ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

0 Μεξικό: «Ξύπνησε» το Ποποκατεπέτλ


Το ξύπνημα του τεράστιου ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ έχει προκαλέσει πανικό στις αρχές και τους κατοίκους της πόλης Πουέμπλα... περίπου 70 χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικό.

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών σήμανε συναγερμό και ανέβασε το επίπεδο κινδύνου στο 3 που είναι και το ανώτατο όριο, καθώς ήδη το ηφαίστειο εκτοξεύει τεράστιες στήλες ηφαιστειακής τέφρας και ατμού.

0 Από τι είναι φτιαγμένο αυτό το τούνελ;


Από τι είναι φτιαγμένο αυτό το τούνελ; (1)
Ο καλλιτέχνης Zilvinas Kempinas δημιούργησε το έργο τέχνης που ονομάζεται «Tube». Από τι είναι όμως φτιαγμένο αυτό το παράξενο τούνελ;

0 Ν. Λυγερός: Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι μόνο μια επέτειος


Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι μόνο μια επέτειος αλλά μια πραγματικότητα. Η γενοκτονία δεν υπάρχει μόνο στις 24 Απριλίου και δεν τη θυμόμαστε μόνο αυτή τη μέρα. Είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και κατά συνέπεια δεν διαγράφεται από τη μνήμη μας όσο και να το θέλει το τουρκικό καθεστώς. Δεν ξεχνάμε επιπλέον, διότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα τη γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν θέλει να αποδεχτεί ότι ο Κεμάλ δεν ήταν παρά ένας Χίτλερ και τίποτα άλλο.

0 Βίλχελμ Ράϊχ. '' Άκου Ανθρωπάκο''

0 Γερμανία: Η «δασκάλα» της λιτότητας έχει χρέος 2,09 τρις!

Στο ιστορικό υψηλό των 2,09 τρις ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Γερμανίας το έτος 2011, σημειώνοντας αύξηση ρεκόρ κατά 32 δις ευρώ από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Bundesbank.

Ωστόσο, η αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ κατά τα τέλη του έτους μειώθηκε στο 81,2%, τόνισε η κεντρική τράπεζα της χώρας, αποδίδοντας την πτώση αυτή, κατά 1,8%, στην απότομη άνοδο του ονομαστικού ΑΕΠ, που ανέτρεψε την ελαφρά άνοδο του χρέους.

Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό αυτό βρίσκεται πάνω από το επιτρεπτό όριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι 60% του ΑΕΠ.

0 Σχέδια της φύσης-Πλάσματα της θάλασσας

0 Φτιάξε τραπεζάκι κήπου με παλέτες


Απλή, εύκολη και όμορφη κατασκευή με παλέτες. Λογικά φτιάχνεται μέσα σε ένα μισάωρο αν συγκεντρώσεις τα υλικά που χρειάζονται

Γενικά τις παλετοκατασκευές τις λατρεύω.
Ανακυκλώνεις ένα υλικό που κατά κάποιο τρόπο θεωρείται άχρηστο σε κάτι χρήσιμο. Λέω θεωρείται γιατί άχρηστες δεν είναι με τίποτα οι ξύλινες παλέτες.

Είδα πριν λίγο μια πολύ όμορφη παλετοκατασκευή που είναι και πολύ εύκολη οπότε σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας. Με δυο παλέτες, 4 ροδάκια για να μπορεί να τσουλάει, λίγα γωνιακά στηρίγματα και καρφάκια ή βίδες μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο τραπεζάκι για τον κήπο.

Για το χρώμα θα επέλεγα να σκουρήνω τις παλέτες με κάσια και μετά να περάσω κάποιο διαφανές προστατευτικό λάδι ξύλου αλλά φυσικά υπάρχουν και τα χρωματιστά προστατευτικά λάδια ξύλου σε πολλά χρώματα.

0 ζ. - Η απάτη ΔΝΤ και τραπεζών


Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...

0 Πάγωσε η «βασίλισσα των λιμνών»!

perierga.gr - Πάγωσε η "βασίλισσα των λιμνών"!Είναι η βαθύτερη και η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο με γλυκό νερό, ενώ κατέχει την πρώτη θέση στην ηλικία, καθώς μετρά 25 εκατομμύρια χρόνια ζωής. Η λίμνη Βαϊκάλη βρίσκεται στη νοτιο-ανατολική Σιβηρία και είναι γνωστή ως η «βασίλισσα» των λιμνών.

Το 1996, η UNESCO την συμπεριέλαβε στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς για τη βιοποικιλότητά της, αφού φιλοξενεί 2.500 φυτικά και ζωϊκά είδη, από τα οποία πολλά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της φώκιας του γλυκού νερού).

0 Μυστηριώδες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Ευρώπη οδηγούν στο άγνωστο

Μυστηριώδες υπόγειες σήραγγες, όπως εξακριβώθηκε πρόσφατα, κρύβονται κάτω από τα χωράφια και τα δάση της Ευρώπης. Από αυτές έχουν εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό μέρος, υπολογίζεται, πως κάτω από τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από σήραγγες και σπηλιές.

Όπως έχει διευκρινιστεί, όλες αυτές οι σήραγγες έχουν τεχνητή προέλευση και είχαν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο περίπου τον.....
10-13 αιώνα, όμως ο προορισμός τους βάζει τους επιστήμονες σε μεγάλα ερωτήματα. Να υπολογίσει κανείς πως τις είχαν σκάψει για επικοινωνία μεταξύ των φεουδαρχιών είναι αδύνατο, διότι οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

0 Τα μανιτάρια «ασπίδα» κατά του καρκίνου



Τα μανιτάρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν «ασπίδα» κατά του καρκίνου; Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι είναι αληθές, βάση αρκετών επιστημονικών ερευνών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται, ότι τα μανιτάρια χρησιμοποιούνταν και στο παρελθόν ως ένα καλό «γιατροσόφι» εναντίον σοβαρών ασθενειών. Αλλά η επιστήμη απέδειξε ότι όντως τα συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το 2005 βρετανική έρευνα του κέντρου Cancer Research UK, μελέτησε τα μανιτάρια και οι επιστήμονες εντυπωσιάστηκαν από την μείωση της τοξικότητας που βοηθούν εναντίον των παρενεργειών των χημικοθεραπευτικών φαρμάκων, χωρίς όμως να μειώνουν την αποτελεσματικότητα τους.

0 Sun: Η Ρόδος, μια όαση στην ελληνική κρίση!

Τα νησιά μας, ο ήλιος και οι θάλασσες πάντα θα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας.
Άλλο ένα ιδιαίτερα κολακευτικό άρθρο δημοσιεύει σήμερα η βρετανική Sun η οποία αναφέρεται... στα ελληνικά νησιά και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο. Το άρθρο έχει τίτλο "Ελληνικό πακέτο διάσωσης. Παρά την κρίση, τα νησιά προσφέρουν αέρα αναζωογόνησης" .

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για πολυτελείς διακοπές στην Ρόδο και συγκεκριμένα στη Λίνδο σε ξενοδοχείο με πολλές ανέσεις και παραλίες που θα τους μαγέψουν. "Η Λίνδος είναι ένα κλασικό παραθαλλάσιο θέρετρο γεμάτη με πολιτισμό και τα ερείπια του αρχαίου κόσμου" αναφέρει το δημοσίευμα.

0 ΑΟΡΑΤΟΣ - "Το Παραμύθι"

0 Κομπόστ η απάντηση για τα απόβλητα



Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πολύπαθη Κερατέα, λόγω της κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ και τις αντιδράσεις των κατοίκων, ιδιοκτήτης μονάδας εκτροφής αλόγων, στο Πικέρμι, εφαρμόζει, οικονομική και αποτελεσματική λύση για τα απόβλητα του ιπποφορβείου του.

Στη μονάδα του κ. Λεωνίδα Καμπάνη, στο Πικέρμι, οι στρωμνές και οι κοπριές των αλόγων, σε μίξη με τα πράσινα κλαδέματα, μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό λίπασμα. Με διαδικασία απλή και άοσμη, μέσα σε 3-4 μήνες, μειώνει σημαντικά τα οργανικά απόβλητα. Το κομπόστ καταλήγει στις καλλιέργειες και τα καλλωπιστικά φυτά του κτήματος του.


Με την βοήθεια του κ. Καμπάνη ο δήμος Ελευσίνας δημιούργησε, πριν μερικά χρόνια πρότυπη μονάδα κομποστοποίησης. Αρκετοί δήμοι της Αττικής και της επαρχίας θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μικρές μονάδες.

0 Πιγκουίνοι, πολικές αρκούδες, παγετώνες, Αρκτικοί πάγοι, όλα ακμάζουν!

Οι θεωρίες των κινδυνολόγων για την συμμετοχή του ανθρώπου στην «υπερθέρμανση του πλανήτη» καταρρίπτονται πάλι από την πραγματικότητα
Του Paul Joseph Watson (Infowars.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Αν και οι κινδυνολόγοι του κλίματος αυξάνουν τις εκκλήσεις τους για παγκόσμια επιβολή φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο όνομα της πρόληψης της υπερθέρμανσης του πλανήτη – οι πιγκουίνοι, οι πολικές αρκούδες, οι παγετώνες των Ιμαλάϊων και ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής, όλα είναι ακμάζοντα.
Με τις τρομακτικές αναγγελίες περί Αρκτικών καλοκαιρών χωρίς πάγους να καταρρίπτονται, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τόσο τα άγρια ​​ζώα όσο και το περιβάλλον στις πιο κρύες περιοχές της γης δεν έχει βιώσει την προβλεπόμενη καταστροφικό αφανισμό, ως αποτέλεσμα των ανθρωπογενών κλιματικών αλλαγών.

0 ΦΩΤΟ: 20 ζώα ποζάρουν με τα λούτρινα ομοιώματά τους!


ΦΩΤΟ: 20 ζώα ποζάρουν με τα λούτρινα ομοιώματά τους!

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αγοράζουν λούτρινα παιχνίδια για τα ζώα τους σε διάφορα σχέδια και σχήματα, με σκοπό να τους δώσουν ένα επιπλέον… κίνητρο παιχνιδιού!
Δεν είναι λίγες οι φορές, όμως, που επιλέγουν να πάρουν λούτρινα ομοιώματα των ζώων τους, τόσο πετυχημένα, μάλιστα, που δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος ποιο είναι το αληθινό ζώο και ποιο το ψεύτικο. Γιατί όταν βλέπεις στη φωτογραφία δύο ολόιδιες γάτες ή δύο σκυλιά παγκ, για παράδειγμα, δίπλα δίπλα μία σύγχυση την παθαίνεις, πώς να το κάνουμε! Παρόλα αυτά όλα τα ιδιαίτερα «ζευγάρια» που θα δείτε στη συνέχεια είναι αξιολάτρευτα ένα προς ένα… Απολαύστε τα!

0 Όταν η φύση προσαρμόζεται στη ζούγκλα της πόλης

Pavement - Form Follows Groove

Στη φωτογραφία του Horst Kiechle, βλέπουμε τις ριζες ενός δέντρου στην Μπανγκόκ να προβάλουν μέσα από τα κενά στα πλακάκια του πεζοδρομίου και να αποκτούν σταδιακά το χρώμα τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...