ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

0 Η πρώτη τρόικα έμεινε 80 χρόνια!


Γράφει ο Θωμάς Σίδερης

Ηθικός αυτουργός της πρώτης τρόικας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, ενώ της δεύτερης ο ορμώμενος εκ της Χαριλάου Τρικούπη -και εσχάτως, Ιπποκράτους- Γιώργος Παπανδρέου.
Η τρόικα μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 1898 και η επίσκεψή της αυτή ήταν «αρμένικη βίζιτα» αφού κράτησε80 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 1978. Και το όνομα αυτής ήταν Διεθνής Οικονομική Επιτροπή, τη δε παρουσία της τη βάφτισαν απλώς «Έλεγχο«.

Στις θέσεις των σημερινών Σερβάας Ντερούζ, Πόουλ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ ήταν οι αείμνηστοι Τέστα (Γερμανός), Λετάν (Γάλλος) και Λόου (Άγγλος). Μόνο που οι κυβερνώντες εκείνης της περιόδου είχαν φανεί πιο χουβαρντάδες και για να μην ταλαιπωρούν τους υψηλούς επισκέπτες μας φρόντισαν να τους κτίσουν και ένα ξεχωριστό Μέγαρο.

0 Συντεταγμένη πλύση εγκεφάλου


Συντεταγμένη πλύση εγκεφάλου
Όπως είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος Β΄ Πάγκαλος, αν κουρευτούν τα ταμεία κατά 30% τότε θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορούν να δίνουν συντάξεις.

Οπότε ο αντιπρόεδρος Α΄ Μπένι ο μισθοφάγος τα κούρεψε κατά 50% για να έχουν να δώσουν συντάξεις.

Και ο μήνας έχει εννιά…

Λυπάμαι πραγματικά τις τράπεζες. Ο Μπένι τις κατατρόπωσε. Και ας το κάνουμε λιανά για να καταλάβουμε την επιτυχία του Μπένι.

Ας υποθέσουμε ότι μια τράπεζα είχε ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ. Η πραγματική τους αξία ήταν το πολύ 15 ευρώ. Ο Μπένι λοιπόν δίνει σε ζεστό χρήμα 15 ευρώ και ανταλλάσει αυτά τα ομόλογα με άλλα αξίας 35 ευρώ. Τα οποία είναι ενυπόθηκα και στο αγγλικό δίκαιο. Και με επιτόκιο το οποίο θα αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.


0 Τι είναι το "λευκό φίδι" που φωτογραφήθηκε στον Άρη;

Το εντυπωσιακό φαινόμενο που βλέπετε στην φωτογραφία κατέγραψε ο δορυφόρος MRO στις 16 Φεβρουαρίου στην περιοχή Amazonis Planitia, μία μεγάλη πεδιάδα που βρίσκεται κοντά στον ισημερινό του πλανήτη Αρη.
  Οι επιστήμονες το ονόμασαν "λευκό φίδι", αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ανεμοστρόβιλο ο οποίος δημιούργησε μια "κολώνα" άμμου ύψους ενός χιλιομέτρου, εξαιτίας  της έλλειψης βαρύτητας που έχει σαν αποτέλεσμα να σηκώνεται η άμμος πολύ ψηλά από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

0 Παράξενα και απίστευτα ενυδρεία


Παράξενα και απίστευτα ενυδρεία (5)
Για τους λάτρεις των ψαριών και όχι μόνο, τα ενυδρεία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην διακόσμηση ενός σπιτιού ή ακόμη και ενός γραφείου, καθώς μπορούν να δώσουν μία τελείως διαφορετική νότα σε κάθε χώρο.

0 DE FACTO - ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ


CD 10/2011 "Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"
Μουσική-Στίχοι: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ.
Συμμετέχουν: Πέτρος Ζλατάνης (ακορντεόν), Βασίλης Παπαδόπουλος (φωνητικά).

Οι De Facto είναι ένα συγκρότημα με κάτι περισσότερο από 20 χρόνια ζωής στην Ελληνική pop/rock σκηνή και με 13 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, που συνεχίζει να συνθέτει, να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα. Μετά από αλλαγές στην αρχική σύνθεση των μελών του συγκροτήματος σήμερα οι Defacto είναι οι κάτωθι :
Πέτρος Παρασκευάς (Κιθάρα/Τραγούδι)
Πέτρος Μίσκος (Μπάσο/Φωνητικά)
Αλέξανδρος Αποστολάκης (Τύμπανα/Φωνητικά)

0 70 παραδείγματα Τέχνης του Δρόμου

Χρόνο με τον χρόνο η άποψη ότι η τέχνη θα πρέπει να προβάλεται μόνο σε γκαλερί έχει αρχίσει να ξεπερνιεται. Αυτή η τεράστια συλλογή Τέχνης του δρόμου (street art) θα σας δείξει ότι η ίδια η πόλη πόλη είναι ίσως ο καλύτερος καμβάς!
Κάθε τοίχος, φράχτης ή στύλος θα μπορούσε να μετατραπεί σε έργο τέχνης. Κάθε δημιουργία προκαλεί περισσότερα βλέμματα εντυπωσιασμού αλλά και χαμόγελο στους ανθρώπους από το καλύτερο έργο ζωγραφικής σε μια γκαλερί τέχνης.
Η κουβέντα βέβαια είναι πάντα ανοιχτή για πολλούς. Τι ακριβώς είναι το street art; τέχνη ή βανδαλισμός;
Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 70 παραδείγματα δημιουργικής τέχνης του δρόμου και προσπαθήστε να την κατατάξετε σε ένα από τα δυο. Θα τα καταφέρετε;

0 Η διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων


Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη, σίγουρα θα τους τρομάζαμε με τον πλούτο και την ποικιλία των εδεσμάτων που θα τους προσφέραμε. Εξαιτίας του ότι δεκάδες από τις σημερινές τροφές ήταν εντελώς άγνωστες στους αρχαίους Έλληνες, όπως η πατάτα λ.χ. από τα βασικότερα είδη της σημερινής διατροφής έγινε γνωστή στους Ευρωπαίους το 1530 και οι Έλληνες γεύτηκαν τη νοστιμιά 
της 300 χρόνια αργότερα, το 1832. 

0 Η αλήθεια για τον δολοφόνο της Νορβηγίας!


Αυτό το βίντεο του David Duke είναι ένα απο τα πιο αποκαλυπτικά βίντεο σχετικά με τα υπόγεια παιχνίδια που παίζουν οι Εβραίοι Επικυρίαρχοι..



0 Τα κρυμμένα μυστικά της Σελήνης ! (VIDEO)


Τέθηκαν πριν από λίγες ώρες σε λειτουργία τα όργανα χαρτογράφησης της Σελήνης στα δύο σκάφη της αποστολής GRAIL που θα μελετήσουν τον φυσικό μας δορυφόρο. Τα δίδυμα σκάφη της NASA βρίσκονταν εδώ και δύο μήνες σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και είχαν μάλιστα στείλει ορισμένες εντυπωσιακές εικόνες της.

Βασική αποστολή των δύο σκαφών είναι η μελέτη του βαρυτικού πεδίου της Σελήνης.

Τα ευρήματα της αποστολής αναμένεται να βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση μιας επανδρωμένης αποστολής στην Σελήνη.

0 Power Balance: Τα βραχιόλια της απάτης!

Aποζημίωση της τάξης των 57 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν να λαμβάνουν εξοργισμένοι καταναλωτές που μήνυσαν την Power Balance, η οποία κατασκευάζει ευρέως διαδεδομένα ενεργειακά βραχιόλια, όπως ανακοίνωσε χθες το ηλεκτρονικό περιοδικό TMZ.

Τα διάσημα βραχιολάκια που εκτόξευσαν τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια και φορέθηκαν από αμέτρητους celebrities και αθλητές, κοστίζουν περί τα 30 δολάρια και αποτελούνται από ένα δακτύλιο σιλικόνης πάνω στον οποίον έχει τοποθετηθεί ένα λεπτό ολόγραμμα από πολυεστέρα. Αυτό υποτίθεται ότι «βελτιώνει την φυσική ενέργεια του σώματος» και ενισχύει την ισορροπία, ενώ το σχέδιο του ολογράμματος προέρχεται από τις Ανατολίτικες φιλοσοφίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...