ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

0 Η κοιλάδα Lauterbrunnen στην Ελβετία-υπέροχα αλπικά τοπία

Η κοιλάδα Lauterbrunnen βρίσκεται στην Ελβετία. Είναι μια από τις βαθύτερες κοιλάδες της Αλπικής αλυσίδας, καθώς περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά. Διατρέχεται από τον ποταμό Weisse Lütschine, ο οποίος τροφοδοτείται με νερό από τους πάγους που λιώνουν στις κορυφές των βουνών.  
Στην περιοχή υπάρχουν 72 καταρράκτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, κυρίως μετά από μια βροχερή μέρα. Το όνομα της κοιλάδας οφείλεται σε αυτούς: lauter, σημαίνει "πολλές" και brunnen, σημαίνει "πηγές". Ο ψηλότερος καταρράκτης της Ελβετίας, ο Staubbach βρίσκεται εδώ.

0 Τὸ τέλος τῆς ἱστορίας; Η Ελλάς προορίζεται να ζήσει…


  "...Να θυμίσω, όταν οι ορδές του Μωάμεθ, ήταν έξω απο την Κερκόπορτα στην Κωνσταντινούπολη και μέσα οι Ελληνες, έκαναν την τελευταία τους λειτουργία στην Αγιά Σοφιά..."

της Μαρίας Τριανταφύλλου  


Φόβος…απελπισία…αγωνία…

Όπου και να κοιτάξεις πια στην χώρα,μελανά και γκρίζα χρώματα, στα άλλοτε φωτεινά και χαρούμενα πρόσωπα των Ελλήνων…
Νομίζετε συνέλληνες, πως αυτές οι κρίσιμες κι άσχημες στιγμές που ζει ο Ελληνισμός, είναι οι μοναδικές στην ιστορία αυτού εδώ του λαού;

Πως είμαστε οι μόνοι Ελληνες, στην ιστορία, που βρέθηκαν μπρος σε καταστάσεις που απειλούσαν την συνέχειά μας;

0 Η ομορφιά του πλανήτη μας σε 9 λεπτά!



http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/355923/i-omorfia-tou-planiti-mas-se-9-lepta/

0 Οι δρόμοι-καρμανιόλες ανά την Ελλάδα

Ο θάνατος παραμονεύει σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας μας. Δρόμοι-καρμανιόλες, φονικές παγίδες ακόμα και σε εθνικές οδούς σκορπούν τον τρόμο και γίνονται αιτία για να χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές.

Η Ελλάδα κάθε χρόνο πενθεί για τον χαμό εκατοντάδων συνανθρώπων μας, οι οποίοι αφήνουν την τελευταία πνοή τους ύστερα από τροχαία δυστυχήματα. Τα νούμερα προκαλούν σοκ και κόβουν την ανάσα. Μόνο στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του 2011 έχασαν τη ζωή τους 74 άτομα. Από τις αρχές του 2012 στη μεγαλόνησο σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, ενώ τρομακτικά είναι και τα νούμερα για τον νομό της Αττικής, αφού μόνο για τον μήνα Απρίλιο έχουν καταγραφεί συνολικά 548 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με 18 νεκρούς και 690 τραυματίες. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι ένα εξίσου δυσάρεστο νούμερο, αφού πρόκειται για νέους κυρίως οδηγούς. Συγκεκριμένα, τα θύματα κυμαίνονταν κατά μέσον όρο μεταξύ δεκαοκτώ με τριάντα έξι ετών.

0 Η Βαγδάτη καλύφθηκε στην άμμο

Μια μέρα πριν τη διεθνή συνάντηση σχετικά με τα πυρηνικά όπλα της Τεχεράνης

Ένα παχύ στρώμα σκόνης κάλυψε σήμερα τη Βαγδάτη, ως αποτέλεσμα μιας από τις χειρότερες αμμοθύελλες που έχει πλήξει την ιρακινή πρωτεύουσα τα τελευταία έτη και μάλιστα μια μέρα προτού φιλοξενήσει τη διεθνή συνάντηση μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκοσμίων δυνάμεων, για συζητήσεις σχετικά με τις πυρηνικές προθέσεις της Τεχεράνης.

Το διεθνές αεροδρόμιο έκλεισε, όπως ακριβώς και εκατοντάδες επιχειρήσεις, ενώ αρκετοί κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η αμμοθύελλα παρεμπόδισε επίσης τις στρατιωτικές πτήσεις και οι τακτικές περιπολίες ελικοπτέρων ανεστάλησαν.

Αμμοθύελλες ξεσπούν περίπου δύο φορές το χρόνο στη Βαγδάτη, η οποία συνορεύει με την έρημο, μέσω μιας λεπτής λωρίδας καλλιεργήσιμης γης μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη. Ωστόσο, επικρατεί ανησυχία στις τοπικές αρχές σχετικά με την άφιξη των απεσταλμένων στην ιρακινή πρωτεύουσα και επιχειρείται η αποκατάσταση του αεροδρομίου.

0 Ο μαθητής που πήρε άδικα "0" σε κάποιο διαγώνισμα

Ερώτηση 1: Σε ποια μάχη πέθανε ο Ναπολέων;
Απάντηση: Στην τελευταία του

Ερώτηση 2: Που υπογράφτηκε η ανακοίνωση της ανεξαρτησίας;
Απάντηση: Στο κάτω μέρος της σελίδας

Ερώτηση 3: Σε τι κατάσταση ρέει ο ποταμός Ravi;
Απάντηση: Την υγρή

Ερώτηση 4: Ποιος είναι ο κύριος λόγος για διαζύγιο;
Απάντηση: Ο γάμος

Ερώτηση 5: Τι δεν μπορείς να φας ποτέ για πρωινό;
Απάντηση: Μεσημεριανό και βραδινό

0 Η οικογένεια Παπανδρέου και τα 3 "Χ"...

0 Μπίρες από τον τόπο σου. Και οι 17 είναι Ελληνικές

Μπες στο παιχνίδι να δοκιμάσεις όλες τις μπίρες που παράγονται εν Ελλάδι. Ίσως βρεις ανάμεσά τους την αγαπημένη σου.

Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες.

 
Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.

Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.

0 Ηλιάκης Κώστας- Παρόν

Δεν ξεχνάμε. Πριν 6 χρόνια στις 23 Μαΐου 2006 ο Κώστας Ηλιάκης πέφτει στο καθήκον κατά την αναχαίτιση σε αεροσκάφος, των κατά τα άλλα φίλων, γειτόνων μας. Το τι έγινε εκείνη τη μέρα πάνω στον αέρα είναι λίγο πολύ γνωστά και όσοι θέλησαν έψαξαν κι έμαθαν το παρασκήνιο. Εμείς απλά αναφέρουμε αυτή την μέρα ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα Ηλιάκη διότι όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον.




















Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Κώστα Ηλιάκη. Ούτε εσένα αλλά ούτε και τους άλλους ήρωες μας, που
με λύσσα κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να σας βγάλουμε από το μυαλό μας δίνοντας μας νέα, άθλια πρότυπα.
- Δεν ξεχνάμε ποιος σε σκότωσε. Σε σκότωσαν αυτοί που κάθε μέρα περνάνε την βάρβαρη γλώσσα τους και την τραγική τους προπαγάνδα μέσω των ελληνικών δήθεν, τουρκοκάναλων.
- Αλήθεια θα αναφέρει κανένα από αυτά εμετικά μέσα την δικιά σου θυσία σήμερα;;;

Τιμή και Δόξα στον ήρωα Ηλιάκη.
Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους. 

0 Victoria Hislop: «Η τραγωδία της πολυαγαπημένης μου Ελλάδας»

«Το πάθος μου για την Ελλάδα άρχισε την πρώτη μέρα που πήγα εκεί για διακοπές πριν από 30 χρόνια και έχει γίνει πιο έντονο από τότε. Έχω πάει στο… πάρτι που ήταν κάποτε η Ελλάδα και τώρα μοιράζομαι την αδιαθεσία μετά από το μεθύσι. Είναι απελπιστικά οδυνηρό και λυπηρό», γράφει η Victoria Hislop σε άρθρο της για την ελληνική κρίση στην Daily Telegraph.

Η συγγραφέας των best seller «Το Νησί» και «Ο γυρισμός» έχει εκφράσει άπειρες φορές τη μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα και τώρα μοιράζεται με τους Έλληνες τον μεγάλο πόνο από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η χώρα σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

«Οι Έλληνες είναι ένας πολύ περήφανος λαός και νιώθουν ταπεινωμένοι από αυτό που τους έχει συμβεί. Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κάποιος αναφέρει το θέμα του χρέους, αλλά και τα πόσα χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

0 H ομορφιά των extreme sports

Sports-beauty
Χωρίς πολλά λόγια…

0 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που ίσως δεν γνωρίζετε

Το καλύτερο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, είναι ότι δεν θα πρέπει απαραίτητα να είστε λάτρεις του πολιτισμού για να τα θαυμάσετε. Τα περισσότερα από αυτά είναι κτήρια, μνημεία και τοπία που αποτελούν ένα κομμάτι από το παρελθόν μας και την ιστορία μας και αν μη τι άλλο, είναι στην ανθρώπινη φύση να είμαστε περίεργοι για την ιστορία μας.

Τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά μέρη στη γη. Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του κόσμου. Μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα 936 μέρη και μνημεία σε 153 χώρες και όλα θεωρούνται ότι έχουν πολύ υψηλή αξία για την ανθρωπότητα.
Μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και έχουν μεγάλη δημοτικότητα για τους τουρίστες και τους ντόπιους –όπως το Taj Mahal, το Angkor Wat, η Βενετία, ή οι Πυραμίδες της Αιγύπτου. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα θαυμαστά μνημεία που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε…

0 Κινδυνεύει το Πρασονήσι στη Ρόδο



 1. Γιατί κινδυνεύει το Πρασονήσι;
Η Δ.Ε.Η. σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πρασονήσι (Ρόδος-SURF SPOT, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΡΚΟ NATURA 2000 (ΦΕΚ 1495/Β/2010, ΦΕΚ 1081/Β/2000, ΦΕΚ 1415/Β/2001)). Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός (με δύο καπνοδόχους ύψους 70 μέτρων) θα κατασκευαστεί στα παράλια του νησιού, στο νοτιότερο τμήμα του, κοντά στη χερσόνησο του Πρασονησίου. Σύμφωνα δε με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία του θα χρησιμοποιεί βαρύ μαζούτ (HFO, Heavy Fuel Oil) χαμηλού θείου ως καύσιμο. Το καύσιμο αυτό εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για το περιβάλλον, δεδομένου ότι αυτό θα μεταφέρεται μέσω αγωγών που θα ξεκινούν από απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή της ανατολικής αμμουδιάς του Πρασονησίου και θα καταλήγουν σε εξέδρα μέσα στη θάλασσα, όπου θα αγκυροβολούν τα πετρελαιοφόρα για την εκφόρτωση του μαζούτ. Αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για μία ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή σε μία από τις πιο θεαματικές φυσικές τοποθεσίες της Μεσογείου και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για windsurfing, καθώς τα απόβλητα του ηλεκτρικού σταθμού θα απορρίπτονται στην θάλασσα και στον αέρα! Αντίθετα θα πρέπει να υιοθετηθούν φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις, όπως είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκή, ηλιοθερμική τεχνολογία), καθώς το νησί της Ρόδου είναι από τα πιο ηλιόλουστα μέρη της Ευρώπης, αφιερωμένο στον θεό Ήλιο!

0 Απλά πράγματα που προσφέρουν απίστευτη ευχαρίστηση


Μερικά πράγματα της καθημερινότητας μας είναι τόσο απλά κι ασήμαντα, ωστόσο προσφέρουν απίστευτη ευχαρίστηση…

0 Ένα πραγματικό σπίτι των Flintstones!


Ένα απίστευτο πραγματικό σπίτι της διίασημης οικογένειας κινουμένων σχεδίων. Είναι βέβαια μια μικρογραφία αλλά αρκετό για να μας θυμίσει τους μοναδικούς Flintstones.
Perierga.gr - Flintstones

0 Το μενού των σχολικών εξετάσεων


Το μενού των σχολικών εξετάσεων
Ξεκινά τη Δευτέρα η περίοδος των σχολικών εξετάσεων και μαθητές και γονείς πρέπει να έχουν υπόψη τους πόσο σημαντικό ρόλο στην καλή απόδοση έχει η ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και στην λειτουργία της μνήμης και πνευματικής διαύγειας.

0 Τα πανέμορφα λίλιουμ

Λείριον είναι η επιστημονική ονομασία του κρίνου και είναι μια μεγάλη κατηγορία ιδιαίτερα όμορφων αγριολούλουδων με παγκόσμια εξάπλωση. Ανήκουν στο γένος Lillium, που περιλαμβάνει 110 είδη ανθοφόρων φυτών. Μόνο αυτά που ανήκουν σε αυτό το γένος είναι αληθινοί κρίνοι. 
Είναι βολβώδη φυτά, μονοετή, διετή και πολυετή με ψηλό βλαστό συνήθως και άνθος στην κορυφή. Τα άνθη είναι στραμμένα με μια μικρή κλίση προς το έδαφος. Έχουν έξι πέταλα, συχνά είναι αρωματικά και έχουν διάφορα χρώματα: λευκά, κίτρινα, ροζ, πορτοκαλί, μωβ, κόκκινα. Τα φυτά έχουν έντονα χρωματισμένους ανθήρες. Τα περισσότερα είδη ανθίζουν κατά τη διάρκεια της άνοιξης και κάποια στο τέλος του καλοκαιριού. Στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε είδη κρίνων, τα περισσότερα στη βόρεια Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...