ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

0 Το ρήγμα της Μαυροπηγής άνοιξε τη γη στα δυο – Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον οικισμό και τα σπίτια…

Κι αυτούς “νεόδμητα διαμερίσματα” τους υποσχέθηκαν… Περισσότερα για το ρήγμα της Μαυροπηγής εδώ.
Μια φωτογραφία, “ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις”. Ο φωτογραφικός φακός, πολλές φορές, αποτυπώνει αλήθειες που κανένα στόμα δεν μπορεί να φωνάξει τόσο δυνατά και περίτρανα…Οι ακόλουθες φωτογραφίες, που εξασφάλισε το kozanimedia, παρουσιάζουν την αλήθεια των κατοίκων ως έχει: Η γη έχει ανοίξει και «τρώει» τα σπίτια και τις περιουσίες τους, κάθε μέρα και περισσότερο.

Η λέξη «μετεγκατάσταση» φαντάζει ως τη μόνη λύση, για έναν οικισμό οι κάτοικοι του οποίου ζουν καθημερινά με τον φόβο…Το ρήγμα έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρότατα προβλήματα σε σπίτια του οικισμού, τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και δεν κατοικούνται πλέον… Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν φύγει, μα τόσο εκείνοι, όσο και αυτοί που μένουν πίσω, νοιώθουν καθημερινά τη γη να «τρέμει» κάτω από τα πόδια τους…Ο φόβος υπάρχει, και λειτουργεί συνώνυμος με την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή θα φύγουν από κει…

0 Αληθινή φωτογραφία απο το Roswell ή fake?


Μια νέα φωτογραφία διέρρευσε και κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, η οποία υποτίθεται ότι αναφέρετε στην περίπτωση του Roswell το 1947.


Η φωτογραφία όμως παρουσιάζει ένα ελάττωμα. Κοιτάξτε το έμβλημα στο μανίκι του στρατιώτη...

0 Η Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα και η αφύπνιση του κοινού Ελληνικού αισθήματος


Η Εθνική συνείδηση είναι η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους στο οποίο ανήκουμε, η συνείδηση όλων των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που αποτελούν το Έθνος, η γνώση του λαϊκού και φυλετικού χαρακτήρα, του πολιτισμού και της ιστορίας του, επιπλέον η συνείδηση του ότι ανήκουμε στο ίδιο Έθνος και των υποχρεώσεών μας προς αυτό...

1 ΝΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΑ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ


Ναι είμαι γονατιστός. Ναι έχασα τα κεκτημένα μου. Ναι δεν ξέρω τι άλλο μου ετοιμάζεται. Ναι έχασα την δουλειά μου. Ναι χρωστάω παντού. Και ναι, έχασα την ελπίδα μου. Την ελπίδα για το σήμερα, για το αύριο, για την ζωή μου την ίδια. Την ίδια ώρα όμως που είμαι έτσι ηττημένος, παραιτημένος σκέφτομαι αυτό που είμαι.

0 Έλληνες φοιτητές κράζουν τον Οικονομικό Εκτελεστή Πωλ Τόμσεν μέσα στη φωλιά του νεοφιδελευθερισμού (LSE) [video].


Έφαγε κράξιμο στη νεοφιδελεύθερη φωλιά που λέγεται London School of Economics και αποχωρεί ψυχρά. Θα φρίξετε μόλις διαβάσετε ποιος είναι και τι έχει κάνει ο Π. Τόμσεν...!!! Ο κος “όπου πατεί ξεραίνεται το χορτάρι!” Ο μικρομεσαίων ικανοτήτων υπάλληλος του ΔΝΤ, που δεν έχει πληρώσει φόρο ποτέ, αυτός που πέρασε από δεκάδες χώρες και τις διέλυσε, συμπεριλαμβανομένης Σερβίας, Ρουμανίας, Ρωσίας, αναγκάζοντας τον Πούτιν να τον απειλήσει να μην ξαναπατήσει το πόδι του στη Ρωσία, κηρύσσοντάς τον ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ...

0 «Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»

«Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»
«Ο υπαρχιφύλαξ, διαταχθείς υπό του διευθυντού του, μετέβη αμέσως εις την πτέρυγαν όπου ευρίσκοντο τα κελιά των 8 μελλοθανάτων και εισήλθεν πρώτον εις το υπ’ αριθμ. 2 απομονωτήριον, εις το οποίο εκρατούντο οιΜπελογιάννηςΛαζαρίδης και Μπάτσης. Πλησιάζει τον Μπελογιάννη.
«Νίκο σήκω»
Ατάραχος ο Μπελογιάννης σηκώνεται και λέει:
«Πάμε για καθαρό αέρα;»

2 Οι καλύτερες ατάκες του Μάκη από το «Ευτυχισμένοι μαζί»!

Το «Ευτυχισμένοι μαζί» είναι από τα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που αγαπήθηκε όσο λίγα...

Η σειρά ξεκίνησε τη σεζόν 2007-2008 και η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε κατά την πρώτο κύκλο προβολής της οδήγησε στην δημιουργία και δεύτερου κύκλου.

Γιάννης Μπέζος και Κατερίνα Λέχου έδωσαν ρεσιτάλ σαν παντρεμένο ζευγάρι, το ίδιο και τα βλαστάρια τους!

Ωστόσο από αυτή τη σειρά εκείνος που πάντα έκλεβε την παράσταση ήταν ο Μάκης!
Ο «γατούλης», καλύτερος φίλος του Διονύση και του Σπύρου που είχε συνεργείο αυτοκινήτων.
Ο Μάκης το μόνο που ήξερε είναι να πίνει μπύρες! Σε αυτό ήταν καλός!
Διότι στα υπόλοιπα... έδινε παράσταση κάθε φορά που άνοιγε στο στόμα του!
Από τις καλύτερες ατάκες του ηθοποιού Τάσου Γιαννόπουλου στο σήριαλ:

0 Η ντουλάπα που οδηγεί στη Narnia

Μπορεί να φαίνεται σαν μία συνηθισμένη ντουλάπα από έξω αλλά μέσα της κρύβει ένα «παραμυθένιο» μυστικό! Η ντουλάπα αυτή οδηγεί στη Narnia. Δεν με πιστεύετε; Τότε δείτε παρακάτω…

0 Το εμπόριο του νερού: Πως η Nestle κερδοσκοπεί σε βάρος των φτωχών


Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Το 1974 ο Χένρυ Κίσινγκερ έλεγε πως αν ελέγχεις το πετρέλαιο ελέγχεις τα έθνη, αν όμως ελέγχεις το φαγητό ελέγχεις τους ανθρώπους. Αν σε αυτό το τελευταίο προσθέσουμε και το νερό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί γιγαντώνονται και πλουτίζουν οι μεγάλες εταιρίες εμφιαλωμένου νερού. 
 
Το να αρνείσαι σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας –που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ φτάνει τα 817 εκατομμύρια- το δικαίωμα στο καθαρό νερό μέσω της ιδιωτικοποίησης ή της καταστροφής των φυσικών πηγών, είναι εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τρομοκρατική πράξη. Μόνο που οι ένοχοι των εγκλημάτων αυτών δεν κρύβονται σε σπηλιές αλλά μέσα σε πολυτελή γραφεία τεράστιων πολυεθνικών και σχεδόν ποτέ δεν λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

0 Με τη σμίλη της φύσης-Αψίδες

Μίλησε η Φύση  με τη σμίλη της στους βράχους κι έφτιαξε γέφυρες, αψίδες. Σε θάλασσες, σε ποτάμια, σε στεριές. Εργαλεία στα χέρια της έγιναν ο άνεμος, η βροχή, το κύμα. Ο χρόνος βοηθός της. Οι δημιουργίες της μοναδικές και ανεκτίμητες.

0 Καταναλώνοντας παιδιά: Η εμπορευματοποίηση της παιδικότητας.



Ρίχνει το απελπιστικά αναγκαίο φως στις πρακτικές μιας ανηλεούς μηχανής μάρκετινγκ τρισεκατομμυρίων δολαρίων που πωλεί τώρα, στα παιδιά και τους γονείς τους τα πάντα από το άχρηστο φαγητό και τα βίαια τηλεοπτικά παιχνίδια μέχρι τα ψευδή εκπαιδευτικά προϊόντα και το οικογενειακό αυτοκίνητο.

Μία ταινία που κάθε γονιός πρέπει να δει.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.mediaed.org

0 ARD: "Η Γερμανία προκάλεσε την ελληνική κρίση για να βγάλει μεγάλα κέρδη"! (βίντεο) .


Αποκαλυπτικό για την τεράστια απάτη σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού και την απαξίωση μιας ολοκληρης χώρας με την προσπάθεια επιβολής του συνδρόμου της ενοχής με την αγαστή συνεργασία βέβαια των εγχώριων συνεργατών τους είναι το ρεπορτάζ του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ARD το οποίο προβλήθηκε από την ΝΕΤ, αλλά και η ομολογία του Γερμανού επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο Γερμανός επικεφαλής του Ταμείου, η Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την κρίση χρέους της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως, έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη, τα οποία μάλιστα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σε βάθος χρόνου, όσο οι προσπάθειες για την «επίλυσή» της εντατικοποιούνται.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, συμβαίνει γιατί η Γερμανία δανείζει στην Ελλάδα όχι απευθείας αλλά μέσω των έκτακτων μηχανισμών στήριξης, με επιτόκια, πολύ μεγαλύτερα από αυτά με τα οποία δανείζεται η ίδια.

2 Όλη η αλήθεια με δύο λόγια, κυνικά, σε ένα άρθρο που δεν θα διαβαστεί όπως πολλά παρόμοια του.

Έλληνες...


-Κάθε μέρα διαβάζουμε από τα ανεξάρτητα blogs τους αναρίθμητους λόγους που υπάρχουν για να επαναστατήσουμε, αλλά δεν δίνουμε καμία σημασία. Αντί γι' αυτό το μόνο που κάνουμε είναι να αναρωτιόμαστε πεισματικά αν αυτοί που γράφουν τέτοια κείμενα κατεβαίνουν στους δρόμους. 


- Έχουν φτιάξει έτσι την ζωή μας που δεν μας μένει χρόνος να σκεφτούμε. Και αν καμιά φορά μας μένει χρόνος για σκέψη εμείς βλέπουμε τηλεόραση...

0 μαγειρική οικονομία: 10 σημεία-κλειδιά να θυμόμαστε

mageiriki oikonomia: 10 simeia-kleidia na thymomasteΣτην κουζίνα, σε αντίθεση με την πολιτική, δεν γίνονται αναποτελεσματικές περικοπές, αλλά πολύ συγκεκριμένες κοπές και όλα τα υλικά αξιοποιούνται στο μέγιστο. Κάθε κομμάτι κρέατος έχει τον δικό του τρόπο μαγειρέματος, τα κόκαλα (ζώων, πουλερικών και ψαριών) γίνονται ζωμοί, τα λαχανικά συνδυάζονται σε σαλάτες, ψήνονται, βράζονται, μπαίνουν σε σάλτσες. Δίνεται προτεραιότητα στα φρέσκα υλικά και φτάνουν πάντα στο τραπέζι νωρίτερα όσα λήγουν πρώτα.

Αυτός ο χρυσός κανόνας καθορίζει το πλάνο, που πάλι σε αντίθεση με την πολιτική, δεν διχάζεται ανάμεσα σε δυο γραμμές στρατηγικής. Μια στρατηγική αποφασίζει για όλα, κάτι που είναι τόσο απλό και πρακτικό, όσο και αυτονόητο. Ακόμη και στα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια στο χώρο της μαγειρικής και στα “μεγαλεπήβολα” του τύπου αυτοκινητόδρομος του Αιγαίου, η θεμελιώδης ουσία της απλής οικονομίας στην κουζίνα δεν αλλάζει.

Μαγειρική οικονομία δεν σημαίνει τσιγκουνιά ούτε φυσικά λιγότερη ποιότητα στις συνταγές, στο τραπέζι και στο πιάτο.

0 Φύτεψε ένα ολόκληρο δάσος μόνος του!

perierga.gr - Φύτεψε ένα ολόκληρο δάσος με τα... χεράκια του!Είναι πραγματικά εκπληκτικό όταν πρόκειται να μιλήσουμε για τις δημιουργίες των ανθρώπων, όποιες κι αν είναι αυτές! Στην περίπτωση αυτή, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ο Ινδός κ. Jadav Payeng μάς αφήνει όλους άφωνους με το κατόρθωμά τυ, που ξεπερνά κάθε φαντασία.


Ο Mulai, όπως είναι γνωστός στους ντόπιους, δημιούργησε ένα ολόκληρο δάσος… με τα χεράκια του, φυτεύοντας δέντρο δέντρο εδώ και 30 περίπου χρόνια, στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα στην πόλη Άσαμ της Ινδίας!

1 Αχ Ελλαδα Σ'αγαπω-Νικος Παπαζογλου


Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Βάσω Αλαγιάννη
Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Ρασούλης

Στιχοι:

Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
σάμπως φταις κι εσύ καημένη
και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω

0 Η Μόσχα την δεκαετία του 1930 !!!

moskva01 Moscow 30s (55 pics)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...