ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

0 Ροζαλία, ετών δύο: η ωραιότερη μούμια του κόσμου...

Την έλεγαν Ροζαλία Λομπάρντο και υπήρξε, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, που πέθανε στα δύο μόλις χρόνια του, από αναπνευστική λοίμωξη, το 1920, στο Παλέρμο, της Σικελίας.
 Στην πόλη αυτή, του Ιταλικού Νότου, συνηθιζόταν τότε η ταρίχευση των σωμάτων των νεκρών και η τοποθέτησή τους στις κατακόμβες της μονής των καπουτσίνων μοναχών, οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα μακάβριο μουσείο θανάτου. Το μικροκλίμα στην κρύπτη φρόντιζε ώστε τα πτώματα να διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.
  Ο πατέρας της Ροζαλία, ο στρατηγός Μάριο Λομπάρντο, δεν άντεχε να αποχωριστεί την κορούλα του και έπεισε τους μοναχούς της Μονής των Καπουτσίνων στο Παλέρμο να του παραχωρήσουν μια θέση στην υπόγεια κρύπτη τους, την Catacombe dei Cappuccini. Με αυτον τον τρόπο να την επισκεφθεί και να τη δει όποτε ήθελε. Για να καταφέρει να διατηρήσει το πρόσωπό της όσο πιο όμορφο γινόταν, κάλεσε τον φημισμένο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια για βοήθεια. 

0 Η υπερκατανάλωση φαγητού γερνάει τον εγκέφαλο

Η υπερκατανάλωση φαγητού γερνάει τον εγκέφαλο
Η υπερκατανάλωση φαγητού από ένα άνθρωπο όχι μόνο μπορεί να τον κάνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο, αλλά επιπλέον κάνει τον εγκέφαλό του να γερνάει πιο γρήγορα, ενώ αντίθετα η αυτοσυγκράτηση και η δίαιτα ενεργοποιούν ένα μόριο που βοηθάει τον εγκέφαλο να παραμείνει νέος, σύμφωνα με μία νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, με επικεφαλής τον Τζιοβαμπατίστα Πάνι του Ινστιτούτου Γενικής Παθολογίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο (το CREB1), «πυροδοτείται» στον εγκέφαλο των ποντικιών που κάνουν διατροφή με λίγες θερμίδες...

0 Το Όρος Σάστα, το Ιερό, Μυστικιστικό Όρος της Αμερικής Μέρος 2β - Μερικές Περίεργες Ιστρίες για το Όρος Σάστα

Η Ιστορία του Άμπραχαμ Μάνσφηλντ και του Φίλου του
Στο βιβλίο του Η Χρυσή Βασίλισσα των Λεμουρίων ο Άμπραχαμ Μάνσφηλντ αναφέρει πώς ήλθε σε επαφή με τους Λεμουρίους του όρους Σάστα και πώς αυτοί του αποκάλυψαν το μυστικό των αρχαίων σπηλαίων με θησαυρούς της Λεμουρίας στη γύρω περιοχή. Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του αφηγείται την ιστορία ενός φίλου του στο όρος Shasta το 1931. Ο φίλος του αυτός είχε χάσει το δρόμο του στην βορειοανατολική πλευρά του βουνού ακολουθώντας ένα πληγωμένο ελάφι. Βρήκε τελικά το ελάφι νεκρό, αλλά ο ίδιος είχε χαθεί και ήταν τελείως εξαντλημένος. Κατά τις τρεισήμισι το πρωί άκουσε κάποιον να του λέει: «Γιατί δεν έρχεσαι μαζί μου;». Κοίταξε προς τα πάνω και είδε με έκπληξη να στέκεται δίπλα του ένα ον πάνω από δυο μέτρα ύψος που του είπε: «Είμαι ένας Λεμούριος».

Διαβάστε το 1ο μέρος ΕΔΩ  και το   ΕΔΩ

0 Το Matrix είναι μια πραγματικότητα..


Ήδη με την πρώτη ταινία της σειράς ταινιών "Matrix" το μήνυμα είχε δοθεί … Ο κόσμος μας αποτελεί μια ψευδαίσθηση, μια "εικονική πραγματικότητα". Αξίες που έχουν υιοθετηθεί στη ζωή μας, όπως ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δεν είναι παρά έννοιες που αποκτούν όποιο πρακτικό νόημα επιζητούν κάποιοι λίγοι ισχυροί, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά να κατευθύνουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντάς μας ένα "ιδανικό κόσμο".

0 ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ!

Υποχρεωτικό το μικροτσίπ στα κατοικίδιαΜε το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», δημιουργείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους.

Ακόμη, καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ, για όλους ανεξαιρέτως τους σκύλους και τις γάτες συντροφιάς.
Στις αγγελίες για υιοθεσία τέτοιου ζώου, πρέπει πλέον να αναφέρεται και ο αριθμός της σήμανσης του ζώου, εκτός και αν η αγγελία γίνεται από φιλοζωικό σωματείο - ενώ για τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται, καθίσταται υποχρεωτική και η στείρωση πέραν της σήμανσης.

0 Το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο από… λάσπη! [φωτο]

Το Great Mosque Djenné -ή αλλιώς το Μεγάλο Τζαμί της Djenne- είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από λάσπη!
Το τζαμί βρίσκεται στην πόλη της Djenne στο Μάλι και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Αφρική, ενώ από το 1988 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

0 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το κίνημα της κρεμάλας σε όλη την Ελλάδα!

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας γράψαμε:
ΒΙΝΤΕΟ: Κρεμάλες σε χριστουγεννιάτικα δέντρα και γραφεία πολιτικών
Τοποθετούν κρεμάλες έξω από γραφεία πολιτικών.
«Στολίζουν» με κρεμάλες χριστουγεννιάτικα δέντρα σε κεντρικές πλατείες.
Κρεμάλες ξεφυτρώνουν παντού, σε όλη τη χώρα. Σε σταθμούς, κάτω από γέφυρες, σε διάφορα κεντρικά σημεία.
Δεν είναι πλάκα, δεν είναι φάρσα. Είναι ένα αυθόρμητο κίνημα διαμαρτυρίας πολιτών που βρίσκει μιμητές μέσω διαδικτύου και επεκτείνεται σε όλη τη χώρα.

0 The Cave - H Aλήθεια (VIDEO)

Είμαι ένας φιλόσοφος δίχως αναγνώριση είμαι "μικρός" και κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά. Αλλά τι είναι σοβαρότητα; Ποιος μπορεί ή έχει την αυθεντία να προσδιορίσει αυτή την λέξη. Πολλές φορές επειδή σκέφτομαι με αγνοούν,με κοροϊδεύουν και σίγουρα δεν με καταλαβαίνουν. Άνθρωποι...βγήκα από την σπηλιά και είδα τον Ήλιο αλλά είμαι μόνος...

0 Τι είναι αυτή η "στήλη φωτός" που απεικονίζεται στη φωτογραφία;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια στιγμή παρατηρήσει στον ουρανό κάθετες δέσμες φωτός που μοιάζουν να ξεκινούν από τον Ήλιο, δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιος έχει ανάψει... προβολείς εκεί ψηλά, όπως αυτή στη φωτογραφία!
  Συνήθως το φαινόμενο παρατηρείται προς την Δύση- αν και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να συμβεί και στην Ανατολή. Πρόκειται για της "στήλες του ήλιου" που άλλοτε είναι στενές στην βάση τους και απλώνουν καθώς ανεβαίνουν στον ουρανό, άλλοτε είναι αχνές σε κάποια σημεία και έντονες σε άλλα, όμως πάντοτε σχηματίζουν μία κάθετη γραμμή που μοιάζει να βγαίνει από τον ήλιο.

0 Πείραμα-σοκ μπροστά στη κάμερα. Δείτε τι γίνεται με 40g!


Αντέχει ένας άνθρωπος 40g; Δηλαδή δύναμη που ισοδυναμεί με βάρος 2,2 τόνων!!! Το πείραμα έγινε σ΄ ένα διάδρομο 1,5 χλμ,με “πειραματόζωο” έναν πιλότο ο οποίος διήνυσε ένα διάδρομο 1,5 χλμ. σε 5 δευτερόλεπτα και …φρέναρε απ΄ αυτή τη ταχύτητα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα!

Δείτε στο βίντεο το πείραμα

0 Νεραϊδόσπηλιο Αστρακών Κρήτης: οι νεράιδες του φαραγγιού!

Νεράιδες, ονομασία που προέρχεται από τις αρχαίες Νηρηίδες, ξυπνούν τα μεσάνυχτα και κατευθύνονται προς τις πηγές. Οι λεπτές οπτασίες με τα μακριά μαλλιά πλένονται και τραγουδούν, μαγεύοντας όποιον βρίσκεται κοντά.

Χορεύουν και λικνίζουν τα αισθησιακά κορμιά τους σε ρυθμούς που επιβάλλει η νύχτα. Αλίμονο σ' αυτόν που θα ανακαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά τους: Χάνει τα λογικά του και θεωρείται νεραϊδοπαρμένος ή νυμφόληπτος.

Οι νεράιδες του Καρτερού Κρήτης
Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, αφήνουν τα ανεξίτηλα σημάδια τους. Στο Νεραϊδόσπηλιο των Αστρακών, το οποίο είναι μέσα στο φαράγγι του Καρτερού Κρήτης, εδώ και χρόνια υπάρχουν ιστορίες για "νεράιδες" (στη φωτογραφία βλέπετε την είσοδο του Σπηλαίου).

0 Τρίκαλα: φύση και αστικό τοπίο σε πλήρη αρμονία

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της χώρας, τα όμορφα Τρίκαλα ξεχωρίζουν για τις φυσικές ομορφιές τους, τα αξιοθέατα, αλλά και τη δυνατότητα για δραστηριότητες και κοντινές εκδρομές. Είναι μια πόλη σύγχρονη, που όμως διατηρεί με σεβασμό πολλά στοιχεία του παρελθόντος.


Απλωμένα στο θεσσαλικό κάμπο, στο κέντρο της Ελλάδας ( http://bit.ly/vqFvOn ), τα Τρίκαλα είναι μια πόλη 81.000 κατοίκων, που ιδρύθηκε γύρω στην 3η χιλιετία π.Χ. και αποτέλεσε σημαντικό κέντρο της αρχαιότητας, καθώς εκεί έζησε και έδρασε ο Ασκληπιός, που σήμερα αποτελεί έμβλημα του Δήμου Τρικκαίων και ο οποίος ήταν και βασιλιάς της πόλης.

0 Παραλίες του κόσμου με ασυνήθιστα χρώματα

Αν νομίζετε ότι οι παραλίες έχουν άμμο σ' αυτό το χρυσαφένιο χρώμα που έχουμε συνηθίσει κάνετε λάθος. Στο πλανήτη μας υπάρχουν παραλίες που η άμμος τους έχει ποικιλία χρωμάτων: κόκκινο, καφέ, ροζ, πορτοκαλί, χρυσό, μωβ, πράσινο ακόμα και μαύρο.

0 ''Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική"!

Όποιοι θέλουν μπορούν να θεωρούν την Ελληνική ως οριακή γλώσσα και όποιοι θέλουν μπορούν να τη θεωρούν ως υπερβατική… Κατά τη γνώμη μου κι αυτοί, κι όχι μόνο οι γλωσσολόγοι, σχετίζονται αμέσως με τα γλωσσικά ζητήματα και δικαιούνται να έχουν άποψη για την πορεία της ελληνικής γλώσσας. Αν αυτή η άποψη διαφέρει από πολλές άλλες, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη διαφορά.

 Τα πολυάριθμα δημοσιεύματα, επιστημονικά και εκλαϊκευμένα για την ελληνική γλώσσα είναι ενδεικτικά πολύ διαφορετικών απόψεων, οι οποίες ήδη ιχνηλατούνται και στους χώρους των απολύτως ειδικών μα και στους χώρους των πολιτών που καθημερινά και βιωματικά έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα και τις κρατικές πολιτικές γι’αυτή...

0 Ο ορισμός της ψυχραιμίας, εντυπωσιακό βίντεο

perierga.gr - Παραπλανώντας τους εχθρούς!Μια μέρα σαν όλες τις άλλες στο δάσος βρίσκει μια γαζέλα να έχει πέσει στο έδαφος, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ένα τσίταχ. Στο «παιχνίδι» μπαίνει σύντομα μια ύαινα, που διεκδικεί μερίδιο από την «τροφή», αναγκάζοντας το τσιταχ να οπισθοχωρήσει. Κι εκεί που η ύαινα, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να απολαύσει το… δείπνο της, το τσιταχ επιστρέφει μη θέλοντας να εγκαταλείψει το δικό του «λάφυρο»! Όσο για το «θύμα»; Η ικανότητα της γαζέλας στην… παραπλάνηση των εχθρών είναι ό,τι πιο απίστευτο έχετε δει ποτέ!




0 Η Ρόδος του 19ου αιώνα μέσα από τα μάτια του Charles Cottu και το βιβλίο του '' L' lle de Rhodes''

... και η άποψη του για τους τότε κατοίκους του νησιού (Ροδίτες, Τούρκους κατακτητές, εβραίους εμπόρους).

Ο Cottu σε όλο το βιβλίο του γράφει με ένα λογοτεχνικό ύφος, σαν στο προσωπικό του ημερολόγιο και πάντα κάνει εμφανή μερικά σημάδια γαλλικό εθνικισμού (ο ίδιος ήταν Γάλλος αξιωματικός του ναυτικού).
Μιλάει για τους κατοίκους του νησιού με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια θέλοντας έτσι να εξυψώσει την Γαλλική επιρροή στο νησί. Παρόλα αυτά μέσω του βιβλίου του φαίνεται πως ευχαριστιέται την την περιήγηση τους στην Ρόδο αφού του αρέσει πολύ σαν νησί...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...