ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

0 Σουσάμι, Ταχίνι, Χαλβάς και οι ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό


Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D.,medlabnews.gr


ΣΟΥΣΑΜΙ
Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο...

0 Πλούσιος ο ... εσωτερικός κόσμος της Ελλάδας. Διαθέτει πάνω από 11.000 γνωστές μορφές σπηλαίων, εκ των οποίων οι 100 έχουν χαρακτηρισθεί διεθνούς προβολής


Πλούσιο υπόγειο κόσμο διαθέτει η Ελλάδα και, μάλιστα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χώρα,
αναλογικά με τη μικρή της έκταση, αφού διαθέτει πάνω από 11.000 γνωστές μορφές σπηλαίων που έχουν ερευνηθεί από σπηλαιολόγους. Περισσότερα δε από 100 σπήλαια έχουν χαρακτηρισθεί διεθνούς προβολής και χρήζουν
εκτενούς γεωλογικής, αρχαιολογικής, βιολογικής και παλαιοντολογικής έρευνας.

0 Αυξητική τάση κρουσμάτων γρίπης. Μοριακή ανίχνευση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ


Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος,medlabnews.gr

Αυξητική είναι η τάση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα μας. 



Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τρεις άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους, ενώ είκοσι έχουν νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.



0 ΒΙΝΤΕΟ: Παράξενο αντικείμενο σε σχήμα σφαίρας έπεσε από τον ουρανό



Ένα μεταλλικό αντικείμενο άγνωστης μέχρι τώρα προέλευσης έπεσε στην Γη στο Maranhao της Βραζιλίας. Το αντικείμενο σε σχήμα μπάλας βάρους περίπου 30 κιλών και με διάμετρο περίπου το ένα μέτρο βρέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου περίπου στις 6 τοπική ώρα.



Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού Riacho dos Pocos, ακούστηκε ένας δυνατός ήχος και στην συνέχεια μια έκρηξη, ο Valdir Mendes φοβήθηκε πολύ όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι που νόμιζαν πως είχε έρθει το τέλος του κόσμου.

Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από κράμα μετάλλου και έχει ένα μικρό άνοιγμα. Στο εσωτερικό της μπάλας φαίνεται να υπάρχει κάτι.
Το αντικείμενο πριν πέσει στο έδαφος προσέκρουσε σε ένα δέντρο και προσκρούοντας στο έδαφος δημιούργησε ένα κρατήρα.


0 Βρήκαν το γονίδιο της αϋπνίας – και κόβει χρόνια απ’ τη ζωή


Αϋπνία
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ με επικεφαλής τον δρα Νικόλα Σταυρόπουλο εντόπισαν ένα «γονίδιο αϋπνίας», το οποίο επίσης μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης.
Πειράματα σε δροσόφιλες (ή μυγάκια των φρούτων) έδειξαν πως όσες έφεραν μία μεταλλαγή στο γονίδιο αυτό, το οποίο οι επιστήμονες ονόμασαν insomniac, κοιμόντουσαν κατά δύο τρίτα λιγότερο απ’ ό,τι το φυσιολογικό – και επίσης είχαν πολύ μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης.

1 Διαδραστικό ταξίδι στο σύμπαν μ΄ένα.... κλικ! Απλά πανέμορφο



Διαδραστικό γράφημα με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.

Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την γή στον ήλιο και ξανά, το μεγενθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.
Kαταπληκτικό!

0 Από πού προέρχεται η λέξη "κούλουμα";


  Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.
  Το ξεκίνημα της Σαρακοστής γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η  παραδοσιακή λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και οι ελιές.

  Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα Κούλουμα, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της αποκριάς και αναφέρονται στο  παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

0 Αγοράστε Ελληνικά: Κατάλογος Ελληνικών προιόντων


Ακολουθεί ένας αναλυτικός κατάλογος με.. ελληνικά προϊόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάτε τα μαγαζιά της γειτονιάς σας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.


ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ,Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα. www.ion.gr

0 Η λίμνη με τα 22 ναυάγια!

perierga.gr - Η λίμνη με τα 22 ναυάγια!Το Tobermory είναι μια μαγευτική περιοχή στο Οντάριο του Καναδά, που γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του φυσικού τοπίου και των  κρυστάλλινων νερών της λίμνης Huron και του Κόλπου Georgian που την περιβάλλει.


Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για φυσιοδίφες, πεζοπόρους αλλά και λάτρεις της φύσης – μια «γιορτή για τα μάτια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι ντόπιοι για τον τόπο τους. Ειδικότερα, μάλιστα, για τους δύτες το  Tobermory θεωρείται… παράδεισος! Για ποιο λόγο;

0 Ανακαλύφθηκε νέο αμφίβιο στην Ινδία

Ερευνητές - βιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Delhi ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πλάσμα το οποίο ανήκει στα caecilians (μια ομάδα αμφιβίων χωρίς πόδια που μοιάζουν με σκουλήκια) στην βορειοανατολική Ινδία.

Αυτή είναι η 10η οικογένεια του είδους caecilian που συναντάται και οι ερευνητές της έδωσαν το όνομα «Chikilidae». Δείγματα DNA έδειξαν ότι η οικογένεια αυτή έχει χωριστεί από τους «συγγενείς» της από την Αφρική εδώ και 140 εκατομμύρια χρόνια, όταν η αρχαία ήπειρος Gondwana χωρίστηκε στη σημερινή Ινδία και Αφρική.

Το «Chikilidae» ζει σε δασικά εδάφη, ενώ τα θηλυκά επωάζουν τα μικρά τους για μήνες, χωρίς να τα ταΐζουν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο «Royal Societ», τα ζώα αυτά ενδέχεται να απειλούνται από την αύξηση του πληθυσμού και από κάποιες μορφές γεωργίας.

0 Η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στην «απολογία» Κωστόπουλου

Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Αγγελάκας έγραψε ένα κείμενο-απάντηση στην "απολογία" του Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της IMAKO.

Το κείμενο έχει ως εξής:

"Διαβάζοντας την επιστολή απάντηση απολογία του κυρίου Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ έκανα μερικες σκέψεις ψύχραιμες χωρίς ίχνος χαιρεκακίας , μερικες στιγμες μάλιστα ένοιωσα μια βαθειά θλίψη για τις στενοχώριες τις έννοιες και τα δυσβάσταχτα βάσανα που περνά κάποιος άνθρωπος που υπήρξε μέχρι πρότινος ο γκουρού της ανεμελιάς και της ελαφράδας για ένα μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής μας κοινωνίας.
Ωστόσο η έκπληξη ή η αποκορύφωση αν θέλετε της κατάθλιψης που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο έρχεται τη τελευταία στιγμή στο τελευταίο υστερόγραφο:

0 Ένας απίστευτος 72χρονος

Ένας απίστευτος 72χρονος (8)

Ονομάζεται Dr. Jeffry Life και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με έναν απλό 72χρονο. Ας ρίξουμε όμως μια πιο αποκαλυπτική ματιά…

0 Ποια ήταν η Ποκαχόντας;



H Ινδιάνα πριγκήπισσα Ποκαχόντας υπήρξε η πρώτη ηρωίδα της Αμερικής. Έσωσε πολλούς αποίκους από το θάνατο, συνέβαλλε αποφασιστικά στην ειρήνη κι έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον βασιλιά της Αγγλίας.

Η ζωή της αποτέλεσε το θέμα ενός δημοφιλούς λαϊκού θρύλου της Αμερικής, που έγινε γνωστός σε πολλές χώρες μέσα από την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϋ.

Γεννήθηκε το 1595 σ' ένα μικρό χωριό της Βιρτζίνια. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ματουάκα. "Ποκαχόντας" σημαίνει "παιχνιδιάρα"...έτσι τη φώναζαν όταν ήταν παιδί. Ήταν κόρη του Παουχάταν, παντοδύναμου αρχηγού της φυλής Αλγκόνκουιν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...