ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

0 Καλαμάρια - γίγαντες στο Αιγαίο


καλαμαρια, αιγαιο, ειρηνικο, σαμο
« Καλαμάρια - γίγαντες στο Αιγαίο »

Τα Ommastrephes bartramii έφτασαν από τον Ειρηνικό σε Σάμο και Λειψούς

Δύο τεράστια καλαμάρια, σπάνιοι επισκέπτες στις ελληνικές θάλασσες, βρέθηκαν μέσα σε 48 ώρες στη Σάμο και στους Λειψούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο παρατήρησης του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος , που τα κατέγραψε, πρόκειται για καλαμάρια του είδους Ommastrephes bartramii, τα οποία απαντώνται συνήθως στον Ειρηνικό Ωκεανό και σπανίως εμφανίζονται στη Μεσόγειο και μάλιστα στο Αιγαίο.

Το πρώτο, ένα καλαμάρι μήκους 1,63 μ. και βάρους 9 κιλών, εντοπίστηκε νεκρό στις 8 Μαρτίου, κοντά στην παραλία Κοκκάρι της Σάμου, από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών Σάμου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θηλυκά του είδους που έχει καταγραφεί αναφέρει ο κ. Θοδωρής Τσιμπίδης, διευθυντής του Αρχιπελάγους .

0 Ο μικρότερος εκπρόσωπος στο φυτικό βασίλειο…


Η Wolffia angusta είναι το μικρότερο υδρόβιο ανθοφόρο φυτό στον κόσμο, το μήκος του οποίου δεν ξεπερνά τα 0,6 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι περίπου 0,00015 γραμμάρια. Ανακαλύφθηκε μόλις το 1980 στην Αυστραλία, όπου και ενδημεί μέσα στις λίμνες της χώρας, ενώσυναντάται και σε διάφορες περιοχές της Ασίας.
perierga.gr - Ο μικρότερος εκπρόσωπος στο φυτικό βασίλειο...
Στην ουσία πρόκειται για ένα μικροσκοπικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια Lemnacea,  γνωστό και με την κοινή ονομασία «φακή του νερού», λόγω του σχήματός του. Η  Wolffia angusta επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, ανάμεσα σε άλλα φυτά, ενώ δεν έχει καθόλου ρίζες και το λουλούδι της αναπτύσσεται πάνω στο «σώμα» του φυτού.

0 Το σχέδιο εκποίησης της χώρας μας απο το ΔΝΤ ξεκινάει απο την Χαλκιδική με πρωτεργάτη τον Γ.Μπομπολα!



Αυτή ειναι η δημοκρατία που θα υπονομεύσουν τα ακραία στοιχειά κατα τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ και χρειάζεται ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτες και σωματικό ελεγχο των πολιτών κατα την προσέλευση τους στις εθνικές εορτές!

Η Ελεύθερη πατρίδα που έχυσαν το αίμα τους οι αγωνιστές κατά τον κ.Μπαμπινιωτη με φόντο την καγκελόφραχτη Αθηνά, φαίνεται είναι αποκλειστικό προνόμιο του εθνικού μας εργολάβου κου.Γ.Μπόμπολα που αυτή την ώρα με τους "πραίτορες της δημοκρατίας",για μια ακόμη μέρα στις πολιορκουμενες "ΣΚΟΥΡΙΕΣ" της Χαλκιδικής ξυλοκοπούν και κάνουν χρήση χημικών κόντρα στους εξεγερμένους κατοίκους της περιοχής που αρνούνται την δημιουργία νέων μεταλλείων για χάρη της ίδιας της ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

0 Το τελευταίο σπίρτο


Το τελευταίο σπίρτο
Όχι, δεν μπορεί να είναι όλα τα σπίρτα μας καμένα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ελπίδα.

Η μικρή Ελπίδα, κοριτσάκι δευτέρας δημοτικού, ήταν εκείνη που αντίκρισε πρώτη το φρικιαστικό θέαμα. Έκρυψε τα μάτια της με τα χέρια της και άρχισε να τρέχει μακριά. Ο εφιάλτης όμως δύσκολα θα σβηστεί από το παιδικό μυαλό της. Όπως και όλοι εκείνοι οι εφιάλτες που μας κυκλώνουν διαρκώς στον ξύπνιο μας.
Όλα ξεκίνησαν εκείνο το πρωινό. 


0 HAARP(greek subs)Conspiracy Theory 1/6 Jesse Ventura


 
Μια νέα τεχνολογία που δουλεύει με δισεκατομμύρια ραδιοκύματα, μπορεί να ελέγχει και να αλλάζει τον καιρό οπουδήποτε στον κόσμο,προκαλεί τσουνάμι,σεισμούς,και τυφώνες,επίσης μπορεί να επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο,είναι το υπέρτατο καταστροφικό όπλο!!

0 Ψυγειάκι – ενισχυτής από την Marshall

Marshall ενισχυτής ψυγείοΗ γνωστή σε όλους Marshall κάνει το επόμενο βήμα και μας παρουσιάζει το υπέρτατο gadget για το πάρτυ σου.
Υποδεχτείτε το Marshall Fridge: Ένας ενισχυτής – ψυγείο χωρητικότητας 125 λίτρων που θα απογειώσει την μουσική σου σε… uber-cool επίπεδα.

Η τιμή του μοναδικού ψυγείου-ενισχυτή με την υπογραφή του θρυλικού Jim Marshall έχει οριστεί στα $299 (τιμή γνωριμίας η οποία αναμένεται να αυξηθεί μετά την επίσημη κυκλοφορία του) και οι αποστολές ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου 2012.

0 Το Κιλιμάντζαρο από ψηλά


Το Κιλιμάντζαρο, με του 3 ηφαιστειακούς κώνους του, Kibo, Mawenzi, και Shira, είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο στο Kilimanjaro National Park της Τανζανίας και το ψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Οι τρεις κώνοι έχουν ύψος 5.895, 5.149 και 3.962 μέτρα, αντίστοιχα. Η κορυφή Uhuru είναι η υψηλότερη στον κώνο Kibo.

0 Σκέψου! Αυτό ακόμη δεν το έχουν απαγορεύσει!

0 Γιατί οι διατροφές που είναι χαμηλές σε λιπαρά δεν λειτουργούν - Ανακαλύψτε όλη την αλήθεια για τη διατροφή με χαμηλά λιπαρά!

Η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να χάσουμε βάρος, αλλά δουλεύουν πραγματικά;
 Το κύριο πρόβλημα με αυτό το είδος της διατροφής είναι ότι τείνουν να αντικαταστήσουν το λίπος με υδατάνθρακες.
 Οι περισσότερες θερμίδες προέρχονται...
από τα τοστ, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι κ.λπ.

Το θέμα είναι ότι η απώλεια βάρους δεν είναι απλά ένα μαθηματικό ζήτημα. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι ο αριθμός των θερμίδων που μας κάνει να παχαίνουμε, αλλά το είδος των θερμίδων.

0 Ο κρυμμένος σταθμός του μετρό της Νέας Υόρκης

Βαθιά μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης υπάρχει ένας ανέγγιχτος σταθμός που έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια και κάποιοι λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Εκπληκτικές διακοσμήσεις με ψηλές αψίδες, έπιπλα από ορείχαλκο και φεγγίτες υπάρχουν σε ολόκληρο το σταθμό, σχεδόν μια μικρή απομίμηση του Κεντρικού Σταθμού ...

0 Στον Καναδά το "πλοίο φάντασμα" της Φουκουσίμα

Σχεδόν μετά από ένα χρόνο το ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 στην Ιαπωνία εντοπίστηκε να επιπλέει στις δυτικές ακτές του Καναδά.

Ένα αεροσκάφος που περιπολούσε την Παρασκευή τη θάλασσα στα ανοιχτά της Βρετανικής Columbia εντόπισε το 15 μέτρων σκάφος, 275 χιλιόμετρα από τα νησιά Haida Gwaii.

Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από τα εκατομμύρια τόνους συντριμμιών του τσουνάμι που διέσχισε τον Ειρηνικό ωκεανό. Κανείς δεν φαίνεται να επιβαίνει στο πλοίο που είναι καταχωρημένο στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά παρακολουθεί το σκάφος για το ενδεχόμενο θαλάσσια ρύπανσης και εάν προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη ναυσιπλοΐα.

0 Αποστολή στη... Bruges! Μεσαιωνικό «παραμύθι» στα σύνορα του Βελγίου

Λαχταριστή σοκολάτα, άφθονα λίτρα βελγικής μπύρας, ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα, όλα «χωράνε» σε μια μικρή βελγική πόλη με εντυπωσιακή Μεσαιωνική ομορφιά, στα βορειοδυτικά του Βελγίου. Φύγαμε για μια… αποστολή στη Μπριζ!

Στα βορειοδυτικά του Βελγίου, στη ζώνη της Φλάνδρας, 90 χλμ. από τις Βρυξέλλες και κοντά στη Βόρεια θάλασσα ( http://bit.ly/Bruges_map ), βρίσκεται μια μικρή αλλά «μαγική» πόλη, σημαντικό λιμάνι της χώρας και με παραμυθένια, μεσαιωνική ομορφιά.

0 Κρεμμύδια γεμιστά με τυρί

  • 8 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 / 2 φλιτζάνι μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 / 2 φλιτζάνι μανούρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς, κόψε την κορυφή των κρεμμυδιών λίγο και άδειασε το εσωτερικό τους προσεκτικά για να μην τα σκίσεις. Ρίξε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει, άσ' τα 2 λεπτά, στράγγιξέ τα και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Ανακάτεψε σε μπολ τα τυριά, το θυμάρι, αλατοπίπερο και 1 κ.σ. λάδι.

Γέμισε κάθε κρεμμύδι με το μείγμα, έτσι ώστε να εξέχει λίγο από την κορυφή τους. Λάδωσε ένα ρηχό σκεύος, άπλωσε τα κρεμμύδια και ψήσε τα 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά. Σέρβιρέ τα ζεστά ή κρύα.

0 Ελεφαντάκι παίζει στην παραλία

Ελεφαντάκι παίζει στην παραλία (2)
Ένας μικρός ελέφαντας παίζει στην παραλία και μας φτιάχνει την διάθεση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...