ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

0 Δωρεάν βουτιές στις καλύτερες παραλίες της Αττικής

Μια... βουτιά δροσιάς, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι ό,τι καλύτερο όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει και μάλιστα δεν αποτελεί προνόμιο για τους κατοίκους πολλών μεγαλουπόλεων, όπως η Αθήνα. Το click@Life βρήκε και σας παρουσιάζει 17 από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής και μάλιστα χωρίς χρέωση.

Μετά από ένα βαρύ χειμώνα στην Αττική και από ασυνήθιστα πολλές βροχοπτώσεις, υποδεχόμαστε το καλοκαιράκι με ακόμη μεγαλύτερη λαχτάρα απ’ ό,τι συνήθως –καθ’ ότι είμαστε λαός που αγαπά τον ήλιο και τη θάλασσα και δεν τα πάει καλά με τη συννεφιά και τις βροχές.

Και μην ακούσουμε κανέναν να παραπονιέται για τον καύσωνα που ήρθε νωρίς και τις υψηλές θερμοκρασίες, γιατί άλλα λέγατε πριν από μερικές μέρες που έβρεχε. Ούτε να γκρινιάξετε για την πολυκοσμία στις παραλίες ή για τα τσουχτερά –σε αρκετές περιπτώσεις- εισιτήρια στις οργανωμένες παραλίες. Σκεφτείτε θετικά: λίγες μεγαλουπόλεις και δη πρωτεύουσες, συγκεντρώνουν τόσο μεγάλη ποικιλία ακτών σε κοντινή απόσταση από το κέντρο τους.


Μικροί κολπίσκοι, αμμώδεις παραλίες και βραχώδεις όρμοι στα νότια, τα δυτικά και τα ανατολικά παράλια της Αττικής, μας περιμένουν για τις καλοκαιρινές μας βουτιές, προσφέροντας μια «ανάσα» δροσιάς, όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.

Σε μια περίοδο, μάλιστα που τα οικονομικά μας βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και υπολογίζουμε και το τελευταίο ευρώ που έχουμε, οι δεκάδες ελεύθερες παραλίες της Αττικής αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τη θάλασσα και την αμμουδιά. Μάλιστα, αρκετές από αυτές διαθέτουν κάποιες υποδομές για όσους θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι.
Σας παρουσιάζουμε 17 από τις καλύτερες παραλίες στη Νότια, την Ανατολική και τη Δυτική Αττική…

Νότια Αττική
Η περιοχή από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, διαθέτει δεκάδες παραλίες που προσφέρονται για μπάνιο. Εμείς- για ευνόητους λόγους- επιλέξαμε κάποιες, από τη Βουλιαγμένη και μετά, με πιο κοντινή το Καβούρι και πιο μακρινή τα Λεγραινά.

Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι
Στη μικρή χερσόνησο Καβούρι, λίγο πριν την Βουλιαγμένη και περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνα, θα βρείτε όμορφες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και αρκετό κόσμο. Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από αυτές, με όμορφη αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Πολύ κοντά στις παραλίες αυτές θα βρείτε ταβέρνες και μαγαζιά απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και φαγητό. Η περιοχή εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα γνωστά σε όλους Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στον δρόμο προς Βάρκιζα. Ουσιαστικά πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας
Σαρωνίδα (http://el.wikipedia.org)
Βρίσκεται 39 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και πήρε το όνομά της από τον μαύρο βράχο που στη μια πλευρά της. Είναι καλά οργανωμένη, με beach bar και ξαπλώστρες και προτιμάται από άτομα που τους αρέσει ο κόσμος και η διασκέδαση. Διαθέτει επίσης χώρο παρκινγκ, δημόσιες τουαλέτες και ντους για τους λουόμενους, ενώ το βράδυ διοργανώνονται συχνά beach parties.

Παραλία Λουμπάρδας Κορωπίου
Η μεγάλη αυτή παραλία, βρίσκεται στη λεωφόρο Σουνίου, 27 χλμ. από την Αθήνα, σε έναν κόλπο προστατευμένο από τον αέρα. Δεν είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της, αλλά βρίσκεται κοντά στην Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Επίσης, διαθέτει το club «Mojito Bay», με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αιώρες και δροσιστικά ποτά.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο, αλλά θα την συναντήσετε προχωρώντας από τον παράδρομο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Βρίσκεται στα δυτικά μιας φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με ένα νησάκι, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί ένα μεγάλο beach bar.

Λεγραινά
Λεγραινά (http://www.facebook.com/arxipelagos.legraina)
Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αλλά είναι εκπληκτική παραλία με πολύ καθαρά νερά. Δεξιά κι αριστερά της, υπάρχουν διακριτικά κολπάκια. Φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα από την καντίνα που βρίσκεται εκεί. Απέναντι ακριβώς, υπάρχουν σκαλιά που θα σας οδηγήσουν στην πρώτη παραλία. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν ταβέρνες.

Ανατολική Αττική
Η Ανατολική Αττική προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για καλοκαιρινά μπάνια. Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες από τον Μαραθώνα, μέχρι και νοτιότερο από το Πόρτο Ράφτη.

Ερωτοσπηλιά- Πόρτο Ράφτη
Το νησάκι Ράφτης (http://el.wikipedia.org)
Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο. Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

Κακιά Θάλασσα- Κερατέα
Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά. Όταν φυσάει βοριάς είναι απροστάτευτη και δεν προτιμάται.

Δικαστικά Μαραθώνα
Κοντά στο πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα, βρίσκεται αυτή η μικρή βραχώδης παραλία, μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχοινιά (Μαραθώνα) και σε απόσταση 43 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει καθαρά νερά για τολμηρούς κολυμβητές, καθώς είναι γεμάτη βράχια και δεν είναι οργανωμένη.

Χαμολιά- Μαρκόπουλο
Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, αλλά εκτεθειμένη στους δυνατούς βοριάδες. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά όταν δεν φυσάει έχει πολύ καθαρά νερά. Είναι στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα.

Παραλία Ζούμπερι- Νέα Μάκρη
Ζούμπερι (http://www.facebook.com/lcbylacosta)
Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά υπάρχουν ψαροταβέρνες και άλλες καταστήματα για φαγητό

Άγιος Νικόλαος Λούτσας
Από την Μαραθώνος στρίβετε δεξιά στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης και σε 6 χλμ. θα βρείτε την παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία μαζεύει αρκετό κόσμο. Δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά πολύ κοντά θα βρείτε ένα καφέ για τα απαραίτητα.

Παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας
Το λιμάνι της Ραφήνας (http://el.wikipedia.org)
Βόρεια της Ραφήνας, βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, το Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και μπορείτε από εκεί να πάτε εύκολα στη Ραφήνα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Χρειάζεται προσοχή για να την βρείτε, γιατί δεν φαίνεται από τον δρόμο.

Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα
Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο volley. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραφήνα.

Παραλία Σέσι (Μαραθώνας)
Βρίσκεται κοντά στο Μαραθώνα, 9 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Γραμματικό. Δεν είναι οργανωμένη, αν και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο τα Σαββατοκύριακα και διαθέτει μια καλή ταβέρνα κοντά της.

Δυτική Αττική
Ψάθα (http://www.vilia.org)
Πιο απομακρυσμένες από όλες τις προηγούμενες, οι παραλίες της Δυτικής Αττικής, στον Κορινθιακό Κόλπο, ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Ψάθα
Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί. Επίσης μπορείτε να φάτε καλό κρέας στα Βίλια.

Πόρτο Γερμενό
Πόρτο Γερμενό (http://www.vilia.org)
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά ο ομώνυμος οικισμός έχει πολλά καφέ και ταβέρνες για φαγητό.

Πόπη Αθανασοπούλου

pathan@clickatlife.gr

http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...