ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

0 Ο εφευρέτης του Internet κατηγορεί τις Google και Facebook για τα δεδομένα που συλλέγουν



Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα ‘The Guardian’, ο εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, Tim Berners Lee, κατηγορεί ευθέως τις Google και Facebook ως προς τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν.

Χαρακτηρίζοντας τες ως “ιντερνετικά σιλό”, αναφέρει ότι οι δύο αυτές εταιρείες έχουν κατορθώσει να παγιδεύσουν στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο. Αυτό που κάνουν είναι να συλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες
για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τους και στη συνέχεια να αρνούνται να τις επιστρέψουν άμεσα μόλις αυτοί το ζητήσουν...

0 Σκεφτείτε και εμάς στις εκλογές


0 Παρθενώνας: Το καλύτερο αξιοθέατο στην Ευρώπη!


Το Lonely Planet προέβη πρόσφατα σε έναν διαγωνισμό, προκειμένου να ψηφίσουν οι αναγνώστες του τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα, αυτά που κανείς δεν πρέπει να προσπεράσει κατά την επίσκεψή του στη χώρα όπου βρίσκονται. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας άφησαν πίσω… τον Πύργο του Άιφελ και το Κολοσσαίο, φιγουράροντας με υπερηφάνεια στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, λαμβάνοντας το 93% των ψήφων. Ας δούμε στη συνέχεια μαζί ποια 10 ευρωπαϊκά μνημεία… αξίζουν τον κόπο και το ταξίδι!

1. Παρθενώνας, Αθήνα
perierga.gr - Παρθενώνας: Το καλύτερο αξιοθέατο στην Ευρώπη!
Είναι δυνατόν να πας στην Αθήνα και να μην επισκεφθείς τον Παρθενώνα. Το όνομά του σημαίνει «σπίτι της Παρθένου» και είναι αφιερωμένος στη θεά Αθηνά. Μα τι σπίτι!!!
Δες το: 93%
Αγνόησέ το: 7%

0 O Tζ. Σόρος και τα τσιράκια του τρέμουν τις εκλογές στην Ελλάδα!


Ρε παιδιά, φτυστός ο Μάικλ Ντάγκλας
στο Wall Street δεν είναι;
Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος


«Ισως συμφέρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ αφού η ζημιά που έχει πάθει είναι ανεπανόρθωτη», δήλωσε στη «Monde» ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, καταγγέλλοντας παράλληλα τους ηγέτες της Ευρώπης ότι την οδηγούν στον χαμό!

«Το ευρώ απειλεί να καταστρέψει την Ε.Ε. επειδή οι ηγέτες της επιμένουν σε ανελαστικούς κανόνες. Οι πιο ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται ήδη σε τριτοκοσμική κατάσταση», σημείωσε ο Ουγγρο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος, προβλέποντας ότι η Ισπανία γρήγορα θα ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας...

0 Ομοιοπαθητική: Μια άλλη προσέγγιση στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας (κι όχι μόνο αυτής)

Συντάκτης: Ξενοφών Τσούκαλης, ομοιοπαθητικός ιατρός,medlabnews.gr
Στις 21 Μαρτίου ήταν  ο εορτασμός της Ελληνικής Ημέρας
Αλλεργίας και Ευαισθησίας για το Περιβάλλον. Το γεγονός αυτό απετέλεσε αφορμή για να ακολουθήσουν οι παρακάτω απόψεις σε σχέση με την αλλεργική ρινίτιδα και τον εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισής  της με την ομοιοπαθητική  θεραπευτική...

0 ΑΟΡΑΤΟΣ - "Αντισταθείτε"

0 Αν το Star Wars είχε γυριστεί την εποχή του βωβού κινηματογράφου

0 Αυτό θα πεί off road



B1484

0 Viewmaster


Το View-Master έχει μια μακρά ιστορία, που χρονολογείται από τα τέλη του 1930 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ΗΠΑ. Αρχικά είχε σχεδιαστεί από τον William Gruber και Harold Graves.

Ο Graves, ήταν πρόεδρος της  εταιρείας Sawyers παραγωγής φωτογραφικών ειδών και στο δυναμικό εργαζόταν ο Gruber που είχε βελτιώσει την λήψη στερεοσκοπικών φωτογραφιών.

Οι παραπάνω συνεργάστηκαν και σχεδίασαν το πρώτο View-master το 1938 
,ήταν μια συσκευή για προβολή επτά 3-D εικόνων (που ονομάζεται επίσης στερεοσκοπικές εικόνες ), σε ένα δίσκο χαρτιού.

Αρχικά το View-master ήταν  ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά με τον καιρό αναπτύχθηκε για διασκέδαση των παιδιών σε ένα καινούργιο κόσμο που άνοιγε μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους χαρίζοντας ονειρικά κέρδη στους δημιουργούς του.

0 Παράξενοι αλλά όμορφοι φράχτες

Φράχτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είτε όσον αφορά στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένοι είτε όσον αφορά στο σχεδιασμό τους. Περίεργοι φράχτες από διάφορα σημεία του πλανήτη που ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους...

0 Δράμα | Η Γιορτή των Σπόρων

του Παύλου Γεωργιάδη για το protagon.gr
Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται στο Μεσοχώρι Παρανεστίου του Νομού Δράμας. Πρόκειται για την 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που οργανώνει με επιτυχία κάθε χρόνο η Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους και ακαδημαϊκούς, καθώς και εργαστήρια, φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, χαριστικό παζάρι, εκθέσεις φωτογραφίας και σπόρων και προσφορά ντόπιων ποικιλιών. Φυσικά δεν θα λείψει η μουσική, ο χορός και το φαγητό. Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν οιΔιεθνείς Ημέρες Σπόρων του δικτύου τηςΠανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τους Σπόρους με περίπου 60 συμμετοχές από 15 χώρες.

0 Οι μπαταρίες της Βαγδάτης !!! (Video)

Το 1938 ο Γερμανός αρχαιολόγος Wilhelm Konig έφερε στην επιφάνεια ένα από τα πιο περίεργα ευρήματα.

Επρόκειτο για ένα μικρό κεραμικό βάζο, ύψους περίπου 15cm, το οποίο περιείχε ένα χάλκινο κύλινδρο στερεωμένο στο χείλος της οπής και μια μικρή σιδερένια ράβδο πακτωμένη στο καπάκι. Αναλύσεις έδειξαν ότι το περιεχόμενό του ήταν κάποιο οξειδωτικό διάλυμα, πιθανότατα κρασί ή ξύδι.

Μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ο Konig βρήκε το αντικείμενο σε κάποιο σημείο ανασκαφών κοντά στη Βαγδάτη, ή στα υπόγεια του μουσείου της πόλης, του οποίου τη διεύθυνση είχε αναλάβει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχουν περίπου 12 τέτοια αντικείμενα, αν και τα περισσότερα δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η χρονολόγηση έδειξε ότι το εύρημα του Konig είναι περίπου του 200 πΧ.

0 ε. - Νέα Παγκόσμια Τάξη (updated)

Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...
 

0 ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ

Υπήρχε κάποτε μια αρχαία γλώσσα με παγκόσμια σύμβολα;
 
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουν βρεθεί ανάγλυφα σε βράχους που αναγνωρίστηκαν πως παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες και στις πέντε ηπείρους. Στο σύνολό τους χρονολογούνται περίπου στην ίδια χρονική περίοδο της ζωής του πλανήτη. Στα τέλη του 20ου αιώνα αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια συλλογή από σύμβολα που έχουν σκαλιστεί σε πέτρες όπως τα ανάγλυφα στην έρημο Negev του Ισραήλ που φαίνεται πως αντιπροσωπεύουν κάποιο είδος γραφής. Η χρονολόγησή τους έδειξε πως είχαν γίνει σε μία εκτεταμένη χρονική περίοδο που είχε αρχίσει περίπου το 1700 π.Χ.

Αυτή η παράξενη συλλογή συμβόλων εξετάστηκε αρχικά από τον Δρ. James Harris, έναν ειδικό στα πετρογλυφικά και αρχαιολόγο, από το πανεπιστήμιο Brigham Young. Αναγνώρισε την αλφάβητο ως ένα σύστημα της πρώτης χαναανιτικής περιόδου και τη μετέφρασε χρησιμοποιώντας αρχαία εβραϊκά ή ηχητικά φωνήματα από το Ταλμούδ.

0 Δελφίνι-ένα αξιοθαύμαστο ζώο

Τα δελφίνια θεωρούνται τα πιο έξυπνα απ' όλα τα ζώα. Συγκριτικά, ένα δελφίνι είναι τόσο έξυπνο, όσο ένα δίχρονο παιδί.
Είναι ζώα κοινωνικά και ζουν κατά αγέλες έως δώδεκα ατόμων. Σε περιοχές όπου αφθονεί η τροφή, μπορεί να ενωθούν πολλές αγέλες και ο συνολικός πληθυσμός της ομάδας να φτάσει τα χίλια άτομα.
Πηδούν πάνω από την επιφάνεια του νερού και κάνουν ακροβατικές φιγούρες. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το σκοπό αυτής της  συμπεριφοράς. Ίσως προσπαθούν να εντοπίσουν κοπάδια ψαριών, κοιτώντας από ψηλά τα σημάδια στο νερό. Το παιχνίδι παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και συχνά έχουν παρατηρηθεί να παίζουν με φύκια ή μεταξύ τους. Επίσης, έχουν παρατηρηθεί να "πειράζουν" άλλα πλάσματα, όπως θαλάσσιες χελώνες και θαλασσοπούλια. 

0 Η αισιοδοξία μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού



Η θετική στάση απέναντι στη ζωή, παρά τις αντιξοότητες και ανεξάρτητα από την ηλικία ή την οικονομική κατάσταση, μπορεί να κρατήσει υγιή την καρδιά, μειώνοντας έως 50% τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Το συμπέρασμα προέρχεται από την πρώτη μεγάλη, συνδυασμένη ανάλυση όλων των μελετών επί του θέματος – συνολικά είναι πάνω από 200 – την οποία πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Τμήμα Κοινωνίας, Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Όπως δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούλια Μπόεμ, είναι καλά γνωστό ότι αρνητικές καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, ο θυμός, το άγχος και η εχθρικότητα είναι ολέθριες για την καρδιαγγειακή υγεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...