ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

0 Το συλλογικό υποσυνείδητο και ο Κ. Γιουνγκ


Ο Carl Jung το 1910.

Ο Καρλ Γιουνγκ, Ελβετός ψυχίατρος(1875-1961), ερευνώντας την εμφάνιση ορισμένων σταθερών μοτίβων στα όνειρα των ασθενών, που το περιεχόμενό τους βρίσκεται και στη βάση των μύθων, των θρησκειών, των έργων τέχνης κλπ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά αποτελούν πανανθρώπινα αρχέτυπα, αρχέγονες εικόνες από την κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, αποτελώντας ένα συλλογικό ασυνείδητο που εντυπώθηκε στη δομή του εγκεφάλου και βρίσκεται στη βάση του ψυχισμού μας, αποτελώντας το θεμέλιο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ο ατομικός ψυχισμός.
Για τον Γιουνγκ ο ανθρώπινος ψυχισμός αποτελείται από το συνειδητό μέρος και το υποσυνείδητο. Το συνειδητό
μέρος αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στις αποφάσεις που παίρνουμε. Βασικό ρόλο στις αποφάσεις μας παίζει το υποσυνείδητο που είναι συνεχώς ενεργό και είναι η μητέρα του συνειδητού...

0 Ν. Λυγερός: Η ελβετική συμβολή στο αρμενικό ζήτημα


Στο γαλλόφωνο κόσμο, αρκετά συχνά επικεντρωνόμαστε στην περίπτωση της Γαλλίας. Αν και αυτό είναι φυσιολογικό, δεν είναι αναγκαστικά εύστοχο για όλες τις περιπτώσεις. Όσον αφορά στο αρμενικό ζήτημα, ο νόμος του 2001 για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και η διαμάχη για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας δίνουν την εντύπωση ότι όλα εξελίσσονται στη Γαλλία. Όμως, το αρμενικό ζήτημα -ακόμα και στο γαλλόφωνο χώρο- δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέση της Γαλλίας στη διεθνή σκηνή. Θεωρούμε ότι θα ήταν πιο συνετό να οικοδομήσουμε όλη τη στρατηγική μας σε γερές βάσεις οι οποίες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους μέσα στο χρόνο...

0 ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ - ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (Ντοκιμαντερ)


3 ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!! ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΘΟΡΥΒΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ADEN STAR GATE ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ!!!!!


Σε όλη την γη κάποιες στιγμές ακούγονται παράξενοι ήχοι ή θόρυβοι που
προκαλούν την περιέργεια του κάθε ανθρώπου το τι μπορεί να είναι!!
Κάνεις δεν ξέρει το τι ακριβώς είναι και για το τι πρόκειται ή το τι
δημιουργεί αυτούς τους τόσο παράξενους θορύβους!!! Οι φήμες βεβαία
οργιάζουν και ποικίλουν!! Τι όμως από όλες αυτές είναι αλήθεια;




Από αρχαιοτάτους χρόνους η γη βρυχάται κατά καιρούς γιατί η γη όπως
πίστευαν πολλοί φιλόσοφοι αλλά και μυστικιστές είναι ένας ζωντανός
οργανισμός.

0 Βίωσε επιθανάτια εμπειρία τη στιγμή που γεννούσε το γιο της! Μία περίπτωση που συγκλονίζει!


"Η εμπειρία κοντά στο θάνατο είναι πολύ σημαντική". Έχουμε ακούσει αρκετούς τολμηρούς γιατρούς τα τελευταία χρόνια να λένε αυτή τη φράση κάνοντας πολλούς από εμάς να απορούμε. Τι το σημαντικό κρύβει μία επιθανάτια εμπειρία; Τα λόγια όμως αυτά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν  ακούγονται από μία έγκυο γυναίκα!

1 Roraima-το μεγαλύτερο επίπεδο βουνό του πλανήτη

Με τη σημερινή εγγραφή θα ταξιδέψουμε στη Νότια Αμερική, στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας-Γουϊάνας. Εκεί βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Canaima, που είναι γνωστό για τις ψηλές, επίπεδες βουνοκορφές του. Οι βουνοκορφές αυτές θεωρούνται από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς της Γης, ηλικίας μεγαλύτερης των δύο δισεκατομμυρίων ετών, στην περίοδο του Προκάμβριου.
Οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της περιοχής ονομάζουν τα επίπεδα αυτά βουνά tepui. Η λέξη σημαίνει "το σπίτι των θεών".

0 Τι διαφορές έχει ο Νότιος από το Βόρειο Πόλο;


Τι διαφορές έχει ο Νότιος από το Βόρειο Πόλο; (7)
Δύο από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη μας, που ταυτόχρονα υπό μία έννοια μπορούν να χαρακτηριστούν και άκρα του, είναι ο Νότιος και ο Βόρειος Πόλος.

Παρά τις ομοιότητες που οι περισσότεροι γνωρίζουν με προεξέχουσα αυτή της ύπαρξης των πάγων και του πολικού ψύχους, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο που είναι λιγότερο γνωστές.
Ακολουθούν ορισμένες από τις βασικότερες διαφορές του Νότιου και Βόρειου Πόλου.

0 Διαφημιστε την επιχείρησή σας στο Blog μας

Το Blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας δίνει την δυνατότητα να προβάλετε την επιχέιρησή σας, το μαγαζί σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μέσα απο την σελίδα μας.
Θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε στο blog μας και ταυτοχρόνως να μας στηρίξετε σε αυτο που κάνουμε.
Ήδη κάποιες επιχειρήσεις μας έχουν εμπιστευτεί και είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μας.
Η διαφήμιση περιλαμβάνει μόνιμο σύνδεσμο με εικόνα στην αρχική μας σελίδα


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο mysterythings@yahoo.gr

0 Ἀπίστευτο! Χαρτονομίσματα κοπῆς 1939 τοῦ Ἀφγανιστᾶν περιέχουν ἑλληνικὰ στοιχεῖα!

Μὴν παραλείψετε νὰ δώσετε βάση καὶ στοὺς Ἑλληνικότατους Μαιάνδρους στὸ πάνω μέρος. Ἐδῶ σὲ μεγέθυνση τὸ δεξιὸ μέρος τοῦ πάνω χαρτονομίσματος. Διαβάστε στὸ κέντρο τῆς παραπάνω εἰκόνας στὸ χαρτονόμισμα τοῦ Ἀφγανιστᾶν: "Βασιλέως Μεγάλου Εὐκρατίδου"!!!

Προσέξτε καὶ τὴν μεγαλοπρεπῆ ἁψίδα, ἀπομεινάρι τῶν ἐνδόξων ἐποχῶν τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ἀπὸ τὴν ἐκπολιτιστικὴ ἐκστρατεία τοῦ Μεγάλου Ἀλέξανδρου. Ἐὰν ὁ Ἀλέξανδρος δὲν ἦταν Ἕλληνας δὲν θὰ χρησιμοποιοῦσε τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα, τῆς ὁποίας κατάλοιπα συναντοῦμε σήμερα σὲ ὅλη τὴν Ἀνατολή.


Οὐδεὶς κατακτητής, μεγάλος βασιλέας, στρατηλάτης, κατάκτα ἄλλες χῶρες γιὰ λογαριασμὸ ... τρίτων. Τὶς κατάκτα γιὰ τὸν ἑαυτόν του καὶ "ἐπιβάλλει" τὴν γλώσσα του καὶ τὸν πολιτισμό του. Ὅταν δὲ οἱ "κατακτημένοι" τὸ ἀποδέχονται, καὶ ὑπερηφανεύονται γι' αὐτό, τότε αὐτὸ ἀποτέλει...

0 Στηρίξτε το αγαπημένο σας blog !!!!

Μιλήστε μας, πείτε μας την γνώμη σας για το blog μας. Στείλτε μας μας e-mail τις προτάσεις σας και τις διευκρινήσεις σας.
Όλες οι απόψεις είναι δεκτές, θετικές και αρνητικές, καθώς αυτές είναι που μας κάνουν καλύτερους.

Ακόμα μπορείτε να μας στέλνετε δικά σας θέματα και απόψεις προς δημοσίευση εφ'όσον είναι σχετικά με το blog.
Βοηθήστε το αγαπημένο σας blog να γίνει καλύτερο. Διαδώστε το στους φίλους σας και τους γνωστούς σας.

0 ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Το αεροπλάνο έκανε 6 ομόκεντρους κύκλους και μετά εξαφανίστηκε!  Να δω τι θα πουν οι ειδήμονες τώρα..

0 Κίνα: Ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους στη Foxconn

Ένα εκατομμύριο ρομπότ ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει μέχρι το 2014 η εταιρεία
 
Τα ρομπότ δεν αυτοκτονούν και κυρίως δεν κάνουν απεργίες. Με αυτό το απλό σκεπτικό η διοίκηση της κινεζικής εταιρείας Foxconn η οποία παράγει εξαρτήματα και συσκευές για λογαριασμό εταιρειών όπως η Nokia, η Apple και η Sony αποφάσισε να αντικαταστήσει μέρος του «έμψυχου δυναμικού» με ρομπότ.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού τύπου θα «προσληφθούν» ένα εκατομμύριο ρομπότ μέχρι το 2014 τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα. Τα περίπου 10.000 ρομπότ εκτελούν για την ώρα απλές εργασίες όπως η βαφή και η συναρμολόγηση εξαρτημάτων όμως με την αύξησή τους υπολογίζεται ότι θα περιορίσουν τις θέσεις εργασίας (για ανθρώπους) στο μισό.

0 Κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθοκορφάδες
Ανάλογα με τις περιοχές, μπορούν να παρασκευαστούν με πολύ μικρό κολοκύθι με άνθος ή μόνο με τον ανθό. Γίνονται και με κιμά.
 
συστατικά
800 γρ. κολοκυθοκορφάδεs
300 γρ. πράσινα κολοκυθάκια
100 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
200 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. ρύzι
150 ml ελαιόλαδο
το χύμο ενός λεμονιού
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

0 Οι περιοχές της Ελλάδας που αντέχουν στην κρίση

Οι περιοχές της Ελλάδας που αντέχουν στην κρίσηΤην οικονομική κρίση σε ευκαιρία έχουν μετατρέψει αρκετές πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας έξυπνες κινήσεις στον τομέα του τουρισμού.

Νησιά όπως η Κως, η Ρόδος και η Σαντορίνη, και πόλεις όπως ο Βόλος, ο Πύργος Ηλείας και η Ηγουμενίτσα, έχουν συνάψει συμφωνίες με ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού και μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες με κρουαζιερόπλοια, δίνοντας ώθηση στον τουρισμό και στις τοπικές οικονομίες αυτή την δύσκολη περίοδο.

Στην Κω, τη Ρόδο και την Κρήτη μάλιστα, τα πράγματα πάνε συνεχώς καλύτερα, καθώς αυξάνονται οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό, μέσω απευθείας πτήσεων, ενώ παράλληλα δεκάδες κρουαζιερόπλοια δένουν στα λιμάνια τους, δίνοντας οικονομική ανάσα στους ντόπιους επιχειρηματίες.

Σε ποσοστό 8,65% διαμορφώθηκε η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2011, με 11.528.782 επιβάτες να επισκέπτονται τη χώρα το 2011, σε σύγκριση με 10.611.219 το 2010.

0 ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Προσπαθούν να φέρουν φτώχεια και ανέχεια σε κάθε πολίτη. Μάγκα δεν κάνουν κανέναν. Στο τέλος θέλουν να επαληθευτεί η προφητεία του Άγιου Κοσμά, που λέει ότι οι πλούσιοι θα φτωχύνουν και οι φτωχοί θα πεθάνουν.

Θέλουν την κατάργηση των τάξεων. Θέλουν μόνο μία τάξη. Την τάξη του εξαθλιωμένου λαού. Του απελπισμένου και τρομοκρατημένου λαού, που θα επιζητεί απλά μερικά κουπόνια σίτισης.

Ξεχάστε την κάθε μορφής ιδιωτική περιουσία και τα σπίτια και τα εξοχικά και τις επενδύσεις σε ακίνητα και τα αυτοκίνητα και τις ταβέρνες και τα καρότσια με τα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ.
Φέρτε στο μυαλό σας το χειρότερο σενάριο για τον κόσμο στον οποίο ζέιτε και μετά ετοιμαστείτε για το ακόμη χειρότερο.

Αυτό είναι το σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ξεχάστε τον αγώνα για βελτίωση των οικονομικών και της καθημερινότητάς σας.

0 9 παράξενες έρημοι


Όταν ακούμε τη λέξη έρημος, στο μυαλό μας αμέσως έρχονται απέραντες εκτάσεις με άμμο, βράχους, αμμώδεις όχθες και τοπία που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Όλες οι έρημοι όμως δεν είναι ίδιες. Δείτε 9 παράξενες έρημους.

0 Tρελαίνομαι να αυτοφωτογραφίζομαι

Τα αυτοπορτρέτα του Λούκα Πιέρο είναι μια πραγματική τρέλα!

Ο Ιταλός φωτογράφος βάζει ό,τι μπορεί να φαντασθεί ο νους πάνω στη μούρη του για να τραβήξει φωτογραφίες του εαυτού του που πραγματικά σε καθηλώνουν. Από σχοινιά και καλώδια μέχρι αφρούς ξυρίσματος (όχι μόνο στα μάγουλα και το λαιμό!) και άμμο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...