ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

0 Οι πιο συναρπαστικές διαδρομές πεζοπορίας



Ξεχάστε όλα τα μεταφορικά μέσα και εμπιστευτείτε τα δυο σας πόδια. Αυτές είναι οι πλέον ονειρικές τοποθεσίες για hiking. Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς που ταξιδεύουν συχνά θα σας πουν ότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε έναν τόπο είναι να τον περπατήσετε.

0 Στόχοι για τη νέα χρονιά: Πραγματικότητα vs προσδοκίες...!

Στόχοι για τη νέα χρονιά: Προσδοκίες vs πραγματικότητα | Otherside.gr (4)
Όλοι ξέρουμε ότι είναι η στιγμή του χρόνου, που ο καθένας μας βάζει τους στόχους του για το νέο έτος. Δείτε μερικούς αισιόδοξους στόχους που πιθανότατα θα μετατραπούν σε μια θλιβερή πραγματικότητα…!

0 Μπορούμε να αποθηκεύσουμε την ενέργεια των κεραυνών;

Για να κατανοήσουμε το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι ο κεραυνός στην πραγματικότητα. Σε μια καταιγίδα, τα φορτισμένα νέφη εκκενώνουν τα φορτία τους  προς τη γη μέσα από μία γιγάντια σπίθα, την αστραπή. Αυτή η αστραπή  παράγει πολλή θερμότητα οπότε διαστέλλει στιγμιαία τον αέρα γύρω της. Όταν η αστραπή σταματάει, παύει η διαστολή του αέρα και ξαναγυρνάει πίσω, όπου συγκρούεται με τα άλλα στρώματα του αέρα, δημιουργώντας έτσι την βροντή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβεί κατά μήκος μιας αστραπής μήκους πολλών χιλιομέτρων και ο ήχος της να φθάνει πολλά χιλιόμετρα μακριά.

0 Παράξενα πλάσματα της θάλασσας που δεν έχετε ξαναδεί

Θαλάσσια πένα
Οι θαλάσσιες πένες είναι υδρόβια ζώα (κνιδάρια) και απαντώνται σε τροπικές και υποτροπικές θάλασσες. Μερικές φορές έχουν έντονα χρώματα. Η πορτοκαλί θαλάσσια πένα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 
Σπάνια βρίσκονται σε βάθη μικρότερα από 10 μέτρα. Προτιμούν τα πιο βαθιά νερά, όπου οι αναταράξεις είναι δύσκολο να τα ξεριζώσουν. Μερικά είδη βρίσκονται σε βάθος 2.000 μέτρων ή και περισσότερο.

Όταν κάποιος αγγίξει μια θαλάσσια πένα, αυτή εκπέμπει ένα φωτεινό πρασινωπό φως. Αυτή η ιδιότητα είναι γνωστή ως "βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός".

0 Έλληνας αστρονόμος κατέγραψε άγνωστο φαράγγι στη Σελήνη!

Ένα μη καταγεγραμμένο φαράγγι στην επιφάνεια της Σελήνης, εντόπισε ο ερασιτέχνης αστρονόμος και αστροφωτογράφος Γιώργος Ταρσούδης από την Αλεξανδρούπολη! Μετά από πολλές ημέρες παρατήρησης της επιφάνειας της Σελήνης ο κ. Ταρσούδης κατάφερε να καταγράψει επισήμως ένα εδαφολογικό φαινόμενο γνωστό ως Rima.
  Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φαράγγι που φαίνεται να έχει μεγάλη διάσταση, ίσως και μεγαλύτερη από αυτήν που αρχικά εκτιμάται (στη φωτογραφία το βλέπετε μεταξύ των δύο κόκκινων κουκίδων) το οποίο περιμένει τώρα από την διεθνή αστρονομική επιστημονική κοινότητα να το "βαφτίσει" δίνοντας του την επίσημη ονομασία του.

0 Παραπληγικός ξαναμίλησε μετά από 19 χρόνια

Ένας άνδρας που είχε μείνει παράλυτος σε τροχαίο ατύχημα, κατάφερε να πει τις πρώτες του λέξεις μετά από 19 ολόκληρα χρόνια.

Ο Σάιμον Έλις είχε υποστεί βαριά εγκεφαλική βλάβη και για όλα αυτά τα χρόνια του ήταν αδύνατο να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Από την πρώτη στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς του η μητέρα του έχει μείνει στο πλάι του και ήταν αυτή που άκουσε το παιδί της να της ξαναλέει «σ’ αγαπώ»!

Ο Σάιμον επεφύλαξε την έκπληξη για τη μαμά του, την ημέρα των Χριστουγέννων και, μάλιστα, μπόρεσε να της ευχηθεί και «καλά Χριστούγεννα»!

0 Δεν φανταζόσαστε τι δείχνει αυτή η φωτογραφία!

Μπορεί να αποτυπωθεί η πορεία του Ήλιου στον ουρανό επί έξι μήνες, μέσα σε ένα και μόνο φωτογραφικό κλικ; Η απάντηση είναι ναι και η απόδειξή της βρίσκεται στην εικόνα που βλέπετε! Η εκπληκτική φωτογραφία του Credit Greg Parker απεικονίζει την πορεία του Ήλιου στον ουρανό από την 21η Ιουνίου μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου του 2011.   Οι φωτεινές γραμμές αντιστοιχούν στην καθημερινή κίνηση του άστρου μας το τελευταίο εξάμηνο του 2011 και η αποτύπωσή τους δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου εξελιγμένου τεχνολογικού εξ��πλισμού αλλά της χρήσης ενός τενεκεδένιου κουτιού!

0 Πως να κατασκευάσετε σπίτι σαν αυτό των Hobbit

 Ο κατασκευαστής αναφέρει πως το συγκεκριμένο το χρησιμοποιεί σαν αποθήκη. Πάντως αν δεν το έλεγε θα περίμενε κανείς να βγει από μέσα ο Φρόντο. Δείτε πως φτιάχνεται.

0 ΧΡΗΜΑΤΑ: Η ρίζα όλων των κακών...


Τα χρήματα είναι απλά μια "παρέμβαση" ανάμεσα σε αυτό που κάποιος "χρειάζεται" και αυτό που είναι σε θέση να κατέχει.

- Η χρήση των χρημάτων, έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική διαστρωμάτωση και τον ελιτισμό, που κατά κύριο λόγο έχουν βάση την οικονομική ανισότητα.

- Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι, χωρίς ίση αγοραστική δύναμη.

- Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σκλάβοι σε θέσεις εργασίας που δεν τους αρέσουν, επειδή χρειάζονται χρήματα απλά για να επιβιώσουν.

- Υπάρχει τεράστια διαφθορά, απληστία, έγκλημα, υπεξαίρεση, και πολλά άλλα που προκαλούνται από την ανάγκη για χρήματα. 95% όλων των εγκλημάτων σχετίζονται με χρήση χρημάτων. Τα υπόλοιπα, από νευρώσεις εξαιτίας της επιρροής στην ζωή μας της ύπαρξης του χρήματος και της έννοιας της ιδιοκτησίας...

0 Η συνωμοσία της … ζάχαρης!

Από όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα, η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι από τα πιο επικίνδυνα.
 
Στην Αμερική, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, που περιέχουν ζάχαρη, κοστίζει έως και $55 δισ ετησίως σε οδοντιατρικούς λογαριασμούς. Έτσι, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που κερδίζει τεράστια ποσά από αυτήν την προγραμματισμένη εξάρτηση των ανθρώπων από την ζάχαρη.

Το 1915, ο μέσος Αμερικάνος κατανάλωνε 5-10 κιλά ζάχαρης τον χρόνο. Σήμερα, ο μέσος πολίτης καταναλώνει ζάχαρη ίση με το βάρος του σώματός του. Και αν αναλογιστούμε πως πολλοί δεν τρώνε γλυκά κλπ. τότε αυτό σημαίνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη και από το βάρος τους!

Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αντέξει τόση μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων. Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη προκαλεί ανήκεστες βλάβες στον οργανισμό μας.

0 Αυτό κι αν είναι “έπιπλο-gadget” !

libraryself
Αυτό κι αν είναι “έπιπλο” my men! Ενα από τα κορυφαία “έπιπλα” για έναν πετυχημένο εργένη, θα τολμούσαμε να πούμε. Καταρχήν, είναι ένα..”ράφι”. Ενα “ράφι” που μπορεί να χωρέσει ως 400 βιβλία, διαφόρων μεγεθών. Ομως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένα΄”ράφι” που περικλείει μία “πολυθρόνα”! Ναι, μια αναπαυτική “πολυθρόνα”, με ενσωματωμένα φωτιστικά για διάβασμα αλλά και διακοσμητικά. 

0 Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Αbandoned Places
Στον πλανήτη πολλά  θαυμάσια μέρη εγκαταλείπονται. Οι λόγοι για τους κατοίκους  να εξαφανίζονται ξαφνικά απ τα σπίτια τους, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Από τις φυσικές καταστροφές,  οικονομικούς κλυδωνισμούς, σε ένα  εντελώς ανεξήγητο μυστήριο. Πολλές από τις εγκαταλελειμμένες πόλεις-φαντάσματα, παρά τους κινδύνους που συνδέονται με την επίσκεψή τους,  προσελκύουν τουρίστες. Μερικές φορές στην εγκαταλειμμένη πόλη διατηρείτε η  αρχιτεκτονική της μορφή, αλλά  φαίνεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Παραπάνω βλέπουμε στιγμιότυπο αυτής της συλλογής με τα επιδεικτικά αποδεικτικά στοιχεία.

0 Ένα εντυπωσιάκο υπαίθριο έργο τέχνης !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...