οποίοι εικάζουν ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής.

0 Απολιθωμένο κεφάλι 5 εκατομμυρίων χρόνων

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην περιοχή Γραμπούσας Κισάμου.
Απολιθωμένο κεφάλι —πιθανότατα— δελφινιού εντόπισαν παλαιοντολόγοι στην περιοχή Γραμπούσας Κισάμου, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 5.000.000 χρόνια.

Η εύρεση αυτή αποτελεί μέρος πολύτιμων παλαιοντολογικών ευρημάτων, τα οποία εντοπίστηκαν από παλαιοντολόγους και γεωλόγους του Πανεπιστημίου της Ουψάλα (Σουηδία) τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια ερευνών στην περιοχή της Κισάμου.

Για ακόμα μία φορά η Κρήτη συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη παλαιοντολογικών ευρημάτων, αφού το υλικό που υπάρχει, σε ολόκληρο το νησί αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι τεράστιο. Σκοπός είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη μέσω εκθέσεων των ευρημάτων καθώς ό,τι υπάρχει και προσφέρεται είναι καλό για ανάδειξη.

Μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» ο καθηγητής Γεώργιος Θεοδώρου, διευθυντής Μουσείου Παλαιοντολογίας Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε για το συγκεκριμένο εύρημα: «Αφαιρέσαμε ένα απολιθωμένο κεφάλι, που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι από δελφίνι, την ηλικία του οποίου ακόμα δεν την έχουμε, αλλά πιθανότατα είναι της Μειοκαίνου περιόδου. Αν είναι αυτής της περιόδου, τότε ξεπερνάει τα πέντε εκατομμύρια χρόνια».

0 Ένα διαφορετικό desktop PC

Ένα διαφορετικό desktop PC (7pics)

0 36 αποσβολωτικές φωτογραφίες της φύσης

0 Ποιο είναι…το πιο περίεργο σνακ στην Ισλανδία;

Δεν είμαστε σίγουροι αν θα το δοκιμάζαμε...

Μπορεί να αγαπάμε τη χώρα της Ισλανδίας, μπορεί να θέλουμε σαν τρελοί να επισκεφτούμε το Ρέικιαβικ, μπορεί να σεβόμαστε απεριόριστα τη μουσική σκηνή της χώρας αλλά …αυτό το σνακ μάλλον θα το προσπερνούσαμε.
Φαίνεται πως οι Ισλανδοί προτιμούν ως καθημερινό σνακ το “kæstur hákarl” που ουσιαστικά είναι σάπιος καρχαρίας. Η συγκεκριμένη ποικιλία του καρχαρία είναι μάλιστα δηλητηριώδης προτού ετοιμαστεί το πιάτο και έχει μια απίστευτα δυνατή οσμή. Η επώδυνη διαδικασία έχει ως εξής. 
Aρχικά κόβεται το κεφάλι του καρχαρία και θάβεται το σώμα στην άμμο. Στη συνέχεια τοποθετούνται πολλές πέτρες από πάνω για να βγάλουν όλα τα υγρά από το σώμα του. Ο πεθαμένος καρχαρίας μένει εκεί για 6-12 εβδομάδες! Μετά ξεθάβεται και κόβεται σε κομματάκια που μένουν να στεγνώσουν επί μήνες. Το σνακ είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

0 Ορθοπεταλιές στους δρόμους της Αθήνας

Εκατοντάδες λάτρεις του ποδηλάτου, όλων των ηλικιών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας monumenta πραγματοποίησαν για πρώτη φορά, μία ξεχωριστή πολιτιστική ποδηλατοδιαδρομή για την ανάδειξη της Αθήνας ως ανοιχτού μουσείου αρχιτεκτονικής.

Ξεκινώντας από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και διασχίζοντας τις λεωφόρους Πατησίων, Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας περισσότεροι από διακόσιοι ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε εξαιρετικά νεοκλασικά, αλλά και μοντέρνα κτίρια, αντιπροσωπευτικά ιστορικών περιόδων του 19ου, και του 20ου αιώνα, αλλά και να ενημερωθούν για τους κινδύνους, που τα απειλούν τόσο από περιβαλλοντικές, όσο και από ανθρώπινες αλλοιώσεις.

«Μέσα από τη γνωριμία του κοινού με την αρχιτεκτονική των κτιρίων, της ιστορίας και των αξιών της εποχής τους, έρχεται και η ανάγκη για προστασία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ειρήνη Γρατσία, που μαζί με τον Στέλιο Λεκάκη και τη Μάρω Τουμπανάκη δημιούργησαν το 2006 την ομάδα

0 Το Κολοσσό θέλουν να ξαναστήσουν στη Ρόδο

Η αναβίωση του αρχαίου θαύματος του «Κολοσσού της Ρόδου», μέσα από την κατασκευή ενός σύγχρονου δημιουργήματος με καλλιτεχνική έκφραση και διαστάσεις τεχνικού επιτεύγματος οπτικής και εκδοχής 21ου αιώνα...
που θα αποτελέσει σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού και θα εμπλουτισθεί με ένα οικουμενικό ιδεολογικό περιεχόμενο, είναι το νέο μεγάλο όραμα όλων των παραγόντων του σμαραγδένιου νησιού, η υλοποίηση του οποίου θα προσδώσει άλλη δυναμική και στον τουρισμό του.

Το όραμα αυτό έχει τύχει της έγκρισης και των τελευταίων δημοτικών συμβουλίων της Ρόδου και το «τρέχει», ως εκπρόσωπος του έργου «Κολοσσού», ο κ. Γιώργος Μπαρμπούτης, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ξενοδοχείου «Rodos Palace». Ο κ. Μπαρμπούτης έχει παρουσιάσει τον σχεδιασμό και τη φιλοσοφία του έργου σε σειρά διεθνών και ελληνικών τουριστικών εκδηλώσεων, ως υπόδειγμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τουριστικών προορισμών μέσω της δημιουργίας μεγάλων τουριστικών θελγήτρων (Mega Attractions) καινοτόμου χαρακτήρα.

0 Επιστρέφει το «Pony»;

Την επανενεργοποίηση της εταιρείας που κατασκεύαζε το, ελληνικού σχεδιασμού, αυτοκίνητο «Pony» στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας όπως προκύπτει από έγγραφο του Σωκράτη Ξυνίδη...

Ακόμα, σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το εάν είναι δυνατό να δημιουργηθεί μία ομάδα δράσης από υπαλλήλους που εργάζονται στα Υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης προκειμένου να εξετάσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας πάσης φύσεως οχημάτων.

Ο κ. Ξυνίδης απάντησε στον βουλευτή του ΛΑΟΣ πως θα εξετάσει την πρόταση του ενώ υποστήριξε πως: «έχει συναντηθεί με τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας που κατασκεύαζε το ελληνικού σχεδιασμού αυτοκίνητο PONY, προκειμένου να ενημερωθεί και να συμβάλει στην επανενεργοποίηση της εταιρείας σε παραγωγική βάση».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...