ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

0 Ύποπτος θάνατος δημοσιογράφου λίγο πριν δημοσιοποιήσει βίντεο για τον Οbama


Αμερικανικό ιστολόγιο Prison Planet
με πληροφορίες από Los Angeles Times


Ένας θάνατος δημοσιογράφου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ πριν από δύο ημέρες έχει αρχίσει να δημιουργεί υποψίες, ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο πρόωρος θάνατος του 43χρονου Αndrew Breitbart, ιδιοκτήτη τριών γνωστών ιστολογίων, συνέβη, κατά μια εκπληκτική σύμπτωση, λίγες ώρες προτού πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του ότι θα έδινε στη δημοσιότητα κάποια βίντεο, τα οποία, όπως είχε πει, θα σήμαιναν το τέλος της πολιτικής καριέρας του Ομπάμα και θα μηδένιζαν τις πιθανότητες επανεκλογής του...

0 ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!


Εμείς δεν θα μιλήσουμε σε καμία περίπτωση για την απόλυτη αποτυχία και κατρακύλα όλων των σχεδιασμών και των μνημόνιων, στη λογική ότι αυτά στόχευαν στο ξεπέρασμα της «κρίσης» από τη μία και στην …ανάπτυξη από την άλλη.


Χορτάσαμε ανάπτυξη τα τελευταία τριάντα χρόνια. Βρεθήκαμε φτωχότεροι και χρωστάμε κι από πάνω. Είναι απολύτως προφανές ότι ούτε προγράμματα εξυγίανσης είχε ανάγκη η χώρα, ούτε όλα τα υπόλοιπα, ούτε πολύ περισσότερο οφείλαμε σε κανέναν. Το «χρέος» έχει εισπραχθεί περισσότερες από δέκα φορές. Τα δημοσιονομικά μας επαρκούσαν και επαρκούν για την κάλυψη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών...


0 Η Εκκλησία ης Νέας Τάξης Πραγμάτων.Εκκλησία της Σαηεντολογίας κάνει εγκαίνια στη Ρώμη.

Παράρτημα στην Ρώμη άνοιξε η Σαηεντολογία.
Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρόν

0 Η αρχαία Στήλη της Δημοκρατίας και η Ελιά του Λιβεράνι.


Μία αρχαία Στήλη με επιγραφή για την Ελληνική Δημοκρατία και ένα τεράστιο ελαιόδεντρο ηλικίας μεγαλύτερης από 1000 χρόνων, στο νησί της Χίου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η χώρα μας είναι γεμάτη από άγνωστες ομορφιές αλλά και μνημεία -φυσικά και ιστορικά- που ζητούν επιτακτικά την προσοχή των αρμοδίων!

0 Καστελλόριζο: «Εγώ αυξάνω τη γεωπολιτική μου ισχύ»


Τοίχος (Λυ)γερός
Τους τελευταίους 15 μήνες στο Καστελλόριζο γίνεται μια εκστρατεία με θέμα: «Εγώ αυξάνω τη γεωπολιτική μου ισχύ», η οποία στηρίζεται σε πρωτοβουλία του Νίκου Λυγερού (www.lygeros.org).

Οι κάρτες, τα γράμματα, τα βιβλία και τα δώρα καταφτάνουν στο νησί απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Φτάνουν με το καράβι και τ’ αεροπλάνο (η συγκοινωνία από Αθήνα είναι πολύ εύκολη).
Η καθηγήτρια Εικαστικών, Ξανθή Κωστορρίζου, με τη βοήθεια των μαθητών/τριών της Ε’-ΣΤ’ του σχολείου μας έχτισαν έναν τοίχο από βιβλία.

0 Le Monde: «Non» στα φάρμακα από την Ινδία!


Η μεγάλη γαλλική εφημερίδα δημοσιεύει παγκόσμια έρευνα που μιλά για αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα από τον Τρίτο Κόσμο, καθώς και για τις ανησυχίες της Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας

Για πρώτη χρονιά πέρσι, οι πωλήσεις γενοσήμων στη Γαλλία σημείωσαν πτώση. Όχι επειδή οι Γάλλοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα γενόσημα φάρμακα γενικά (αφού υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας τέτοια φάρμακα: όσα παράγονται στο δυτικό κόσμο, κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές και ελέγχους). Αλλά –όπως εξηγεί η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde- επειδή εντείνεται διαρκώς η ανησυχία των Γάλλων γιατρών και, βεβαίως, των ασθενών για την ποιότητα των αντιγράφων φαρμάκων που εισάγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

0 Συλλογή από κινηματογραφικές μηχανές

Ο Δημήτρης Πιστιόλας είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης κινηματογραφικών μηχανών στην Ελλάδα. Άρχισε να συλλέγει κινηματογραφικές μηχανές (λήψεως και προβολής) πριν από 45 χρόνια. Σήμερα έχει καταφέρει να μαζέψει γύρω στις 800. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος φορέας για να αξιοποιηθεί αυτό το πλούσιο υλικό για να είναι προσβάσιμο στους φίλους του κινηματογράφου.

Το "μικρόβιο" του κινηματογράφου τον χτύπησε σε ηλικία 16 ετών στο Αγρίνιο. Άρχισε να διαβάζει βιβλία κι ένα χρόνο αργότερα κατασκεύασε μια μηχανή προβολής. Αυτό έγινε το 1947.


0 Χόλιγουντ: H Λεωφόρος της Δόξας… κέντρο αστέγων!

Χόλιγουντ: H Λεωφόρος της Δόξας… κέντρο αστέγων! [φωτο]Ένα σχήμα οξύμωρο, αποτέλεσμα του καπιταλισμού

Μία «παράλληλη» πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τη λάμψη της Λεωφόρου της Δόξας -Walk of Fame-  αυτή του δράματος πολλών αστέγων που συγκεντρώνονται στο σημείο για να περάσουν τις νύχτες και να ζητήσουν ελεημοσύνη. 

Άστεγοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι, θύματα του απατηλού αμερικάνικου ονείρου ζητιανεύουν ένα δολάριο για να αγοράσουν μία μπύρα, ενώ άλλοι παίζουν μουσική μήπως και κερδίσουν μερικά ψιλά από κάποιον περαστικό.

Από κάτω τους, τα αστέρια λαμπερών ηθοποιών του Χόλιγουντ, που αμοίβονται με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Τι ειρωνεία

0 Στήριξη Ελληνικών Προϊόντων: «Καταναλώνουμε Ότι Παράγουμε!»

Μεγάλη καμπάνια-συζήτηση για την προτίμηση των Ελληνικών Προϊόντων και το ρόλο του Τύπου και των social media  διοργανώνει το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε Ό,τι Παράγουμε» την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα με την παρουσία όλων των κοινωνικών εταίρων.
Ένα κίνημα που ξεκίνησε σιγά-σιγά πέρυσι έχει ήδη μεγαλώσει πολύ οργανωτικά αλλά πολύ περισσότερο πέρασαν στον κόσμο τα μηνύματά του,που είναι φυσικά αίτημα και αναγκαιότητα: Ντύνομαι, Τρώω, Κάνω Τουρισμό Ελληνικά! Σε αυτό, όπως μας λένε στελέχη του κινήματος ,έχει γίνει συνείδηση και των Ελλήνων καταναλωτών και των Ελλήνων Παραγωγών και Επιχειρηματιών.

0 Γυμνοί όλη την ημέρα....και ντυμένοι στην παραλία !!!!

0 Οι καταρράκτες Dragon Falls στην Βενεζουέλα από ψηλά

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάιο του 2011 από τον Dmitry Moiseenko και βλέπουμε τους καταρράκτες Dragon Falls -Churun Meru στην τοπική γλώσσα- στη Βενεζουέλα. Κάντε κλικ εδώ και θα μεταφερθείτε σε ένα 360 μοιρών πανόραμα της περιοχής, με απίστευτη λεπτομέρεια.

0 Η αρωματική λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών, που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Το γνωστότερο γένος είναι η λαβαντούλα, που περιλαμβάνει 25 είδη.

0 Τα πράσινα μπαλκόνια δεν είναι ουτοπία

Περπατώντας  μέσα στην πόλη σπάνια στέκεται το μάτι μας σ’ ένα όμορφο, πράσινο ή χρωματιστό μπαλκόνι. Τα περισσότερα είναι άδεια κι άχαρα ενώ σποραδικά βλέπουμε να ξεπροβάλλουν μερικά γιούκα ή κάποια παρατημένα, ξεψυχισμένα φυτά. Πρόκειται για μια αντίφαση. Ενώ όλοι θέλουμε να πρασινίσει η πόλη, ενώ μέσα στα σπίτια και στις εισόδους των πολυκατοικιών φυτεύουμε φυτά εσωτερικού χώρου, δε φυτεύουμε στα μπαλκόνια μας. Γιατί συμβαίνει αυτό;
 
Ο σημαντικότερος λόγος που μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την αντίφαση  είναι η ιδιαιτερότητα του κλίματος. Το χειμώνα, όταν πέφτει η θερμοκρασία κάτω απ’ το μηδέν ή χιονίζει, πρέπει να προστατεύουμε τα φυτά μας, βάζοντάς τα σε εσωτερικό χώρο ή να τα σκεπάζουμε για να μην παγώσουν.

0 Γκρεμίζουν την ελληνική γειτονιά της Πόλης

Η Κωνσταντινούπολη βλέπει την ιστορία της να ισοπεδώνεται στο όνομα της Αναγέννησης, αναφέρει η Guardian.

Το τελευταίο διάστημα, κοντά στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ, ο ήχος που κυριαρχεί είναι αυτός του κομπρεσέρ. Παρά τις ενστάσεις και τις προσφυγές κατοίκων, αρχιτεκτόνων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές κατεδαφίζουν τη γειτονιά Ταρλάμπασι.

Πολλά από τα κτίρια χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα και στέγασαν ένα μεγάλο μέρος

0 1.200 € ανά στρέμμα από την καλλιέργεια της ροδιάς

475 διαφορετικά προϊόντα παράγονται σήμερα με βάση την παραγωγή της ροδιάς.
Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες.
Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο πασίγνωστος στιχουργός Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτήν.
Η ροδιά καλλιεργείται καλύτερα στο υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένο, ξηρό, και θερμό καλοκαίρι και αντέχει τα κρύα, όχι όμως και τα πολύ έντονα κάτω των -10 βαθμών Κελσίου. 


Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα περισσότερα είδη εδαφών.


Το ρόδι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το εκχύλισμα του ροδιού έχει αποδειχθεί από μελέτες πως έχει θετική δραστηριότητα κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ η κατανάλωση χυμού ροδιού από τις εγκύους γυναίκες έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν λιγότερο τα μωρά από εγκεφαλικές κακώσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...