ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

0 Είναι τρελός ο Βρετανός

Ο 53χρονος Βρετανός Jeremy Wade, παρουσιαστής του σόου «River Monster» το οποίο προβάλλεται από το Discovery channel, είναι γνωστός για τα τεράστια και πολλές φορές άκρως επικίνδυνα πλάσματα που βγάζει ψαρεύοντας σε ποτάμια. Πολλές φορές έχει καθηλώσει το κοινό με βουτιές μέσα σε κοπάδια από πιράνχας, αλλά και με τις μάχες του με τεράστια γατόψαρα. Αυτή τη φορά πήγε στην Αργεντινή και έπιασε ένα από τα πλέον θανατηφόρα και μεγάλα ψάρια του γλυκού νερού με το οποίο πάλεψε για τέσσερεις ώρες. Το επίπεδο ψάρι είναι το βαρύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στο γλυκό νερό, ενώ έχει γίνει φόβος και τρόμος για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς το δηλητήριό του είναι θανατηφόρο. Δείτε το τέρας που ψάρεψε ο Βρετανός…

0 Πολυπολιτισμικότητα, Αθεϊα, Παγκοσμιοποίηση! Συμβαίνουν τυχαία ή αποτελούν μέρος σχεδίου;

«Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε» (Ζαν Πωλ Σάρτρ)

Ο κόσμος βαδίζει ολοταχώς προς την δημιουργία - για πρώτη φορά στην Ιστορία - Μίας Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Νομίζω όποιος δεν το βλέπει, δεν θέλει να το δει ή δεν θέλει να το παραδεχτεί ή ζει 'αλλού' χαμένος μέσα σε 'απολιθωμένα' ιδεολογήματα, ωραιοποιημένες καταστάσεις που ανήκουν όμως στην σφαίρα του φανταστικού, ανούσιες ρητορίες και στομφώδη φληναφήματα.

1 "Οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής"! Μύθος ή πραγματικότητα;


  " Οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν ακόμη και από πυρηνική καταστροφή", λέμε συχνά για να τονίσουμε την ανθεκτικότητά των κατσαρίδων!
  Πόσο αληθινός είναι όμως αυτός ο μύθος; Οι κατσαρίδες, όπως και όλα τα έντομα, αντέχουν σίγουρα περισσότερο από τους ανθρώπους και από άλλα θηλαστικά, εξ αιτίας της απλής κατασκευής τους.
  Πόσο ανθεκτικές θα είναι όμως σε μία πυρηνική καταστροφή; Σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις, η ραδιενέργεια που μπορούν να αντέξουν οι κατσαρίδες είναι από 6 εως και 15 φορές περισσότερη από όση αντέχει ο άνθρωπος.

0 Νομιμοποιημένος Ιμπεριαλισμός με φόντο την Οικονομία.


Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου η καταπάτηση γης αποτελεί νόμιμη ενέργεια ως απόρροια της Οικονομικής θεωρίας – πολιτικής. Συχνά πυκνά ακούω γύρω μου τη φράση ‘’ότι δε κατάφεραν το ‘40, θα το καταφέρουν τώρα’’. Ποτέ μου δεν έδινα σημασία σε τέτοιου είδους σκέψης αφού λίγο πολύ τις θεωρούσα αποτελέσματα πεπαλαιωμένων αντιλήψεων της προηγούμενης γενιάς. Αυτή τη φορά όμως έδωσα λίγη περισσότερη προσοχή…

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τη Γερμανία και τις ιδιωτικοποιήσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ψηφισμένο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεσμεύει το Ελληνικό κράτος να ιδιωτικοποιήσει επικερδής ως επί το πλείστον δημόσιες επιχειρήσεις προκειμένου να  μειώσει το δημόσιο χρέος του. Καλά ως εδώ. Δυστυχώς όμως, εσκεμμένα ή μη, οι χρηματιστηριακές αξίες των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας έχουν κατακερματιστεί.

0 Η τέχνη στον καφέ...



0 Τί πιθανότητα υπάρχει, να συμπέσουν τόσες προφητείες τυχαία σε ένα πρόσωπο;

Ένας Αμερικανός, ο Peter Stoner (Πήτερ Στόνερ) έχει γράψει για το θέμα των προφητειών που ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ στο πρόσωπο του ΧΡΙΣΤΟΥ, ένα βιβλίο που τιτλοφορείται: Ομιλεί η επιστήμη (Πηγή: Stoner, P.-Newman, R.C. Science Speaks, Chicago 1976, σελ.. 106-112.).
Σήμερα έχει προσελκύσει την προσοχή του επιστημονικού κόσμου η μαθηματική θεωρία των πιθανοτήτων.
· Τί πιθανότητα έχουμε να κληρωθεί ο αριθμός του λαχείου μας; Κάποια. Ελάχιστη.
· Τί πιθανότητα έχουμε, αν ρίχνουμε τυχαία ένα κουτάκι με στοιχεία του αλφαβήτου επάνω σε ένα τραπέζι, να ιδούμε σχηματισμένο το «Πάτερ ημών»;…· Τί πιθανότητα υπάρχει, να συμπέσουν τόσες προφητείες τυχαία σε ένα πρόσωπο;
· Τί πιθανότητα…

0 Η λεοπάρδαλη Αμούρ-το σπανιότερο αιλουροειδές

Η λεοπάρδαλη Αμούρ, που είναι γνωστή και ως λεοπάρδαλη της Άπω Ανατολής ή λεοπάρδαλη της Μαντζουρίας είναι ένα από τα εννιά υποείδη λεοπάρδαλης. 
Πρόκειται για ένα άγριο αιλουροειδές που προέρχεται από τις ορεινές περιοχές της ρωσικής Άπω Ανατολής. 

0 Ο Μίκυ Μάους ήταν κουνέλι;

BINTEO: Ο Μίκυ Μάους ήταν κουνέλι;Ένας από τους διασημότερους ήρωες κινουμένων σχεδίων, ο Μίκυ Μάους της Walt Disney Pictures φαίνεται να μην ήταν πάντα…. Μάους(Mouse), δηλαδή ποντίκι!

Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς, ωστόσο ένα «χαμένο» καρτούν του Ντίσνεϊ βρέθηκε στο συρτάρι κάποιου βρετανικού αρχείου το οποίο δείχνει τον προκάτοχο του Μίκυ Μάους, ο οποίος είναι… κουνέλι!

Πρόκειται για τον «Όσβαλντ το τυχερό Κουνέλι»(Oswald the Lucky Rabbit), ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από τον Μίκυ Μάους, όταν ο Ντίσνεϊ δεν είχε ακόμα δημιουργήσει την ομώνυμη εταιρεία.

0 Πληρώσαμε εκατομμύρια ευρώ για ιστοσελίδες του δημοσίου που άξιζαν ουτε 500 ευρω!

Και ενώ αυτές θα μπορούσαν να φτιαχτούν με μερικές χιλιάδες ευρώ εμείς τις πληρώσαμε...εκατομμύρια ευρώ

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του βουλευτή της ΝΔ Ν.Νικολόπουλου, ο οποίος σε ερωτήσεις του στην Βουλή για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για την δημιουργία ιστοσελίδων κάνει λόγο για "σπατάλη" και για "ποσά-πρόκληση". 

 Ο βουλευτής στις επίμαχες ερωτήσεις του, αναφέρεται σε "λίστες ντροπής", που αφορούν στις δαπάνες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών και επιμελητηρίων για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Όπως αναφέρει ο κ.Νικολόπουλος, σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτόν τον σκοπό, ενώ θα έπρεπε να έχουν δοθεί κατά πολύ μικρότερα ποσά.

0 Παστίτσιο με πράσα




http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/13-01-10/13-01-10_318106_41.jpgΧορτοφαγικό και αρκετά νόστιμο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
  • 300γραμ.μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κιλό πράσα
  • 2 γιαούρτια(στραγγιστά)
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 4-5 ντομάτες φρέσκες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 κεφαλοτύρι(τριμμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι,πιπέρι

0 Eclipse: Ασύρματο τηλέφωνο ή έργο τέχνης;

Κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία, δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι απεικονίζει. Παραπέμποντας περισσότερο σε καρέκλα, καφετιέρα ή ακόμα και έργο τέχνης, αυτό που βλέπετε δεν είναι άλλο από ένα …ασύρματο τηλέφωνο!

0 Φρειδερίκος Νίτσε - Ο Μοναχικός

Σιχαίνομαι ν' ακολουθώ, σιχαίνομαι και να
     καθοδηγώ.
Να υπακούω; Όχι! Και να κυβερνώ; Ούτε και
     τούτο!
Όποιος δεν φοβάται τον εαυτό του φόβο δεν
     προκαλεί.
Και μόνον όποιος φόβο προκαλεί μπορεί να
     οδηγήσει άλλους.
Σιχαίνομαι ακόμα και να καθοδηγώ τον εαυτό
     μου!
Μ' αρέσει, όπως στα ζώα του δάσους και της
     θάλασσας
να χάνομαι για λίγο
να κάθομαι ανακούρκουδα σε μια ερημιά
και να στοχάζομαι
να ξαναφέρνω πάλι πίσω τον εαυτό μου από
     μακριά
πλανεύοντάς τον για να γυρίσει ξανά σ' εμένα.

0 Η άγνωστη ιστορία του σύντροφου του Φρέντι Μέρκιουρι

Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Σύντροφος του Μέρκιουρι ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Mary Austin.Ο Μέρκιουρι εκείνη την εποχή ηταν μπερδεμένος οσον αφορά την σεξουαλικότητά του. Η σχέση του με την Συντροφό του έληξε όταν ο Μέρκιουρι παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του. Μεταξύ τους ομως διατήρησαν στενή φιλία.

0 Τα 8 «μυστικά» για να ταξιδεύετε οικονομικά

Γιατί να πληρώνετε περισσότερα από όσο χρειάζεται σε ένα ταξίδι; Μειώστε τα έξοδά σας και ταξιδέψτε φθηνότερα, ακολουθώντας τις 8 συμβουλές


Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες για ταξίδια. Αν όμως το αποφασίσετε, καλό είναι να κάνετε τις πιο συμφέρουσες επιλογές ώστε να επιτύχετε τις καλύτερες τιμές και να μην ξοδέψετε μια περιουσία. Δείτε πως…

0 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκευθείς (No 35-31): Στερεά Ελλάδα


Η Λίμνη Κρεμαστών
Μετά την Πελοπόννησο σειρά έχει η Στερεά Ελλάδα, με τις 5 θέσεις που της αναλογούν στο top50 να κερδίζουν η Ευρυτανία, η Φθιώτιδα και η – «παρεξηγημένη» από πολλούς – Εύβοια.

0 Γιακαράντα, ένα από τα πιο όμορφα φυλλοβόλα δέντρα


Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυλλοβόλα δένδρα. Αν και είναι γνωστό θα έπρεπε να υπάρχει σε περισσότερες περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό της ομορφιάς της γιακαράντας είναι τα πανέμορφα άνθη που κάνει στα τέλη της άνοιξης και κάποιες φορές και το φθινόπωρο.
Το χρώμα των λουλουδιών είναι ανοιχτό λιλά. Δυστυχώς δεν αντέχει τον παγετό. Άλλες ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν έχει. Είναι αρκετά ανθεκτικό δέντρο.

0 Έχουν τα ζώα συναισθήματα;

Πολλές φορές παρατηρούμε ότι τα ζώα συμπεριφέρονται σαν να έχουν συναισθήματα. Τι λέει η επιστήμη γι΄αυτό;;
 
Οι φιλόζωοι-αλλά και οι ζωολόγοι-διηγούνται, πολλές φορές, ιστορίες για ζώα, που δείχνουν εμφανή συναισθήματα αγάπης, φιλίας ή λύπης για άλλα ζώα, τόσο του ίδιου όσο και διαφορετικού είδους. Ενδεικτικά, αναφέρονται αρκετά περιστατικά, όπου όλοι οι ελέφαντες ενός κοπαδιού μαζεύονται γύρω από ένα μικρό νεκρό ελεφαντάκι και, σπρώχνοντάς το μαλακά με τις προβοσκίδες τους, προσπαθούν να το βοηθήσουν να σηκωθεί. Όταν καταλάβουν ότι είναι μάταιο, στέκονται γύρω του για μέρες με τα αυτιά τους κατεβασμένα, σαν να παρευρίσκονται σε κηδεία.

0 Σύννεφα από πουλιά!

Κάθε χρόνο το φθινόπωρο λίγο πριν το σούρουπο πάνω από τον ουρανό της Σκωτίας, χιλιάδες ψαρόνια επιδίδονται σε ένα εντυπωσιακό χορό  σε ένα μαγευτικό φαινόμενο που ονομάζεται Murmurations.

Σύννεφα από πουλιά!

0 Ι Σ Λ Α Ν Δ Ι Α: 3 χρόνια μετά!

Όπως ο φοίνικας αναδύεται από τις στάχτες τoυ, ετσι κανει και η Ισλανδία, ταχύτερα μαλιστα από ό, τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει.
Τρία χρόνια μετά την οικονομική κρίση, όπου ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε και η αξια της Ισλανδικης κορωνας μειωθηκε στο μισο, η οικονομία της Ισλανδίας ειναι σημερα και πάλι σε άνοδο, έστω και με μικρά βήματα. 

H Ισλανδία χτυπηθηκε σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το φθινόπωρο του 2008. Στη συνέχεια, οι τρεις τράπεζες της Ισλανδίας επαθαν αμόκ και δανειστηκαν δέκα φορές περισσότερο από ό, τι η σύνολικη οικονομία της Ισλανδίας!
Όταν η κρίση χτύπησε, οι τράπεζες χρεοκόπησαν και τις ανελαβε το κράτος. Αλλά, οπως λέει ο Υπ. Οικονομίας, Árni Páll Árnason, η Ισλανδία επέλεξε μια διαφορετική πορεία σε σχέση με άλλες προβληματικές Ευρωπαϊκές οικονομίες...

0 Εξάρχεια: Αναποδογύρισαν αμάξι για να ξεμπλοκάρει η κυκλοφορία (ΦΩΤΟ)

ΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Όπως φαίνεται και στις εικόνες οι κάτοικοι ων Εξαρχείων αναποδογύρισαν αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει παράνομα και είχε δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο...
Ο γερανός, μάλιστα, που είχε φθάσει στην περιοχή, δε μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο.
 
Δείτε φωτογραφίες

0 Καταργείται κάθε έννοια βιοηθικής με το κρέας ”εργαστηρίου”


 Καταργείται κάθε έννοια βιοηθικής από τις νέες εξελίξεις στην βιοτεχνολογία τροφίμων, καθώς κρέας που έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο, χωρίς να χρειαστεί να έχει σφαχτεί προηγουμένως κανένα ζώο, αναμένεται να είναι έτοιμο για κατανάλωση μέσα στο επόμενο τετράμηνο, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα.

Το πρώτο τεχνητό ”μπέργκερ” από εργαστηριακό κρέας θα κοστίζει γύρω στα 230.000 ευρώ.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος, που θα μπορούσε να ονομαστεί και ως ”κρέας του σωλήνα”.

Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται υπό ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο.

0 Es­o­ter­ic Agen­da - Ντοκιμαντέρ

Ένα ντοκιματέρ του Ben Stew­art. To Es­o­ter­ic Agen­da αποκαλύπτει διάφορες πτυχές του συστήματος ή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Συγκεκριμένα, ασχολείται με την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, την 11/9, τις αρχαίες προφητείες σχετικά με το 2012, τον πόλεμο του κόλπου, με μασονικά σύμβολα, τον παγανισμό και τη σχέση αυτού με όλες τις σύγχρονες θρησκείες. Στο τέλος της ταινίας, ασχολείται με την πνευματικότητα, το πραγματικό νόημα της ζωής και το πως λειτουργεί η φυσή, σύμφωνα με την μέγιστη ενότητα
 
Esoteric Agenda - Greek Subtitles (Full Movie)

Panosc2 | Myspace Video

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο

0 Το Φινλανδικό χιονισμένο κάστρο.. ανοίγει τις πύλες του! (photos)

To ξενοδοχείο στο Kemi που βρίσκεται στην Φινλανδία είναι μια ιδανική πρόταση διακοπών για όσους μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί.
 
Είναι μια υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους και είναι ένα τρανό παράδειγμα των ικανοτήτων των τοπικών αρχιτεκτώνων κατασκευαστών.
 
Φρέσκο χιόνι για το χτίσιμο του κάστρου που παρέχει στους θαμώνες φαγητό στο εστιατόριο με τραπέζια καλυμένα από γούνα ταράνδου και διακοσμιμένο με τι άλλο; από γλυπτά πάγου.
 
Το SnowCastle θα ανοίξει τις πύλες του στις 28 Ιανουαρίου του 2012.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...