ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

0 Το πιο απομακρυσμένο κατοικήσιμο νησί του πλανήτη


Τρίσταν ντα Κούνια (Μεγ. Βρετανία)
Απόσταση: 3.218 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή ήπειρο

To πιο μακρινό νησί του κόσμου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, και είναι τόσο μικρό (98 τ.χλμ.) που δεν έχει καν αεροδιάδρομο.
Ανακαλύφθηκε το 1506 από έναν Πορτογάλο εξερευνητή τον Tristão da Cunha. Η πρώτη έρευνα του νησιού έγινε το 1767, αλλά ο πρώτος μόνιμος οικισμός δεν έγινε μέχρι το 1810.
Το 1867 στον κύριο οικισμό δόθηκε το όνομα "Εδιμβούργο των επτά θαλασσών," για τον Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε επισκεφθεί εκείνο το έτος.
Σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι αναφέρονται σε αυτήν ως "τη διευθέτηση".
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Τριστάν ντα Κούνια είχε χρησιμοποιηθεί ως άκρως απόρρητη βάση του Βασιλικού Ναυτικού και ως ραδιοφωνικό σταθμό. Στα επόμενα χρόνια το μικρό νησί είχε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν δοκιμές της ατομικής βόμβας κοντά στο 1958, μια ηφαιστειακή έκρηξη το 1961 ανάγκασε σε εκκένωση ολόκληρο τον πληθυσμό για πολλά χρόνια, και το 2001 το νησί χτυπήθηκε από  ισχυρό κυκλώνα.



"Ο πληθυσμός του είναι περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι οι περισσότεροι αγρότες και ψαράδες, από τους οποιούς οι περισσότεροι υποφέρουν από κληρονομικό και χρόνιο άσθμα και γλαύκωμα.

Το Τριστάν ντα Κούνια δεν είχε τηλεόραση μέχρι το 2001, και μόλις πρόσφατα το 2005, έλαβε ταχυδρομικό κώδικα.
Το νησάκι ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και παρόλο που οι κάτοικοι μπορούν να κάνουν online παραγγελίες, η διανομή τους αργεί ιδιαίτερα. 


Ίσως αυτό να είναι το… τίμημα για να κατοικείς σε ένα (σχεδόν) ιδιωτικό νησί στη μέση του πουθενά!
Πηγές:
sometimes-interesting.com
lamogio24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...