ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

10 Ελληνική μυθολογία... ή μήπως όχι! (για λίγους)


Το ανθρώπινο σώμα δημιουργήθηκε με βιολογική γενετική μηχανική μέσα σε ειδικούς θαλάμους από ανώτερα νοήμων όντα, γνώστες υπερτεχνολογίας αδύνατον να φανταστείτε. Η ψυχή προϋπήρχε και είναι μέρος του απείρου σύμπαντος από την... Δημιουργία του. Υπάρχει όλη η γνώση στα αρχαία Ελληνικά Κείμενα τα οποία αφήσατε να μετατραπούν σε μυθολογία; Απαράδεκτο.
Ο Δίας μη βλέποντας την προδοσία της διαγαλαξιακής κυβερνήσεως και ειδικά των δικών τους Κρονίων, έχασε με όλη την ομάδα του τον τοπικό διαστημικό πόλεμο που έγινε και αναγκάστηκε να αποσυρθεί προς το δικό του ηλιακό σύστημα για να φέρει βοήθεια.


ΕΚΤΟΤΕ...

0 Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στην... κόλασή τους! Δείτε τι λένε οι αριθμοί!


Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου. Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια. 

Κατ'αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…

0 Όλα δείχνουν εκλογές - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα!




- Κουβέλης: "Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση"
- Λαφαζάνης: Όνειρο θερινής νυκτός η οικουμενική με ΣΥΡΙΖΑ
- Μετά την συνάντηση με τον Ευ.Βενιζέλο οι δηλώσεις Τσίπρα
- Την χαρακτηρίζουν τυπική διαδικασία
- Αύριο στις 13.00 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευ.Βενιζέλος

Η συνάντηση Βενιζέλου Τσίπρα κλείνει τον κύκλο των προσπαθειών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Προσπάθειες που απέβησαν άκαρπες. Αμέσως μετά ο κ.Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις...


0 Ανακαλύψτε τους ναούς απ' όλο τον κόσμο που βρίσκονται κρυμμένοι μέσα σε σπηλιές!

Οι σπηλιές αποτελούν τον πρώτο χώρο κατοικίας του ανθρώπου. Αργότερα μετατράπηκαν σε χώρους λατρείας και ναούς.

Ας δούμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ιερών ναών που βρίσκονται σε σπηλιές!

0 Η Κρήτη του προηγούμενου αιώνα σε σπάνιο βίντεο!


Η Κρήτη του 1930 απεικονίζονται σε βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών, στο οποίο μπορεί κανείς να πάρει μία γερή "γεύση" της πραγματικής Κρήτης.

Στο βίντεο που "ανέβασε" στο Youtube ο χρήστης jianis19 μπορεί να δει κανείς τους Κρητικούς στα Βορίζια να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, με το λυράρη στο κέντρο του κύκλου. Χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της εποχής κερδίζουν μία θέση στην "αθανασία" που η καταγραφή προσφέρει, ενώ οι Κρητικοί του 21ου αιώνα μπορούν να δουν επίσης τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, την καθημερινότητα στα Βορίζια του 1930, το σφάξιμο των ζώων για το τραπέζι, αλλά και να καταλάβει από πού προέρχονται οι γνωστές ... κούπες!

Με καμάρι και με το βλέμμα στην κάμερα οι Κρητικοί του 1930 γυρίζουν από χέρι σε χέρι ένα ποτήρι, το οποίο γεμίζει και ξαναγεμίζει με κρασί, το οποίο καταναλώνεται ... άσπρο πάτο!

Η κάμερα, αντικείμενο σπάνιο για την εποχή, προσελκύει τους ανθρώπους που δε διστάζουν να διεκδικήσουν (ακόμη και τότε) τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, επιδεικνύοντας με καμάρι τις ιδιαίτερες ικανότητές τους: από το πώς "βεντουζάρει" στην παλάμη ένα ποτήρι, μέχρι το πώς ένας άνδρας ανεβάζει και τα δύο του πόδια πάνω στο κεφάλι του!

0 Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών ύστερα από 20 και πλέον χρόνια

Το Αρχαίο Θέατρο Δελφών
υποδέχεται το κοινό
 με καλλιτεχνική εκδήλωση
ύστερα από 20 και πλέον χρόνια
Για πρώτη φορά ύστερα από 20 και πλέον χρόνια ανοίγει τις πύλες του στο κοινό με καλλιτεχνική εκδήλωση το Αρχαίο Θέατρο Δελφών το προσεχές καλοκαίρι. 

Ο λόγος για την συναυλία με τίτλο «Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και οι φίλοι του συνθέτες Τισένκο και Βάινμπεργκ» που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του εφετινού προγράμματος εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Βασικός άξονας του προγραμματισμού του 2012, είναι η εξασφάλιση συνεργασιών με πολιτιστικούς φορείς κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διασφάλιση της ποιότητας των εκδηλώσεων, με ταυτόχρονη συμπίεση των δαπανών.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια αλλά και καλλιτεχνικόπρόγραμμαμε εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο.

0 Νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια κάνναβης στην Ιταλία!


Νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια κάνναβης στην Ιταλία!Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης αποφάσισε σήμερα ότι «η καλλιέργεια ενός μόνον φυτού ινδικής κάνναβης δεν αποτελεί αδίκημα, από την στιγμή που δεν προκαλεί ζημία σε κανέναν».

Οι ανώτατοι δικαστές κλήθηκαν να εξετάσουν την περίπτωση ενός 23ρονου, ο οποίος ζει στην νότια Ιταλία και είχε αθωωθεί πρόσφατα από το εφετείο του Καταντζάρο, στην Καλαβρία.

Ο γενικός εισαγγελέας αποφάσισε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, που επικύρωσε όμως την αθωωτική απόφαση, με το σκεπτικό ότι «με την καλλιέργεια ενός μικρού φυτού στο μπαλκόνι του σπιτιού, ο κατηγορούμενος δεν έβλαψε ούτε τον εαυτό του ούτε κάποιον άλλον πολίτη και η συμπεριφορά του πρέπει να θεωρηθεί απόλυτα ανώδυνη».

Σχολιαστές στην Ιταλία σημείωναν ότι η απόφαση αυτή πρέπει να θεωρηθεί ιδιαίτερα σημαντική διότι έως τώρα οι δικαστικοί — ερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία — με την ετυμηγορία τους είχαν δείξει ότι η καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών πρέπει πάντα να καταδικάζεται, ανεξαρτήτως ποσοτικής παραμέτρου.

0 Αγάλματα και συμβολισμοί

Άγαλμα-"Παν εφ΄ ω τις αγάλλεται", δηλαδή "κάθε τι με το οποίο κανείς αγάλλεται, χαίρεται, εντυπωσιάζεται", σύμφωνα με το λεξικό του Ησύχειου του Αλεξανδρινού
Οι άνθρωποι κατασκεύαζαν αγάλματα από τα πανάρχαια χρόνια. Οι λόγοι που τους παρακινούσαν σ' αυτό, ήταν κυρίως θρησκευτικοί. Ζωντάνευαν έτσι τους θεούς και πίστευαν πως μ' αυτό εξασφάλιζαν την προστασία τους. Άλλα αγάλματα έχουν φτιαχτεί για να τιμήσουν ένα ιστορικό γεγονός ή κάποια προσωπικότητα.
Κάποια αγάλματα συμβολίζουν ιδέες, αρχές, αξίες, ιδανικά ή καταστάσεις κι έχουν γίνει γνωστά γι' αυτό το λόγο. Μερικά από αυτά θα δούμε με τη σημερινή εγγραφή.
Η Πατρίδα καλεί
Σύμβολο αγώνα και αγάπης για την πατρίδα

Ονομάζεται αλλιώς και "Η Μητέρα Πατρίδα", "Η Μητέρα Πατρίδα καλεί" ή απλά "Η Πατρίδα" ή "Μνημείο Mamayev". Μια γυναικεία μορφή με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά, κρατώντας ένα σπαθί και με το αριστερό χέρι σε μια χειρονομία καλέσματος.
Τοποθετημένο σε ένα ύψωμα στην πόλη Βολγκογράντ της Ρωσίας, φτιάχτηκε για να τιμήσει τη μάχη του Στάλινγκραντ, μία από τις πιο κρίσιμες αλλά και από τις πιο αιματηρές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με εκτιμώμενες απώλειες περί τα 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

0 Βαλεριάνα: Tο ηρεµιστικό της φύσης

Η βαλεριάνα είναι από τα πιο δραστικά βότανα, καθώς καταπραΰνει το νευρικό σύστηµα χάρη στις αγχολυτικές της ιδιότητες, χαρίζοντάς µας την πολυπόθητη ηρεµία.

Ανθίζει από το καλοκαίρι µέχρι το φθινόπωρο κυρίως σε µέρη µε υγρά και ψυχρά κλίµατα. Μπορείτε να τη βρείτε σε αγρούς αλλά και να την καλλιεργήσετε µόνοι σας στον κήπο ή σε µια γλάστρα στο µπαλκόνι σας. Μαζέψτε τις ρίζες της το φθινόπωρο και φροντίστε να τις αποξηράνετε µακριά από το φως ή αναζητήστε τις σε βοτανοπωλεία και φαρµακεία.

Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται κυρίως για ηρεµιστικούς και κατευναστικούς σκοπούς, καθώς πρόκειται για ένα βότανο µε αγχολυτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες που θεωρείται ότι καταπραΰνει το νευρικό σύστηµα σε περιπτώσεις νευρώσεων, κατάθλιψης, εξάψεων και υπερέντασης. Θεωρείται επίσης χρήσιµη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, νευραλγίας, κολίτιδας, υπέρτασης, κολικών του εντέρου, ρευματικών πόνων και δυσμηνόρροιας αλλά και σε κράµπες, ημικρανία, αϋπνία, πονόδοντο και νευρικό άσθµα.

0 Βούτυρο ή μαργαρίνη;

Η απάντηση στο δίλημμα «βούτυρο ή μαργαρίνη» είναι ξεκάθαρη. Επειδή, όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και το «γιατί», ιδού οι ξεκάθαρες αποδείξεις...

Το βούτυρο είναι προϊόν ζωικής προέλευσης, αφού παράγεται από το λίπος του γάλακτος («ανθόγαλα»), συνηθέστερα αγελαδινού ή πρόβειου, έπειτα από μηχανική κατεργασία του.

Αντίθετα, οι περισσότερες μαργαρίνες (προσδιορισμός: «λιπαρή ουσία για επάλειψη» ή «spread») παρασκευάζονται από διάφορα φυτικά έλαια, όπως ηλιέλαιο, σογιέλαιο, λινέλαιο, κραμβέλαιο, ελαιόλαδο και μίγματα αυτών, άρα είναι φυτικά προϊόντα.

Εντούτοις, υπάρχουν και σύνθετοι τύποι μαργαρινών, που, για να εξυπηρετήσουν τις γευστικές απαιτήσεις των καταναλωτών, περιέχουν και ζωικά συστατικά, όπως, π.χ., μαργαρίνη με γιαούρτι, με τυρί κ.α.

Ποιοι τύποι υπάρχουν;

1 Σύμη... σαν πίνακας ζωγραφικής

Από τα πολύχρωμα αρχοντικά του Γιαλού έως τα εγκαταλελειμμένα καπετανόσπιτα του Χωριού...

Από το «ζωντανό» καρνάγιο έως το φιλήσυχο Νημπορειό. Η Σύμη μάς «υποδέχτηκε» αρχοντική, απόμερη, βραχώδης, άγρια. Μα, πάνω απ' όλα, όμορφη...

Δύσκολο να φτάσει κανείς στη Σύμη. Το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά κάνει 18 ολόκληρες ώρες για να «ρίξει» άγκυρα στον απομακρυσμένο προορισμό. Το σκεφτήκαμε λοιπόν διαφορετικά. Μέσω Ρόδου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωνόταν αισθητά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...