ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

0 Όταν η Βαλτική «συναντά» τη Βόρεια Θάλασσα!


Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και μας λένε πάνω από… χίλιες λέξεις! Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο συμβαίνει κοντά στην πόλη Skagen της Δανίας, όπου η Βαλτική ενώνεται με τη Βόρεια Θάλασσα, δημιουργώντας μια ορατή θαλάσσια γραμμή, λόγω της αντίθετης παλίρροιας των νερών.
perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα!
Στην ουσία οι δύο θάλασσες δεν μπορούν να «συγχωνευτούν» λόγω της διαφορετικής τους πυκνότητας, με αποτέλεσμα το σημείο «συνάντησής» τους να φαίνεται ξεκάθαρα από μακριά, καλύπτοντας μια μεγάλη έκταση κατά μήκος της οποίας δύο διαφορετικά χρώματα νερών είναι εμφανή.

0 Παίζουν το ΤΕΛΟΣ μας με εξαλλοσύνες υποκρισίας και τρομοκρατίας


Η φρίκη δεν έχει τέλος.

Ούτε η κομπάζουσα αυθάδεια των κυβερνητικών ανδρεικέλων, η εξαλλοσύνη της κοροϊδίας και το όργιο των εκβιαστικών διλημμάτων, της τρομοκρατίας και καταστροφολογίας.

Δεν έχει τέλος η πρωτοφανής και κτηνώδης λεηλασία του ελληνικού λαού από τους κυβερνητικούς ταμίες της ευρω-χούντας και των τοκογλύφων.

0 Η ΕΛ.ΑΣ. να αλλάξει όνομα. Προσβάλλει τους Ελληνες!


Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) μετά τα χθεσινά γεγονότα δε δικαιούται πλέον επ’ουδενί λόγω να φέρει πλέον το όνομα με το οποίο την γνωρίζαμε και στην οποία έχουν υπηρετήσει σοβαροί αξιωματικοί με μεγάλες υπηρεσίες κατά το παρελθόν.


Στα ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα καθώς και στα αδέσμευτα τηλεοπτικά κανάλια οργιάζουν οι καταγγελίες των απλών συμπατριωτών μας που άλλοι υπερήλικες, άλλοι με τους γονείς τους, άλλοι με τα παιδιά τους, θέλησαν να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους.




0 Ο εχθρός είναι μέσα στο μυαλό μας


Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να νικήσουμε τους εχθρούς μας αν δεν τους εντοπίσουμε πρώτα. Έχει αναρωτηθεί κανείς που είναι στρατοπεδευμένοι οι εχθροί του λαού; Έχει μελετήσει κανείς σε βάθος την καθημερινη του ζωή; Έχεις το θάρρος να δεις την αλήθεια και να ακρωτηριάσεις τις προεγκατεστημένες ιδέες σου;
Ο εχθρός είναι το οικονομικό σύστημα που σου εγκαθιστούν από τα πρώτα παιδικά σου χρόνια οι γονείς σου, οι δάσκαλοί σου, οι καθηγητές σου στο γυμνάσιο και στο λύκειο, οι καθηγητές σου στο πανεπιστήμιο και τέλος η πολιτεία. Σε όλη σου τη ζωή μαθαίνεις να μετράς και να σκέφτεσαι με βάση το λογισμικό που σου εγκατέστησαν και το 


τροποποιούν καθημερινά. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένο μέσα σου που νομίζεις ότι είναι κομμάτι του εαυτού σου. Μαθαίνεις την πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη δαίρεση χρησιμοποιώντας δραχμές ή ευρώ. Μαθαίνεις να λύνεις προβλήματα ποσοστών, τόκων ή επιτοκίων, εξισώσεις ή ολοκληρώματα και έτσι μαζί με τους αριθμούς μαθαίνεις να λες ναι σε κάθε νέο δεδομένο της επιστήμης των μαθηματικών χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και σπουδή. Μαθαίνεις να ζεις με τον εχθρό σου, να κοιμάσαι μαζί του και να μην θες καν να τον αποχωριστείς. Ο εχθρός σου είναι το νόμισμα και ότι άλλο κουβαλάει μαζί του ως παρακολούθημα.Τράπεζες, υπουργεία, μισθούς, αυξήσεις, Ο.Ν.Ε., Δ.Ν.Τ., ευρωπαικά κονδύλια, ανάπτυξη, ΚΕΡΔΟΣ. ΑΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ.

0 Το διαζύγιο του χωροχρόνου


ΥΠΕΡΣΥΜΜΕΤΡΙΑ 
Το παράθυρο για μια καινούργια πραγματικότητα 

Το καθιερωμένο μοντέλο της φυσικής σωματιδίων είναι ταυτοχρόνως εκπληκτικά επιτυχημένο και εμφανώς ημιτελές. Οταν σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να επεκτείνει και να εμβαθύνει την κατανόησή μας γύρω από τα πιο βασικά έργα της φύσης συχνά η απάντηση κρύβεται σε μια λέξη: υπερσυμμετρία.

Η υπερσυμμετρία είναι σαν ένα θαυματουργό φάρμακο. Βοηθάει να ενωθούν οι διάφορες θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις της φύσης. Παίζει κεντρικό ρόλο στις κβαντικές θεωρίες της βαρύτητας που βασίζονται στη θεωρία των χορδών. Θα μπορούσε ακόμη και να εξηγήσει από τι είναι φτιαγμένη η σκοτεινή ύλη που γεμίζει το Σύμπαν. Στην καρδιά της βρίσκεται μια απλή ιδέα: ότι όλα τα γνωστά σωματίδια έχουν ένα βαρύτερο «υπερσωματίδιο» εταίρο με διαφορετικό κβαντομηχανικό σπιν. Σωματίδια και υπερσωματίδια συνδέονται μαθηματικά από έναν «υπερχώρο», οι διαστάσεις του οποίου- και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν- ισούνται με τις τετραγωνικές ρίζες των διαστάσεων του κανονικού χώρου μας.

0 Φυτό-αράχνη «καταπίνει» έντομο!

perierga.gr - Φυτό-αράχνη "καταπίνει" έντομο!

Η Δροσέρα ανήκει στην κατηγορία των σαρκοφάγων φυτών, και πιο συγκεκριμένα στην οικογένεια Droseraceae lure, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 194 είδη. Είναι γνωστή ανά τον κόσμο για την εντυπωσιακή εμφάνισή της που μαγνητίζει τα βλέμματα, αλλά και για τα… δολοφονικά της ένστικτα, αφού αποτελεί το Νο1 κίνδυνο για τα έντομα!

Το φυτό-αράχνη (σ.σ. κατά το «γυναίκα αράχνη»!) καταβροχθίζει στην κυριολεξία όποιο έντομο βρεθεί στο… πέρασμά του! Βασικό χαρακτηριστικό της Δροσέρας είναι τα πλατιά φύλλα, η επιφάνεια των οποίων καλύπτεται από »αδένες» εν είδει… πλοκαμιών, όπου «εγκλωβίζονται» τα έντομα.

0 Η «ΕΞΟΝΤΩΣΗ» ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Ελλάδα 1940, Ελλάδα 2012.
Πέρασαν εβδομηνταδυο χρονάκια από την κατοχή, «αλλάξαμε» από τότε σαν λαός (η μήπως όχι;) προϊδεάσαμε, μπήκαμε στην Ευρώπη, αποκτήσαμε κάποια αγαθά, φτωχοί έγιναν πλούσιοι και το αντίθετο, μάθαμε από ιστορίες που μας έλεγαν οι παλιοί για τα δεινά της χώρας από τους γερμανούς, για την πείνα, τα συσσίτια, για τους εξαθλιωμένους...........
συμπατριώτες μας που σκάλιζαν τα σκουπίδια για να βρουν να φάνε….
Τα ακούγαμε όλα αυτά και τα βλέπαμε σε ντοκιμαντέρ και  αισθανόμασταν τυχεροί που ΔΕΝ γεννηθήκαμε σε εκείνα τα χρόνια, τυχεροί που ΔΕΝ αναγκαστήκαμε εμείς να ψάχνουμε στα σκουπίδια για να φάμε, τυχεροί που ΔΕΝ ήταν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ στη θέση των σκελετωμένων παιδιών της κατοχής.

0 Guardian: H Ελλάδα μας δείχνει πώς να αντιστεκόμαστε σε ένα αποτυχημένο σύστημα

Άρθρο του καθηγητή κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Λιντς Τζον Χόλογουεϊ φιλοξενεί σήμερα η βρετανική Guardian. Το άρθρο έχει τίτλο «Η Ελλάδα μας δείχνει πως να διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα» κάτω από μια φωτογραφία ενός φλεγόμενου Έλληνα αστυνομικού. Το άρθρο εξηγεί πως δεν είναι παράλογο να μην θέλει κανείς την ανεργία και την φτώχεια και να αντιδρά σε αυτό και τονίζει πως αυτή η αντίδραση των Ελλήνων είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο γιατί όπως λέει το άρθρο «Όλοι είμαστε Έλληνες. Όλοι είμαστε υποκείμενα που η ίδια τους η υπόσταση μπαίνει στην πρέσα από την ιστορία η οποία πλέον καθορίζεται από τις αγορές».

0 Ρόδες - Λόγια λόγια

0 Ασπρισε η... Μαύρη Θάλασσα !!!

Άσπρισε η Μαύρη Θάλασσα, αφού με τέτοιο πολικό ψύχος πάγωσε το νερό!
Η επέλαση του ψύχους της Σιβηρίας δημιούργησε αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο μέχρι πριν λίγες μέρες στο μεγάλο λιμάνι της Constantza.
Η θάλασσα πάγωσε σε αρκετά σημεία κοντά στις ρουμανικές ακτές... Το ίδιο φαινόμενο είχε ξανασυμβεί το 1977.

0 helping.gr ... μια ιστοσελίδα χείρα βοηθειας

Μια εκτενής λίστα με διευθύνσεις και τηλέφωνα των σημείων διανομής δωρεάν φαγητού σε όλη την Ελλάδα, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.helping.gr, προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους σε ανάγκη, αποκαλύπτοντας όλες τις διαστάσεις της νέας κοινωνικής πραγματικότητας.

Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε πριν από δέκα σχεδόν χρόνια από μια παρέα Θεσσαλονικιών με περίσσευμα ευαισθησίας και γνώση του κυβερνοχώρου.
 «Στόχος μας ήταν να συγκεντρωθούν σε έναν ιστότοπο όλες οι φιλανθρωπικές κινήσεις και οι σύλλογοι, για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας» εξηγεί στην «Κ» εκπρόσωπος της εταιρείας ΙPS, που έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την τεχνική υποστήριξη της σελίδας. 

1 Οικολογικό ψυγείο χωρίς ηλεκτρισμό

Ο Mohammed Bah Abba εφεύρε τη συσκευή το 1995 και βραβεύτηκε με Rolex Laureate (Rolex Awards for Enterprise) το 2000 για την ανάπτυξη του συστήματος συντήρησης/ψύξης «δοχείου-σε-δοχείου».

Το ψυγείο «δοχείο σε δοχείο», είναι μια συσκευή ψύξης που κρατά τα τρόφιμα δροσερά χωρίς ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας την ψύξη που δημιουργεί η εξάτμιση του νερού.

Κατασκευάζεται με την τοποθέτηση ενός πήλινου δοχείου μέσα σε ένα μεγαλύτερο πήλινο δοχείο, με βρεγμένη άμμο αναμεταξύ τους και με ένα υγρό ύφασμα στο πάνω μέρος. Όταν το νερό εξατμίζετε τραβά τη θερμότητα προς τα έξω και δροσίζει το εσωτερικό, επιτρέποντας στα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο εσωτερικό δοχείο να διατηρηθούν φρέσκα, για πολύ περισσότερο καιρό σε ένα καυτό, ξηρό κλίμα. Πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ξηρό, αερισμένο χώρο, για να εξατμιστεί το νερό αποτελεσματικά προς τα έξω.

0 Η αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε.

Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό;

0 Αν παλαιότερα τους ψήφισες...είναι εύκολο να μην το ξανακάνεις !!

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο

0 Street Art στους δρόμους της Αυστραλίας

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την τέχνη του δρόμου είναι ότι μπορεί να βρεθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σήμερα, ταξιδεύουμε στην Αυστραλία. Ο ταλαντούχος Brisbane street καλλιτέχνης ζωγραφίζει μια σειρά πολλών θεμάτων.

0 270 γλώσσες έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 60 χρόνια!


Η γερμανική επιτροπή για την UNESCO στη Βόννη, εξέδωσε δελτίο Τύπου την περασμένη Τετάρτη στο οποίο επισημαίνεται ότι από τις περίπου έξι χιλιάδες γλώσσες που μιλιούνται στο πλανήτη, οι μισές απειλούνται με εξαφάνιση.
Από προ-δημοσιεύματα της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί  από την UNESCO στις 21 Φεβρουαρίου, με κεντρικό θέμα  την Διεθνή Ημέρα των ιθαγενών γλωσσών, έγινε γνωστό ότι από το 1950 έως σήμερα έχουν εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη των γλωσσών, 270 γλώσσες. Δηλαδή, κάθε δύο εβδομάδες εξαφανίζεται και μία γλώσσα!

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η εξαφάνιση των  ιθαγενών γλωσσών οφείλεται σε διάφορες αιτίες.

0 5 πράγματα που δεν γνώριζες για το Άμστερνταμ

Στην πόλη που όλα επιτρέπονται και κάθε άνδρας θέλει να πατήσει το πόδι του, τι να προσέξεις για να μην βρεις τον μπελά σου;

Μπορεί σήμερα το Άμστερνταμ να είναι ευρέως γνωστό για την ανεκτικότητα που δείχνει στο σεξ και τα ναρκωτικά, όμως αυτή η ανοχή ξεκίνησε από την θρησκευτική ελευθερία. Τον 16ο αιώνα ο William the Silent που θεωρείται ο ιδρυτής της πόλης, ξεκίνησε μια επανάσταση εναντίον των Ισπανών που οδήγησε στην ανεξαρτησία των Ολλανδών από την Βουλή των Αψβούργων.Η ανεξαρτησία αυτή ακολουθήθηκε από μεγάλη θρησκευτική ανοχή η οποία σύντομα προσέλκυσε κόσμο από όλη την Ευρώπη.

0 Πολεμίστρια Ζέβρα δραπετεύει από βέβαιο θάνατο! (video)

Στο ζωϊκό βασίλειο όταν ένα λιοντάρι εγκλωβίσει και βάλει το στόμα του, στο λαιμό μία ζέβρας, οι πιθανότητες της να ξεφύγει, είναι σχεδόν μηδαμινές. Αυτό το γνωρίζει ενστικτωδώς ακόμη και το ίδιο το θύμα, όμως παρ' όλ' αυτά δεν παραδίνει τα όπλα, αγωνίζεται μέχρι τέλους.
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια, η γενναία ζέβρα καταφέρνει το απροσδόκητο. Δείτε πως...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...