ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

0 Ένα φοβερό βίντεο που παρουσιάζει το δράμα της οικονομικής κρίσης


Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό. Δείτε το!

0 Το Κβάντο Της Αγάπης


Από την ψυχανάλυση του Freud, στη χαρακτηροανάλυση του Reich και από αυτήν στα σημερινά γεννητούρια της επιστήμης της Ψυχοδιατροφολογίας. © Mythaon Pontix.
Μια σύντομη αλλά σημαντική εισαγωγή. Αλήθεια σημαίνει κυριολεκτικά, αυτό που δεν ξεχνιέται. Υπάρχει το φαίνεσθαι των πραγμάτων, υπάρχει και η ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων, που είναι και η αλήθεια τους, επειδή η ουσία των πραγμάτων  δεν αλλάζει! (Μα σας παρακαλώ. Ανοίξτε ένα βιβλίο εισαγωγής στην κβαντική φυσική).
Ειδάλλως η ελληνική ονοματοθέτρια γλώσσα δεν θα την όριζε (και όχι βάφτιζε όπως κάνουν όλες οι άλλες γλώσσες αυτού του πλανήτη), μ’ αυτήν την λέξη. Αλήθεια και Ουσία ενός ανθρώπου αποτελούν τα ΒΙΩΜΑΤΑ του. Όχι οι ιδέες του , οι πεποιθήσεις του , τα πιστεύω του, οι απόψεις του, τα δόγματα του, οι αντιλήψεις του (πως λέμε «αντ’ αυτού»? ε?), το σώμα του κλπ κλπ. Το βίωμα σου δεν ξεχνιέται ποτέ, σε ακολουθεί πιστά μέχρι το θάνατο σου...

1 Σκοτώνουν καμηλοπάρδαλεις από… χόμπι !!!

Η οικογένεια στέκεται περήφανα δίπλα από την καμηλοπάρδαλη που μόλις την πυροβόλησε από… χόμπι.
Τουρίστες, όπως αυτοί που βλέπετε στη φωτογραφία πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες λίρες για να κυνηγήσουν νόμιμα τον κομψό «γίγαντα» του ζωικού βασιλείου, την καμηλοπάρδαλη.

0 Ο θρύλος του αθάνατου νερού


GALEX

Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων!!!
Ένας θρύλος της Ευρασίας, που έχει τις ρίζες του στην πολύ αρχαία εποχή της ανάπτυξης του ανθρώπινου γένους, είναι και αυτός που κάνει λόγο για την πολύ πιθανή ύπαρξη ενός «ελιξηρίου», το οποίο καθιστά τον άνθρωπο... αθάνατο!

Ο μυστηριακός αυτός παμπάλαιος θρύλος θέλει το θαυματουργό αυτό ποτό να βρίσκεται κρυμμένο καλά μέσα σε μια υπέρτατη μυστική κρύπτη, όπου πρέπει κάποιος να μπει μετά από πολλές περιπέτειες, για να κατορθώσει να το αποκτήσει.

0 Ο καυτός θάνατος ενός κομήτη που θυσιάστηκε στον Ήλιο!


Με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων της NASA που βρίσκονται μόνιμα στραμμένα προς τον Ήλιο, αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν έναν κομήτη την ώρα που έκανε "βουτιά" θανάτου με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στο ηλιακό στέμμα. Καθώς ο κομήτης C/2011 N3 εξαερωνόταν πέφτοντας στην ατμόσφαιρα του άστρου με ταχύτητα 2,1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του (στη φωτογραφία credit NASA, SDO).

0 Κάντε αγορές online μέσω του blog μας

Το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας παρουσιάζει ένα μέρος της αγοραστικής δύναμης του internet όπου μέσα απο αυτήν μια λίστα μπορείτε να βρείτε πολλές προσφορές και ευκαιρίες προσαρμοσμένες στα δικά σας μέτρα.  
Συνεχή ανανέωση
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνήστε στο mysterythings@yahoo.gr

Καλές αγορές

0 "Λεφτά υπάρχουν... για τανκς και όχι για συντάξεις"

"Την ίδια ώρα, που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, πολλά ελληνικά σχολεία δεν έχουν καν βιβλία, τα κρατικά νοσοκομεία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε επιδέσμους και οι ένοπλες δυνάμεις χρωστάνε στα ΕΛ.ΠΕ. δισεκατομμύρια, η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να ξοδέψει πολλά δισ. για 400 παροπλισμένα άρματα μάχης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν παρατημένα από το 1991 και τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου" αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Α ρε κατάντια... Τι συμφωνίες έχουμε υπογράψει κάτω από το τραπέζι;;

0 Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012! Το Εφιαλτικό Σενάριο...

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 Ώρα 12.45.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επιβιβάζεται στο Boeing 767 της πτήσης ΟΑ 8411 από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Το οργισμένο ξέσπασμα του ελληνικού λαού στη διάρκεια της εθνικής επετείου, οι άγριες συμπλοκές με τα ΜΑΤ, οι λεηλασίες των τραπεζών που παραμένουν κλειστές, οι πάνω από 300 βαριά τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας δίνουν μόνο μια μικρή γεύση του ξεσπάσματος της βίας στην οποία έχει παραδοθεί η Ελλάδα.
Οι ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν σπαρακτικά ρεπορτάζ και εικόνες σοκ καθώς η βία των οργισμένων πολιτών έχει ξεσπάσει σαν τυφώνας και σαρώνει κρατικά κτίρια με το ελληνικό κοινοβούλιο να δέχεται τις ανελέητες επιθέσεις πλήθους αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι στη κυριολεξία το κομματιάζουν.

0 Η… τεράστια τέχνη του Claes Oldenburg


Η... τεράστια τέχνη του Claes Oldenburg (2)
Ο Claes Oldenburg είναι ένας Σουηδός γλύπτης, κυρίως γνωστός για τα δημόσια έργα τέχνης του τα οποία είναι ουσιαστικά καθημερινά αντικείμενα σε τεράστιο μέγεθος.

0 Ο καρπός που ζωντάνεψε τις Πρέσπες


Στον Λαιμό Φλώρινας, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, τριάντα παραγωγοί ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν κοινό στόχο: Να κάνουν τα φασόλια Πρεσπών διάσημα σε όλο τον κόσμο. Εννιά χρόνια μετά και έπειτα από διεθνή βραβεία, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος» Νίκος Στεργίου εξηγεί γιατί δεν μετάνιωσαν ποτέ για την απόφασή τους?...

Μείον επτά βαθμοί Κελσίου. Η λίμνη χιονισμένη σε ένα ονειρικό τοπίο. «Πριν από μερικές εβδομάδες επισκέφθηκε τις Πρέσπες ο Ιάπωνας πρέσβης. Οταν αντίκρισε το τοπίο, έμεινε εκστατικός. Του κάναμε το τραπέζι, έφαγε μόνο γίγαντες και αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο προϊόν να μην είναι γνωστό στην Ιαπωνία», μας ενημερώνει ο κ. Στεργίου.


Γέννημα θρέμμα των Πρεσπών, όπως και οι τριάντα παραγωγοί του συνεταιρισμού, οι μισοί του νομού, δεν πίστευε ότι θα επέστρεφε στον τόπο του. «Οι Πρέσπες ήταν εγκαταλελειμμένες επί δεκαετίες. Ενας προικισμένος τόπος που μέχρι το 1967 δεν είχε καν αρδευτικό σύστημα. Οι περισσότεροι μάζευαν τα φασόλια για τις οικογένειές τους και ό,τι περίσσευε το πουλούσαν στις λαϊκές».

0 Προτεινόμενοι προορισμοί για το 2012

Costa Brava

Ποια μέρη σας καλούν να τα επισκεφθείτε το 2012; Όποια και αν είναι στη διάθεσή σας, το ταξιδιωτικό περιοδικό του National Geographic έχει προτάσεις για σας από τους ρομαντικούς λόφους της Κροατίας εως την τέλεια παραλία στην Ταϊλάνδη.

0 Συνδικαλισμός

Τελικά τι είναι ο συνδικαλισμός;;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η συντονισμένη δράση των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους;;

Είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ο σκοπός της ύπαρξης των εργατικών σωματείων από συλλόγους μέχρι συνομοσπονδίες;;

Ιδού το ερώτημα. Η απάντηση μονολεκτική και απόλυτη: ΟΧΙ

Χρόνια τώρα βλέπουμε τους πάσης φύσεως συνδικαλιστές, κάθε χρώματος και ιδεολογίας, μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, μαύροι, να αγωνίζονται –τάχα- για τα δίκαια των συναδέλφων που εκπροσωπούν, ενώ στην πραγματικότητα διαγκωνίζονται και κόπτονται για την προσωπική τους και μόνο προβολή και ανέλιξη, γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά τους κατά πως λέει και η λαϊκή ρήμα.

0 Απομένουν 4 μέρες για την κλήρωση 2 Βιβλίων !! Πάρτε μέρος

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μας

Το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο και οι εκδόσεις Etra Publishing δίνουν την δυνατότητα σε 2 αναγνώστες μας να κερδίσουν, μετά απο κλήρωση, ένα βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου Χοληστερίνη - Ένας σύγχρονος μύθος.

Στείλτε μας στο mysterythings@yahoo.gr:


  • τα στοιχεία σας (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, ΤΚ)
  • ή απλά πείτε μας στο e-mail ότι παίρνετε μέρος στον διαγωνισμό 
  
  Το βιβλίο περιγράφεται παρακάτω
Το βιβλίο που αποδεικνύει ότι όλα όσα ξέρατε για τη χοληστερίνη και την καρδιοπάθεια είναι μύθος. Γνωρίζετε ότι:
  • Η χοληστερίνη είναι μια ουσία ωφέλιμη για τον οργανισμό σας;
  • Η διατροφική χοληστερίνη και τα κορεσμένα λίπη δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη στο αίμα σας;
  •  Η χοληστερίνη στο αίμα σας δεν μπλοκάρει τις αρτηρίες σας;

2 Oι Ευρωπαίοι προτιμούν την ελληνική... ντομάτα


Αύξηση στις εξαγωγές κατά 148% το 2011

Τεράστια αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές ελληνικής τομάτας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μηνύματα που έρχονται είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι την προτιμούν σε σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Συγκεκριμένα, εντός της Ευρωπαϊκής Ζώνης, το 2010 εξήγαμε 4.189 τόνους, το 2011 φθάσαμε τους 10.392 τόνους. Αυξηση της τάξης του 148%.

Αντιθέτως, μειώθηκαν οι εξαγωγές ελληνικής ντομάτας προς τρίτες χώρες. Από 1.677 τόνους το 2010, φέτος πέσαμε στους 1.151 τόνους. Μείωση κατά 31%. Αλλη μία επιτυχία έρχεται να προστεθεί για τα ελληνικά προϊόντα, που τον τελευταίο καιρό και εν μέσω κρίσης έχουν αρχίσει να αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ξένους εισαγωγείς. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις τελευταίες έρευνες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.

0 Οικολογική καταστροφή στην Κίνα

Perierga.gr - Οικολογική καταστροφή στην Κίνα

Η μεγάλη ανάπτυξη που συντελείται στην Κίνα έχει πολλές φορές δραματικές επιπτώσεις στον περιβάλλον και στον άνθρωπο. Οι εικόνες που ακολουθούν μοιάζουν σα να βγήκαν από σκηνές της Αποκάλυψης.

0 Ψάρια που "περπατούν"

Χρησιμοποιεί τα πτερύγια του για να περπατήσει μάλλον, παρά για να κολυμπήσει!!

Αυτό είναι ένα ροζ handfish και ανήκει στην οικογένεια handfish, που έχει πέντε γένη και δεκατέσσερα είδη. Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένα νέο είδος, που καταγράφηκε σε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη της οικογένειας.
Τα είδη αυτά είναι γνωστά για τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο δίνουν ώθηση στο σώμα τους, "περπατώντας" μέσα στο νερό.

0 32 αξιολάτρευτες φωτογραφίες ζώων

Αξιολάτρευτες φωτογραφίες ζώων (8)
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι τόσο αξιολάτρευτες που δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...