ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

0 Με ποιο όπλο οι Ισλανδοί νίκησαν την κρίση;;;


Μαθήματα από τους Βίκινγκς είναι ο τίτλος του ντοκυμαντέρ που θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ στις 8-3-2012 και ώρα 22.00. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκυμαντέρ αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι Ισλανδοί τόσο το αντίστοιχο με το δικό μας οικονομικό πρόβλημα, όσο και το πολιτειακό τους πρόβλημα. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν τα προβλήματά τους οι Ισλανδοί και με αυτόν νίκησαν, ακούει στο όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και όχι αυταρχισμός, όπως σε μας.

Όπως είναι γνωστό, οι Ισλανδοί πολίτες σχημάτισαν Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, άλλαξαν μόνοι τους το Σύνταγμα της χώρας τους και αντιμετώπισαν την κρίση τους.

Τον τρόπο σύνταξης του Νέου Συντάγματος από τον ίδιο το λαό, μας τον εξηγεί η συμμετέχουσα στην Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, Άστρος Γκουνλαουσντότιρ φοιτήτρια:…

0 Παγκοσμιοποίηση , Διαστρέβλωση, Προπαγάνδα! ΝΤΠ

0 Υπέροχες εικόνες που εμπνέουν


Υπέροχες εικόνες που εμπνέουν (1)
Λένε πως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι μερικές εικόνες σε αφήνουν πραγματικά άφωνο…

0 Η έλλειψη βροχής κατέστρεψε τους Μάγια


Η έντονη ξηρασία το καλοκαίρι ίσως εξαφάνισε τον πολιτισμό τους
Η έλλειψη βροχής κατέστρεψε τους Μάγια
Ο σπουδαίος πολιτισμός των Μάγια κατέρρευσε πιθανώς εξαιτίας της έλλειψης βροχοπτώσεων, ειδικά το καλοκαίρι
Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί για την κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγια που ήκμασε από το 250 μ.Χ ως το 900 μ.Χ στην Κεντρική Αμερική - για παράδειγμα κάποιες κάνουν λόγο για κοινωνικές αναταραχές και εμφάνιση ασθενειών. Μια νέα μελέτη προσθέτει στη λίστα των θεωριών την έλλειψη βροχοπτώσεων που σύμφωνα με τους ερευνητές αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα στην πτώση του σπουδαίου πολιτισμού.

0 Οικοκοινότητες στο Πήλιο, μία απάντηση στη κρίση

Στην Ελλάδα της κοινωνικής ανέχειας, οι κάτοικοι του Πηλίου προσπαθούν να φτιάξουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης, δημιουργώντας την δική τους οικοκοινότητα. 
 
Με όχημα την αυτοοργάνωση, που θα τους προσφέρει απόλυτη αυτάρκεια, περισσότεροι από 50 κάτοικοι όλων των ηλικιών από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και από το Δίμηνι αποφάσισαν να φτιάξουν την δική τους οικοκοινότητα. Μια κοινότητα, δηλαδή, στην οποία ζουν όλοι μαζί, παράγουν, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν και πουλάνε τα προϊόντα τους.

Όπως εξηγεί στην πανθεσσαλική εφημερίδα Ταχυδρόμο και στην Αλίκη Φωτιάδου, ο Γιώργος Κολέμπας,που εδώ και χρόνια ακολουθεί αυτόν τον τρόπο ζωής, «είναι μεγάλη η ανάγκη επιστροφής κοντά στη φύση, όχι απλά σαν μια βολτίτσα με στόχο την αναζωογόνηση μας, αλλά η ουσιαστική επαφή και αποκατάσταση της σχέσης μας μαζί της».

0 Ελλειμματική η παραγωγή ελληνικών οσπρίων

Η εγχώρια παραγωγή οσπρίων υπολογίζεται στους 10.000 τόνους, ενώ η κατανάλωση στους 45.000 τόνους. Σύμφωνα με τη μελέτη του δρ Δημήτρη Βλαχοστέργιου από το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας, η χώρα μας παραμένει ελλειμματική στην παραγωγή οσπρίων, καθώς υπολείπεται σημαντικά της εγχώριας κατανάλωσης, οι ανάγκες της οποίας κατά συνέπεια καλύπτονται στην πλειονότητά τους από εισαγωγές. 

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη της καλλιέργειάς τους, ειδικότερα αν υπολογίσουμε ότι το πρόβλημα της ελλειμματικότητας σε φυτικές πρωτεΐνες αποτελεί χαρακτηριστικό της ΕΕ συνολικά. Μάλιστα, η ΕΕ φαίνεται να προσανατολίζεται στην υιοθέτηση πολιτικών που θα στοχεύουν στον περιορισμό -μεσομακροπρόθεσμα- της έλλειψης οσπρίων και την αντιμετώπιση της αστάθειας των τιμών.

0 Πρόεδρος συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου: «Δεν είμαστε Τούρκοι, δεν καλέσαμε τον Ανδρέα Γκρός» (βίντεο)


«Δεν είμαστε Τούρκοι, και δεν καλέσαμε τον Ελβετό βουλευτή στην Ρόδο» δηλώνει ξεκάθαρα ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη Μεχμέτ Ζαμαντάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στo τηλεοπτικό κανάλι «Κόσμος» της Ρόδου ο Μεχμέτ Ζαμαντάκης κατακεραυνώνει τον Ελβετό βουλευτή και μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην Ρόδο την οποία επισκέφτηκε μαζί με μία τουρκάλα βουλευτή, δήλωσε ότι ήρθε στο νησί κατόπιν πρόσκλησης των «Τούρκων» του νησιού.

0 Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών αύξησε τους χρήστες

 Της Καίτης Βασιλάκου Υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στο «Απαγορεύεται να κλέψεις» και στο «Απαγορεύεται να πάρεις ναρκωτικά». Στην πρώτη περίπτωση η απαγόρευση προστατεύει την περιουσία του πολίτη, στη δεύτερη επεμβαίνει στις προσωπικές επιλογές του.
 
Θεωρητικά με την απαγόρευση των ναρκωτικών οι πολίτες προστατεύονται από πολλούς και συχνά θανάσιμους κινδύνους. Στην πραγματικότητα όμως μια τέτοια απαγόρευση προστατεύει μόνο όσους  δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ ναρκωτικά και αφήνει έκθετους σε μεγάλους κινδύνους όσους έχουν την ατυχία να εθιστούν σ’ αυτά.
 
Για να το καταλάβουμε καλύτερα αυτό, ας κάνουμε μια αναδρομή στα χρόνια της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική (1920-1933).

0 “Need4Speed: Insight”

need4speed-insight
H ομάδα της Need 4 Speed επιστρέψει με ένα νέο video documentary για το base jumping, το πρώτο μιας σειράς που θα δούμε το 2012. Αυτή τη φορά, το video εστιάζει στον Robert Pecnik, wingsuit designer και ιδιοκτήτη της Phoenix Fly. Απολαύστε 10 λεπτά γεμάτα αδρεναλίνη και πτήσεις που κόβουν την ανάσα.

0 Τι σημαίνει ο γραφικός χαρακτήρας;

Δείξε μου το φίλο σου αν σου πω ποιος είσαι” λέει η παραδοσή μας αλλά καλύτερα μάλλον να ήταν “Δείξε μου το γραφικό σου χαρακτήρα να σου πω ποιος είσαι”. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο τρόπος που γράφουμε φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα μας καθώς και για την εκάστοτε ψυχολογική μας κατάσταση.
Όπως λένε οι ειδικοί, η διαδικασία του γραψίματος ελέγχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα καθώς συμμετέχουν πολλοί μυς όπως του μπράτσου, του αγκώνα, του χεριού, των δαχτύλων και της ωμοπλάτης. Άν κανετε υπομονή μέχρι το τέλος, στα δείγματα γραφής που ακολουθούν και στην ερμηνεία τους, ίσως κάποιοι συναντήσετε τον εαυτό σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.


ΓΕΝΙΚΑ:
- Ο ειλικρινής = μεγάλα στρογγυλά και ομοιόμορφα γράμματα, σε ευθεία γραμμή.
Ο φιλότιμος = στρογγυλά γράμματα και τονίζει τα σημεία στίξης – σημάδι ανθρώπου με προσοχή στη λεπτομέρεια.

0 Χαμομήλι το ευεργετικό

Οι έρευνες για το χαμομήλι και τις επιδράσεις του στην υγεία έχουν αποδείξει ότι μπορεί να μας ευνοήσει σε διάφορους τομείς.

Αναλυτικότερα:


-Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:
Είναι ωφέλιμο απέναντι σε διάφορες φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένων και των γαστρεντερικών μολύνσεων, φλεγμονών των ματιών ή του δέρματος, του εντέρου, των ελκών στο στόμα, της ουλίτιδας κ.ά.

-Διώχνει την αϋπνία:
Ίσως μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητές του, είναι το ότι μπορεί να σας χαλαρώσει και να κάνει τον Μορφέα να… υπακούσει στο κάλεσμά σας. Αρκεί να πιείτε λίγο χαμομήλι 30 με 45 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Θα καταφέρει να διώξει τα άγχη σας, να σας χαλαρώσει με το απαλό του άρωμα και τελικά να σας οδηγήσει σε ένα βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δρώντας χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα.

0 Σπάνιο φυτό μοιάζει με… σωρό σκουπιδιών!

perierga.gr - Ένα σπάνιο φυτό που μοιάζει με... σωρό σκουπιδιών!Το Welwitschia mirabilis φυτρώνει στη Ναμίμπια και είναι μοναδικό στο είδος του. Αποτελείται μόνο από φύλλα (που μοιάζουν με φαρδιές «κατσαρές» κορδέλες) με ξερές άκρες και έναν εύρωστο μίσχο με τις ρίζες. Στην πραγματικότητα είναι ένα δέντρο, αν και δεν του φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα ύψος και 8 μέτρα πλάτος, ενώ ζει από 400 έως 1.500 χρόνια, αποτελώντας ένα «ζωντανό» απολίθωμα. Το Welwitschia μοιάζει μερικές φορές με έναν σωρό σκουπιδιών… παρατημένο στο κέντρο της ερήμου, αφού τα φύλλα του είναι άτακτα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο!

0 Το «ευχαριστώ» προς τους λαούς έγινε «ευχαριστώ» την...γερμανική κυβέρνηση!


thank_you
Παραποίηση ακτιβιστικής πρωτοβουλίας τους καταγγέλλουν οι «Αγανακτισμένοι». Στην ιστοσελίδα τους φιλοξενείται φωτογραφία διαδηλωτών στο Σύνταγμα οι οποίοι σχηματίζουν τη φράση «We thank you» προς τα 40 ξένα κινήματα τα οποία στάθηκαν αλληλέγγυα στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, γερμανική εφημερίδα μετέδωσε τη συγκεκριμένη εικόνα ως ευχαριστία προς... τη γερμανική κυβέρνηση.

Ακολουθεί σχετικό κείμενο από το Realdemocracygr.wordpress.com

0 H περίεργη ιστορία της οικογένειας με τους μπλε ανθρώπους

Στις αρχές του 19ου αιώνα μια οικογένεια που ζούσε απομονωμένη στο ανατολικό Κεντάκι, έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς τα παιδιά που γεννούσαν τα μέλη της είχαν όλα μπλε... επιδερμίδα.

Πρόκειται για την οικογένεια Φουγκάτ, οι ρίζες της οποίας εντοπίστηκαν σε ένα ορφανό από την Γαλλία, τον Μαρτέν Φουγκάτ, ο οποίος μετοίκησε στο Κεντάκι όπου και παντρεύτηκε μια Αμερικανίδα ιρλανδικής καταγωγής την Ελίζαμπεθ Σμιθ. Τα παιδιά που γέννησαν οι δυο τους είχαν γαλάζια επιδερμίδα, ενώ όλοι τους οι απόγονοι είχαν έντονο μπλε χρώμα.

0 Μειώθηκαν 13% οι εξαγωγές της Γερμανίας στην Ελλάδα

Σημαντική μείωση 13% κατέγραψαν το 2011 οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, λόγω της ύφεσης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φόλκερ Τράιερ η μείωση της ζήτησης αφορά κυρίως αυτοκίνητα και μηχανές.

Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, δείχνουν ότι οι εξαγωγές προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002.

Με την φετινή ύφεση που θα έχει η Ελλάδα και τις μειώσεις των μισθών, οι εξαγωγές θα πάνε πολλά σκαλοπάτια παρακάτω . . .

0 Ένας τεράστιος καθρέπτης για να έχουν ήλιο για 83 ημέρες...

Περίπου 120 χλμ βορειοανατολικά του Τορίνο στην Ιταλία, βρίσκεται ένα χωριουδάκι που ονομάζεται Viganella. Είναι μια απομακρυσμένη κοινότητα με 185 κατοίκους και βρίσκεται στο κάτω μέρος μιας απόκρημνης κοιλάδας των Άλπεων, κοντά στα ελβετικά σύνορα.
Το έντονο φως στην εκκλησία είναι η αντανάκλαση του ήλιου

Κάθε χρόνο από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, ο ήλιος εξαφανίζεται από το Viganella. Η πλατεία του χωριού, το «σαλόνι», όπως αναφέρεται, ολόκληρου του χωριού αδειάζει. Οι άνθρωποι δεν συγκεντρώνονται για να συζητήσουν, να βρεθούν με τους συγχωριανούς τους και τα παιδιά δεν παίζουν.

0 Ραψωδός Φιλόλογος - Σε μία τόση δα στιγμή - στιχοι

0 Τζίντου Κρισναμούρτι «1895-1986»

"Η γη ανήκει σε όλους μας είναι δική σας και δική μου. Δυστυχώς, όμως, έχουμε εθνικούς, οικονομικούς, και θρησκευτικούς φράχτες και ζώντας πίσω απ’ αυτούς μιλά με για αδελφότητα, για αγάπη, για ειρήνη, για Θεό. Για να γνωρίσουμε πραγματικά τι είναι Αγάπη πρέπει να ρίξουμε όλα αυτά τα φράγματα και πρέπει αυτό να το αρχίσει ο καθένας μας από τον εαυτό του".

Ο Κρισναμούρτι γεννήθηκε στο χωριό Μαντάναπαλι, στις 12 Μαΐου του 1895. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις φωτεινές προσωπικότητες του πλανήτη μας. Μέσα από τον τρόπο ζωής του και με τις διαλέξεις του έσπειρε ιδέες και απόψεις που βοήθησαν την ανθρωπότητα στη συνειδησιακή της διεύρυνση. Η ιστορία του αρχίζει νωρίτερα από τη γέννησή του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...