ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

0 Ένας «καταρράκτης»… με καφετέριες και μπουτίκ!


Οι Νοτιοαμερικάνοι είναι εφευρετικοί και δημιουργικοί άνθρωποι, διασκεδαστικοί και τρόπον τινά λίγο τρελοί, θα έλεγα! Και το αποδεικνύουν αυτό στην καθημερινότητά τους αλλά και στα καταπληκτικά design κτίρια που κατασκευάζουν.
perierga.gr - Ένας "καταρράκτης" με... καφετέριες και μπουτίκ!
Το νέο τους απόκτημα ονομάζεται «Solar City Tower» και χτίστηκε πάνω στο νησί της Cotonduba, στην είσοδο της πόλης του Ρίο ντε Τζενέιρο, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

0 Orienteering: Το νέο άθλημα που κατακτά την Ελλάδα


Orienteering
Ένα νέο αγώνισμα τρεξίματος αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους, καθώς εκτός από τη φυσική κατάσταση απαιτούνται επίσης ικανότητες προσανατολισμού και στρατηγικής, ψυχικό σθένος και αγάπη για τη φύση, κριτήρια που μετατρέπουν εύκολα το αγώνισμα σε “παιχνίδι” για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Ο αγώνας προσανατολισμού (orienteering) είναι κατά βάση αγώνας τρεξίματος, αλλά η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στο περιβάλλον και τις συνθήκες...

0 Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε!


Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ‘ Triangle of Life’, επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee , 13/4/04
Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης ( American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ’ αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης. Θα
μπορούσαν να είχαν σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό, καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι είχε δοθεί οδηγία στα παιδιά να κρυφτούν κάτω από οποιοδήποτε έπιπλο. Απλά, όταν τα κτίρια γκρεμίζονται, το βάρος της οροφής που πέφτει πάνω στα διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα ενός δωματίου συνθλίβει αυτά τα αντικείμενα, αφήνοντας κάποιο χώρο ή κενό δίπλα τους. Αυτός ο χώρος είναι αυτό που αποκαλώ ‘τρίγωνο της ζωής’.

0 Υπήρχαν κινητά τηλέφωνα το 1922; Πριν απαντήσετε δείτε το βίντεο


Ένα βίντεο που είχε "ανέβει" στο διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες και εμφάνιζε μία σκηνή από ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν το 1928, στην οποία μία γυναίκα φαινόταν σαν να μιλάει σε... κινητό τηλέφωνο, είχε προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο).
  Η απορία όλων τότε ήταν "μα μπορεί να υπήρχαν κινητά τηλέφωνα το 1920;" με την αρνητική απάντηση να συγκεντρώνει συντριπτικά μεγάλα ποσοστά! Κάποιοι είχαν μιλήσει για μοντάζ, άλλοι για οφθαλμαπάτη και κάποιοι είχαν κάνει λόγο ακόμη και για χρονοταξιδιώτη που "πιάστηκε" κατά λάθος από τον φακό.

0 Αυτοσχέδιο τραπέζι με έναν κηνιτήρα Τύπου V


B762

0 Το πουλί που μυρίζει… μανταρίνι!

perierga.gr - Το πουλί που μυρίζει... μανταρίνι!Είναι ένα κοντόχοντρο θαλασσοπούλι που ζει στον Αρκτικό Ωκεανό, έχει σκούρο καφέ χρώμα στο σώμα του και μαύρα φτερά. Μια πολύ κοντή ουρά και μικρά πόδια συμπληρώνουν την εικόνα που συνεχίζει παρόλα αυτά να είναι εντυπωσιακή!


Ο λόγος; Το Crested Auklet, που ανήκει στην οικογένεια Aethia cristatella, δεν είναι ένα συνηθισμένο πτηνό! Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής εμφανίζει στο κεφάλι του ένα καταπληκτικό λοφίο, με σκοπό να «σαγηνεύσει» και στη συνέχεια να προσεγγίσει το θηλυκό.

0 Σε ισόβια καταδικάστηκε blogger

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία blogger. Πρόκειται για τον Elias Kifle ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και είναι υπεύθυνος του blog Ethiopian Review. Η καταδίκη του ήταν ερήμην.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα καταδικαζόταν σε θάνατο. Πρόκειται για την ανώτερη ποινή που μπορεί να δοθεί για το “έγκλημα” του το οποίο ήταν η “πολιτική τρομοκρατία”. Αυτή ήταν η δεύτερη καταδίκη του. Η πρώτη ήταν το 2007 για προδοσία.

Τόσο η δίκη του Elias Kifle όσο και άλλων δημοσιογράφων και blogger αποτελούν συνέπεια της προσπάθειας της αιθιοπικής κυβέρνησης να περιορίσει την ελευθερία του Τύπου. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η στοχοποίηση του ξεκίνησε όταν αποφάσισε να προβάλει τη βίαιη καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων που έγιναν μετά τις εκλογές του 2005.

1 Άννα Διαμαντοπούλου:” Έβαλα τα κλάματα!” Σιγά μωρή μην σου φύγει το αιλάϊνερ!!!!!

«Είκοσι χρόνια στην πολιτική, δεν έχω βάλει τα κλάματα. Μου συνέβη στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, όταν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα.Αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και που επηρέασε τις οικογένειες, με έκανε να κλάψω. Για μένα αποτελεί μεγάλο στοίχημα να μην ξανασυμβεί».
Με αυτά τα λόγια η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου περιέγραψε στα «ΝΕΑ» τα συναισθήματά της όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν πλέον αδύνατο να φτάσουν εγκαίρως τα βιβλία στα σχολεία…

0 Οι Άγνωστες Πυραμίδες της Κίνας

 Με την βοήθεια της εφαρμογής Google maps θα "ανακαλύψουμε" της άγνωστες ως τώρα πυραμίδες της Κίνας. Κάτω απο κάθε φωτογραφία αναφέρω τις συντεταγμένες ωστε να της εντοπίζεται απευθείας στον χάρτη σας. 

0 Οι… δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας

Perierga.gr - Το κάστρο TroskyΣτο βορρά της Τσεχίας, σε μια περιοχή που είναι γνωστή σαν «ο παράδεισος της Βοημίας», βρίσκονται τα ερείπια του πιο διάσημου κάστρου της χώρας και ενός από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης.

Το κάστρο Trosky κατασκευάστηκε στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, όταν η χώρα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, εμπλέκονταν συχνά σε διαμάχες μεταξύ αντίπαλων λαών, για την προστασία των κατοίκων των κοντινών χωριών από επιδρομές αλλά και για την εποπτεία της περιοχής.

0 Εν τω μεταξύ στην Ταϊλάνδη

Εν τω μεταξύ στην Ταϊλάνδη (2)


Απ’ ότι φαίνεται, η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα όπου γίνονται πολλά ανεξήγητα, παράξενα και διασκεδαστικά πράγματα!

0 Η Μοναξιά του . . . Επαναστάτη !

Σύνταγμα 22/1/2012, ώρα 17:00+κάτι ψιλά. Περιμένοντας…

0 Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον. Ίμια 1996, δεν ξεχνάμε.

Αυτές τις μέρες που διανύουμε ξυπνάνε μνήμες 16 χρόνων. Ας μην πούμε πολλά, οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε αλλά και τα ζήσαμε. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι για άλλη μια φορά η χώρα μας προδόθηκε από τους κυβερνώντες της και μέρος της Ελληνικής γης και θάλασσας απαγορεύεται να την επισκεφθούν Έλληνες.
Όμως εκεί που υπάρχουν προδότες υπάρχουν και ήρωες, κι αυτούς έχουμε υποχρέωση να μην τους ξεχνάμε, μιας και η '' αμνησία'' δυστυχώς είναι το χαρακτηριστικό μας ως λαός. Μερικά ονόματα που πρέπει να θυμόμαστε για πάντα από εκείνες τις μέρες.


0 Αγορές Online - Hellas Online

Ειδική Προσφορά Hellas Online
Κάνε online αίτηση και κέρδισε 3 μήνες ΔΩΡΟ σε όλα τα προγράμματα hellas online!
Όφελος έως 123€ στο λογαριασμό σου για Απεριόριστη Τηλεφωνία και Adsl Internet έως 24 Mbps*.

Η προσφορά ισχύει για όλες τις online αιτήσεις μέσω του www.hol.gr στα παρακάτω προγράμματα:

0 Πως το εμφιαλωμένο νερό μολύνει το περιβάλλον!

Είναι δυνατόν; Ναι, είναι! Το εμφιαλωμένο νερό μολύνει το περιβάλλον! Πως γίνεται αυτό; Όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, διαβάστε πως!
Το εμφιαλωμένο νερό, μολύνει το περιβάλλον, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, με το μπουκάλι του.
Ακόμα και να ανακυκλωθεί, πάλι η διαδικασία της συγκεκριμένης ανακύκλωσης, μολύνει το περιβάλλον!


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


Η βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού έχει τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

0 Απίστευτο ατύχημα με σκύλο στο ασανσερ

Απίστευτο ατύχημα με σκύλο στο ασανσερ

Νομίζαμε πως τέτοιες σκηνές υπάρχουν μόνο σε ταινίες τρόμου, ωστόσο η αφηρημάδα ενός ιδιοκτήτη σκύλου είχε ως αποτέλεσμα να συμβεί και στην πραγματικότητα.

Ο άνδρας μπήκε στο ασανσέρ κρατώντας από το λουρί το bulldog του, όμως δεν πρόσεξε ότι ο σκύλος δεν είχε ακολουθήσει και πάτησε το κουμπί, με αποτέλεσμα να κλείσει η πόρτα και το ασανσέρ να αρχίσει να ανεβαίνει.
Εκείνος, έμεινε σοκαρισμένος με το λουρί στο χέρι και αβάσταχτες τύψεις γι’ αυτό που φανταζόταν ότι προκάλεσε η απερισκεψία του στο αγαπημένο του κατοικίδιο… Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν όλο το περιστατικό και την απρόσμενα ευτυχή κατάληξη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...