ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

0 Θα λυθεί το μυστήριο της Μεγάλης Πυραμίδας το 2012;

Οι μυστικές πύλες στην καρδιά της Μεγάλης Πυραμίδας είναι πιθανό να ανοίξουν για πρώτη φορά το 2012, τουλάχιστον αυτό φαίνεται να πιστεύει μία βρετανική εταιρεία ρομπότ, λύνοντας έτσι ένα αρχαιολογικό μυστήριο από το 1872....

Η Scoutek, είχε αρχίσει να εξερευνά ήδη τον χώρο πίσω από τις πύλες, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο και μας έφερε για πρώτη φορά εικόνες, χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό φίδι, όμως η εξερεύνηση διακόπηκε λόγω των πρόσφατων αναταραχών στη χώρα. Τώρα ο επικεφαλής της επιχείρησης, Shaun Whitehead, δήλωσε: «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι

οι εργασίες θα ξεκινήσουν πάλι το 2012».

0 27 λόγοι που είμαι περήφανος που δεν είμαι γερμανός!! (και ένα παράπονο)

Είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε γερμανοί. Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους είμαστε τόσο περήφανοι:

1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ.......
αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια.

0 Η αποκωδικοποίηση της εικόνας των Χριστουγέννων!


Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας θεολογεί και διδάσκει μέσω της εικόνας. Είναι αρκετοί οι συμβολισμοί σε κάθε εικόνα και αξίζει ο πιστός να γνωρίζει τη θεολογία της και τους συμβολισμούς.

  Το ίδια πλούσια σε θεολογία και συμβολισμούς είναι η Ορθόδοξη εικόνα της Γεννήσεως. Όλες οι αναφορές των Ευαγγελίων σχετικά με τη Γέννηση του Χριστού και η παράδοση της Εκκλησίας μας συνυπάρχουν στην εικόνα της Γεννήσεως.

0 Το τελειότερο εργαλείο που επινόησε ποτε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι η Ελληνική γλώσσα.


Διαδυκτιακοί μου φίλοι, που υιοθετίσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.

1 Κύριοι, το πρόβλημά μας δεν έχει πλέον πολιτική λύση. Εχει όμως “στρατιωτική” λύση.


Ο λαός τις πολιτικές του προτάσεις τις έκανε. Τις εντολές του τις έδωσε
  • Πραγματική Δημοκρατία Τωρα
  • Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε
  • Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω. Ουστ!
Τον γράψαν στα παπάρια τους. ΟΛΟΙ.

0 "Ουστ αρχικοπρίτη"

Μόνο με κολακευτικό τρόπο δεν αναφέρονται στο πρόσωπο του Θ. Πάγκαλου τα μέλη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ, στην εν λόγω αφίσα. Το αντίθετο Απεικονίζοντάς τον σε προσωπικές στιγμές του στη θάλασσα, η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ, απαντά στα "κοσμητικά επίθετα" που χρησιμοποίησε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Κανάλι "France 5" και στην εκπομπή "Le monde en marche" στις 23 Οκτωβρίου, όπου μίλησε με ειρωνικό τρόπο για τους Αγανακτισμένους. Δείτε την αφίσα...

0 Οι ευεργετικές ιδιότητες του κακάο

Το κακάο φαίνεται να είναι αφέψημα με ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Είναι πολύ σπάνιο να βρει κάποιος τόσα πολλά διατροφικά συστατικά συγκεντρωμένα σε ένα και μόνο προϊόν. Οι επιδράσεις των φλαβονοειδών του κακάο στην καρδιά και στην κυκλοφορία οφείλονται, εν μέρει, στην ικανότητα τους να ανακόπτουν την οξείδωση της χοληστερόλης, και την ανάπτυξη της αθηρωματικής πλάκας.

0 Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα (1850-1920)

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές συνοδευόμενοι από φωτογράφους στα μέσα του 19ου αιώνα «παθιασμένοι» οπαδοί των ταξιδιών και συνάμα σταλμένοι από τα μεγάλα έντυπα του εξωτερικού, έφταναν στην Αθήνα με τις ογκώδεις μηχανές τους και το βαρύ εξοπλισμό τους, ύστερα από ένα μακρύ, κουραστικό ταξίδι, συχνά επικίνδυνο...
έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κατά τη διαμονή τους, τη ζέστη, την έλλειψη νερού, τη σκόνη, τα έντομα, τις μεταδοτικές ασθένειες και τα προβλήματα συνεννόησης με τους ντόπιους αχθοφόρους και δραγουμάνους (μεταφραστές της εποχής).

Την τελευταία εικοσαετία του 19ου αιώνα, η φωτογραφία ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στον επόμενο αιώνα. Χάρη στην τεχνική της εξέλιξη, ιδιαίτερα με την καθιέρωση του εύκαμπτου φιλμ (1880), αποκτά τη δυνατότητα να αποτυπώνει την κίνηση, ώστε ο φακός να γίνεται μάρτυρας των γεγονότων. Εξάλλου η κυκλοφορία των πρώτων φορητών φωτογραφικών μηχανών (1889) ενθαρρύνει πολλούς ερασιτέχνες να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

0 Ήλιος του μεσονυκτίου | Ισλανδία (Video)

Ήλιος του μεσονυκτίου | Ισλανδία

Ασύλληπτης ομορφιάς εικόνες από την Ισλανδία!
Ο Ήλιος του μεσονυκτίου είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και νότια του Κύκλου της Ανταρκτικής, όπου ο Ήλιος δεν δύει ποτέ πλήρως, παραμένοντας ορατός 24 ώρες την ημέρα.
 
Midnight Sun | Iceland from SCIENTIFANTASTIC on Vimeo.

0 Η ίδρυση του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού της Ελλάδας

Στην φωτογραφία αυτή βλέπουμε το εξωτερικό του 
στούντιο, που ήταν στην κυριολεξία 
μια παράγκα. Εμπρός στην είσοδο είναι 
ο Χ. Τσιγγιρίδης (κέντρο) με μερικούς συνεργάτες του.
 
Τo 1926, μέσα στον χώρο της ΔΕΘ, o Χρίστος Τσιγγιρίδης στήνει τον πομπό του, ισχύος 400 Watt περίπου. Τον λειτουργεί μόνον κατά την διάρκεια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Ο Πρώτος Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι πλέον γεγονός... Ξεκινάει τη λειτουργία του την 25η Μαρτίου του 1926, οπότε και είχε μόνο δύο ακροατές. Ο ένας ήταν στην περιοχή της πλατείας Ιπποδρομίου και ο άλλος σε ένα αγγλικό καράβι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ας μη ξεχνούμε ότι ένας ραδιοφωνικός δέκτης την εποχή εκείνη κόστιζε όσο μια μικρή περιουσία, όμως πολύ σύντομα οι δέκτες χιλιαπλασιάστηκαν.

1 ΞΟΥΤ ΡΕ !

αν πιστεύεις πως:
1) τα Μ.Μ.Ε. σου λένε την αλήθεια
2) υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί (κατ' επέκταση και κόμματα)
3) τα λεφτά που δίνεις για διάφορα πάγια τέλη , εφορίες , χαράτσια , εισφορές (και όποιες άλλες παπαριές σου έχουν επιβάλει) , καταλήγουν σε οποιοδήποτε ταμείο του δημοσίου , προς δημόσιο όφελος
4) έρχονται (τώρα , όπου να 'ναι) οι εξωγήινοι , η δευτέρα παρουσία , οι ΕΛ ή ο SUPER GOOFY
5) η εκκλησία , οι λέσχες LIONS , ROTARY και λοιπά αδελφάτα είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα
 
τότε......
 

0 Ανθρώπινη εξέλιξη !!!(???)!!!

Ας μην καταντήσουμε υπόδουλοι του συστήματος που μας ετοιμάζουν. Αν και έχουν μπεί ήδη βαθειά μέσα στη ζωή μας, ας προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια, τα smartphones, το εθελοντικό φακέλωμα στα social media, την ύπνωσή μας απο τα ΜΜΕ.
Η γνώση είναι δύμανη.....

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο

0 «Πάτμος, το νησί που σε κάνει να επιστρέφεις ευτυχισμένος»

«Μια μικρή οπτασία» χαρακτηρίζει το νησί δημοσιογράφος των «Los Angeles Times»

Την εμπειρία του από την επίσκεψη του στην Πάτμο μεταφέρει στους «Los Angeles Times», ο δημοσιογράφος Geoffrey Dean-Smith.
Όπως γράφει, σε ένα ιδιαίτερα θετικό δημοσίευμα για την Ελλάδα: «Η πρώτη φορά που πήγα στην Πάτμο, ήταν βασικά η φόρα που έφευγα. Πήρα το πλοίο από τον Πειραιά με προορισμό την Πάτμο, ένα από τα Δωδεκάνησα της Ελλάδας.

Το σχέδιο ήταν να μείνω στο μοναστήρι του Αγ, Ιωάννη του θεολόγου, το οποίο θεωρείται παγκόσμια κληρονομιά. Από την UNESCO. Στο ταξίδι μου μοιράστηκα την καμπίνα μου με έναν νέο από την Σαουδική Αραβία, τον Shurief. Αφού γνωριστήκαμε με κάλεσε για δείπνο. Ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο ανταλλαγής ιδεών, και η ώρα πέρασε. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι έβλεπα την Πάτμο από μακριά. Και καθώς προχώρησα προς το κατάστρωμα, πρόσεξα ότι το πλοίο πήγαινε από την αντίθετη πλευρά. Φεύγαμε από την Πάτμο».

2 Αποκλειστικά για τους λάτρεις του Σκακιού !!!

0 Καποιος μας δουλευει…….

Δηλ. μέχρι να διοριστεί πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, ήτανε διορισμένος σύμβουλος του ΓΑΠ. σωστά?
Δηλ. ο Παπαδήμος συμβούλευε τον ΓΑΠ για τις ενέργειες της κυβέρνησης που απέτυχε και απολύθηκε. Σωστά?
Δηλ. τώρα ο απολυθείς από τον ΓΑΠ Παπαδήμος, θα κάνει από μόνος του, ότι μέχρι χθες συμβούλευε να κάνει 
η κυβέρνηση του ΓΑΠ που απέτυχε. Σωστά?
Ρε η εγώ είμαι μπερδεμένος ή κάποιοι μας δουλεύουνε κανονικά?...

0 Το ξέρατε ότι ο Άγιος Βασίλης είναι διαφήμιση της Coca Cola;

Ο υπέρβαρος Αϊ-Βασίλης με τα ροδοκόκκινα μάγουλα, τη λευκή γενειάδα και κόκκινο-άσπρο κοστούμι δεν είναι τίποτα άλλο από το διαφημιστικό... παιδί της Coca Cola. Φέτος γιορτάζει φέτος τα 80α γενέθλιά του: ο σχεδιαστής του, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931, κατά παραγγελία της Coca Cola

Η διαφημιστική καμπάνια ήταν τόσο επιτυχημένη, που η μοντέρνα εικόνα του αγίου των Χριστουγέννων έκανε τον γύρο του κόσμου και καθιερώθηκε!

«Τόσο για τους Έλληνες όσο και τους λοιπούς ορθόδοξους λαούς, ο Αϊ-Βασίλης είναι ο Μέγας Βασίλειος, που έζησε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε σχεδόν όλη του τη ζωή στους συνανθρώπους του. Και η εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου ουδεμία σχέση έχει με αυτή που κυριαρχεί σήμερα: ήταν ψηλόλιγνος, με μαύρα μάτια, μελαψός και με γένια», αναφέρει ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνάς Αλεξιάδης.

0 Το Όρος Σάστα, το Ιερό, Μυστικιστικό Όρος της Αμερικής Μέρος 2α - Μερικές Περίεργες Ιστορίες για το Όρος Σάστα

Η Ιστορία του Τζ. Μπράουν
Σύμφωνα με το συγγραφέα Λήλαντ Λόβλεϊς, στο βιβλίο του Χαμένα Ορυχεία και Κρυμμένοι Θησαυροί, η εταιρία Mining Company του Λονδίνου, ιδιοκτησίας του Λόρδου Κάουντρεϊ, μίσθωσε το 1904 το γεωλόγο Τζ. Μπράουν να ψάξει για πολύτιμα μέταλλα στα βουνά της βόρειας Καλιφόρνια.

Διαβάστε το 1ο μέρος ΕΔΩ

Ενώ ήταν στο όρος Σάστα, ο Μπράουν παρατήρησε κοντά σε έναν γκρεμό ένα κομμάτι βράχου που δε φαινόταν να ταιριάζει με το περιβάλλον γύρω του. Ενώ το εξέταζε, παρατήρησε ότι αυτό έφραζε την είσοδο μιας σπηλιάς. Αμέσως θεώρησε το όλο σκηνικό γεωλογικά αφύσικο και άρχισε να σκάβει το στόμιο της σπηλιάς που ήταν γεμάτο από διάφορα φερτά υλικά και βλάστηση. Μετά από πολύ σκάψιμο βρέθηκε μέσα σε μια στοά η οποία καμπυλωνόταν προς τα κάτω μέσα στο βουνό.

0 Ο Banksy καταγγέλει με προτομή την παιδεραστία στην καθολική εκκλησία

Γροθιά στο στομάχι ο «Καρδινάλιος Αμαρτία» του Βρετανού καλιτέχνη
Ο Banksy καταγγέλει με προτομή την παιδεραστία στην καθολική εκκλησία
Το έργο του Banksy «Καρδινάλιος Αμαρτία» που επιτίθεται στην καθολική εκκλησία

Ο διάσημος βρετανός καλλιτέχνης του γκράφιτι Banksy διάλεξε έναν «βέβηλο» τρόπο για να καταγγείλει το εγκληματικό φαινόμενο της παιδεραστίας στους κόλπους της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας: έφτιαξε μία προτομή την οποία αποκάλεσε Cardinal Sin («Καρδινάλιος Αμαρτία») και την παραχώρησε για έκθεση σε γκαλερί του Λίβερπουλ.

0 Παλιές φωτογραφίες της Νέας Υόρκης!


Η Νέα Υόρκη αξίζει να την παρακολουθήσετε μεταξύ 1920 - 1960. Πάρτε μια γεύση από τις φωτογραφίες, μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που ήταν κλασική, παραδοσιακή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...