ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

0 Πυραμίδες και άλλες αρχαίες τοποθεσίες θάφτηκαν σκόπιμα...;

1. Οι αιγυπτιακές πυραμίδες βρέθηκαν μισοθαμμένες στην άμμο.
Αιγυπτιολόγοι σήμερα λένε ότι καλύφθηκαν από τις θύελλες άμμου, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έγινε το αντίθετο.


Οι ισχυροί άνεμοι τις αποκάλυψαν πραγματικά.

0 Σερφάροντας στην πλαγιά ηφαιστείου

Perierga.gr - Σερφάροντας στην πλαγιά ηφαιστείου
Η κατάβαση πλαγιάς ηφαιστείου με σανίδα είναι ένα από τα πρόσφατα extreme sports που κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους. Το σπορ είναι διεθνώς γνωστό σαν Volcano Surfing ή Volcano Boarding και συνίσταται στην κατάβαση μια πλαγιάς καλυμένης με ηφαιστειακή λάβα χρησιμοποιώντας σανίδα, σε όρθια ή καθιστή στάση. Οι ριψοκίνδυνοι αθλητές φορούν προστατευτική στολή καθώς οι κοφτερές ακμές της ηφαιστειακής λάβας συνιστούν
σημαντικό κίνδυνο για τη σωματική του ακαιραιότητα.
Ένας από τους διμοφιλέστερους τόπους για το περίεργα αυτό άθλημα είναι το ηφαίστειο Cerro Negro (Μαύρος Λόφος) στη Νικαράγκουα, απ’ όπου και οι περισσότερες φωτογραφίες, ενώ αντίστοιχη δραστηριότητα υπάρχει στη Χαβάη και αλλού.

0 Παύλος Σιδηρόπουλος - Η Φαντασία Στην Εξουσία

0 Γιάννης Ρίτσος - Ρωμιοσύνη. Πάντα επίκαιρο και όμορφο.


Για περισσότερα περί λογοτεχνίας μπορείτε να δείτε στο ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


I

Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Ἐτοῦτο τὸ τοπίο εἶναι σκληρὸ σὰν τὴ σιωπή,
σφίγγει στὸν κόρφο του τὰ πυρωμένα του λιθάρια,
σφίγγει στὸ φῶς τὶς ὀρφανὲς ἐλιές του καὶ τ᾿ ἀμπέλια του,
σφίγγει τὰ δόντια. Δὲν ὑπάρχει νερό. Μονάχα φῶς.
Ὁ δρόμος χάνεται στὸ φῶς κι ὁ ἴσκιος τῆς μάντρας εἶναι σίδερο.
Μαρμάρωσαν τὰ δέντρα, τὰ ποτάμια κ᾿ οἱ φωνὲς μὲς στὸν ἀσβέστη τοῦ ἥλιου.
Ἡ ρίζα σκοντάφτει στὸ μάρμαρο. Τὰ σκονισμένα σκοίνα.
Τὸ μουλάρι κι ὁ βράχος. Λαχανιάζουν. Δὲν ὑπάρχει νερό.
Ὅλοι διψᾶνε. Χρόνια τώρα. Ὅλοι μασᾶνε μία μπουκιὰ οὐρανὸ πάνου ἀπ᾿ τὴν πίκρα τους...

0 Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…

Εικόνες από τα 411 εναπομείναντα ζώα του είδους

Αυτές οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τα τελευταία εναπομείναντα ασιατικά λιοντάρια πάνω στη Γη, τα οποία περιφέρονται σε ένα δάσος στην Ινδία.

Ο βραβευμένος φωτογράφος της άγριας φύσης, Uri Golman, συνέλαβε στο φακό του αυτό το σπάνιο είδος στο φυσικό του περιβάλλον, στο άλσος Γκιρ στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ.

Σήμερα, ο πληθυσμός του ασιατικού λιονταριού δεν ξεπερνάει τα 411 ζώα, μεταξύ των οποίων τα 150 είναι ενήλικα, και ο καθηγητής Luke Hunter ισχυρίζεται ότι μόνη λύση είναι η μετακίνηση τους σε άλλο βιότοπο.

Ο ζωολόγος Ravi Chellam έχει ήδη αναπτύξει σχέδια για τη μετεγκατάσταση του είδους στο Kuno-Palpur Wildlife Sanctuary, στο γειτονικό κράτος Madhya Pradesh.

0 Αφρική-η ήπειρος των φυσικών θαυμάτων

Αφρική-η τρίτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Μια διαφορετική ήπειρος, η οποία διαφέρει από τις άλλες δύο στο γεωμορφολογικό χαρακτήρα, στο κλίμα και στη χλωρίδα. Διαφέρει ακόμη και στο χαρακτήρα της ιστορικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που ακολούθησε.
Εκπληκτική ποικιλία χλωρίδας, άγριας ζωής, κλίματος, πολιτισμών. Η Σαχάρα, η μεγαλύτερη θερμή έρημος, ο Νείλος, ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός, η Τανγκανίκα, η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού, ο Κονγκό, ο βαθύτερος ποταμός,  οι μεγαλύτεροι αμμόλοφοι του κόσμου έχουν πατρίδα τους την Αφρική.
Άνυδρες έρημοι, σαβάνες, περιοχές με ποώδη βλάστηση, υψίπεδα με καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών, ρυζιού, κλπ., περιοχές με παρθένα δάση δημιουργούν το πολυποίκιλο μωσαϊκό της εκπληκτικής αυτής ηπείρου.

0 Αεροδρόμιο Ντένβερ: Kαλώς ήλθατε στο κολαστήριο!

Κατά τη γνώμη σας είναι πιθανόν αυτό να μην είναι ένα αεροδρόμιο;
Έχετε διαβάσει τίποτα γι 'αυτό το μυστηριώδες project , που έχουν ρίξει 5 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι άγνωστης λειτουργίας ..; Θα προσπαθήσω να σας πω ...
Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε το 1995 στα 34.000 στρέμματα.Η κατασκευή του ανάγκασε το Stapleton το πρώην Διεθνές αεροδρόμιο να κλείσει.


Το αρχικό κόστος κατασκευής ήταν 1,7 δισ. δολάρια, αλλά το τελικό σχέδιο ανέδειξε το κόστος σε 4,8 δισεκατομμύρια: 3,1 δισ. παραπάνω $ έναντι του προϋπολογισμού. Πολυάριθμες παρατυπίες έχουν αναφερθεί σχετικά με την κατασκευή του.

0 Κερδίστε 10 βραχιόλια με κλήρωση

Πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 30 Μαϊου 2012 και κερδίστε 10 καλοκαιρινά βραχιόλια που έχουν ξετρελάνει όλες τις γυναίκες. Βραχιόλια απο καουτσούκ σε διάφορα χρώματα με χάντρες και άλλα μεταλικά στοιχεία.

Ο νικητής θα λάβει μύνημα απο εμάς οτι κέρδισε και θα του στείλουμε τα βραχιόλια στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει με δικά μας έξοδα

Η συμμετοχή σας κατωχυρώνεται στέλνοντας ένα απλό e-mail αναφέροντας το όνομά σας και πείτε μας "Για τον διαγωνισμό"

Στείλτε στο mysterythings@yahoo.gr
Τα βραχιόλια ειναι μια προσφορά από την Ξανθίππη's Handmade όπου μπορείτε να μπείτε και να δείτε πεισσότερα προϊόντα

0 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ CIA ΜΕ 4 ΤΟΝΟΥΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Πίσω από κάθε πραξικόπημα ή εγκληματική δολοφονία βρίσκεται πάντα η CIA… αλλά αυτά τα λένε τα κομμούνια
Τώρα μαθαίνουμε κι άλλες ευγενείς δραστηριότητες του ευαγούς ιδρύματος Λάγκλευ…
Στο Μεξικό, 25 Απρίλη 2012, αεροπλάνο της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας CIA, διέρχεται από τον εναέριο χώρο δηλώνοντας μεταφορά κρατουμένων.
Μια ατυχία και στην πτώση του αποκαλύπτονται τέσσερεις (4) ολόκληροι τόνοι κοκαΐνης! 
Αυτά τα παλιοκομμούνια δεν είναι που...
γράφουν ότι η παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών γίνεται από τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;

0 Το Μυστήριο των Συμπτώσεων. Ο C. Jung και η Συγχρονικότητα.

Peter A. Jordan
Σας έχει συμβεί κάποια φορά να συναντάται συνέχεια μπροστά σας για ένα διάστημα το ίδιο αριθμό; Ή να σιγοτραγουδάτε ένα τραγούδι και ανοίγοντας το ραδιόφωνο να το ακούτε;

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι κάποια υπερφυσική αιτία, κρύβεται πίσω απ' αυτές τις συμπτώσεις. Αλλά η πλειοψηφία των σύγχρονων επιστημόνων μιλάει απλά για άγνοια των φυσικών νόμων που τις προκαλούν, μια δημιουργία γεγονότων απ' αυτά που είναι δυνατόν να συμβούν. Τίποτα το περίεργο ή μυστικιστικό! Αντίθετα οι συμπτώσεις θεωρούνται αναπόφευκτες απ' τους στατιστικολόγους.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι κάποια υπερφυσική αιτία, κρύβεται πίσω απ' αυτές τις συμπτώσεις. Αλλά η πλειοψηφία των σύγχρονων επιστημόνων μιλάει απλά για άγνοια των φυσικών νόμων που τις προκαλούν, μια δημιουργία γεγονότων απ' αυτά που είναι δυνατόν να συμβούν. Τίποτα το περίεργο ή μυστικιστικό ! Αντίθετα οι συμπτώσεις θεωρούνται αναπόφευκτες απ' τους στατιστικολόγους.
Για παράδειγμα, η πιθανότητα από μια τράπουλα 52 χαρτιών, να μοιραστεί μια συγκεκριμένη 13άδα χαρτιών, είναι ίση για κάθε πιθανή 13άδα. Και όλες είναι το ίδιο πιθανές ... όσο απίθανες και να μας φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Η πιθανότητα να μοιραστεί η 13άδα των 13 "καρό" είναι ακριβώς ίδια με την πιθανότητα να μοιραστεί μια οποιαδήποτε άλλη 13άδα. 

3 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα, Συλλαμβάνονται και αρχειοθετούνται άπειρες σκέψεις και ψίθυροι

Στη 16η σελίδα της «wall street journal» της περασμένης Τρίτης υπάρχει, σκόπιμα χαμένη ανάμεσα σε ασήμαντα ειδησάρια, μια δίστηλη είδηση: «Οι ΗΠΑ αποκτούν μια νέα υπηρεσία παρακολούθησης: τη Μυστική Υπηρεσία Αμυνας, προϊόν του υπό πλήρη ανασυγκρότηση Πενταγώνου». Είναι φανερό ότι «κάποιοι» δεν θα ήθελαν να γίνει ευρύτατα γνωστή η δημιουργία μιας νέας μυστικής υπηρεσίας. Της 17ης!

Δεν είναι κάτι καινούργιο ο «πυρετός της παρακολούθησης» που έχει καταλάβει την Αμερική μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τζορτζ Μπους έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα με την πλήρη υποστήριξη του Κογκρέσου τον ανέβασε σε παροξυσμό. Αυτόν τον καιρό κτίζεται στο απόμακρο Μπλαφντέιλ της Γιούτα ένα οικοδόμημα πέντε και πλέον φορές μεγαλύτερο από το κολοσσιαίο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, με (υπολογιζόμενο) κόστος 2 δισ. δολάρια, το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα «προσωπικά δεδομένα» εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών - όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλον τον κόσμο.

0 Η φοβερή ικανότητα των τσιγγάνων της Ταϊλάνδης

Οι τσιγγάνοι της Ταϊλάνδης έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να παρακάμπτουν ένα αυτόματο αντανακλαστικό του ματιού. Τα άτομα αυτά έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν την όρασή τους και βλέπουν κάτω από το νερό με εξαιρετική ευκρίνεια. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οποιοδήποτε παιδί μπορεί να μάθει αυτό το εντυπωσιακό κόλπο.

Δείτε το όμορφο βίντεο του BBC που δείχνει τους Ταϊλανδούς εν ώρα δράσης:

0 Χιος!!! Το μυροβόλο νησί

Η Χίος, το μυροβόλο νησί του Αιγαίου κατακτά κάθε επισκέπτη του. Η μυρωδιά της μαστίχας κι η αλμύρα της θάλασσας κυριαρχούν σε όλο το νησί. Ενώ η πυκνή βλάστηση και οι απέραντες παραλίες της γεμίζουν χρώματα τη ματιά των ταξιδιωτών, δικαιώνοντας την απόφασή τους να περάσουν τις διακοπές τους στον αιγαιοπελαγίτικο παράδεισο.

Η Χίος, βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στη Σάμο και τη Μυτιλήνη και κοντά στα Μικρασιατικά παράλια. Η Χίος, οι Οινούσσες και τα Ψαρά αποτελούν το νομό Χίου. Είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας. Έχει έκταση 842 τ. χλμ. και χαρακτηρίζεται ως ορεινό νησί. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί. Πυκνά πευκοδάση, απέραντες εκτάσεις με μαστιχόδεντρα και άφθονα τρεχούμενα νερά συνθέτουν το φυσικό κάλλος του νησιού.

0 Τα φανταστικά μπονσάι-δεντρόσπιτα

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Takanori Aiba δημιουργεί φανταστικά, μικροσκοπικά δεντρόσπιτα πάνω σε δεντράκια μπονσάι. Δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια σε ότι κι αν δημιουργεί: κτίρια, γέφυρες, μπαλκόνια, πύργους.
Γεννήθηκε το 1953 στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Αρχικά εργάστηκε ως εικονογράφος σε περιοδικό μόδας. Μετά από 10 χρόνια ίδρυσε τη δική του εταιρεία γραφικών και σχεδιασμού.  Από το 2003 στο μυαλό του υπήρχε η σκέψη να δημιουργήσει τριδιάστατα έργα τέχνης, στα οποία να συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία του, τόσο ως εικονογράφος όσο και ως αρχιτέκτονας.

2 Μαγευτικό «κατακόκκινο» ποτάμι!

perierga.gr - Το "κόκκινο ποτάμι" της Ισπανίας!Στα βουνά της Sierra Morena στην Ανδαλουσία της Ισπανίας οι λάτρεις των δασών, οι ορειβάτες αλλά και οι φαν της περιπέτειας έχουν πολλά να δουν και να θαυμάσουν. Καταπράσινα τοπία και εντυπωσιακές λίμνες, «περηπατητικά» μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα αλλά και παράξενα… δημιουργήματα της φύσης κλέβουν τις εντυπώσεις!


Στην κατηγορία αυτή δεν μπορεί παρά να ανήκει ένας… αλλόκοτος ποταμός που ρέει στην περιοχή, ο περίφημος Rio Tinto, γνωστός για τα κατακόκκινα νερά του, που σίγουρα εγείρουν αρκετά ερωτήματα. Και όχι άδικα.

0 Το ελληνικό καπέλο του ψαρά και η τέχνη κατασκευής του που "σβήνει"

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Ελλήνων ψαράδων και μία γνώριμη εικόνα σε πολλές τουριστικές κάρτες ή ακόμη και σε παλιές ελληνικές ταινίες. 

Ο ψαράς στην Ελλάδα δεν αποχωρίζεται ποτέ το καπέλο του, το περίφημο "ελληνικό καπέλο του ψαρά" (greek fishermans cap), κυρίως σε μπλε και άσπρο χρώμα, με ένα μικρό γείσο και μία πλεκτή αλυσίδα να το στολίζει. Πλέον όμως, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι
οι βιοτεχνίες στην Ελλάδα που το κατασκευάζουν καθώς απαιτείται εξαιρετική δεξιοτεχνία, εξειδίκευση και ειδικά εργαλεία.
Στη Θεσσαλονίκη, μία τεχνίτρια με εμπειρία 25 χρόνων εξακολουθεί να δημιουργεί ολόκληρο το καπέλο αποκλειστικά στο χέρι «συντηρώντας» μια τέχνη που αργοσβήνει…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...