ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

0 Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ...



Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στις ΗΠΑ άρχισαν έρευνες και μελέτες σχετικά με
την προσέγγιση υπνωτισμού.

Αρχικά στόχος των προσεγγίσεων του υπνωτισμού ήταν η καθοδήγηση της ανθρώπινης
συμπεριφοράς και αργότερα εφαρμόσθηκε και στον διαφημιστικό τομέα η καθοδήγηση
της καταναλωτικής συμπεριφοράς. Το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών ήταν η
ανακάλυψη κάποιων μεθόδων που οδηγούν τον καταναλωτή σε κατάσταση υπνωτισμού.

0 Χαμογέλα ρε....Δεν είμαστε εχθροί σου.




0 Ματιές στο παρελθόν


Ματιές στο παρελθόν (4)

Όταν το παρελθόν συναντά το παρόν, μέσα από μια φωτογραφία…

0 Ισίδωρος Πόσδαγλης:Τα σχέδια εκατονταετιών σε χάρτη του 1952...


Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του"Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

8 ΣΟΚ: Τι λέει ο Henry Kissinger για τις ετοιμασίες του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΗΠΑ -Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών...


0 Θα πρέπει να πίνουν όλοι γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι? Χμ ! Όχι απαραίτητα…

Διάβασέ το οπωσδήποτε!

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι.
  Πίνετε γάλα? Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι,

Αν ακούγεται συγκλονιστικό,είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των , Dr. Peter Dingle , Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford ,η Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά:

0 Η προφητεία για το 2012, του Ιησουΐτη μοναχού Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι!


Ο Ιησουΐτης μοναχός Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι για το 2012
Η προφητεία για το 2012 δεν είναι καινούργια. ΄Εχει πάνω κάτω ηλικία 800 ετών και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κάποιο κείμενο που έγραψε ο Ιησουΐτης μοναχός Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, σε κάποιο μεσαιωνικό μοναστήρι της Ιταλίας. Τι λέει όμως αυτή η περίφημη «Προφητεία 2012»;
  Η «Προφητεία 2012» αρχίζει με την ημερομηνία 30 Απριλίου 1945. Είναι τότε που κατά τον Φιπονάτσι θα πεθάνει το «Θηρίο». ΄Όπως πιθανόν να θυμάστε στις 30 Απριλίου του 1945, αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Φιμπονάτσι συνδέει τη ημερομηνία του θανάτου του «Θηρίου» με την ημερομηνία της σύλληψης του «Άλλου», όπως το αποκαλεί. Αν το «Άλλο» και γενιά του «συνελήφθη» στις 30 Απριλίου 1945, τότε αυτός ο «Άλλος», αν επρόκειτο για άνθρωπο και η κύηση ήταν κανονική, θα πρέπει να γεννήθηκε, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 1945, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 1946.

0 Η παραλία με την μαύρη άμμο

Η παραλία Punaluu, νότια της πόλης του Hilo, είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Χαβάης. Ο λόγος είναι η άμμος της και πιο συγκεκριμένα το χρώμα της. Είναι μια κυριολεκτικά μαύρη παραλία που καλύπτεται με κατάμαυρη άμμο.

Το φαινόμενο όσο παράξενο και αν φαίνεται έχει την εξήγηση του στην ηφαιστειογενή λάβα που ψύχεται καθώς έρχεται σε επαφή με την θάλασσα. Στην παραλία Punaluu συχνάζουν εκτός από πλήθος τουριστών, ένα είδος αετού που κινδυνεύει με εξαφάνιση αλλά και αρκετές θαλάσσιες πράσινες χελώνες.

0 Τα 31 ελληνικά πρακτικά sites που μας λύνουν τα χέρια

Οικονομία στην πράξη. Όλοι γνωρίζουμε κάποια sites που μας γλιτώνουν χρήματα και μας μαθαίνουν να κάνουμε "έξυπνες αγορές''. Η Ηρώ Κουνάδη συγκέντρωσε 31 από αυτά και τα παρουσιάζει:

FiveMarket.gr: Τι θα κάνατε για 5 ευρώ; Θα παραδίδατε μαθήματα αγγλικών για μισή ώρα; Θα φτιάχνατε ένα βίντεο από φωτογραφίες; Θα ποτίζατε τα λουλούδια κάποιου όσο λείπει διακοπές; Στο Five Market μπορείτε να πουλήσετε και να αγοράσετε υπηρεσίες για 5€. Οι κατηγορίες στα δεξιά θα σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα ό,τι ψάχνετε, αν και υποψιαζόμαστε πως την πρώτη φορά που θα το επισκεφθείτε θα κολλήσετε κυρίως με τα «Αστεία και παράξενα» (αναπάντητες για να ζηλέψει το αγόρι του με 5€, κανείς;). Εκτός από υπηρεσίες, σοβαρές και μη, θα βρείτε και ωραιότατα μικρά δωράκια, όπως χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά.

0 Η ετυμολογία της λέξης «άνθρωπος»

Η ετυμολόγηση της λέξης «άνθρωπος», δεν είναι απολύτως βέβαιη. Υπάρχουν σήμερα, κυρίως τρεις εκδοχές, απ’ τις οποίες η μία είναι η πιο γνωστή, η άλλη η οποία είναι και η επικρατέστερη και μια λιγότερο γνωστή που αναφέρεται στον «Κρατύλο» του Πλάτωνα.

Η πρώτη και αρκετά δημοφιλής, ετυμολογεί τη λέξη «άνθρωπος» από το «άνω»+«θρώσκω» (αναπηδώ)+«όπωπα» (παρακείμενος του «ορώ», δηλ. βλέπω). Δηλαδή, αυτός που πορεύεται και κοιτάζει προς τα πάνω. Αυτή άποψη βρίσκει θερμότερη αποδοχή στους θεολογικούς και θρησκευτικούς κύκλους, καθώς υπονοεί την πορεία του ανθρώπου προς τον Θεό (όπως κι αν λέγεται αυτός).

0 Metropolis II - μια μικροσκοπική μεγαλούπολη

Ο καλλιτέχνης Chris Burden ξόδεξε 4 χρόνια για να κατασκευάσει μια μεγάλης κλίμακας μικρογραφία πόλης, που διαθέτει 1.100 αυτοκινητάκια που τρέχουν γρήγορα μέσα σε ένα πολύπλοκο σύστημα οδών, με ταχύτητες ως και 370 χλμ/ώρα.

Ο Burden χρησιμοποίησε χαλύβδινους δοκούς για α φτιάξει το πλαίσιο που έχει 18 δρόμους, εκ των οποίων και έναν αυτοκινητόδρομο με 6 λωρίδες και γραμμές τρένου. Χρησιμοποιούνται μαγνήτες για να έλκονται τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα στις μεταφορικές ταινίες.

"Μπορούν να συντριβούν, να πετάξουν, ακόμα και να τρακάρουν", είπε ο Burden. "Δεν προσπάθησα να κάνω το ομοίωμα μιας πόλης. Ήθελα περισσότερο για να προκαλέσω την ενέργεια μιας πόλης".

0 Κινέζικη σούπα λαχανικών.

Συνταγή Κατάλληλη για κρύο

 Περιγραφή

Κινέζικη σούπα λαχανικών με Νουντλς, κατάλληλη για δίαιτα, καθώς περιέχει ελάχιστο λίπος, και με πολλές βιταμίνες. Γρήγορη και εύκολη και μπορούμε να αλλάξουμε τις ποσότητες των υλικών ή να παραλείψουμε, ανάλογα με την προτίμησή μας ή με το τι διαθέτουμε στο ψυγείο μας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μέτριο μπρόκολο, μόνο οι τουφίτσες
  • 250-300 γρ. μανιτάρια φρέσκα τεμαχισμένα (ανάλογα με τη προτίμηση)
  • 3-4 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες (ανάλογα και με τη προτίμηση και με το πόσα έχουμε στο ψυγείο μας)

0 Το μεγαλύτερο κοπάδι φλαμίνγκο του κόσμου


Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο φλαμίνγκο συγκεντρώθηκαν στη λίμνη που βρίσκεται στην κοιλάδα Great Rift στην Κένυα, χαρίζοντας εικόνες μοναδικής ομορφιάς τις οποίες απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό ο Steve Garvie.

Ο πληθυσμός των πανέμορφων αυτών πτηνών πρόσφατα εκτιμήθηκε ότι ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο.

0 Επιστρέφει στην Ελλάδα μοναδικό νόμισμα του 5ου π.χ. αιώνα !!!

Είχε πωληθεί σε δημοπρασία στη Ζυρίχη τον Οκτώβριο του 2009 

Με τελεσίδικη απόφαση ελβετικού δικαστηρίου επιστρέφει στην Ελλάδα ένα απαράμιλλης αξίας αντικείμενο της ιστορίας μας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για μοναδικό αρχαίο νόμισμα του 5ου π.Χ. αιώνα το οποίο είχε πωληθεί σε δημοπρασία στη Ζυρίχη τον Οκτώβριο του 2009.

0 Ποιον αγαπάς περισσότερο...;

...την μαμά ή τον μπαμπά;μια κλασική ερώτηση που κάνει ένας μπαμπάς στο μικρό του κοριτσάκι...δείτε την απάντηση...!

0 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΙΑΣ: Γκρεμίζοντας το παρελθόν

Γράφει ο Στέφανος Σταμέλλος

Η κατεδάφιση της Δημοτικής Αγοράς Λαμίας: Κράτησε χρόνια αυτή η επιμονή...
(Μερικές σκέψεις, έτσι, για την ιστορία .)

Διάβαζα κάπου τελευταία ότι, η κοινωνία που δεν σέβεται τα έργα των προηγούμενων γενεών, όποια κι αν είναι αυτά, και δεν κατανοεί την αξία τους, είναι μια κοινωνία σε παρακμή και σε σήψη. Μπορεί να ερμηνευτεί και ότι δεν είναι ικανή να δημιουργήσει τα δικά της ξεχωριστά έργα για να τα αφήσει με τη σειρά της στις επόμενες γενιές.

Προσπαθώ να εξηγήσω, αν καταλάβατε, την επιμονή της Δημοτικής Αρχής της Λαμίας για την οριστική κατεδάφιση της πρώην Δημοτικής Αγοράς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...