ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

0 Περιμένοντας με τις ώρες για την τέλεια φωτογραφία

Perierga.gr - Περιμένοντας με τις ώρες
Κυνηγάει τα σύννεφα
Είναι ένα χόμπι που απαιτεί αρκετή υπομονή, που στις μέρες μας δεν έχουν και πολλοί. Όχι όμως και ο 53χρονος Kris Dutson, ο οποίος περιμένει με τις ώρες για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία.
Τα τελευταία 10 χρόνια αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του αναζητώντας την κατάλληλη τοποθεσία για να τραβήξει φωτογραφίες με βασικό θέμα… τα σύννεφα της βροχής!
Κουβαλάει μαζί του μετεωρολογικούς χάρτες και μια ηλιακή πυξίδα και περιμένει υπομονετικά μέχρι να σύννεφα να συνθέσουν την εικόνα!

0 ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ... «ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τι θα κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;
Αν μείνουμε σε όσα έλεγαν προεκλογικά, αλλά και κατά τη συγκρότηση της μεταξύ τους κυβερνητικής τρόικας, θα κάνουν «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου...
Ετσι έλεγαν - και συνεχίζουν να λένε - στους εδώ, στους «ιθαγενείς»...


*
Για να μάθουμε, όμως, τι πραγματικά θα κάνει η συγκυβέρνηση, το προτιμότερο είναι να δούμε πώς η ίδια περιγράφει τα «μελλούμενα», τι δεσμεύεται ότι θα πράξει (αλλά και πώς το δεσμεύεται), όταν απευθύνεται όχι στον «λαουτζίκο», αλλά στους εταίρους και ευρω-συνομιλητές της.
Διαβάζουμε, λοιπόν, από την επιστολή του πρωθυπουργού Σαμαρά προς τους ομολόγους του της ΕΕ, την οποία και μετέφερε για λογαριασμό του στη Σύνοδο των Βρυξελλών ο Κάρολος Παπούλιας:

0 «Ατλαντίδα της Βρετανίας» ανακάλυψαν: βυθισμένη χώρα στα ανοικτά των ακτών της Βρετανίας

Doggerland - μια χώρα που κατακλύζεται από νερό μεταξύ 18.000 π.Χ. και 5.500  π.Χ. -και  εκτείνονταν από τη Βόρεια Σκωτία μέχρι απέναντι στη Δανία και κάτω από τη Μάγχη, όπως μας λέει το Channel Islands.


Ήταν το σπίτι για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Τώρα, μετά από 15 χρόνια έρευνας, η ιστορία για την Doggerland θα παρουσιαστεί στο ετήσιο Θερινό Royal Society (Έκθεση Επιστήμης)...

1 Ο υπολογιστής του Μίνωα



1400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ!!!

 
Yπάρχει και κάτι πολύ εκπληκτικό στο εύρημα.Ο υπολογιστής αυτός είναι μια μινιατούρα ακριβείας του Στόουνχεντζ άλλα και του ναού των Δελφών!!Στο Στουνχεντζ επίσης έχουν βρεθεί χαραγμένα Μινωικά σύμβολά,αν αυτό λέει κάτι...

Επίσης ο υπολογιστής διαθέτει αστρονομικές γνώσεις ,παλαιότερες κατα μία χιλιετία περίπου από αυτές των Βαβυλώνιων και των Χαλδαίων που υποτίθεται ότι μας είχαν δανείσει.Τελικά κάτι τέτοια μικρά ευρήματα έρχονται ρίχνουν μια κλωτσιά, και γυρίζουν ανάποδα όλη την ιστορία της επιστήμης...


0 Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.

Βλέπω με ευχάριστη έκπληξη τώρα πια και τους εκπροσώπους των αντιμνημονιακών κομμάτων να αναγνωρίζουν τα ελλείμματα και να ψάχνουν τρόπους για να τα καλύψουν. Προτείνουν φόρους φυσικά κι αυτοί, σ’ αυτούς που έχουν εισόδημα 20.000 το χρόνο, εισφορές σε όσους έχουν 50.000, έκτακτες φορολογίες στις επιχειρήσεις. Πού είναι τώρα αυτοί που «δεν χρωστούσαν, δεν πληρώνανε»; Πού είναι όλοι αυτοί που δεν πλήρωναν τα διόδια, τα εισιτήρια στα λεωφορεία και το μετρό; Πού είναι όλοι αυτοί που όταν το κράτος χρεοκοπούσε πρότειναν ως απάντηση να το χρεοκοπήσουμε ακόμα περισσότερο; Πού χάθηκαν εκείνοι οι καλοί άνθρωποι που πρότειναν επιτροπές λογιστικού ελέγχου για να διαγράψουμε το επαχθές χρέος; Που συνέκριναν την ελληνική δημοκρατία με λατινοαμερικάνικες μπανανίες και δεν αναγνώριζαν συμβάσεις μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κυβερνήσεις που ψήφιζε το 80% του ελληνικού λαού;

0 Όλη η ιστορία του Walkman σε ένα βίντεο!

Δείτε ένα βίντεο της Sony που δείχνει την ιστορία και την εξέλιξη του δημοφιλούς Walkman.

Η Sony πριν από 30 χρόνια κυκλοφόρησε το απόλυτο gadget που άλλαξε την καθημερινότητα του ανθρώπου, το Walkman.

Αρχικά όπως είναι γνωστό τον πρώτο καιρό τα Walkman χρησιμοποιούσαν κασέτες και σιγά σιγά όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας το όνομα τους έγινε συνώνυμο της φορητής συσκευής μουσικής.

Έτσι με την κυκλοφορία του CD, του mini disc, του κινητό τηλέφωνο Walkman και των νέων ψηφιακών εξελίξεων τα Walkman πλέον ανταγωνίζονται την αγορά του iPod και του iPhone που πλέον έχουν αποκτήσει την κυριαρχία.

0 Shoebill-ένα πτηνό με ράμφος σαν .... παπούτσι

Είναι κάτι ανάμεσα σε πελεκάνο και πελαργό. Ακόμα και οι επιστήμονες δεν μπορούν να το ταξινομήσουν με ακρίβεια. Είναι περισσότερο ο συνδετικός κρίκος, που ενώνει τους πελεκάνους και τους πελαργούς.
 
Ονομάζεται Shoebill και το όνομά του φανερώνει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του: το μεγάλο, σαν παπούτσι, ράμφος του. 
Το shoebill είναι ένα πτηνό που ζει σε μεγάλους βάλτους της τροπικής ανατολικής Αφρικής, από το Σουδάν έως τη Ζάμπια. Όμορφο δεν το λες, σίγουρα όμως είναι χαριτωμένο.

0 Kτήρια του Antoni Gaudí

Βγαλμένα λες και από όνειρο, τα κτήρια του διάσημου Καταλανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudí, προκαλούν ακόμα και σήμερα το θαυμασμό, παρά το ότι είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.

Casa Milà

0 Σαμαράς: «Δεν επιστρέφω στη ΝΔ ούτε ως αρχηγός»!

“Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο «αρχηγός» της”.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
———————————————————————————
συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗ, Καθημερινή Κυριακής 4 Ιουλίου 1993

Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;

Α. Σαμαράς: Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την «Πολιτική Άνοιξη» και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο. […]

0 Θερμοπληξία, μια λειτουργική διαταραχή του ανθρώπινου οργανισμού

Τι είναι η Θερμοπληξία;
Η θερμοπληξία είναι μια λειτουργική διαταραχή του ανθρώπινου οργανισμού, που εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή και η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας είναι πάνω από 70%, γεγονός που δυσκολεύει και εμποδίζει την εξάτμιση του ιδρώτα και την αποβολή θερμότητας του σώματος.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

* Δυνατός πονοκέφαλος.
* Ατονία.
* Αίσθημα καταβολής δυνάμεων.
* Τάση για λιποθυμία.
* Πτώση της αρτηριακής πίεσης.
* Ναυτία.
* Εμετοί.
* Ταχυκαρδία.
Σε σοβαρότερες μορφές εμφανίζεται:

0 Το πρώτο ιστορικό τεύχος της ελληνικής έκδοσης Mίκυ Μάους

Στην Ελλάδα, περιπέτειες των ηρώων του Ντίσνεϋ είχαν εκδοθεί τη δεκαετία του ’50 μέσω του περιοδικού Γέλιο και Χαρά των εκδόσεων Πεχλιβανίδη, όμως η δημοσίευσή τους διακόπηκε άδοξα όταν ο Έλληνας εκδότης έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει τον τίτλο Μίκυ. Αυτό προκάλεσε τη δικαστική παρέμβαση της Αμερικανικής εταιρείας που κατείχε και τα πνευματικά δικαιώματα.

Στις αρχές του 1966 ο εκδότης του περιοδικού «Γυναίκα», Ευάγγελος Τερζόπουλος, εξασφάλισε την άδεια να φέρει ξανά τον Μίκυ Μάους στην Ελλάδα, αλλά και γενικά να δημοσιεύει κόμικς με τους ήρωες του Ντίσνεϋ.

Το σχεδιασμό του περιοδικού ανέλαβε ο μεγάλος του γιος Χρήστος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΝΕΑΣ ΑΚΤΙΝΑΣ Α.Ε.

0 Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών


Γι' αυτό να τρώτε ομελέτες...

Ίσως να φαίνεται παράξενο, αλλά τα τσόφλια των αυγών μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα. Διαβάστε παρακάτω, για να ξέρετε γιατί μια ομελέτα μπορεί να κάνει περισσότερα από το να χορτάσει την πείνα σας.

Λίπασμα
Ξέρατε ότι κελυφών των αυγών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο – το δραστικό συστατικό του ασβέστη – καθώς και άλλες θρεπτικές ουσίες για τα φυτά; Τα τσόφλια αποτελούν πολύ καλό φυσικό λίπασμα. Εάν τα τρίψετε και πασπαλίζουμε με αυτάτο χώμα, τα φυτά σας θα σας ευχαριστούν.

Αφάιρεση λεκέδων
Έχετε ένα φλιτζάνι που έχει λερωθεί από το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα; Αλέστε μέχρι μερικά κελύφη αυγών και ρίξτε τα στην κούπα μαζί με ζεστό νερό. Αφήστε να καθίσει όλη τη νύχτα, και το κέλυφος του αυγού θα απορροφήσει το λεκέ.

0 Ξεχάσαμε να γράφουμε ...με το χέρι!


Ξεχάσαμε να γράφουμε ...με το χέρι!

Εκείνος, που δεν θυμάται πότε κράτησε τελευταία φορά σημειώσεις με το χέρι, κάθε άλλο παρά είναι μόνος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο μέσος ενήλικας γράφει με το χέρι μία φορά κάθε ενάμιση μήνα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μέρες της γραφής με τη βοήθεια στυλό και χαρτιού είναι μετρημένες. Το απέδειξε αυτό η έρευνα, που έγινε έπειτα από παραγγελία βρετανικής εταιρείας ειδών γραφείου.Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι και τα δύο τρίτα εξ αυτών δήλωσαν ότι το μεγαλύτερο κείμενο, που γράφουν, είναι σημειώσεις πάνω σε χρωματιστά αυτοκόλλητα είτε κάποιες υπενθυμίσεις.

Οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες αναγνώρισαν ότι ο γραφικός τους χαρακτήρας χειροτέρευσε αισθητά, ενώ κάθε έβδομος ντρέπεται ειλικρινά για την αγραμματοσύνη του. Το 40 % δήλωσε ότι βασίζεται στην αυτόματη διόρθωση των κειμένων, ενώ το 40 % χρησιμοποιεί τακτικά συντομογραφίες και το στυλ του προφορικού λόγου.

0 Αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να περιμένει!

Ο εκδοτικός οίκος Eterna Cadencia, με έδρα την Αργεντινή, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα παράξενο βιβλίο που… δεν μπορεί να περιμένει πολύ χρόνο μέχρι ο αναγνώστης να φτάσει στην τελευταία του σελίδα. Για την ακρίβεια μπορεί να περιμένει μόλις 60 ημέρες για να διαβαστεί!
perierga.gr - Αυτό το βιβλίο... δεν μπορεί να περιμένει!
Με τον παράδοξο τίτλο «El Libro que no Puede Esperar» (σ.σ. «Το βιβλίο που δεν μπορεί να περιμένει») ο εκδοτικός οίκος λανσάρει όλους τους νέους συγγραφείς, παρακινώντας τον κόσμο να επιλέξει τα βιβλία τους...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...