ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

0 Απίστευτες πανοραμικές φωτογραφίες από τα ομορφότερα μέρη της Γης

360-panoramikes-fwtografies-airpano-660Θέλετε να δείτε το Μανχάταν από τον 50ο όροφο ενός ουρανοξύστη; Μήπως να ρίξετε μια ματιά στους Καταρράκτες της Βικτώρια; Ή προτιμάτε να αφήσετε το βλέμμα σας να ατενίσει πάνω από τις κορφές του Νεπάλ; Η’ μήπως θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο Μάτσου Πίτσου των Ινκας; Όλα αυτά είναι δυνατά με ένα κλικ χάρη στο στο airpano.
Πρόκειται είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ που έχει σκοπό τη λήψη και παρουσίαση υψηλής ανάλυσης εναέριων πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες Ρώσους φωτογράφους αλλά και ερασιτέχνες των πανοραμικών φωτογραφιών. Όλοι μαζί ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, πετάνε με ελικόπτερα, με αερόστατα, κάνουν sky diving και γενικά χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τραβήξουν τις πανοραμικές φωτογραφίες τους και να τις παρουσιάσουν στο κοινό.

Το αποτέλεσμα απλώς κόβει την ανάσα, από την ομορφιά και την λεπτομέρεια, σε σημείο που νομίζεις ότι βρίσκεσαι εκεί, μαζί τους, στο αερόστατο στη Μιανμάρ (φωτό πάνω) ή στην πτώση από τα 10.000 πόδια πάνω από τα Ιμαλάϊα . Και όπως λένε, σκοπεύουν να συνεχίσουν ώστε τα επόμενα δύο χρόνια να φτιάξουν 3D εικονικές περιηγήσεις από αέρος στα πιο όμορφα μέρη που είδε ποτέ το ανθρώπινο μάτι.

Κάντε κλικ στα εικονίδια παρακάτω για να δείτε τις απίστευτες αυτές εικόνες. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε με το ποντίκι και να ζουμάρετε.

0 Ξεριζώνουν τα αμπέλια μας!


Άρχισε η ανάπτυξη! Η φύτευση αμπελιών για κρασί στα χωράφια μας δεν επιτρέπεται αν δεν πάρουμε άδεια.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήκουμε δεν μπορούμε πλέον να φυτεύουμε ό,τι εμείς θέλουμε. Επιβάλουν όρους στο τι και πόσο θα φυτεύουμε στα χωράφια μας. Με αυτά οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, τη γεωργία στην καταστροφή, το λαό στην ανεργία. Μέχρι και σήμερα υπακούουν στις εντολές των Βρυξελλών, επιβάλουν καταστροφικούς νόμους και θέλουν να συνεχίσουν με κυβερνήσεις κρυφομνημονίων.

Η πολιτική του μνημονίου, η πολιτική της Μέρκελ και του Μπαρόζο, η πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί. Ποινικοποιούν την παραγωγή, ξεκληρίζουν την αγροτιά!!! Στόχος η διαρκής και με κάθε τρόπο αποθάρρυνση από την πολιτεία κάθε προσπάθειας μικροκαλλιεργητή για αγροτική καλλιέργεια. Κατέστρεψαν την καλλιέργεια του καπνού, του βαμβακιού, των τεύτλων, απαξίωσαν την ελαιοκαλλιέργεια, τώρα ξεριζώνουν και τα κλήματα...Για όλα τα αμπελοτόπια που είναι φυτεμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Γεωργίας σχετική άδεια.

0 Έξι επαγγέλματα που ευτυχώς εξαφανίστηκαν

Οι αιώνες περνούν, οι εποχές αλλάζουν, ωστόσο οι δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Και η ανεργία πάντα θα αναγκάζει κάποιους να αναζητούν επαγγελματικό καταφύγιο σε δυσάρεστες ή περίεργες εργασίες, τις οποίες κανείς δεν θέλει να τις κάνει. Πηγαίνοντας ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο θα ανακαλύψουμε τέτοια παράξενα επαγγέλματα, τα περισσότερα από τα οποία ευτυχώς έχουν εκλείψει, όπως:

Αφυπνιστής (Αγγλία και Ιρλανδία, εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης): Πολύ πριν γίνουν προσιτά και αξιόπιστα τα ρολόγια που κουδουνίζουν, ο άνθρωπος – ξυπνητήρι είχε καθήκον να ξυπνάει τον κόσμο το πρωί για να πιάσει δουλειά στις βιομηχανίες. Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ένα μακρύ, ελαφρύ ραβδί (συνήθως από μπαμπού) χτυπούσε επίμονα τα τζάμια των σπιτιών των εργατών, μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο πελάτης-εργαζόμενος είχε ξυπνήσει. Κι όλος ο κόπος για λίγες πέννες την εβδομάδα. Το ερώτημα είναι, ο αφυπνιστής πώς ξυπνούσε;

0 20 Προτασεις εξόδου απο την κρίση


Σε συζήτηση μου με υποψήφιο βουλευτή Μνημονιακου συνασπισμού (προσφάτως) μου απάντησε ότι ωραία τα γράφω αλλα δεν βλέπει προτασεις.Πέραν της προφανούς απάντησης μου ότι πληρώνω χιλιάδες ευρω σε φόρους όλα αυτά τα χρόνια για να έχω κυβέρνηση να δίνει λύσεις, έχω να του απαντήσω ότι έχω προτασεις, οι οποίες δεν είναι μήτε αριστερές μήτε δεξιές .Είναι σκληρές αλλα είναι για όλους : και όταν λέω όλους εννοω μισθωτούς, συνταξιούχους, καναλαρχες, εργολάβους, πολιτικούς, τράπεζες, εφοπλιστές, ευρωπαίους. Γιατι στην κρίση είμαστε όλοι μαζί και θα κάνουμε κουπί όλοι μαζί. Οι προτασεις παρουσιάζονται πιο κάτω συνοπτικά. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές παρουσιάσεις.

Καταρχήν να συμφωνήσουμε ποια είναι τα βασικά μας προβλήματα:
1. Ανεργία
2. Ύφεση
3. Ρευστότητα κράτους και αγοράς

Πρόταση 1η : Κατώτερος μισθός 600 ευρω καθαρά αλλα και ανώτερος μισθός 6000 ευρω.

0 Αυτός είναι ένας από τους τρεις που έσφαξαν τον Θανάση Λαζανά

Οι άλλοι δύο ακόμα δεν έχουν συλληφθεί αποτελώντας έτσι δημόσιο κίνδυνο , αφού σκότωσαν μια φορά μπορούν να το ξανακάνουν. 
Ορίστε, χαρείτε τον. 
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να ερωτηθεί κάποιος Έλληνας αν τους δέχεται, ότι είναι σε ξένη γη και δεν μπορούν να σκοτώνουν έτσι ασύστολα, άσχετα αν στη δική τους γη αυτά συνηθίζονται. Μην ξεχνάτε πριν λίγο καιρό τον Μανώλη που πήγε στο αυτοκίνητο του να πάρει την κάμερα και για να του την πάρουν τον σκότωσαν επίσης τρεις λαθρομετανάστες...

4 Ορίστε τι είπε το εμετικό indymedia για τον θάνατο του Έλληνα από 3 λαθρομετανάστες...

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση. 












Όταν ένας  Έλληνας έπεφτε νεκρός από τους 3 αυτούς λαθρομετανάστες, που κανείς δεν ξέρει από ποιες φυλακές μας τους έφεραν εδώ, το άθλιο αυτό site έγραφε αυτά που βλέπετε στην εικόνα.
Πείτε το στην μάνα αυτού του παιδιού ρε κοπρόσκυλα αυτό το πράμα. Κοιτάξτε την στα μάτια και πείτε της το. Άθλιοι του indymedia.
Καταλαβαίνουμε ότι είστε εξαρτημένοι από ουσίες, αλλά όταν γράφετε κάτι και το δημοσιοποιείται καλό θα ήταν να αποφεύγετε την χρήση εκείνη τη στιγμή. Επίσης καλό θα ήταν να πάτε να δουλέψετε και λίγο να δείτε πως βγαίνει το ψωμάκι, να ιδρώσει λίγο ο κώλος σας για να σοβαρευτείτε έστω και στο ελάχιστο.
Κρυμμένοι στο πολυτεχνείο λέτε τέτοιες σαχλαμάρες, καραγκιόζηδες.

0 Jökulsárlón-ένα φυσικό θαύμα της Ισλανδίας

Η Ισλανδία είναι μια χώρα που φημίζεται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά της. Ηφαίστεια, θερμοπίδακες, φιόρδ , λίμνες και παγετώνες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον.
Η Jökulsárlón είναι μια λιμνοθάλασσα-παγετώνας στη νοτιοανατολική Ισλανδία. Το όνομά της σημαίνει στην κυριολεξία αυτό που είναι. 

Θεωρείται ένα από τα φυσικά θαύματα της Ισλανδίας. Δημιουργήθηκε το 1934-1935 από το λιώσιμο του παγετώνα Breiðamerkurjökull, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρου από τον Ατλαντικό ωκεανό. Καλύπτει έκταση 18 τετρ. χλμ. και είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία, με βάθος που ξεπερνά τα 248 μέτρα. Σημειωτέον ότι, το 2005 η έκτασή της ήταν περίπου 8 τετρ. χλμ.

0 Ιστορία Κιλκίς – ετυμολογία της λέξης

Η πόλη Κιλκίς στα 1959

Από το βιβλίο του Γιώργου Εχέδωρου : «Μακεδονία, Ιστορία του Κιλκίς»

 Η περιοχή της πόλης Κιλκίς, στα υστεροβυζαντινά χρόνια ανήκε σε μεγαλο-γαιοκτήμονες του Βυζαντίου. Έτσι αναφέρεται  τον 14ο αιώνα ως ‘κτῆμα Γαλλικός’. Στις αρχές του 17ου αιώνα, ανήκε στο τσιφλίκι του Γιουρούκ Χασάν Αγά, ενώ γύρω στα 1765 ενσωματώθηκε στο τσιφλίκι του Αβδούλ αγά από την οικογένεια των γαιοκτημόνων Χαμπεντέρογλου, της Δοϊράνης. Μετά από αιματηρές διαμάχες στο γεωγραφικό αυτόν χώρο, μεταξύ αγάδων η περιοχή δόθηκε  από την Πύλη, στο Γιουσούφ μπέη της οικογένειας Εβρενός γύρω στα 1780 (ίδε σελ. 230 «Μακεδονία, Ιστορία του Κιλκίς»)
 Όπως αναφέρθηκε, στην περίοδο της τελευταίας τριακονταετίας του 19ου αιώνα, η πόλη Κιλκίς παρουσίασε μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη και επομένως οικιστική έκταση, κυρίως, ύστερα από το 1885. Έτσι από 1500 περίπου κατοίκους στη δεκαετία 1880 έφτασε στις 8000 περίπου ψυχές στη δεκαετία 1900.

0 Η Μονσάντο «αγοράζει» την Αφρική!Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες



Αμερικανικοί κολοσσοί επενδύουν στην αγροτοβιομηχανία στην Αφρική, δείχνοντας το "μέλλον" της αγροτικής παραγωγής.

Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες.

Οι πολυεθνικές θα σπέρνουν, οι πολυεθνικές θα θερίζουν, οι πολυεθνικές θα κερδίζουν… η Αφρική μας δείχνει το δρόμο...

Τεράστιες μονοκαλλιέργειες μεταλλαγμένων, συσκευασμένα και πανάκριβα αγροτικά προϊόντα, φτωχοί εργάτες σύγχρονοι δούλοι, στα «τσιφλίκια» των πολυεθνικών!


Μια ομάδα εταιριών της αγροτοβιομηχανίας που ειδικεύονται στους σπόρους, στα χημικά και στον εξοπλισμό θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια σε γεωργικά έργα και προϊόντα στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοινώσεις των διοικήσεων των επιχειρήσεων αυτών που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες…

0 8χρονος Κύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής στό σκάκι

Ὁ Ἀνδρέας Χατζηνικολάου 8 ἐτῶν ἀπό τήν Κύπρο στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ἐρασιτεχνῶν στό σκάκι! Παγκόσμιος πρωταθλητής στό σκάκι, στήν κατηγορία του, ἀναδείχθηκε ὀκτάχρονος παίκτης ἀπό τήν Κύπρο.

Πρόκειται γιά τόν Ἀνδρέα Χατζηνικολάου, μαθητή τῆς β’ τάξης στό 2ο Δημοτικό Σχολεῖο Δερύνειας, παιδί ἐκτοπισμένων ἀπό τόν Καραβά. Σύμφωνα μέ ἀνακοίνωση τοῦ Σκακιστικοῦ Ὁμίλου Ἀμμοχώστου, μετά τίς συνεχεῖς ἐπιτυχίες του στήν Κύπρο, ὁ μικρός Ἀνδρέας κατάφερε νά κατακτήσει τήν πρώτη θέση στήν κατηγορία τῶν ὀκτώ χρονῶν στό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιοῦ ἐρασιτεχνῶν πού ἔγινε στή Χαλκιδική.

Εἶναι ἡ πρώτη φορά κατά τήν ὁποία Κύπριος μαθητής καταφέρνει νά πετύχει κάτι τόσο ἐντυπωσιακό σέ διεθνές ἐπίπεδο. Ὁ Ἀνδρέας Χατζηνικολάου τό 2010 καί τό 2011 κατέκτησε τήν πρώτη θέση στό Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ἐνῶ παράλληλα ἐκπροσωποῦσε ἐπάξια τήν Κύπρο σέ διάφορα διεθνῆ πρωταθλήματα. Τόν περασμένο Μάρτιο κατέκτησε τήν πρώτη θέση στό Παγκύπριο Τουρνουά Φιλίας καί τήν πρώτη θέση στόν Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικῶν προβλημάτων.

0 Συγγραφέας σε εκπομπή του BBC: “Βάλτε Bar-Code σε κάθε άνθρωπο που γεννιέται”

Δείγμα της απίθανης νοοτροπίας που έχουν όσοι είναι ‘κολλημένοι’ με την «καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη», έδωσε η συγγραφέας Elizabeth Moon σε άρθρο της στο BBC στο οποίο υποστηρίζει ότι στο κάθε άτομο θα πρέπει να εμφυτεύεται χωρίς τη θέλησή του, ένα μικροτσίπ κατά τη γέννησή του, έτσι ώστε «η ανωνυμία να είναι αδύνατη».
 
Η Μουν, η οποία έχει εκδώσει διάφορα προειδοποιητικά δοκίμια για τις «τρομερές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη» και έχει βάλει το σενάριο της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη ως μέρος του φόντου των μυθιστορημάτων της, έκανε την εκπληκτική αποκάλυψη σε μια εκπομπή του BBC Radio για το πώς φαντάζεται το μέλλον. Στην εκπομπή αυτή, όπως λέει το BBC, "κάθε εβδομάδα ένας στοχαστής από τον κόσμο της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της ψυχολογίας ή των τεχνών δίνει ένα λεπτό για να παρουσιάσει μια ριζοσπαστική, εμπνευσμένη ή αμφιλεγόμενη ιδέα - δεν έχει σημασία πόσο απίθανη - που πιστεύει ότι θα αλλάξει τον κόσμο".
Ερωτηθείσα για το δικό της «όραμα» για το μέλλον της ανθρωπότητας, η Μουν απάντησε "τρομοκρατώντας" τους άλλους επισκέπτες με αυτό το «όραμα»:

0 Πρόσωπα της Θάλασσας

b379

0 10 παιδιά απ’ όλο τον κόσμο και τα υπνοδωμάτια τους


10 παιδιά απ' όλο τον κόσμο και τα υπνοδωμάτια τους (1) Ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό αφιέρωμα από το βιβλίο «Where Children Sleep» του φωτογράφου James Mollison.

0 Σαμοθράκη...Όμορφη αλλά και μυστηριώδης...

Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριό της...

Ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού, όταν έχει φεγγάρι, πάνω από το... «Φεγγάρι», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το όρος Σάος (και την ψηλότερη κορυφή του), που δεσπόζει στο νησί.

0 Τα Ελληνικά blogs είναι η μόνη δύναμη απέναντι στα συμφέροντα για την μεγάλη ανατροπή στη χώρα μας…!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο αποκορύφωμα με τα ντόπια και ξένα συμφέροντα να δίνουν τα ρέστα τους, συστρατεύοντας τους πάντες για να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να αρπάξουν την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, και τον Ορυκτό πλούτο της χώρας μας που μάλιστα θέλουν να τα εκμεταλλευτούν με μισθούς πείνας και αποδίδοντας συντάξεις μηδαμινές.

Από την μία... παρατηρούνται «γάμοι» απίθανοι αν αναλογιστούμε άλλες εποχές, όπως η ΝΤΟΡΑ με τον ΣΑΜΑΡΑ. Παρατηρούμε έναν ΣΑΜΑΡΑ να παραπαίει και να δείχνει την εικόνα ψυχασθενούς μιλώντας για ποδόσφαιρα, μπάλες εκτός γηπέδου κλπ. Παρατηρούμε συνεργασίες με πολιτικούς 75χρονους ξεπερασμένους από το παρελθόν όπως ο ΜΑΝΟΣ.

Άλλοι από το παρελθόν παρουσιάζονται στα παράθυρα σαν σοφοί και απειλούν με καταστροφές στη χώρα αν φύγουμε από το Ευρώ όπως ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Επιστρατεύονται πανεπιστημιακοί να παραληρούν στα παράθυρα υπέρ του μνημονίου.

0 Νοτιοκορεάτης αγόρασε ένα ολόκληρο εγκαταλελειμμένο χωριό στη Γαλλία

Νοτιοκορεάτης αγόρασε ένα ολόκληρο εγκαταλελειμμένο χωριό στη ΓαλλίαΠρόκειται για έναν εγκαταλελειμμένο οικισμό με 21 κτίρια, ανάμεσα στα οποία τα ερείπια ενός πύργου του 13ου αιώνα

Το χωριό-φάντασμα άλλαξε χέρια προς 520.000 ευρώ, σχεδόν 200.000 ευρώ περισσότερα από την τιμή που ζητούσε ο πωλητής.



Ηταν το χωριό που δεν το ήθελε κανείς: ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός με 21 κτίρια, ανάμεσα στα οποία τα ερείπια ενός πύργου του 13ου αιώνα, ένα εκκλησάκι, μια άδεια πισίνα, χορταριασμένα γήπεδα τένις και ετοιμόρροποι στάβλοι, στη γραφική περιοχή της Λιμουζέν, στην κεντρική Γαλλία.

Αλλά την Δευτέρα, το Κουρμπεφί, 48 χλμ από την πόλη Λιμόζ, βγήκε στο σφυρί για δεύτερη φορά. Το αγόρασε ένας Νοτιοκορεάτης φωτογράφος, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, ονόματι Αχαέ.

Το πιο εντυπωσιακό; Το χωριό-φάντασμα άλλαξε χέρια προς 520.000 ευρώ, σχεδόν 200.000 ευρώ περισσότερα από την τιμή που ζητούσε ο πωλητής. Παρά το ενδιαφέρον που δείχνει ο γαλλικός Τύπος, ο Αχαέ δεν έχει αποκαλύψει τί σκοπεύει να κάνει με το Κουρμπεφί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...