ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

1 Κύριε Λοβέρδο, αυτό το αγγελούδι 4 ετών χρειάζεται φάρμακα, την ώρα που εσύ στήνεσαι έξω από τη σουίτα του Μαρινάκη για να τον χαιρετήσεις

Συγκίνηση και θλίψη αλλά και οργή για την στάση της πολιτείας και του ΟΓΑ στην μικρή Αγγελική η οποία πάσχει από μία σπάνια ασθένεια με συνέπεια να αναπτύσσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Κάθε μήνα η οικογένειά της χρειάζεται 425 ευρώ για ειδικό γάλα το οποίο πρέπει να... πίνει και το οποίο την κράτα στην ζωή.
Όμως το ΟΓΑ καθυστερεί να χορηγεί τα χρήματα στην οικογένεια η οποία χρωστά στο φαρμακείο πάνω 4.000 ευρώ. Το θέμα αναδεικνύει η τηλεόραση του Αχάϊα, την ώρα που η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ έχει κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα ενδιαφέροντος και συμπαράστασης ακόμα και από το εξωτερικό.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/4_21.html

0 Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ποτέ ένα παράλληλο σύμπαν

Μήπως υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα; Και πώς θα μάθουμε; Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Calgary και Waterloo στον Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Γενεύης έχουν δημοσιεύσει μία μελέτη στο Physical Review Letters εξηγώντας γιατί δεν βλέπουμε συνήθως τις φυσικές συνέπειες της κβαντομηχανικής και γιατί μπορεί να είναι αδύνατο να ανιχνεύσουμε ποτέ κάποιο παράλληλο σύμπαν (με τα σημερινά επίπεδα της επιστημονικής γνώσης)...

0 Ν. Λυγερός: Η μουσική και το χαμόγελο . μέρος β'

Έπρεπε να την πιστέψεις για ν' ακούσεις εκείνη τη μουσική που ερχόταν από τα βάθη του χρόνου για να μας αγγίξει. Αυτό σκέφτηκε ο Δάσκαλος μπροστά στο χαμόγελο του πορτραίτου. Το τέρας είχε την πεντάμορφη στο μυαλό του κι αν αυτό δεν άλλαζε τίποτα, δεν θα άλλαζε γι' αυτό. Το χρώμα του αοράτου ήταν πάνω στις σελίδες που μελετούσε. Οι αιώνες είχαν περάσει αλλά είχε πάντα την ίδια αγάπη για το τριαντάφυλλό του. Αυτό του έδινε τη δύναμη να παλέψει ενάντια στη βαρβαρότητα. Ήταν το στίγμα του από τότε. Όταν η διασταύρωση της βελανιδιάς και της ελιάς ανακάλυψε το τριαντάφυλλο… Ποτέ δεν φοβήθηκε τα αγκάθια.

0 Θα ταξιδέψετε; Ποια φάρμακα και τι άλλο πρέπει να έχετε, μαζί σας, καλού - κακού;


Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Πριν από κάθε ταξίδι, πολυήμερη εκδρομή μακρυά από το σπίτι πρέπει να προσέξουμε να έχουμε μαζί μας ορισμένα απαραίτητα φάρμακα που λόγω των αργιών ή πολύ περισσότερο αν βρισκόμαστε μακρυά από φαρμακείο μπορεί να τα έχουμε ανάγκη και να μην τα βρίσκουμε. Τα πιο πολλά φάρμακα από αυτά είναι γνωστά σε όλους. Για ευνόητους λόγους δεν τα κατονομάζω. Στην ανάγκη μπορεί να σας βοηθήσει ο οικογενειακός γιατρός σας ή ο φαρμακοποιός, αφού τα πιο πολλά δεν είναι συνταγογραφούμενα.

0 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ(Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).
- Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον(στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο(MMR ας πούμε).Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν  και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την μαιρούλα στον(στην) παιδίατρο. Μόλις είδε την μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγο του εμβολίου που έκανε η μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν....


0 Πόσο αντέχουμε, άραγε, να ζήσουμε έτσι;


Της Ζέζας Ζήκου

Η ελληνική κρίση φαίνεται να εισέρχεται στην πιο μελανή φάση της. Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες, όμως, του να παραμείνουμε στο ευρώ ή να ξαναπάμε στη δραχμή είναι πολύ διαφορετικές. Η στάση πληρωμών δεν είναι ανέκδοτο. Ούτως ή άλλως, η λιτότητα -δηλαδή η φτώχεια- είναι μονόδρομος. Η χώρα αρχίζει να ζει ημέρες χρεοκοπίας και καλπάζουσας φτωχοποίησης. Ομως, η κατάρρευση δεν μπορεί να συνεχιστεί και διότι στη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου πλέον δεν αρκεί. Οι ολοένα ογκούμενες απαιτήσεις των δανειστών μας διατυπώνονται πλέον με ωμό τρόπο. Πόσο αντέχουμε, άραγε, να ζήσουμε έτσι;

0 Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το πιο επικίνδυνο πτηνό στον κόσμο είναι το περίφημο Cassowary, γνωστό στους περισσότερους για την ομορφιά του και τα εντυπωσιακά χρώματα που έχει στο κεφάλι και το λαιμό του αλλά και για τη μεγάλη ομοιότητά του με τη στρουθοκάμηλο.
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
Το Cassowary έχει εξαιρετικά ισχυρά πόδια, δυνατό ράμφος και αιχμηρά νύχια που αν το αποφασίσει εύκολα μπορεί να σας… ξεκοιλιάσει! Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επιθετικό πτηνό με τους ανθρώπους, γι’ αυτό σε περίπτωση που το δείτε καλό θα ήταν να ξαπλώσετε στο έδαφος και να το αφήσετε να σας… προσπεράσει.

0 Το μοναδικό ενυδρείο με… φαλαινοκαρχαρίες! [φωτο]

Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο και ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια στον πλανήτη. Το ολοκαίνουργιο ενυδρείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ έχει περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια γαλόνια νερού στις εγκαταστάσεις του, ενώ στεγάζει πάνω από 12.000 ζώα της θάλασσας και ψάρια από 500 διαφορετικά είδη.

0 Όλη η εξέλιξη της τεχνολογίας σε μία εικόνα

0 Ελλαδα: Η χώρα που τρώει τα παιδιά της


Μέσα στη γενική απαξίωση, υπάρχουν και φωτεινοί θύλακες. Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός νέων ελλήνων σπουδάζει στο εξωτερικό και επιστρέφει με τις γνώσεις του για να εργασθεί. Να εργασθεί και για λόγους επιβίωσης αλλά και οραματικούς. Να προσφέρει στη χώρα του και στην επιστήμη του. Το τραγικό είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί για πολλούς λόγους να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στο τέλος είτε αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό είτε περιθωριοποιούνται σε άλλες εργασίες που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο που σπούδασαν.

Ελάχιστοι τυχεροί ασχολούνται με το θέμα που εξειδικεύτηκαν αλλά και αυτοί συναντούν μύριες όσες δυσκολίες. Στο εσωτερικό της χώρας ακολουθείται η τακτική της ελλάσσονος προσπάθειας σε μια στιγμή που αντιθέτως έπρεπε να προσπαθήσουμε ως κοινωνία να ανεβάσουμε και το επίπεδο της παιδείς μας και το επίπεδο της εκπαίδευσής μας. Είναι, πλέον, όρος εθνικής επιβίωσης αυτό.

Δείτε εδω την εκπομπή της ΕΤ3 με θέμα "Η χώρα που καταπίνει τα παιδιά της"

0 Αγία Πετρούπολη: Παραμύθι… με βότκα

του Γιώργου Κόκουβα
Λίγο από την βερολινέζικη πύλη του Βραδεμβούργου. Κάτι από την αρχιτεκτονική του Βατικανού. Κάτι από αρχαία Ελλάδα. Λίγη από την αυτοκρατορική αίγλη της Βιέννης και των Βερσαλλιών. Λίγο από Δυτική Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό χτίστηκε η Αγία Πετρούπολη. Να μοιάσει λίγο έως πολύ στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις και να γίνει η Πύλη της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο.


Κι αν η εντύπωση που αφήνει αρχικά στον επισκέπτη της είναι πως το έκανε με έναν υπερβολικό, επιτηδευμένο τρόπο, τελικά, η Αγία Πετρούπολη τα καταφέρνει: Χτίζει βόλτα με την βόλτα, κανάλι με το κανάλι, τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και γίνεται ένα παραμυθένιο μίγμα Δύσης και Ανατολής, ένας προορισμός που σφηνώνεται στο υποσυνείδητο του ταξιδιώτη με εξωτικές αποχρώσεις και ονειρικές συνεκδοχές.

0 Καρπενήσι: ένα από τα ομορφότερα και πιο υγιεινά μέρη της Ελλάδας

Πόλη ιστορική και με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, το Καρπενήσι μας περιμένει «ντυμένο» στα γιορτινά του, προσφέροντας δυνατότητες για χαλάρωση, αλλά και πολλές δραστηριότητες στη σκιά του όρους Βελούχι.

Στο κέντρο του Νομού Ευρυτανίας, στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι και σε υψόμετρο 960 μέτρα, βρίσκεται το Καρπενήσι ( http://bit.ly/w0lBmP ), μια πόλη 6.600 περίπου κατοίκων, μέσα στα έλατα, σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού.

0 Το βιβλίο που πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχει

περίληψη:
Ο Δημήτρης Γεωργίου λαμβάνει ένα γράμμα σταλμένο απ’ το μέλλον.
Η ζωή του πλέον ακροβατεί ανάμεσα στο χθες, το σήμερα και το αύριο, οδηγώντας τον στα πιο δύσβατα μονοπάτια του νου και της ψυχής.
Ένας σιωπηλός πόλεμος υποταγής συνειδήσεων μαίνεται στον εφιάλτη που ταράζει τον ύπνο του δικαίου. 
Ο ανελέητος εχθρός δείχνει πανίσχυρος απέναντι στα ανυπεράσπιστα θύματά του.
Το βλέμμα του στρέφεται πάνω σου. 
Θα είσαι το επόμενο θύμα; 
Το τέλος του κάθε εφιάλτη έρχεται με το ξύπνημα.
Θα τρέξεις να κρυφτείς ή απλά θ’ ανοίξεις τα μάτια; 
Η επιλογή είναι δική σου

Ή μήπως όχι;

0 Αυτά που δεν σου έμαθαν στο σχολείο για τους προγόνους σου...



Η αρχαία Ελληνική γνώση και θεωρία για το σύμπαν, τον άνθρωπο, το διάστημα και τον φυσικό κόσμο γύρω μας, στην οποία ακόμα και σήμερα η επιστημονική κοινότητα της αστροφυσικής, της βιολογίας, της γεωλογίας κ.α., στηρίζει τις έρευνες και τις μελέτες της.

Το άτομο.
Δημόκριτος, Μόσχος ο Φοίνιξ, Λεύκιππος, Επίκουρος. - (Παρουσιάστηκε από τον Ντάλτον το 1808)

Η κίνηση των ατόμων καί ο σχηματισμός τών ουρανίων σωμάτων από άτομα.
Δημόκριτος


0 Ιαπωνία: φωτογραφίες από το παρελθόν και το παρόν


Στην επάνω φωτογραφία βλέπετε την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και στην κάτω πως είναι σήμερα. Μια εκπληκτική μεταμόρφωση που βιώνει η χώρα, πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...