ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

0 BIΔΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!


Το καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ. νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα.
Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.

Εκείνη την εποχή όχι μόνον δεν υπήρχαν ευφυείς μορφές ζωής στον πλανήτη, αλλά ούτε καν .....

οι δεινόσαυροι δεν είχαν εμφανιστεί στην επιφάνειά του. Η βίδα, στην οποία διακρίνεται καθαρά το κεφάλι και το περικόχλιο της, έχει μήκος ενός περίπου εκατοστού και διάμετρο περίπου τριών χιλιοστών του μέτρου....

0 Blogs vs ΜΜΕ


Καλά που υπάρχει και το Διαδίκτυο (ελεύθερο προς το παρόν…) και μπορούμε να διασταυρώσουμε απόψεις. Διαφορετικά η μαύρη προπαγάνδα των διαπλεκόμενων και παρωχημένων  ΜΜ’Ε’ θα μεσουρανούσε. Όμως, οι παλιές εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο Τύπος δεν έχει πια το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Πλέον έχει μόνο το μονοπώλιο της προπαγάνδας.

0 Εντυπωσιακή τέχνη με σκιές!


Perierga.gr - Τέχνη με σκιέςΗ κατάλληλη γωνία φωτισμού και λήψης μπορεί να δημιουργήσει υψηλή τέχνη, ανεξάρτητα από τη μορφή ή το είδος των αντικειμένων που δημιουργούν τη σκιά. Δείτε πώς μια φαινομενικά άμορφη μάζα απορριμάτων μπορεί να παράξει μια λεπτομερή παράσταση.

0 Το φως κάμπτεται από μόνο του


bending_lightΚάθε μαθητής ξέρει ότι το φως ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή. Αλλά τώρα ερευνητές έχουν δείξει ότι το φως μπορεί ομοίως να ταξιδέψετε σε μια καμπύλη, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική επίδραση. Το αποτέλεσμα είναι στην πραγματικότητα μια οφθαλμαπάτη, αν και οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να έχει πρακτικές χρήσεις, όπως κινούμενα αντικείμενα με το φως από μακριά.

Αλλαγή των κανόνων. Το φως ταξιδεύει κανονικά ευθύγραμμα, αλλά με κάποια έξυπνη προ-ρύθμιση, καμπυλώνει.

Είναι γνωστό ότι το φως κάμπτεται. Όταν για παράδειγμα ακτίνες του φωτός περνούν από τον αέρα στο νερό,  λυγίζει. Γι ‘αυτό κι ένα ραβδί βουτηγμένα σε μια λίμνη φαίνεται να γέρνει (λυγίζει) προς την επιφάνεια. Επίσης, στο διάστημα, οι ακτίνες του φωτός που περνούν κοντά σε πολύ ογκώδη αντικείμενα, όπως είναι τα αστέρια φαίνεται να καμπυλώνουν. Σε κάθε περίπτωση, το φως που κάμπτεται έχει μια εξωτερική αιτία: Για το νερό, είναι μια αλλαγή που οφείλεται στον δείκτη διάθλασης, και για τα αστέρια, είναι η στρεβλωμένη φύση της βαρύτητας....

0 Με τον βιαστή σου δεν διαπραγματεύεσαι!


Με τον βιαστή σου δεν διαπραγματεύεσαι, του αλλάζεις την Παναγία!
Με αφορμή όσα διαβάζω και όσα ακούω στα Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες (και κρατιέμαι με νύχια και με δόντια για να μην προσβάλλω κανέναν…αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξω)….Εκτός από τις εκλογές και τον ψηφοζητουλισμό υπάρχει και η ουσιαστική διεκδίκηση της ζωής!


Το δίλημμα «ναι ή όχι στο μνημόνιο» και κατά συνέπεια όλες αυτές οι «τακτικές» που προτείνονται από διάφορους κομματικούς ή εκλογικούς σχηματισμούς είναι πολιτικά αδόκιμο, τελείως αποπροσανατολιστικό, αλλά κυρίως είναι επικίνδυνο...

0 Το Νοσοκομείο των Ιπποτών.... στην Ρόδο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στεγάζεται σε ένα κτίριο πολύ σημαντικό για την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το Νοσοκομείο των Ιπποτών.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες...

Είναι ίσως από τα ωραιότερα κτίρια της περιοχής στη Παλιά Πόλη, άρχισε να χτίζεται το 1440 και ολοκληρώθηκε μετά 44 χρόνια από το τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ για να χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψη των προσκυνητών και των σταυροφόρων από τους Αγίους Τόπους.

Το επάνω πάτωμα καταλαμβάνει ο μεγάλος θάλαμος των ασθενών, Στο ισόγειο βρίσκονται οι αποθήκες και μια μεγάλη εσωτερική αυλή.

Σήμερα στεγάζεται εδώ συλλογή με αρχαιολογικά ευρήματα από όλα τα Δωδεκάνησα, ανάμεσα στα οποία το αλαβάστρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Ρόδου του 1ου αι. π.Χ..

0 Poveglia: Το «στοιχειωμένο» νησί της Ιταλίας!


Poveglia: Το "στοιχειωμένο" νησί της Ιταλίας! Το μυστήριο του «στοιχειωμένου» νησιού στις ιταλικές ακτές είναι μια άσχημη φήμη όσο και ενοχλητική πραγματικότητα. Η Poveglia βρίσκεται κοντά στη Βενετία, δεν έχει ιδιοκτήτες και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο χώρο.

Η μόνη φορά που κάποιοι έρχονται στο νησί, είναι την εποχή του τρύγου για να μαζέψουν τα σταφύλια από τους πολλούς αμπελώνες. Ακόμη και οι ψαράδες δεν τολμούν να ρίξουν τα δίχτυα τους στις ακτές με το φόβο της συλλογής ανθρώπινων οστών στα δίχτυα τους!

0 Έκλειψη ηλίου στο ηλιοβασίλεμα

Φωτογραφία: Gil Nartea
Κόλπος της Μανίλα, Φιλιππίνες, 2009.

0 Το μυστήριο της Αrea 51

Η μυθική περιοχή «Area 51» στις ΗΠΑ εξακολουθεί να ηλεκτρίζει τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας. Τα UFO, τα ψέματα των αμερικανικών κυβερνήσεων και οι πτήσεις μυστήριο.

Η Αμερική ξύπνησε πανικόβλητη μετά από ένα δελτίο Τύπου, που έφερε την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ «Butch» Μπλάνσαρντ, το οποίο ανέφερε πως είχαν περισυλλέξει συντρίμμια από ένα UFO στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ.

Μετά το περιστατικό οι απανταχού UFOλόγοι είναι πεπεισμένοι ότι δημιουργήθηκε μια περιοχή όπου κρύβουν τα συντρίμμια του UFO άλλα και τους εξωγήινους.

0 5.000 βιβλία «πετάχτηκαν» από το παράθυρο!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: 5.000 βιβλία «πετάχτηκαν» από το παράθυρο!Η Alicia Martin είναι γνωστή Ισπανίδα καλλιτέχνις που κατάγεται από τη Μαδρίτη και «ειδικεύεται» στις μεγάλες εγκαταστάσεις τέχνης, τις οποίς, μάλιστα, δεν εκθέτει σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί αλλά τοποθετεί σε εμφανή σημεία διάφορων πόλεων.

3 Όμορφες φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Αρχιτεκτονική από όλο τον κόσμο !!!!

buildings

0 Οchna serrulata-το φυτό "Μίκυ Μάους"

Η οικογένεια φυτών Ochnaceae  αποτελείται κυρίως από δέντρα και θάμνους. Έχει 53 γένη και 530 είδη. Το γένος ochna περιλαμβάνει 86 είδη αειθαλών θάμνων και δέντρων, που είναι εγγενή των τροπικών δασών της Αφρικής και της Ασίας. 

Το όνομα του γένους προέρχεται από την ελληνική λέξη  "Όχνη", μια λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί από τον Όμηρο και σημαίνει "μικρό αχλάδι". Η ochna serrulata είναι ένα από τα είδη του γένους Ochna. Είναι ένα καλλωπιστικό φυτό και κατάγεται από τη νότια Αφρική.

0 Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ν. Ρωσίας, γύρω στο 1690, από ενάρετους και πιστούς ορθόδοξους γονείς.

Στα χρόνια του Μεγάλου Πέτρου, έλαβε μέρος στο Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1710 - 11 και αιχμαλωτίστηκε - όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολεμιστές του - από τους Τατάρους!
 Αυτοί με τη σειρά τους, τον πούλησαν σε ένα Οθωμανό....

 Αξιωματικό Ίππαρχο, ο οποίος έμενε στο Προκόπι της Καππαδοκιας, στη Μικρά Ασία.
Εκεί, παρότι πιέστηκε σκληρά να αρνηθεί την πίστη του, απαντούσε ακλόνητος "Χριστιανός γεννήθηκα και Χριστιανός θα πεθάνω", χωρίς να καμφθεί από τα φρικτά και απάνθρωπα βασανιστήρια, που του καίγανε ως και το κεφάλι με πύρινο τάσι, γινόμενος Ομολογητής γενναίος!
Τότε είναι που τον έριξε ο Τούρκος σε ένα υπόγειο στάβλο, όπου και έζησε με ταπείνωση και τέλεια υπομονή, μαζί με τα ζώα, ξυπόλητος, στο κρύο, στη σκλαβιά, σε μια τιτάνια πνευματική άσκηση, δοξάζοντας το Θεό.

0 Απίστευτη Ινδία!

Incredible-India

Αν και παλιά, μια διαφήμιση για την Ινδία είναι πάντα ένα εξαιρετικό διάλειμμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη 2 λεπτών εκδοχή της.

0 Οι Άγγλοι προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα !!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...