ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

0 Ας πούμε την αλήθεια. Ποια Ευρώπη και σαχλαμάρες. Όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά μας πολεμάει επιπλέον.

Χτες το μεσημέρι έτυχε να μιλάω με δύο Γερμανούς τουρίστες, από του λίγους που ήρθαν ως τώρα, οι οποίοι μου εξήγησαν κάποια πράματα κι εγώ έκανα τις διαπιστώσεις μου. Με τα λίγα αγγλικά τους αυτοί με τα λίγα αγγλικά μου κι εγώ συνεννοηθήκαμε πολύ καλά.
Μου είπαν ότι στη χώρα τους τα ΜΜΕ μιλάνε για μια Ελλάδα γεμάτη κλέφτες, εγκληματίες και φυσικά επικίνδυνη για τουρισμό αποτρέποντας τους έτσι να έρθουν διακοπές στην χώρα μας. Μου είπαν ακόμα ότι εκείνοι δεν μάσησαν και ήρθαν και πως αυτό που βλέπουν ως τώρα είναι ένας παράδεισος...

0 Ποιός ήταν ο Αχιλλέας;


Ο Αχιλλέας, ο μυθικός αυτός πολεμιστής είχε τις ρίζες του στην περιοχή της αρχαίας Φαρσάλου. Η επικράτειά του εκτείνονταν σε πεδινές (Φθία), ορεινές (Τρηχίνη) και παράλιες περιοχές (Αλός - Αλμυρός). Σύμφωνα με σχετικό χωρίο της Ιλιάδας, οι περίφημοι Μυρμιδόνες, πολεμιστές της περιοχής της Φθίας έλαβαν μέρος στον πόλεμο της Τροίας με πενήντα πλοία και αρχηγό τον Αχιλλέα. 


Ο Αχιλλέας είναι το κύριο πρόσωπο της Ιλιάδας, υπόδειγμα πολεμιστή και περήφανου ανθρώπου, αφού η μήνις του (οργή) και οι ηρωικοί του άθλοι προκάλεσαν το θαυμασμό θεών και ανθρώπων, στέλλοντας μυριάδες νεκρούς στον Άδη. Η Ιλιάδα αρχίζει με τους πιο κάτω στίχους: 

0 Απίστευτο: Έρευνα υποστηρίζει ότι οι γοργόνες ήταν ο πρόγονος του ανθρώπου!


Κουρασμένοι ναυτικοί, ταλαιπωρημένοι από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο έχουν πολλές φορές στο μακρινό παρελθόν καταθέσει ότι είδαν γοργόνες να κολυμπούν στους ωκεανούς. Η μαρτυρία τους, όμως, ήταν χρήσιμη μόνο στους παραμυθάδες και τους λάτρεις των θρύλων. Κακώς, λένε οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα περίεργα πλάσματα που έβλεπαν οι ναυτικοί ήταν μεγάλοι τριχεχίδες, υδρόβια θηλαστικά που ανήκουν στην οικογένεια των σειρηνοειδών και είναι ευρέως γνωστοί ως... θαλάσσιες αγελάδες. Είχαν άδικο, όμως...


0 «Συνωμοτήστε» επιτέλους υπέρ της Ελλάδας…


Όποια κυβέρνηση και να βγει στην Ελλάδα, όποιο κόμμα κι αν κερδίσει την πρωτιά θα έχει να αντιμετωπίσει το σχέδιο παγκόσμιας διοικητικής ένωσης του πλανήτη, οικονομικής καταδυνάστευσης των λαών καθώς και την εφαρμογή της Ατζέντα 21 με τα «πράσινα» χαράτσια.

Τη στιγμή που απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά εθνική ενότητα, τα κόμματα έχουν μεταφέρει τις μικρό-πολιτικές αντιπαραθέσεις τους στο εξωτερικό, με τους δανειστές-δυνάστες μας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση...


0 Ο Σεφέρης, ο Καββαδίας και η Βηρυττός. Μια ιστορία ανάλογη με τις σχέσεις των δύο αυτών μεγάλων ποιητών...


Για περισσότερα θέματα λογοτεχνίας δείτε το Ποίηση και Λογοτεχνία


* Σε ορισμένα σημεία της ιστορίας θα χρησιμοποιηθούν εκφράσεις ακριβώς όπως είναι και όχι καλυμμένες πίσω από αστεράκια ή τελίτσες, καθώς έτσι ακούστηκαν και στην πραγματικότητα. 


Κάποτε ο Νίκος Καββαδίας είχε πάει με το πλοίο στη Βυρηττό, εκεί τότε ήταν πρεσβευτής ο Γιώργος Σεφέρης κι έτυχε να έχουν κάποιες κοινές συνεστιάσεις. Μια μέρα ο Γιώργος Σεφέρης ήθελε να πάει στην εκκλησία καθώς ήταν και εθνική εορτή και ο Καββαδίας είχε την καλή πρόθεση να τον πάει εκείνος  << άσε να σε πάω εγώ>>...

0 Στον 1ο Διαγωνισμό Eurovision το 1956...συμμετείχαν μόνο 7 χώρες! Δείτε βίντεο από εκείνη την βραδιά!

Ήταν 24 Μαΐου του 1956, όταν ο παρουσιαστής Λόενγκριν Φιλιπέλο καλωσόρισε στο Θέατρο Κούρσααλ του Λουγκάνο τις επτά χώρες, που θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό...
Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ελβετία εκπροσωπήθηκαν με δύο τραγούδια η καθεμία.

Το πρώτο φεστιβάλ της Γιουροβίζιον ήταν περισσότερο ραδιοφωνικό, παρά τηλεοπτικό, καθώς την εποχή εκείνη πολλοί λίγοι Ευρωπαίοι διέθεταν τηλεοπτικό δέκτη. Τα 14 τραγούδια έκρινε επιτροπή, αποτελούμενη από δύο εκπροσώπους κάθε χώρας και ανέδειξε νικήτρια την τριαντάχρονη ελβετίδα Λις Άσια, η οποία ερμήνευσε το γαλλόφωνο τραγούδι Refrain (Ρεφρέν).

Η ελβετίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ρόζα Μίνα Σέρερ, ερμήνευσε και το δεύτερο τραγούδι της χώρας της, το γερμανόφωνο Das Alte Karussel (Το παλιό λούνα-παρκ).

0 ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ...ΕΛΛΑΔΑΣ ???

0 Leap: Η νέα τεχνολογία που ίσως αντικαταστήσει το ποντίκι !!! (video)


Αλληλεπίδραση με τον υπολογιστή με έναν εντελώς νέο τρόπο
 

0 Μια ιστοσελίδα για τους λάτρεις των παλιών αυτοκινήτων

Το Chromeography είναι μια ιστοσελίδα με φωτογραφίες λογότυπων και στολίδια που κοσμούν παλιά αυτοκίνητα.

0 Απειλή για έμφραγμα τα συμπληρώματα ασβεστίου


Όσοι λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου μέσω διατροφικών συμπληρωμάτων, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα με μία γερμανο-ελβετική έρευνα. Η μελέτη συνιστά στους ηλικιωμένους, ιδίως στις γυναίκες, που λαμβάνουν τέτοια συμπληρώματα σε μορφή χαπιού για να προστατευθούν από την οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, να το κάνουν με κάθε επιφύλαξη και να προτιμούν μία ισορροπημένη διατροφή που να περιέχει επαρκές ασβέστιο. Τροφές που περιέχουν ασβέστιο, είναι κυρίως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, επίσης τα πράσινα λαχανικά κ.α.

Οι ερευνητές του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Καρκίνου στη Χαϊδελβέργη και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης με επικεφαλής τη Σαμπίνε Ρόρμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο καρδιολογικό περιοδικό “Heart”, μελέτησαν περίπου 24.000 άτομα ηλικίας 35 έως 64 ετών για πάνω από μία δεκαετία και σύγκριναν τον αριθμό των εμφραγμάτων μεταξύ όσων έπαιρναν συμπληρώματα ασβεστίου και όσων δεν έπαιρναν.

0 Ερμιόνη: ένα «νησί» στη στεριά της Πελοποννήσου

Η γραφική ψαράδικη κωμόπολη της Ερμιόνης, μόλις 2 ώρες οδικώς ή ακτοπλοϊκώς από την Αθήνα και τον Πειραιά, έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, προσφέροντας σύγχρονες ανέσεις και ταυτόχρονα διατηρώντας αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τις φυσικές ομορφιές της.


Η Ερμιόνη είναι μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά, στις δύο πλευρές μια στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό «δάχτυλο» της Πελοποννήσου ( http://bit.ly/JChwir ). Συνδυάζει αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με την οργάνωση και τις υποδομές μιας πόλης και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κοντινές αποδράσεις από την πόλη.

0 Φτιάχνω μόνος μου τα λουκάνικα της χρονιάς!!! ( συνταγές + video )

Έχω δοκιμάσει δύο συνταγές. Η πρώτη γίνεται με βασικό μυρωδικό το πράσο και είναι Θεσσαλική,
 ενώ η δεύτερη έρχεται από τη Νότια Εύβοια και μυρίζει θρούμι και πορτοκάλι.
Ας μιλήσουμε στην αρχή γενικά για τη διαδικασία
και έπειτα θα μπούμε σε λεπτομέρειες της συνταγής.Βασικά χρειάζεστε μια συσκευή που να περνάει κιμά μέσα από μια χοάνη, βλέπε εικόνες.Υπάρχουν τέτοιες συσκευές χειροκίνητες, όπως στην εικόνα,
και ηλεκτροκίνητες. Όποια και να χρησιμοποιήσετε να έχετε υπ' όψη σας ότι χρειάζεστε  κι ένα δεύτερο άτομο για βοηθό.

0 Δημιουργώντας ένα Bonsai

Ιστορική αναδρομή της δημιουργίας και πορείας των bonsai.
 
Κοιτάζοντας την απαράμιλλη ομορφιά ενός bonsai, έρχονται στο μυαλό του θεατή εικόνες μίας εντελώς ξεχωριστής τέχνης, που απαιτεί χρόνια κοπιαστικής εργασίας για να επιτύχει το θαύμα ενός ξεχωριστού μικρού δένδρου. Χαρακτηριστική είναι η συμβολή των απομονωμένων Κινέζων μοναχών που εργάζονταν εντατικά για την καλλιέργεια των bonsai, καθώς κατά πάσα πιθανότητα αυτοί ήταν οι πρώτοι που εκτίμησαν την ανεμοδαρμένη ομορφιά αυτών των δέντρων στα σπίτια και τους κήπους τους.

0 Πρωτότυπο εστιατόριο «απαντά» στην κρίση!

perierga.gr - Πρωτότυπο εστιατόριο "απαντά" δυναμικά στην κρίση!Με το 10% των εστιατορίων και των καφέ να έχουν βάλει λουκέτο μέχρι σήμερα στο Άμστερνταμ, δύο πανέξυπνοι επιχειρηματίες βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που πλήττει την Ολλανδία.


Το καινοτόμο εστιατόριο «Basis» άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό με το μότο: «Βring Your Own Food» -ή όπως θα λέγαμε ελληνιστί «Φέρε το φαγητό σου»- σπάζοντας το κατεστημένο της εστίασης στην ολλανδική πρωτεύουσα!

0 Σε 394 ελληνικές ακτές θα κυματίζει το καλοκαίρι η Γαλάζια Σημαία

 Με 394 βραβευμένες ακτές, επτά περισσότερες από πέρυσι, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες. Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.
Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για το 2012 είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές, αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «ανέκαμψε» κι ενώ πέρυσι η σημαία είχε υποσταλεί σε 10 ακτές της, φέτος θα κυματίζει σε 35 παραλίες (δηλαδή σε 5 περισσότερες από πέρυσι).


Σε επίπεδο δήμων,  πρώτη παραμένει η Κέρκυρα με 35 βραβευμένες ακτές, δεύτερη η Ρόδος με 32 και τρίτος ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 22 ακτές. Η σημαία δεν θα κυματίζει το φετινό καλοκαίρι σε μία παραλία του δήμου Βόλου, σε μία του δήμου Ιεράπετρας και σε πέντε ακτές του δήμου Λέσβου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...