ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

0 Οι Τρείς Άγγελοι Της Αποκάλυψης

0 Όλα τα απίστευτα θα γίνουν το 2012...Χιόνι στη Σαχάρα!!! (Video)

Χιόνι έπεσε την Τρίτη στην έρημο Σαχάρα στη δυτική Αλγερία.

Το 24ωρο κύμα ψύχους έφερε χιόνι, βροχή, και δυνατούς ανέμους που έστειλαν το χιόνι σε όλους τους δρόμους και τα κτίρια στην επαρχία Μπετσάρ.
Οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή, δήλωσαν ότι.....
το χιόνι ήταν καλό για τους φοίνικες, επειδή σκοτώνει τα παράσιτα.

Η Μπετσάρ βρίσκεται στη βόρειο Σαχάρα, περίπου 36 μίλια νότια των συνόρων του Μαρόκου.

0 Επικίνδυνα τα αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνη


Επικίνδυνα τα αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνηΤα φάρμακα της κατηγορίας των SSRIs αυξάνουν τον κίνδυνο επίμονης πνευμονικής υπέρτασης του νεογνού
Τα αντικαταθλιπτικά κατά την εγκυμοσύνη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μιας πολύ επικίνδυνης πνευμονικής πάθησης στο παιδί που θα έλθει στον κόσμο

Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα όπως η φλουοξετίνη (πρόκειται για το γνωστό Prozac που στην Ελλάδα κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Ladose) θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του αγέννητου παιδιού τους: όπως δείχνει μια νέα μελέτη, η λήψη φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) κατά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με επίμονη πνευμονική υπέρταση του νεογνού, μια σπάνια πνευμονική πάθηση η οποία δεν επιτρέπει στο αναπνευστικό σύστημα του βρέφους να προσαρμοστεί στις συνθήκες εκτός της μήτρας.

0 Από το ελληνικό αλφάβητο προέρχονται οι αριθμοί!


 Οι 10 «αραβικοί» αριθμοί που χρησιμοποιούμε σήμερα. Στο κέντρο η παλαιότερη γραφή τους και δεξιά τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου σε διάφορες εκδοχές τους. Είναι φανερό ότι η εξέλιξη των ελληνικών γραμμάτων οδήγησε σταδιακά στους σημερινούς «αραβικούς» αριθμούς...


Έτσι, το 1 προέρχεται από το
Α (ως «κατάλοιπο» της πρωταρχικής γραφής αυτού του γράμματος), το Β είναι φανερά το ίδιο το 2 (αποτελούμενο κι αυτό από δύο επάλληλες καμπύλες), το Γ είναι το 3 (αρκεί κανείς να το δει ως μετεξέλιξη του μικρού «γ»), το Δ είναι το ίδιο το 4, το 5 συνιστά μετεξέλιξη του Ε, το 6 είναι σχεδόν 100% ίδιο με το χαμένο γράμμα «στίγμα» (ς) κτλ...

0 Χαμένες πολιτείες, αλλά όχι χαμένες ιστορίες

Πέτρα-Ιορδανία
 Χαμένες πολιτείες, φανταστικές ή ιστορικές, κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, ταξιδεύουν το νου μας. 
Ιστορίες ζωντανές από τα βάθη των αιώνων, αρχαιολογικοί χώροι που μας μεταφέρουν σε μακρινές εποχές. Λαοί και πολιτισμοί, που μπορεί να εξαφανίστηκαν, αλλά τα αρχαιολογικά ευρήματα μεταφέρουν την ιστορία τους στο χρόνο.

0 Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα παιδικά παιχνίδια

Τα παιδικά παιχνίδια μπορούν να χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης στους μικρούς μας φίλους. 
Ωστόσο, αν δεν έχουν επιλεγεί σωστά … μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τα παιδιά καθώς και να προκαλέσουν τραυματισμούς.
Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο γονιός σε σχέση με τα παιδικά παιχνίδια ώστε να επιλέγει τα κατάλληλα για τα δικά του παιδιά. Οι συμβουλές προέρχονται από αμερικανούς παιδίατρους.

0 100.000 ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ 2011 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ – ΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΟ

Περίπου εκατό χιλιάδες ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011, από νέους Έλληνες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες.

Ο αριθμός αυτός καθιστώντας την χώρα μας, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην Ε.Ε. στην συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.

0 Μ' αρέσει τώρα με την κρίση που...


Μ' αρέσει τώρα με την κρίση που... Μ’αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά σκάει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κάνα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
Μ’αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
Μ’αρέσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Άσε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον Κινέζο.

0 Πέννες με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Πέννες με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Υλικά


Για 2-4 άτομα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

0 Ρόδος, μια από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της χώρας

Η μικρότερη ετήσια τιμή της ηλιοφάνειας (ολίγον χαμηλότερη των 2200 ωρών),καταγράφεται στα εσωτερικά τμήματα της...
Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου, καθώς και στα ορεινά της Α. Μακεδονίας (Ροδόπη). Στον κεντρικό ορεινό όγκο του κορμού της Ελληνικής χερσονήσου και στα εσωτερικά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, η ηλιοφάνειακυμαίνεται μεταξύ 2200 έως 2300 ωρών. Οι χαμηλές αυτές τιμές εδώ, οφείλονται στη μεγάλη ορογραφική νέφωση, η οποία σχηματίζεται από τις ανυψούμενες από τα ορεινά εμπόδια αέριες μάζες, που μεταφέρονται με τις υφέσεις και τα μέτωπα και κινούνται εκ δυσμών προς ανατολάς και από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Επιπλέον, λόγω των ορεινών όγκων, περιορίζεται και η διάρκεια της θεωρητικής ηλιοφάνειας, γι αυτό απαιτείται να γίνονται σχετικές διορθώσεις επί της διάρκειας της θεωρητικής ηλιοφάνειας (Furmage, 1970). Η πραγματική ηλιοφάνεια, αυξάνει από τα κεντρικά ορεινά συγκροτήματα προς την κατεύθυνση των δυτικών ακτών, όπου λαμβάνει τιμές από 2600 έως 2700 ώρες, ενώ η αύξηση αυτή είναι μικρότερη προς τις ανατολικές ακτές, δεδομένου ότι παρεμβάλλονται οι ορεινοί όγκοι του Βερμίου, του Ολύμπου κτλ.

0 Πάγωσαν μέχρι και οι πασχαλίτσες

Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας έκανε τα πάντα να… παγώσουν! Μέχρι και τις πασχαλίτσες που ξεγελάστηκαν από την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών και έκαναν την εμφάνισή τους!

Τις πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες τράβηξε ο φωτογράφος άγριας ζωής Mark Johnson στο πάρκο προστασίας της φύσης Watts Wood στο Lincolnshire.

0 Άλλη μία έρευνα που δείχνει πόσο βλάπτουν τα παριζάκια

Εκτός ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων τώρα διαπιστώνεται ότι μπορεί να αυξήσουν και τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές. Πρόκειται για ανασκόπηση ερευνών από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου αναλύθηκαν 11 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 6000 άτομα με καρκίνο του παγκρέατος. Η μελέτη, έδειξε ότι για κάθε μερίδα των 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνει κανείς καθημερινά, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο το παγκρέατος κατά 19% ενώ όταν η μερίδα είναι 100 γραμμάρια, αυξάνεται κατά 38%. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο καρκίνος του παγκρέατος έχει χαμηλά ποσοστά επιβίωσης.

0 Καλλιεργώντας Ανάποδες Ντομάτες


Η ανάποδη καλλιέργεια λαχανικών, είτε σε κουβάδες είτε σε ειδικές σακούλες καλλιέργειας δεν είναι κάτι καινούργιο τα τελευταία χρόνια όμως έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Με την ανάποδη φύτευση έχουμε εξοικονόμηση χώρου και είναι πιο προσιτές. 

Πώς γίνεται

Κατά την ανάποδη φύτευση για την ντομάτα θα χρειαστείτε ένα δοχείο χωρητικότητας 20 λίτρων περίπου (μπορεί να είναι: κουβάς, λεκάνη, τσάντα για βαριές χρήσεις ή ειδικές θήκες που μπορείτε να βρείτε στο internet - για καλό και κακό ρωτήστε στα κατά τόπους καταστήματα που πουλάνε είδη κηπουρικής).

Εάν χρησιμοποιείστε κουβά για ανάποδη καλλιέργεια ντομάτας, κόψτε μια τρύπα περίπου 7,5 με 10 εκ σε διάμετρο στο κάτω μέρος του κάδου.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τα φυτά που θα φυτέψτε. Τα φυτά θα πρέπει να είναι εύρωστα και υγιές. Οι ντοματιές που παράγουν μικρότερου μεγέθους ντομάτες όπως οι ποικιλίες cherry ή roma αποδίδουν καλύτερα στην ανάποδη φύτευση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν φυτεύονται και μεγαλύτερες ποικιλίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...